Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
quarterback

#13226 Re: Android OS

Post by quarterback »

mislim da je baterija
ImLove

#13227 Re: Odg: Android OS

Post by ImLove »

quarterback wrote:mislim da je baterija
Znaci ako ne uspijem nista rijesiti.kupiti novu?Koliko kostaju nove baterije ?

Poslano sa mog GT-I9100 koristeći Tapatalk 4
ImLove

Post by ImLove »

Schlauf2 wrote:
ImLove wrote: U pravu si drug,tražio je 250,dobio je kao sto sam jučer i spominjao 220,sistem u njemu je 4.1.2,kako ce se ponašati,to ne znam,imam Samsung ghalaxybtab 2 GT p3110 kojim sam isto tako kupio skoro pa nov,preko pika,kao i ovaj mob...,i evo 7 mjeseci na 4.1.1 androidi,stoci ROM,sluša me extra!Jedino sto mi je sada zaista cusdno je ta činjenica da mi je display na mog...premalen,valjda sam navikao na tableta,ali ipak mobitel nisam ni kupio za surfanje,već zbog poziva,SMS,MMS,i pojedinih aplikacija kao sto su tapatalk,YouTube,i zbog kamere naravno!Ne znam VI ostali,koji surfate i koristite Samsung s2,da li ste zadovoljni displayom,veličinom!da li je pregledno,znam da može se "zumirati i prelamati test",itd,ali nakon tableta,zaista mi se display čini jako mali!a mislio sam da ce ipak biti koliko toliko zadovoljavajući,iako opet naglasavam,ne mislim koristiti sve na njemu po pitanju net_a! Imao sam na pojavi ponudu,kada sam se vraćao u stan,da ga prodam odmah za 270 i zaradim funciku(50km.),ali naravno,nisam ga kupovao da bih zaradio na njemu!već jednostavno sto mi treba i sto posebno volim Samsung uredjaje!Slijedeći je na redu,i tražim,poslovan ali očuvan naravno da kupim,Samsung galaxy tab 3,ali onaj od 8 inca i 1.5 GhZ proc+5 mpx kameru,ali nema ih ovde u Ze nigde polovnih! Biti ce,polako! Možeš li mi samo reci zašto je tvoj kupac bas tražio android 2.3.x, da li jnew možda bolji od ovog 4.1.2. Jelly_a,jer kod mene na tabu je 4.1.1 i extra je,a za mob..,ne znam kako ce slušati 4.1.2,tek sada cu malo isprobati,testirati?! Pozdrav!
P.S. Kako uraditi ispravno kaligrafiju baterije na Samsung s2,ako neko bas zna,bio bih zahvalan?

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
Nakon tableta, svaki mobitel ce ti bit mali. Kupac je trazio 2.3.x jer se malo bolje razumije u Androide i ja mogu potvrditi da jr sveukupno za S2 najbolji 2.3. po performansama (iako benchmark testovi kazu drukcije, benchmark nije referenca). Imas cak i klip gdje se poredi s2 sa 2.3. i ICS-om, i 2.3. je cak i na tom videu brzi malo. Prednost 2.3. je jer je lagan i taj sistem je stavljan na S2 koji je tada bio najjaci Samsung tel, znaci radjen je najbolje sto se mogao uraditi zbog statusa telefona. S drige strane, S2 je za danasnje standarde na kojima pociva Jelly Bean srednja ili niza srednja klasa, a posto je Samsungu vise stalo da ljudi kupuju nove stvari, namjerno se stavi noviji sistem na nekad najjaci telefon da korisniku pokaze da je on prevazidjen i da treba ic na jaci telefon.Po standardima 2.3. S2 je najvisa klasa, po standardima ICS i JB srednja il niza srednja. To je otprilike isto kao da te neko pita bi li prije kupio najnovijeg BMW 3 ili generaciju starijeg BMW 5, za isto para.
Sad, da se vratim na sam Jelly Bean, Jelly Bean je dosta tezi na komponentama, zauzima dosta vise RAM-a zbog Project Buttera u odnosu na 2.3. i ICS . Takodjer, baterija se brze prazni na JB. Isto tako, flash player radi najbolje na 2.3, kad S2 ima 2.3. bas se vidi da na njemu sretno radi i vidi se da je namijenjen da bude flagship, a kad S2 ima JB vidi se da je JB namijenjen jacim telefonima a da je na S2 stavljen uglavnom da produzi malo vijek trajanja proizvoda. Nego, jesi li gledao kameru, kad snimas klip od 1080p, da li se vidi da snimak ko malo zatrza (tj. padne fps) u toku refouksiranja (automatske promjene fokusa), u uvjetima losijeg svjetla?
Sada sam malo snimao i jedino na pocetku sta sam primjetio posto je noc.svjetlo kuhinjsko je to da na samom pocetku snimanja taj auto fokus malo zamuti pa razbistri sliku i to traje nekih mozda 2 sekunde!

