Android OS
Moderator: Benq
-
febo_acm
#14251 Re: Android OS
Takodjer da dodam da moja zena za pola godine nije uradila restart osim poslije updatea... I nikada se nije pozalila na slicne stvari.
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
-
quarterback
#14252 Re: Android OS
ja jednom pitah rangoja koji mobitel ima pa nikad ne odgovori 
ne sjecam se kada sam restartao mobitel
-
febo_acm
#14253 Re: Android OS
Koliko ja znam ima Nexus 5 
-
romeomoraprezivjeti
#14254 Re: Android OS
Pozzz. Imam problema sa sony z,gubi mrezu stalno. Pod suncobran kad stanem,izgubi odmah,cak prijavi da nije sim kartica ubacena. Prije godinu,na uredjaj je prolivena mala kolicina vode,i bilo je nekih problema,zvucnik stekao al' je popravljeno. Sad ovo zeza,pa me zanima gdje ima dobar a jeftin majstor da to pogleda?????
I jos jedno pitanjce,ima li kakva besplatna navigacija za android,da je korisna koliko toliko,da ima mape BIH,HRVATSKE,treba mí za ove alternativne granicne prelaze,da ne zalutam?!:-D Hvala
I jos jedno pitanjce,ima li kakva besplatna navigacija za android,da je korisna koliko toliko,da ima mape BIH,HRVATSKE,treba mí za ove alternativne granicne prelaze,da ne zalutam?!:-D Hvala
- friskyoreo
#14255 Re: Android OS
Kako god, morat ces otvoriti telefon, ako si skontao da nije softwareski problem. Eh, kad otvoris, vidjet ces ima ova mala antenica (plava zica s desne strane), kontam da ti se ona nije otpojila... To je best case scenario. Worst case scenario je da ti je otisla maticna.romeomoraprezivjeti wrote:Pozzz. Imam problema sa sony z,gubi mrezu stalno. Pod suncobran kad stanem,izgubi odmah,cak prijavi da nije sim kartica ubacena. Prije godinu,na uredjaj je prolivena mala kolicina vode,i bilo je nekih problema,zvucnik stekao al' je popravljeno. Sad ovo zeza,pa me zanima gdje ima dobar a jeftin majstor da to pogleda?????

A ako skontas da nije to, onda odnesi majstoru da pogleda ti. Jer kakvi su nasi lopovi, zakacit ce ti tu antenicu i naplatiti 150 KM.
-
quarterback
#14256 Re: Android OS
posmislio sam da ima iphone ili neku lumiufebo_acm wrote:Koliko ja znam ima Nexus 5
-
romeomoraprezivjeti
#14257 Re: Android OS
Eh,jos da napomenem,ti problemi sa mrezom su nastali kad sam instalirao óvaj kit kat,do tad je sve bilo ok,jelly bean je funkcionisao k'o lud,:-D al' ovaj zadnji je usporio uredjaj maksimalno,stalno usporava uredjaj. Ne znam da li bi pomoglo vracanje na fabricke postavke?friskyoreo wrote:Kako god, morat ces otvoriti telefon, ako si skontao da nije softwareski problem. Eh, kad otvoris, vidjet ces ima ova mala antenica (plava zica s desne strane), kontam da ti se ona nije otpojila... To je best case scenario. Worst case scenario je da ti je otisla maticna.romeomoraprezivjeti wrote:Pozzz. Imam problema sa sony z,gubi mrezu stalno. Pod suncobran kad stanem,izgubi odmah,cak prijavi da nije sim kartica ubacena. Prije godinu,na uredjaj je prolivena mala kolicina vode,i bilo je nekih problema,zvucnik stekao al' je popravljeno. Sad ovo zeza,pa me zanima gdje ima dobar a jeftin majstor da to pogleda?????
A ako skontas da nije to, onda odnesi majstoru da pogleda ti. Jer kakvi su nasi lopovi, zakacit ce ti tu antenicu i naplatiti 150 KM.
