Android OS
Moderator: Benq
-
Chuckie
#1426 Re: Android OS
Klikala si na računaru na marketu, zar ne?
- ema_
#1427 Re: Android OS
Hajd mi onda, živ bio, objasni kako skinuti aplikacije na računar, pa onda ih prebaciti na mobitel, a da je bezbolno
.
-
Chuckie
#1428 Re: Android OS
Eh to su ti već peripetije za glavobolju novu.
Dakle, moraš sada na guglu /ne na marketu/, jer market sada ništa sa tim nema,
naći pojedinu aplikaciju čije ime se završava na .apk, npr skype.apk, i taj fajl
skineš na komp. Prebaciš ga preko kabla na mobitel, te pokreneš instalaciju istog
na telefonu, ali za to ti treba neki file manager da bi vidjela sadržaj memory carda
ili ti SD carda da bi na telefonu našla taj .apk fajl i instalirala ga.
Osposobi na mobitelu internet lakše ti je 10 puta, spoji se na neki wireless i skidaj
direktno na mobitelu, manje će te glava boljeti.
Dakle, moraš sada na guglu /ne na marketu/, jer market sada ništa sa tim nema,
naći pojedinu aplikaciju čije ime se završava na .apk, npr skype.apk, i taj fajl
skineš na komp. Prebaciš ga preko kabla na mobitel, te pokreneš instalaciju istog
na telefonu, ali za to ti treba neki file manager da bi vidjela sadržaj memory carda
ili ti SD carda da bi na telefonu našla taj .apk fajl i instalirala ga.
Osposobi na mobitelu internet lakše ti je 10 puta, spoji se na neki wireless i skidaj
direktno na mobitelu, manje će te glava boljeti.
- ema_
#1429 Re: Android OS
Ma nema wirelessa
Ne može li nekako se povezati na ovaj moj obični internet na računaru?
A taj file manager- njega bi trebala direktno na mobitel instalirati odnekud?
- Radar71
#1430 Re: Android OS
kafica u BBi i sve gotovo za 20 minutaema_ wrote:Ma nema wirelessaNe može li nekako se povezati na ovaj moj obični internet na računaru?
![]()
- ema_
#1431 Re: Android OS
Aha
.
A ove aplikacije što mi stoje na listi na marketu već, njih ću jel dobiti kad se s telefonom prijavim tamo? Koliko traje download jedne aplikacije? Ne bih da sjedim pola dana negdje ko budala
.
I dajte mi ime tog file managera koji mi treba.
I da, ako ima još nešto što moram imati na mobitelu, a treba vući sa interneta, dajte mi spisak
.
Hvala na trpljenju ovih dosadnih pitanja
.
A ove aplikacije što mi stoje na listi na marketu već, njih ću jel dobiti kad se s telefonom prijavim tamo? Koliko traje download jedne aplikacije? Ne bih da sjedim pola dana negdje ko budala
I da, ako ima još nešto što moram imati na mobitelu, a treba vući sa interneta, dajte mi spisak
Hvala na trpljenju ovih dosadnih pitanja
-
Chuckie
#1432 Re: Android OS
Solidan file manager:
https://market.android.com/details?id=c ... lkLnBvcCJd
Ne puni kredit na telefon prije nego li skineš te aplikacije.
Ili idi i ugasi APN pristupne tačke da ti ne troši kredit preko GPRSa već samo WIFI.
https://market.android.com/details?id=c ... lkLnBvcCJd
Ne puni kredit na telefon prije nego li skineš te aplikacije.
Ili idi i ugasi APN pristupne tačke da ti ne troši kredit preko GPRSa već samo WIFI.
- ema_
#1433 Re: Android OS
I još nešto, kako ide sa tim wireless povezivanjima, ni o tome nemam pojma, do sada sam samo finansirala Telecom.
Jel nema šifri nikakvih za ove džabe konekcije u BBI, McD i sl.?
Jel nema šifri nikakvih za ove džabe konekcije u BBI, McD i sl.?