Last edited by ImLove on 01/06/2014 03:20, edited 1 time in total.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#13229 Re: Android OS

Post by Picajzla »

ImLove wrote:
Schlauf2 wrote:
ImLove wrote: U pravu si drug,tražio je 250,dobio je kao sto sam jučer i spominjao 220,sistem u njemu je 4.1.2,kako ce se ponašati,to ne znam,imam Samsung ghalaxybtab 2 GT p3110 kojim sam isto tako kupio skoro pa nov,preko pika,kao i ovaj mob...,i evo 7 mjeseci na 4.1.1 androidi,stoci ROM,sluša me extra!Jedino sto mi je sada zaista cusdno je ta činjenica da mi je display na mog...premalen,valjda sam navikao na tableta,ali ipak mobitel nisam ni kupio za surfanje,već zbog poziva,SMS,MMS,i pojedinih aplikacija kao sto su tapatalk,YouTube,i zbog kamere naravno!Ne znam VI ostali,koji surfate i koristite Samsung s2,da li ste zadovoljni displayom,veličinom!da li je pregledno,znam da može se "zumirati i prelamati test",itd,ali nakon tableta,zaista mi se display čini jako mali!a mislio sam da ce ipak biti koliko toliko zadovoljavajući,iako opet naglasavam,ne mislim koristiti sve na njemu po pitanju net_a! Imao sam na pojavi ponudu,kada sam se vraćao u stan,da ga prodam odmah za 270 i zaradim funciku(50km.),ali naravno,nisam ga kupovao da bih zaradio na njemu!već jednostavno sto mi treba i sto posebno volim Samsung uredjaje!Slijedeći je na redu,i tražim,poslovan ali očuvan naravno da kupim,Samsung galaxy tab 3,ali onaj od 8 inca i 1.5 GhZ proc+5 mpx kameru,ali nema ih ovde u Ze nigde polovnih! Biti ce,polako! Možeš li mi samo reci zašto je tvoj kupac bas tražio android 2.3.x, da li jnew možda bolji od ovog 4.1.2. Jelly_a,jer kod mene na tabu je 4.1.1 i extra je,a za mob..,ne znam kako ce slušati 4.1.2,tek sada cu malo isprobati,testirati?! Pozdrav!
P.S. Kako uraditi ispravno kaligrafiju baterije na Samsung s2,ako neko bas zna,bio bih zahvalan?

Nakon tableta, svaki mobitel ce ti bit mali. Kupac je trazio 2.3.x jer se malo bolje razumije u Androide i ja mogu potvrditi da jr sveukupno za S2 najbolji 2.3. po performansama (iako benchmark testovi kazu drukcije, benchmark nije referenca). Imas cak i klip gdje se poredi s2 sa 2.3. i ICS-om, i 2.3. je cak i na tom videu brzi malo. Prednost 2.3. je jer je lagan i taj sistem je stavljan na S2 koji je tada bio najjaci Samsung tel, znaci radjen je najbolje sto se mogao uraditi zbog statusa telefona. S drige strane, S2 je za danasnje standarde na kojima pociva Jelly Bean srednja ili niza srednja klasa, a posto je Samsungu vise stalo da ljudi kupuju nove stvari, namjerno se stavi noviji sistem na nekad najjaci telefon da korisniku pokaze da je on prevazidjen i da treba ic na jaci telefon.Po standardima 2.3. S2 je najvisa klasa, po standardima ICS i JB srednja il niza srednja. To je otprilike isto kao da te neko pita bi li prije kupio najnovijeg BMW 3 ili generaciju starijeg BMW 5, za isto para.
Sad, da se vratim na sam Jelly Bean, Jelly Bean je dosta tezi na komponentama, zauzima dosta vise RAM-a zbog Project Buttera u odnosu na 2.3. i ICS . Takodjer, baterija se brze prazni na JB. Isto tako, flash player radi najbolje na 2.3, kad S2 ima 2.3. bas se vidi da na njemu sretno radi i vidi se da je namijenjen da bude flagship, a kad S2 ima JB vidi se da je JB namijenjen jacim telefonima a da je na S2 stavljen uglavnom da produzi malo vijek trajanja proizvoda. Nego, jesi li gledao kameru, kad snimas klip od 1080p, da li se vidi da snimak ko malo zatrza (tj. padne fps) u toku refouksiranja (automatske promjene fokusa), u uvjetima losijeg svjetla?
Nisam jos nista lose primjetio u vezi kamere.a na to cu obratiti paznju,trenutno me baterija zeza.znaci ako brzo se istrosi.a npr,ako ima 30,i ja ugasim pa upalim mob,odjednom smanji bat 13,14% i trazi da punim mob.bas me je iznenadilo,kontam sta je u pitanju,kalibracija ili baterija?