-
febo_acm
#14258 Re: Android OS
Moguce da bi pomoglo. Uradi backup i deri reset 
-
Nermin_BH
#14259 Re: Android OS
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M520140aaf56.html
od danas buy&surf u stalnoj ponudi u bhtelecom-a. Eto da i vi na ultri imate mobilni net.
od danas buy&surf u stalnoj ponudi u bhtelecom-a. Eto da i vi na ultri imate mobilni net.
- djigibau
#14260 Re: Android OS
E golemo brate nema šta.Nermin_BH wrote:http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M520140aaf56.html
- friskyoreo
#14261 Re: Android OS
Vraćanje na fabričke možda pomogne, ja bih ti ipak preporučio da flashujes ftf za tvoj model preko flashtool a, to je po meni najbolja opcija jer ćeš tako instalirati kompletan sistem nanovo. Naravno prije toga back up aplikacija sa titanium back up.romeomoraprezivjeti wrote:Eh,jos da napomenem,ti problemi sa mrezom su nastali kad sam instalirao óvaj kit kat,do tad je sve bilo ok,jelly bean je funkcionisao k'o lud,:-D al' ovaj zadnji je usporio uredjaj maksimalno,stalno usporava uredjaj. Ne znam da li bi pomoglo vracanje na fabricke postavke?friskyoreo wrote:Kako god, morat ces otvoriti telefon, ako si skontao da nije softwareski problem. Eh, kad otvoris, vidjet ces ima ova mala antenica (plava zica s desne strane), kontam da ti se ona nije otpojila... To je best case scenario. Worst case scenario je da ti je otisla maticna.romeomoraprezivjeti wrote:Pozzz. Imam problema sa sony z,gubi mrezu stalno. Pod suncobran kad stanem,izgubi odmah,cak prijavi da nije sim kartica ubacena. Prije godinu,na uredjaj je prolivena mala kolicina vode,i bilo je nekih problema,zvucnik stekao al' je popravljeno. Sad ovo zeza,pa me zanima gdje ima dobar a jeftin majstor da to pogleda?????
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
rangoj
#14262 Re: Android OS
Pusti to druže, neki dan sam sjedio sa ženom, dobila nov s4 od telekoma, dva puta zakočio dok smo pili kafu, isto i kod mog jako dobro druga, koji ga je koristio do nedavno - ne znam kako to kod tvoje žene nikad ne koci?!!?mufa1 wrote:rangoj wrote: TouchWiz - pa mu zato i premium uredjaji makar jednom dnevno blokiraju i trebaju restart...
Smanji malo ribu kume, s4 imo preko godinu dana, sve stock, ni root nikad urađen, i nikad zasteko nije, a o restartu da ne pričam... Tako da mani se gluposti.
Sent from my OnePlus One
Svaki drugi put kad krenes otvoriti Samsung galeriju s4 je blokirati - to je opšte poznat bug, a takvih ima mali milion.
-
rangoj
#14263 Re: Android OS
Ne kritikujem Samsung bez veze - sve što smijem su iskustva meni bliskih ljudi, svako sranje sam vidjeo svojim očima - činjenica je da Samsung često blokira - to je bezveze poricati. Ne kažem da Samsung ne nudi neke posebne kerefeke i opcije - ali one idu nauštrb fluidnosti i stabilnosti.quarterback wrote:ja jednom pitah rangoja koji mobitel ima pa nikad ne odgovori
Ako si telefon platio 1200KM kaj o moj drugar prije više od godinu, valjda bi trebalo da radi savršeno, a ne da se ukoci kad krenes otvoriti fotografije...
Isti taj drugar je S5 je uzeo prije 3-4 mjeseca, cim se pojavio, i on je uspio jednom zablokirati i to na prvom predstavljanju.
Činjenica je da S5 blokira MNOGO rjeđe nego s4 - da ne bude da lažem!!
Ja koristim Nexus 5, ali sam prije njega testirao par premium uredjaja, da nebi pao na reklamu... Nexus 5 nema mnogo kerefeka u opcijama, ali to sto ih ima - to obavlja savršeno - meni je to bolji dil. To sto radi neka radi savršeno!! Recimo, mislim da je HDR+ korisniji od svih "scena" koje nude kamera aplikacije na samsungu (to su obični filteri koji se mogu dodati u snapseed ili photos aplikaciji).
