Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shin

#1326 Re: Android OS

Post by shin »

GAU8 wrote:
shin wrote:Ne pljujem ja po linuxu, vec po forku linuxa sa java wannabe runtimeom, developeru :lol:

Sta ima ne pljujes :lol: :lol: :lol:
Pa i linux je open source pa ih Microsoft tare sa windowsima godinama.
Reality check nema veze sa pljuvanjem strucnjak. Sada mi nemoj reci da je linux na 95% racunara u svijetu.
GAU8

#1327 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:
GAU8 wrote:
shiljak wrote:@GAU8 ios jest obicna igracka, ali je i android :wink:
Android moze biti sta god hoces ;)
Mozes li surfati bez da google sve zna? :lol: Pluz zaradi na tome :lol:
Moze li IKO surfati bez da Google sve zna :dance: :dance: :dance:

VEZE TI NEMAS
GAU8

#1328 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:
GAU8 wrote:
shin wrote:Ne pljujem ja po linuxu, vec po forku linuxa sa java wannabe runtimeom, developeru :lol:

Sta ima ne pljujes :lol: :lol: :lol:
Pa i linux je open source pa ih Microsoft tare sa windowsima godinama.
Reality check nema veze sa pljuvanjem strucnjak. Sada mi nemoj reci da je linux na 95% racunara u svijetu.
nije racunar samo sinonim za desktop masinu ili workstation :P
shin

#1329 Re: Android OS

Post by shin »

Sam rece da to nije tema, idemo dalje;
While testifying before the Senate Judiciary Committee in September, Google employee Suzanne Michel admitted that two thirds of Google’s mobile searches are initiated from iOS devices. Wow. Even with all of the direct lines Google has integrated into Android to take users straight to its search engine, over 60% of its mobile searches happen on Apple’s devices. That’s devastating considering search is the whole reason Google got into the mobile OS market in the first place, and even more so when you think that Apple has now made it a priority to essentially wipe the company from its iOS platform. But it’s ok, Google still has Android, right? But how much longer can Google and its partners withstand the lawsuits?
Eto vam platforme i sile :zzzz:

http://www.idownloadblog.com/2011/11/01 ... -worth-it/

Sam je sebi google jamu iskopao.
GAU8

#1330 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shin wrote:Sam rece da to nije tema, idemo dalje;
While testifying before the Senate Judiciary Committee in September, Google employee Suzanne Michel admitted that two thirds of Google’s mobile searches are initiated from iOS devices. Wow. Even with all of the direct lines Google has integrated into Android to take users straight to its search engine, over 60% of its mobile searches happen on Apple’s devices. That’s devastating considering search is the whole reason Google got into the mobile OS market in the first place, and even more so when you think that Apple has now made it a priority to essentially wipe the company from its iOS platform. But it’s ok, Google still has Android, right? But how much longer can Google and its partners withstand the lawsuits?
Eto vam platforme i sile :zzzz:

http://www.idownloadblog.com/2011/11/01 ... -worth-it/

Sam je sebi google jamu iskopao.
Eh jesi nesto novo rekao .... :run:

Pokazao si da pojma nemas, i da se sva prica svodi na postanje linkova.
Zna svako naci informaciju koja ga zanima i bez tebe.
A sad popusti malo temu.
shiljak

#1331 Re: Android OS

Post by shiljak »

moze android biti sta hcoes, ako gledas sa google strane onda moze i ios biti sta hoces jer svi imaju para :D

Naravno, ako bi pojedinci pokusali da koriste sistem za neke druge stvari (recimo u autu) onda je android bolji.

Ali opet kao sto i sam kazes, windows se gura gdje god hoces, tako da ti opet na isto dodje. Cinjenica je da vec sada, a da ne pricamo za 2-5 godina, pravi windows (ne wp7) ce se moci koristiti svugdje jer nece biti veliki hardverski zahtjevi. Sto znaci da u tom slucaju bude "windows moze sve kao i android, ali i vise".

