Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
friskyoreo

#14376 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Meni stvarno nikad nece biti jasno zasto ljudi imaju potrebu na ovakav nacin da komuniciraju na forumu. :-) :-) :-) :-) :-)
Fauja Singh

#14377 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

.
febo_acm

#14378 Re: Android OS

Post by febo_acm »

friskyoreo wrote:Meni stvarno nikad nece biti jasno zasto ljudi imaju potrebu na ovakav nacin da komuniciraju na forumu. :-) :-) :-) :-) :-)
Postoji par likovi koji su prepotentni, nekoliko njih koji znaju sve, nekoliko njih koji ne vide dalje od nosa i još par njih koji namjerno provociraju one koji ne misle kao oni, ostali su normalni :D
shalla

#14379 Re: Android OS

Post by shalla »

A sto je ovaj Belami zajeban lik, moram obrisati acc na klixu, mogu sta reci pa da me on onda "zik" po kratkom postupku...

Sent from my HTC One
Fauja Singh

#14380 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Fura se na pravog Belamia, ko veli on je zajeban na terenu a ja cu biti na klix forumu :mrgreen:
Last edited by Fauja Singh on 02/09/2014 16:32, edited 1 time in total.
belami1111

#14381 Re: Android OS

Post by belami1111 »

Fauja Singh wrote:Fura se na pravog Belamia, ko veli ona je zajeban na terenu a ja cu biti na klix forumu :mrgreen:
Đe me nađe :D
ganjali on još loptu za Wels da nas ne sj... u kvalifikacijam , on i onaj drugi što počinje sa Be-pa nastavi sa Le... :D
probook

#14382 Re: Android OS

Post by probook »

quarterback wrote:
probook wrote:Ne radi viber ccc a vamo se na wp temi raspisali kako to sugavo g0**0 od aplikacije savrseno radi na androidu :lol:
probook i windows mobile...

Image

bice bolje drug, glavu gore
Prvo - nije windows mobile nego windows phone :wink: Drugo - ovaj smećarski viber radi kako treba na windows phone 8.1. Nisam ga pokrenuo sigurno 15 dana jer sam svu raju okrenuo na whatsapp i neki dan zvoni viber i radi ok. Tako da vam ta prica kako ne radi vise ne pije vodu ;-)
rangoj

#14383 Re: Android OS

Post by rangoj »

febo_acm wrote:Ja se polako distanciram od Vibera... Jedini belaj je to što nemam skype username mogih ljudi koje imam u imeniku, a ovako sa Viberom mi se odmah prikažu i mogu ih zvati.
Samsung i viber su kao win phone i viber, nekad super, nekad nikako. Ja sam najviše zbog vibera staroj uzeo Moto G, jer je viber zajebavao na Samsungu.

Inače, kad pogledaš komentare ispod aplikacija na play sve se korisnici samsunga žale na nešto - i to ne korisnici jeftinijih Samsung uredjaja, već S3, S4, Note 2 i 3 i sl.
Samsung je do te mjere izmjenio Android da je stvarno zasrao stvari!
rangoj

#14384 Re: Android OS

Post by rangoj »

Ali_G wrote:Na svim je platformana viber nepouzdan. Ako nesto bas treba dogovoriti nikad se necu pouzdati u viber
Griješiš, na vanila androidu nikad ne pravi problem! (I na novim HTC uredjajima ne pravi probleme).
Po svoj prilici to ima veze sa push notifikacijama, većina proizvođača usporava push dok telefon spava da bi smanjili potrošnju baterije...
quarterback

#14385 Re: Android OS

Post by quarterback »

probook wrote:
quarterback wrote:
probook wrote:Ne radi viber ccc a vamo se na wp temi raspisali kako to sugavo g0**0 od aplikacije savrseno radi na androidu :lol:
probook i windows mobile...

Image

bice bolje drug, glavu gore
Prvo - nije windows mobile nego windows phone :wink: Drugo - ovaj smećarski viber radi kako treba na windows phone 8.1. Nisam ga pokrenuo sigurno 15 dana jer sam svu raju okrenuo na whatsapp i neki dan zvoni viber i radi ok. Tako da vam ta prica kako ne radi vise ne pije vodu ;-)
e izvini ja sam ga koristio dok je bio windows mobile 2003/5 jos a malo mi je muka od tih podjebavanja, ni ja ne idem na ios da ih podjebavam iako sam imao iphone (a kako vidis i windows) nekad na mobitelu pa sam danas na androidu i to sa razlogom, jednostavno mi vas zao i necu da vam prisjedam na muku, malo i saosjecam, a vi znate sami kako vam je :evil: :lol:
quarterback

#14386 Re: Android OS

Post by quarterback »

rangoj wrote:
febo_acm wrote:Ja se polako distanciram od Vibera... Jedini belaj je to što nemam skype username mogih ljudi koje imam u imeniku, a ovako sa Viberom mi se odmah prikažu i mogu ih zvati.
Samsung i viber su kao win phone i viber, nekad super, nekad nikako. Ja sam najviše zbog vibera staroj uzeo Moto G, jer je viber zajebavao na Samsungu.