(Ko ima živaca i volje može mu dodati masu funkcija, zbog velike Developer zajednice).
-
quarterback
#14264 Re: Android OS
mene samo zanimalo sta imas pa si toliko ljut na samsung 
- mufa1
#14265 Re: Android OS
Ali čovječe, to su sve babske priče, tvoje tetke, tvog druga, drugove tetke i plus to su sve laži. Eto ti snimi video od te žene sto svaki put kad uđe u galeriju i telefon zasteka, ja ti prebacim 1000 eura na račun.
A s druge strane, preko godinu dana sam nosio s4 i nikad ni najmanjeg šteka niti force close aplikacije. Čak sam više sa njim bio zadovoljan nego sad sa oneplus one, koji se ne slaže sa par aplikacija pa se ugase, doduše na ART-u, na dalviku nije se to dešavalo.
Sent from my OnePlus One
A s druge strane, preko godinu dana sam nosio s4 i nikad ni najmanjeg šteka niti force close aplikacije. Čak sam više sa njim bio zadovoljan nego sad sa oneplus one, koji se ne slaže sa par aplikacija pa se ugase, doduše na ART-u, na dalviku nije se to dešavalo.
Sent from my OnePlus One
-
febo_acm
#14266 Re: Android OS
http://www.phonearena.com/news/Monsters ... U3_id59813
At the back, we've got a 13-megapixel, optically-stabilized Sony sensor with f/2.0 lens, and a, wait for it, 4-megapixel UltraPixel camera at the front (the same unit packed into the HTC One M7).

At the back, we've got a 13-megapixel, optically-stabilized Sony sensor with f/2.0 lens, and a, wait for it, 4-megapixel UltraPixel camera at the front (the same unit packed into the HTC One M7).
- madesa
#14267 Re: Android OS
ljudi koji od ova dva da odaberem ?
http://www.gsmarena.com/huawei_g610s-5699.php
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m-5497.php
http://www.gsmarena.com/huawei_g610s-5699.php
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m-5497.php
- mufa1
#14268 Re: Android OS
Onaj koji ti se više svidi
Što se samih telefona jako su slični po specifikacijama, stim da je Huawei znatno veći, tj 5 inča naspram 4 kod Sony. Stim da je i baterija znatno na strani Huaweia. E da, sad vidim i procesor je na strani Huaweia, tako da nema tu puno sta da se kaze.. Huawei ima blagu prednost, a Sony će vjerovatno sa ti se bolje svidi... Tako da, slatke muke
Sent from my OnePlus One
Što se samih telefona jako su slični po specifikacijama, stim da je Huawei znatno veći, tj 5 inča naspram 4 kod Sony. Stim da je i baterija znatno na strani Huaweia. E da, sad vidim i procesor je na strani Huaweia, tako da nema tu puno sta da se kaze.. Huawei ima blagu prednost, a Sony će vjerovatno sa ti se bolje svidi... Tako da, slatke muke
Sent from my OnePlus One
- madesa
#14269 Re: Android OS
hvala velicina ekrana mi nije bitna ,znaci zanima me ostalomufa1 wrote:Onaj koji ti se više svidi![]()
Što se samih telefona jako su slični po specifikacijama, stim da je Huawei znatno veći, tj 5 inča naspram 4 kod Sony. Stim da je i baterija znatno na strani Huaweia. E da, sad vidim i procesor je na strani Huaweia, tako da nema tu puno sta da se kaze.. Huawei ima blagu prednost, a Sony će vjerovatno sa ti se bolje svidi... Tako da, slatke muke![]()
Sent from my OnePlus One
- AstorH
#14270 Re: Android OS
Androidasi, jedna zena mi dade sad mobitel kaze nesto joj nece internet da pogledam. Ona nema wi-fi.
Koristi samo mobilni net.
Kako nemam Android niti Eronet da ovdje pitam za sugestiju.
Tel. je Galaxy Trend Plus GT-S7580 mreza Eronet, Android verzija pise 4.2.2
Ja sam se spojio na svoj wi-fi kod sebe, internet radi uredno, medjutim kad isklj. wi-fi i predjem samo na podatkovni promet ne moze nista da otvori, vidim one strelice dobijaju boju i smjenjuje se 3G i H, onda stoji samo H i kaze stranica nije dostupna.