Ti si programer, a microsoft cilja na programere sto se tice i mobilnog osa, tako da ne vidim da ces ti imati vise posla u firmi sa androidom nego sa windows bilo kojom verzijom (windows metro i wp7 se isto programiraju koliko znam).
GAU8

#1332 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shiljak wrote:moze android biti sta hcoes, ako gledas sa google strane onda moze i ios biti sta hoces jer svi imaju para :D

Naravno, ako bi pojedinci pokusali da koriste sistem za neke druge stvari (recimo u autu) onda je android bolji.

Ali opet kao sto i sam kazes, windows se gura gdje god hoces, tako da ti opet na isto dodje. Cinjenica je da vec sada, a da ne pricamo za 2-5 godina, pravi windows (ne wp7) ce se moci koristiti svugdje jer nece biti veliki hardverski zahtjevi. Sto znaci da u tom slucaju bude "windows moze sve kao i android, ali i vise".

Ti si programer, a microsoft cilja na programere sto se tice i mobilnog osa, tako da ne vidim da ces ti imati vise posla u firmi sa androidom nego sa windows bilo kojom verzijom (windows metro i wp7 se isto programiraju koliko znam).
Slazem se potpuno.
WP7 tek dolazi, aplikacija jos nema, ali trziste je spremno.
Ja sam mislio na nesto drugo kad sam rekao na "android moze biti sta zelis"
Recimo Kindle Fire ili Nook Color. Ispod haube Android, ali nigdje reference na google ili bilo cega vezanog za Google.
kojeime

#1333 Re: Android OS

Post by kojeime »

Shine,

Kada prikopcam telefon na PC zelim da otvorim Total commander, ili obicni windows explorer, lijevo SD kartica iz telefona kao disk E na primjer, desno HDD racunara kao disk C, odaberem pjesme sa diska C i kliknem COPY na disk E. Ne zelim da moram da otvaram iTunes ili bilo koji drugi program koji ce mi brojati koje pjesme, koliko puta, kada i zasto sam prebacio na telefon (ili MP3 player), pa kada se programu ne svidi da mi kaze ne mozes vise prebacivati te pjesme na telefon. Ili bilo koji drugi podatak, ne moraju biti pjesme u pitanju. Zato necu iPhone. Dam im veliki novac i jos mi kontrolisu kako cu ga koristiti.

Muzicka industrija je prije nekoliko godina, poslije Napstera i slicnih afera polako pocela prihvatati situaciju da ce morati dati pjesme za besplatan download u MP3 formatu, a onda je pojavio Apple sa iTunes i servisom za kupovanje muzike i besplatan download je otisao dodjavola. Ne samo preko iTunesa vec preko drugih servisa koji rade slicno kao iTunes. Kada god downloadujes pjesmu sa interneta i platis je umjesto da je downloadujes besplatno (govorimo o legalnoj upotrebi, ne govorim o nelegalnoj), sjeti se i zahvali Appleu i Jobsu. Da nije bilo iTunesa veoma lako bi se desilo da danas mozes legalno i besplatno downloadovati pjesme sa interneta.

Dovoljno razloga za ne voljeti Apple ili treba jos?

Niko te ne tjera da koristis google kao search engine. Ima i drugih.

U PC svijetu i privatnoj upotrebi vodi Windows. Pogledaj na kojem OS-u rade superkompjuteri i veliki poslovni i administrativni sistemi, internet serveri, razne velike industrijske masine i tako dalje. Odjednom Windows nije toliko jak, iOS-a nema nigdje, a Unix i njegova laksa varijanta Linux postaju vazni ako ne i glavni igraci.
shin

#1334 Re: Android OS

Post by shin »

iOS je na Unixu (BSD), samo sto Apple nije to koristio kao buzzworld.

Znam ja dobro gdje koja platforma vlada, moja poenta u svemu ovome je dokazati da Apple nije neka zla korporacija, nista veca od Microsofta i Googlea.

Volim razbijati stereotipe 8)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1335 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

Shin idi pomozi covjeku da uradi jailbrake zapeo je sa ajfonom :)
kojeime

#1336 Re: Android OS

Post by kojeime »

Ne treba, hvala, ja koristim android telefon od prekjuce :)

Ali sta ce mi uredjaj koji moram mijenjati da bi mi radile sve one funkcije koje rade na drugim uredjajima po defaultu. I jos uz to je skuplji od tih drugih uredjaja.