-
Chuckie
#1434 Re: Android OS
Ideš settings > wireless & networks i odabereš wifi mrežu.
Idi sada slobodno na računaru i uloguj se na market.android.com i poklikaj da ti se instalira
sve šta hoćeš, a kad se spojiš u BBIu ili na neki drugi wifi hotspot ti programi će sami krenuti
da se downloadiraju i instaliraju, sjedi, gledaj i uživaj.
Idi sada slobodno na računaru i uloguj se na market.android.com i poklikaj da ti se instalira
sve šta hoćeš, a kad se spojiš u BBIu ili na neki drugi wifi hotspot ti programi će sami krenuti
da se downloadiraju i instaliraju, sjedi, gledaj i uživaj.
- Radar71
#1435 Re: Android OS
S obzirom na brzinu neta u BBI sve ce kratko trajati, ja recimo koristim adao file menager, preporucio bih ti jos e buddy, go chat (za fb) i advanced taskema_ wrote:Aha.
A ove aplikacije što mi stoje na listi na marketu već, njih ću jel dobiti kad se s telefonom prijavim tamo? Koliko traje download jedne aplikacije? Ne bih da sjedim pola dana negdje ko budala.
I da, ako ima još nešto što moram imati na mobitelu, a treba vući sa interneta, dajte mi spisak.
Hvala na trpljenju ovih dosadnih pitanja.
P.S. ne zaboravi angry birds sva 3 djela
- ema_
#1436 Re: Android OS
I da, kako se kopiraju poruke sa sim kartice? SD mi je odmah učitana
, mada sam čula da se mora prvo imati nešto instalirano.
I kako se brišu ove neke aplikacije koje su došle na mob.? Bog zna odakle su ovi uvezli mobitel, čim ima nekih aplikacija za Indoneziju
I kako se brišu ove neke aplikacije koje su došle na mob.? Bog zna odakle su ovi uvezli mobitel, čim ima nekih aplikacija za Indoneziju
- Radar71
#1437 Re: Android OS
setings>applications>manage applications tu izaberi aplikaciju i idi na unistal
- ema_
#1438 Re: Android OS
Jest ovaj narod škrt, evo gledam, oko 10 hotspots imam, a svi zaključani, c c c
.
- Radar71
#1439 Re: Android OS
Preporucio bih i tebi da kupis, nisu skupi oko 40 km
- ema_
#1440 Re: Android OS
Pa ne znam, šta je to
Mislim, imam internet na računaru, ali uskoro selim, tako da ne znam hoću li imati išta u stanu, ili ću se samo spajati po centrovima na wireless.
Kako funkcionira to čudo?
Kako funkcionira to čudo?
- Radar71
#1441 Re: Android OS
wireless router je isti kao i modem samo sto ima antenu i odasilja bezicni internet, laicki objasnjeno
nista komplikovano
- ema_
#1442 Re: Android OS
A odakle njemu konekcija? 
- Radar71
#1443 Re: Android OS
moras imati net u stanu gdje namjeravas koristi wireless
- ema_
#1444 Re: Android OS
Aham, razumijem sad.
Hvala na strpljenju
Hvala na strpljenju
- Qler
-
kojeime
#1446 Re: Android OS
Trebale bi mi dvije aplikacije za dvije svrhe. Nasao sam nekoliko aplikacija za svaku od potrebnih radnji, ali ako neko zna najbolje aplikacje za te radnje, bio bih zahvalan za savjet.
1. i vaznija je aplikacija koja blokira dolazni poziv i pozivaocu daje signal nedostupnosti pozvanog broja prije nego sto dobije signal zvonjenja pozvanog proja. Nesto sto svi mobiteli sa ugradjenim fabrickim softverom normalno imaju kao opciju. Bas mi smeta to funkcije koje su bile standardne kod svih telefona sa fabrickim softverom nisu vec po defaultu ugradjene u android.