Pa 20 KM sto si ustedio valja sad dati na bateriju :D

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
ImLove

Post by ImLove »

Evo sredio sam je koliko toliko.moze 3.5-4 h izdrzati konstantnog surfanja,iako ga necu ni koristiti toliko ni priblizno,imam tab, imam pc :D

probook

#13231 Re: Android OS

Post by probook »

Morate li citirati kilometar teksta da bi napisali dvije rijeci?
belami1111

#13232 Re: Android OS

Post by belami1111 »

Ja kako se vi patite na tom hanfroidu . Daj ga rootaj , paj gs flesaj, daj kustom i opet nevalja.
Schlauf2

#13233 Re:

Post by Schlauf2 »

ImLove wrote: Sada sam malo snimao i jedino na pocetku sta sam primjetio posto je noc.svjetlo kuhinjsko je to da na samom pocetku snimanja taj auto fokus malo zamuti pa razbistri sliku i to traje nekih mozda 2 sekunde!

To je za S2 normalno, kad pocnes snimati tako ce na svakom klipu biti prvih 1-2s van fokusa jer on tada trazi fokus. S2 je tako napravljen. Nego, kad dalje u toku snimanja mijenja fokus u slabijem svjetlu, desi li se da zatrza malo?

Sto se tice baterije, vidi koliko ce ti drzati normalne upotrebe jer se zbog tipa ekrana (SAMOLED+) baterija brzo trosi kad surfas zbog dominantno bijele boje na sajtovima.
Schlauf2

#13234 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

belami1111 wrote:Ja kako se vi patite na tom hanfroidu . Daj ga rootaj , paj gs flesaj, daj kustom i opet nevalja.
Kako ko, ja imam tel s Androidom, sve fabricki, nikakvo rootanje ni flashovanje nije radjeno nit treba da se radi, i opet valja, radi kao sat.
mufa1

#13235 Re: Android OS

Post by mufa1 »

belami1111 wrote:Ja kako se vi patite na tom hanfroidu . Daj ga rootaj , paj gs flesaj, daj kustom i opet nevalja.
Idi probaj jos koji put reinstalirat viber, mozda i proradi, cuo sam da je povoljan polozaj zvijezda za njeg, mozda ima nade :D
A cujem i whatsapp sila posto, ni on vise ne radi. Hahah
isx

#13236 Re: Android OS

Post by isx »

Ne kaze se dzabe handroid. :D
enkoo83

#13237 Re: Android OS

Post by enkoo83 »

Kako vratiti izbrisane i videa i slike sa mobitela

Sent from my ST21i using Tapatalk
Lopov-eliminator

#13238 Re: Android OS

Post by Lopov-eliminator »

Ovo je bio mamac za mufu garant :lol: ne mozete vi fanboys s WP teme bez mufe nikako.
quarterback

#13239 Re: Android OS

Post by quarterback »

enkoo83 wrote:Kako vratiti izbrisane i videa i slike sa mobitela

ako su bile na kartici mozes je mozda spojiti na card reader pa preko nekog of softwarea za undelete pokusati
febo_acm

#13240 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Na Androidu ga možeš barem rootat pa možda i proradi... Na WP jednostavno ne radi :D
belami1111

#13241 Re: Android OS

Post by belami1111 »

mufa1 wrote:
Idi probaj jos koji put reinstalirat viber, mozda i proradi, cuo sam da je povoljan polozaj zvijezda za njeg, mozda ima nade :D
A cujem i whatsapp sila posto, ni on vise ne radi. Hahah
Mufa zašto instalirati nešto što radi sasvim pristojno . Pa nije to handroid da ga moraš rootati i flešati da bi uopšte upalio telefon a ostalo da ne pričam.. :izet:
jelda smeta prijatelju kad te neko onako čisto iz zajebancije podbada :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
quarterback

#13242 Re: Android OS

Post by quarterback »

jel to na forumu nema WM i IOS grupa pa dolaze ovamo da flejmaju
enkoo83

#13243 Re: Odg: Android OS

Post by enkoo83 »

quarterback wrote:
enkoo83 wrote:Kako vratiti izbrisane i videa i slike sa mobitela

ako su bile na kartici mozes je mozda spojiti na card reader pa preko nekog of softwarea za undelete pokusati
Nazalost su bile na internoj memoriji

made_in_sarajevo

#13244 Re: Android OS

Post by made_in_sarajevo »

Jel ima neki fazon da na aplikaciji koja je dosla na mobitelu, registrujem gmail adresu i da tako primam mailove? Sve zivo probao i vazda izbaci da nije moguce

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ImLove

Post by ImLove »

Schlauf2 wrote:
ImLove wrote: Sada sam malo snimao i jedino na pocetku sta sam primjetio posto je noc.svjetlo kuhinjsko je to da na samom pocetku snimanja taj auto fokus malo zamuti pa razbistri sliku i to traje nekih mozda 2 sekunde!