Dakle moram nakon sto platim 1000KM ili koliko vec iPhone kosta, jailbreakovati (dakle u stvari mijenjati uredjaj i rizikovati nestabilan rad tako skupe masine) da bih napravio najjednostavniji copy jednog fajla.

Sve su korporacije orjentisane na profit, samo neke to rade na jedan, druge na drugi nacin.
adnandus

#1337 Re: Android OS

Post by adnandus »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Danas sam cuo jedan Dobar, najnovije tehnolosko dostignuce Apple-a, Steve Jobs-a iDead
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GAU8

#1338 Re: Android OS

Post by GAU8 »

kojeime wrote:Ne treba, hvala, ja koristim android telefon od prekjuce :)

Ali sta ce mi uredjaj koji moram mijenjati da bi mi radile sve one funkcije koje rade na drugim uredjajima po defaultu. I jos uz to je skuplji od tih drugih uredjaja.

Dakle moram nakon sto platim 1000KM ili koliko vec iPhone kosta, jailbreakovati (dakle u stvari mijenjati uredjaj i rizikovati nestabilan rad tako skupe masine) da bih napravio najjednostavniji copy jednog fajla.

Sve su korporacije orjentisane na profit, samo neke to rade na jedan, druge na drugi nacin.
Ma moras ti i android "root-ati" za funkcionalnosti koje proizvodjac ne zeli da otvori korisnicima, to je bez daljnjeg.
Samo se niko nece ljutiti ako to uradis.
kojeime

#1339 Re: Android OS

Post by kojeime »

Da, Gau8, ali jedno je kada to raids sa 300KM telefonom ,a drugo kada platis 1000 i vise :)

To me podsjeti na pricu o onom Sony psu-robotu AIBO. Neki lik skontao kako da programira tog psa da izvodi pokrete koje Sony nije ukljucio. I tako momak na internetu objavi uputstvo, kodove i slicno da ljudi mogu svoje AIBO igacke isprogramirati. Naravno besplatno. Sony digne frku i kazu necemo te tuziti ozbiljno jer nisi zaradjivao na tim kodovima, ali moras uputstvo skinuti ili ti slijedi tuzba. I momak skine uputstvo.

Poenta je da je taj AIBO mogao da izvodi mnogo vise pokreta nego sto je sam Sony isprogramirao, ali Sony jednostavno nije dao da se ti pokreti mogu izvoditi. Pretpostavljam da su htjeli te nove pokrete dodavati s vremena na vrijeme kao update koji bi se naravno placao...

By the way, kada vec pricam, pitanje. Telefon mi je otkljucan. U slucaju updatea Andorida, firmwarea, stavljanja custom rom-a, recovery-ja (rebootovanja ili kako se to vec zove) i slicno, da li treba ponovo otkljucavati telefon ili kada je telefon jednom otkljucan moze se sve raditi a telefon se nece ponovo zekljucati sam od sebe?

Telefon je Galaxy. I da kazem da je dosao sa 2.3.3 Androidom, a kada pokrenem Kies kaze da ima update na novu verziju. To znaci da je Samsung izdao sluzbeni update na neku novu verziju 2.3.5 ili noviju?
Vegetastar

#1340 Re: Android OS

Post by Vegetastar »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=92637

evo otvorio sam vam temu, molim preselite se tamo. Stvarno smoriste trollanjem ove teme

moderatore bih zamolio da ovo prepucavanje sa ove teme premjeste na novu.
Radar71

#1341 Re: Android OS

Post by Radar71 »

adnandus wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Danas sam cuo jedan Dobar, najnovije tehnolosko dostignuce Apple-a, Steve Jobs-a iDead
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Brutalno :lol: :lol:
GAU8

#1342 Re: Android OS

Post by GAU8 »

kojeime wrote:Da, Gau8, ali jedno je kada to raids sa 300KM telefonom ,a drugo kada platis 1000 i vise :)

To me podsjeti na pricu o onom Sony psu-robotu AIBO. Neki lik skontao kako da programira tog psa da izvodi pokrete koje Sony nije ukljucio. I tako momak na internetu objavi uputstvo, kodove i slicno da ljudi mogu svoje AIBO igacke isprogramirati. Naravno besplatno. Sony digne frku i kazu necemo te tuziti ozbiljno jer nisi zaradjivao na tim kodovima, ali moras uputstvo skinuti ili ti slijedi tuzba. I momak skine uputstvo.