2. i manje vazna je aplikacija koja snima razgovor i to tako da ne treba biti ukljucen zvucnik, vec snima ono sto se dobije sa mikrofona i sa slusalica mog telefona (ili zvucnika, ali ne ukljucenog da cuje okolina vec koristenog prislonjenog na uho). Koliko sam ja vidio najbolje aplikacije za ovu svrhu rade tako da treba razgovor voditi na taj nacin da treba ukljuciti zvucnik da se cuje kada je odmaknut od uha. A to u mongo situacija nije prakticno ni pozeljno (ne zelim da drugi slusaju sta mi neko govori). Ako neko ima pitanje za legalnost snimanja, Krivicni zakon Federacije BiH kaze da je zabranjeno neovlasteno snimati razgovor koji nije namijenjen onome ko ga vodi. Posto je razgovor koji ja vodim namijenjen meni, to znaci da je moje snimanje tog razgovora legalno. U suprotnom bi sve telefonske sekretarice (uredjaji), a sve imaju mogucnost snimanja razgovora bile ilegalne. A kao sto znamo, nisu.
Hvala
1. i vaznija je aplikacija koja blokira dolazni poziv i pozivaocu daje signal nedostupnosti pozvanog broja prije nego sto dobije signal zvonjenja pozvanog proja. Nesto sto svi mobiteli sa ugradjenim fabrickim softverom normalno imaju kao opciju. Bas mi smeta to funkcije koje su bile standardne kod svih telefona sa fabrickim softverom nisu vec po defaultu ugradjene u android.
2. i manje vazna je aplikacija koja snima razgovor i to tako da ne treba biti ukljucen zvucnik, vec snima ono sto se dobije sa mikrofona i sa slusalica mog telefona (ili zvucnika, ali ne ukljucenog da cuje okolina vec koristenog prislonjenog na uho). Koliko sam ja vidio najbolje aplikacije za ovu svrhu rade tako da treba razgovor voditi na taj nacin da treba ukljuciti zvucnik da se cuje kada je odmaknut od uha. A to u mongo situacija nije prakticno ni pozeljno (ne zelim da drugi slusaju sta mi neko govori). Ako neko ima pitanje za legalnost snimanja, Krivicni zakon Federacije BiH kaze da je zabranjeno neovlasteno snimati razgovor koji nije namijenjen onome ko ga vodi. Posto je razgovor koji ja vodim namijenjen meni, to znaci da je moje snimanje tog razgovora legalno. U suprotnom bi sve telefonske sekretarice (uredjaji), a sve imaju mogucnost snimanja razgovora bile ilegalne. A kao sto znamo, nisu.
Hvala
- skafiskafsnjak
#1447 Re: Android OS
E ljudi, pitanje jedno. Kupljen WIldfire S nedavno u telecomu... Nekada se desava da gornji dio displeja ne reaguje na dodir. Znaci, tacno gorinji dio, bez obzira da li je desktop ili meni otvoren ... Da li je neko imao slican prob ?
- TAFKAP
#1448 Re: Android OS
Da su pametni da ga izbace sasvim i supportuju HTML5.
- ema_
#1449 Re: Android OS
Koliko troši kredita korištenje aplikacija koje neće da rade bez interneta povezanog? Da li ebuddy troši malo, kao i na starijim mobitelima?
Bojim se i nadopuniti kredit, da mi opet nešto slučajno ne pojede, to mi je već dva put se desilo sa aplikacijama koje su bile na čekanju za download sa marketa, i onda samo poletile na download
. Mada, sad sam nešto isključila, tj samo da se skidaju aplikacije kad je wifi uključen
.
Bojim se i nadopuniti kredit, da mi opet nešto slučajno ne pojede, to mi je već dva put se desilo sa aplikacijama koje su bile na čekanju za download sa marketa, i onda samo poletile na download
- BaDa
#1450 Re: Android OS
hmm ja imam cudan problem s wifi znaci pronadje mrezu i kad kliknem connect samo pise remebered :S do cega moze to biti??