Inače, kad pogledaš komentare ispod aplikacija na play sve se korisnici samsunga žale na nešto - i to ne korisnici jeftinijih Samsung uredjaja, već S3, S4, Note 2 i 3 i sl.
imam note 2 i funkcionise savrseno sa svim sto je instalirano na njega :evil:
ps nisam ga jos resetovao :lol:
probook

#14387 Re: Android OS

Post by probook »

@quarterback Ne ne znamo kako nam je, pojasni nam :?:
quarterback

#14388 Re: Android OS

Post by quarterback »

:evil: kad budem besposlen...
rangoj

#14389 Re: Android OS

Post by rangoj »

quarterback wrote:
rangoj wrote:

imam note 2 i funkcionise savrseno sa svim sto je instalirano na njega :evil:
ps nisam ga jos resetovao :lol:
Ma ne sumnjam! Ali to nije pravilo! Kod nekog radi, kod nekog ne.

Isto je i sa aplikacijama na play store i lošim komentarima. Veliki dio komentara gdje se korisnici zale na neku aplikaciju u smislu da imaju force close ili da zablokira ili neće da se pokrene dolazi od Samsung korisnika. Čak i developeri u update-ima navode da je aplikacija naknadno prilagođena da radi na TouchWiz uređajima.
quarterback

#14390 Re: Android OS

Post by quarterback »

vjerujem tome sto pises drug ali moja iskustva sa androidima stvarno nisu tako losa, imao sam neke probleme sa custom romovima, redovno je u svakom od njih nesto lose radilo, recimo na nekom od starijih CM modova dok sam imao Galaxy 2, mobitel je znao zastopati kada se upali kamera, ne uvijek ali se znalo desiti, sa stock romovima nikad nije bilo nikakvih problema, ovaj note 2 imam 2/3 mjeseca, prije njega sam imao note 1 oko godinu, i ne mogu se pozaliti ni na sta, rade bez greske.
vatrogasac

#14391 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

quarterback wrote:vjerujem tome sto pises drug ali moja iskustva sa androidima stvarno nisu tako losa, imao sam neke probleme sa custom romovima, redovno je u svakom od njih nesto lose radilo, recimo na nekom od starijih CM modova dok sam imao Galaxy 2, mobitel je znao zastopati kada se upali kamera, ne uvijek ali se znalo desiti, sa stock romovima nikad nije bilo nikakvih problema, ovaj note 2 imam 2/3 mjeseca, prije njega sam imao note 1 oko godinu, i ne mogu se pozaliti ni na sta, rade bez greske.
Iz ličnog iskustva kao najpouzdanije izdvojio bih Motorolu razr maxx i Note 3 za koji upravo dobih nadogradnju. Vidim da se neki žale na Viber, ali ni tu nisam imao problema, a znao sam satima u komadu pričati, a tako sam često želio da 'pukne veza'. :mrgreen: Znalo se desiti da se gube neke riječi, ali tada ponovim poziv i opet sve čisto. Do 'krčanja' uglavnom dolazi ako oboje istovremeno priča ili je izvor drugih glasova u blizini kao što je muzika ili TV. Viber je isto osjetljiv i na nizak nivo signala.
aida25

#14392 Re: Android OS

Post by aida25 »

Pozdrav, danas sam kupila samsung galaxy s4, ne snalazim još najbolje pa ako može mala pomoć. Kad šaljem poruku pri biranju kontakata meni se samo pojavi milion mail adresa mada imam samo 5 brojeva u imeniku, kako to da izbrišem i da mi imenik otvori? Ako ima neko online da mi na brzinu objasni, hvala.
mobile9

#14393 Re: Android OS

Post by mobile9 »

aida25 wrote:Pozdrav, danas sam kupila samsung galaxy s4, ne snalazim još najbolje pa ako može mala pomoć. Kad šaljem poruku pri biranju kontakata meni se samo pojavi milion mail adresa mada imam samo 5 brojeva u imeniku, kako to da izbrišem i da mi imenik otvori? Ako ima neko online da mi na brzinu objasni, hvala.
Vrati na fabričke postavke ako si uzela polovan.
missko

#14394 Re: AW: Android OS

Post by missko »

aida25 wrote:Pozdrav, danas sam kupila samsung galaxy s4, ne snalazim još najbolje pa ako može mala pomoć. Kad šaljem poruku pri biranju kontakata meni se samo pojavi milion mail adresa mada imam samo 5 brojeva u imeniku, kako to da izbrišem i da mi imenik otvori? Ako ima neko online da mi na brzinu objasni, hvala.
Podesi sinhronizaciju kontakata
vatrogasac

#14395 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Ako imaš duplih kontakata skini aplikaciju 'Duplicate Contacts'. Odlično pročisti.
GoodTaste

#14396 Re: Android OS

Post by GoodTaste »

Zapeo S4 na 4.3 i nikako mi ne nudi update, samo izbaci da ima vec najnovije aktualizacije ... kako rijesiti ?
Step by step uputstvo neko ?
Maharadza

#14397 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Image

SELAM I DOBAR TAN, THE MAHARADŽA IS BACK!!!! :evil:

ZA POČETAK, NEŠTO KORISNO I NADMOĆNO:

http://www.androidauthority.com/tappath-android-417138/

:thumbup:
Last edited by Maharadza on 03/09/2014 18:55, edited 1 time in total.
quarterback

#14398 Re: Android OS

Post by quarterback »

:sretan:
jes to iz banovica :D
Maharadza

#14399 Re: Android OS

Post by Maharadza »

quarterback wrote::sretan:
I to sa trajnog izganjao jednomjesečni...niko kao ja...U INAT DUŠMANIMA! 8-)
Radar71

#14400 Re: Android OS

Post by Radar71 »

Maharadza wrote:
quarterback wrote::sretan:
I to sa trajnog izganjao jednomjesečni...niko kao ja...U INAT DUŠMANIMA! 8-)
:thumbup:
Post Reply