Tel.je star 2mj.pod garancijom ona hoce da salje u Mostar pa kaze da ti pogledaj jer dok mi ga oni vrate trebace im 30 dana.
Znaci-Nece da otvori Chrome, mislim na stranicu bilo koju, nece ni onaj browser sto ima neka plava kugla, nece FB aplikacija, Viber, nece nista. Zvao sam sluzbu za korisnike kaze lik ukucaj u APN samo web.eronet.ba svejedno ukucao opet nece.
Tel.nisam resetirao dok ne vidim ovdje koji savjet, jer drzim to kao zadnju opciju.
Savjet ?
Koristi samo mobilni net.
Kako nemam Android niti Eronet da ovdje pitam za sugestiju.
Tel. je Galaxy Trend Plus GT-S7580 mreza Eronet, Android verzija pise 4.2.2
Ja sam se spojio na svoj wi-fi kod sebe, internet radi uredno, medjutim kad isklj. wi-fi i predjem samo na podatkovni promet ne moze nista da otvori, vidim one strelice dobijaju boju i smjenjuje se 3G i H, onda stoji samo H i kaze stranica nije dostupna.
Tel.je star 2mj.pod garancijom ona hoce da salje u Mostar pa kaze da ti pogledaj jer dok mi ga oni vrate trebace im 30 dana.
Znaci-Nece da otvori Chrome, mislim na stranicu bilo koju, nece ni onaj browser sto ima neka plava kugla, nece FB aplikacija, Viber, nece nista. Zvao sam sluzbu za korisnike kaze lik ukucaj u APN samo web.eronet.ba svejedno ukucao opet nece.
Tel.nisam resetirao dok ne vidim ovdje koji savjet, jer drzim to kao zadnju opciju.
Savjet ?
Last edited by AstorH on 26/08/2014 18:11, edited 1 time in total.
- Kal El
#14271 Re: Android OS
To je preko kr. (3G i H na eng. Mobile data) Nije ti to WI-FI što si nam sada objasnio,ode joj kredit,možda ga i nema više
- AstorH
#14272 Re: Android OS
Ne zanima mene,a niti nju nju wi-fi jer ga nema, nego mobilni internet.Kal El wrote:To je preko kr. (3G i H na eng. Mobile data) Nije ti to WI-FI što si nam sada objasnio,ode joj kredit,možda ga i nema više
Ima neki paket nesto placa dodatno pa ima neke minute i gigabajte ne stigne potrosit ni cetvrtinu kaze.
- Curve
#14273 Re: Android OS
Iko koristi samsung Knox ? Nes citam zale se na brzu potrosnju baterije sa njim? Inace, generalno misljenje o knox-u?
- Kal El
#14274 Re: Android OS
Joj izvini,nisam dobro pročitao ovo prvo "Nema Wifi"AstorH wrote:Ne zanima mene,a niti nju nju wi-fi jer ga nema, nego mobilni internet.Kal El wrote:To je preko kr. (3G i H na eng. Mobile data) Nije ti to WI-FI što si nam sada objasnio,ode joj kredit,možda ga i nema više
Ima neki paket nesto placa dodatno pa ima neke minute i gigabajte ne stigne potrosit ni cetvrtinu kaze.
Halali
- AstorH
#14275 Android OS
Ma sve ok. Rijesio sam.Kal El wrote:Joj izvini,nisam dobro pročitao ovo prvo "Nema Wifi"AstorH wrote:Ne zanima mene,a niti nju nju wi-fi jer ga nema, nego mobilni internet.Kal El wrote:To je preko kr. (3G i H na eng. Mobile data) Nije ti to WI-FI što si nam sada objasnio,ode joj kredit,možda ga i nema više
Halali
Izbrisao sam postojeci APN i ukucao novi, isklj./uklj. tel. i sada radi mobilni net. Sve ok. Odoh vratit zeni tel.zurilo mi se radi nje, a ovdje nigdje nikoga.
Poz.
Sent from my iPad using Tapatalk