missko wrote:Meni pise da mi je uredjaj mijenjan
@Maharadza - drago mi je da je sve OK, geohot je stvarno napravio fantastičnu aplikaciju i ubjedljivo najjednostavniji način dolaska do roota do sada;
@missko - nije rijetkost da nakon roota pomoću TR system status ipak bude custom (kod Note 3, jer koliko se sjećam ti koristiš upravo taj telefon), ali postoji i način da se to ispravi (barem je mnogim drugim korisnicima koji su imali isti problem to pomoglo):
- prvi način je da uđeš u bootloader (power + vol.up + home) i tu uradiš cache wipe (nije suvišno prije toga uraditi i update SuperSU na najnoviju verziju ukoliko to nije već urađeno; nakon ovoga bi trebao imati system status official;
- drugi način da se riješiš custom statusa (ukoliko prvi ne funkcioniše) je da pronađeš aplikaciju koju imaš instaliranu na telefonu, a koja uzrokuje ovakav status (obično je riječ o aplikaciji koja zahtjeva root privilegije nakon instaliranja) i da izbrišeš tu aplikaciju (često spominjane aplikacije koje su problematične po ovom pitanju su: Better Battery Stats i USSDDualWidget, međutim moguće su i druge opcije).
Nadam se da će ti ovo biti od pomoći da se riješiš custom system statusa