To je za S2 normalno, kad pocnes snimati tako ce na svakom klipu biti prvih 1-2s van fokusa jer on tada trazi fokus. S2 je tako napravljen. Nego, kad dalje u toku snimanja mijenja fokus u slabijem svjetlu, desi li se da zatrza malo?

Sto se tice baterije, vidi koliko ce ti drzati normalne upotrebe jer se zbog tipa ekrana (SAMOLED+) baterija brzo trosi kad surfas zbog dominantno bijele boje na sajtovima.
Za sada nissm primjetio trzanje prilikkm snimanja, ali sam samo 2 X snimaobdo sada kratko,ako primjetim ,sigurno da cu javiti,jer moje misljenje je da se to ne bi smjelo desavati! Primijetio sam dok sam testirao kameru,video snimanje ,da se tada zagrije područje oko kamerice, iako sam kratko snimao,pa,sada ne kontam zašto!?.

Schlauf2

#13246 Re:

Post by Schlauf2 »

ImLove wrote: Za sada nissm primjetio trzanje prilikkm snimanja, ali sam samo 2 X snimaobdo sada kratko,ako primjetim ,sigurno da cu javiti,jer moje misljenje je da se to ne bi smjelo desavati! Primijetio sam dok sam testirao kameru,video snimanje ,da se tada zagrije područje oko kamerice, iako sam kratko snimao,pa,sada ne kontam zašto!?.

Trzanje je samo kad mijenja fokus, mada nema problema ni za to, ako bude trzao samo smanji ekspoziciju i nece vise trzati. Za S2 je normalno u snimanju da se zagrije oko kamere jer je poklopac baterije jako tanak, a i 1080p je za njega prilicno zahtjevno, pa tako mozes vidjeti da se smanji vidokrug kamere kad prebacis sa neke druge manje velicine na 1080p. A i na kraju krajeva, on je na Jelly Beanu.
Lopov-eliminator

#13247 Re: Android OS

Post by Lopov-eliminator »

Je li ko imao neki od Lenovo telefona, da napise iz iskustva kakvi su inace, kakvi su u odnosu na telefone tipa HTC, Samsung, Sony, LG i sl?
febo_acm

#13248 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ja cekam Lenovo A880, pa ti javim iskustva dok stigne :D

Sent from my HTC One using Tapatalk
ImLove

Post by ImLove »

Schlauf2 wrote:
ImLove wrote: Za sada nissm primjetio trzanje prilikkm snimanja, ali sam samo 2 X snimaobdo sada kratko,ako primjetim ,sigurno da cu javiti,jer moje misljenje je da se to ne bi smjelo desavati! Primijetio sam dok sam testirao kameru,video snimanje ,da se tada zagrije područje oko kamerice, iako sam kratko snimao,pa,sada ne kontam zašto!?.

Trzanje je samo kad mijenja fokus, mada nema problema ni za to, ako bude trzao samo smanji ekspoziciju i nece vise trzati. Za S2 je normalno u snimanju da se zagrije oko kamere jer je poklopac baterije jako tanak, a i 1080p je za njega prilicno zahtjevno, pa tako mozes vidjeti da se smanji vidokrug kamere kad prebacis sa neke druge manje velicine na 1080p. A i na kraju krajeva, on je na Jelly Beanu.
Može jedno pitanje,komentar?Danas sam kupiob zaštitnu foliju i prodavač u radnji kaže ajde ja cu ti staviti foliju i ja pristanem!On je druze prije nego je nalijepio foliju,prvo sa onom krpicom obrisao display,OK to znam,ali sam gledao,tako jako je s tiskao display dok je čistio,da se mob par puta upalio,ekran,pa kontam,da li je to namjerno učinio da mi se nakon doglednog vremena nešto pokvari, zaista jako je stisnuo display dok je čistio krpicom, otprilike 2 minute,pa je nalijepio foliju! Ja sam malo testirao,doima mi se sve u redu, ali sumnjivo mi da nije možda namjerno tako jako stisnuo? Kakve mogu ocekivati mane po pitanju ove vrste super amoled plus displeja na mob...?Citao sam po netu da je burn in efekat najveca mana i to je neizbjezno nakon izvjesnog vremena!Zaista ne razumijem zasto prave tada takve display_e,radije napravi obican mlkcd,ali da nema problema!Pozzz

rangoj

#13250 Re: Android OS

Post by rangoj »

Kad se već spominju ekrani, odličan članak o ekranima na mobilnim uređajima i koliko je rezolucija vazna:

http://m.androidcentral.com/through-loo ... uce_bottom

Nexus 5 / Tapatalk
Post Reply