Poenta je da je taj AIBO mogao da izvodi mnogo vise pokreta nego sto je sam Sony isprogramirao, ali Sony jednostavno nije dao da se ti pokreti mogu izvoditi. Pretpostavljam da su htjeli te nove pokrete dodavati s vremena na vrijeme kao update koji bi se naravno placao...

By the way, kada vec pricam, pitanje. Telefon mi je otkljucan. U slucaju updatea Andorida, firmwarea, stavljanja custom rom-a, recovery-ja (rebootovanja ili kako se to vec zove) i slicno, da li treba ponovo otkljucavati telefon ili kada je telefon jednom otkljucan moze se sve raditi a telefon se nece ponovo zekljucati sam od sebe?

Telefon je Galaxy. I da kazem da je dosao sa 2.3.3 Androidom, a kada pokrenem Kies kaze da ima update na novu verziju. To znaci da je Samsung izdao sluzbeni update na neku novu verziju 2.3.5 ili noviju?
Zavisi na koje "otkljucano" mislis. Otkljucano u smislu da nije lock-an za odredjenog operatera je jedna stvar, a root-anje je druga. Izvinjavam se ako sam te pogresno razumio
kojeime

#1343 Re: Android OS

Post by kojeime »

Otkljucano u smislu da nije zakljucano na SIM karticu odredjenog operatera.
kojeime

#1344 Re: Android OS

Post by kojeime »

Dakle, usao u prodavnicu, uzeo telefon, ubacio SIM, ukucao PIN, telefon poceo da se boota, kad ispade poruka da trazi jos jednu sifru. Kazu u prodavnici da je zakljucan, za 10ak minuta telefon je otkljucan i sada radi, to jeste ako ga iskljucim i ukljucim trazi samo PIN, sve instalisane aplikacije rade, ne vidim ni jednu aplikaciju specificnu samo za nekog odredjenog operatera, niti vidim da neka od funkcija opisana u uputstvu za upotrebu telefona ne radi, to jeste da je neki operater iskljucio tu funkciju.
new_york

#1345 Re: Android OS

Post by new_york »

Samsung Galaxy S2 na 1,8 GHZ.....Prejako zamislite tek brzinu sa ICS

http://www.extragsm.com/news/t-mobile-s ... -i473.html
medoIL

#1346 Re: Android OS

Post by medoIL »

new_york wrote:Samsung Galaxy S2 na 1,8 GHZ.....Prejako zamislite tek brzinu sa ICS

Ne tako davno zelio sam kompic sa takvim procesorom , a gle sad :shock:
GAU8

#1347 Re: Android OS

Post by GAU8 »

medoIL wrote:
new_york wrote:Samsung Galaxy S2 na 1,8 GHZ.....Prejako zamislite tek brzinu sa ICS

Ne tako davno zelio sam kompic sa takvim procesorom , a gle sad :shock:
Ma dobro, 1.8 GHz na x86 procesoru nije isto kao 1.8 GHz na ARM procesoru, ali svejedno je mocno...
beco

#1348 Re: Android OS

Post by beco »

Samo da preporucim keyboard smart pro super keyboard app :)
GAU8

#1349 Re: Android OS

Post by GAU8 »

beco wrote:Samo da preporucim keyboard smart pro super keyboard app :)
Mislis smart keyboard pro? da odlican je, pogotovo sto inteligentno grupise slova u vertikalnoj orijentaciji
beco

#1350 Re: Android OS

Post by beco »

Super je u svojoj jednostavnosti :D
Post Reply