Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kal El

#12976 Re: Android OS

Post by Kal El »

Ma samo skineš Virtual Router i otvoriš ga :mrgreen: nikakvo instaliranje ;)

http://virtualrouterplus.com/
ema_

#12977 Re: Android OS

Post by ema_ »

Blokirao ga antivirus moj :-D .

A kako to radi, misliš da mi onda ne treba ovaj dodatni ruter ili kako? Znači, imam kablovsku i preko nje internet. I običan pc. :zoka:
Kal El

#12978 Re: Android OS

Post by Kal El »

Ja sam to koristio dok nisam uzeo router,ako možeš kupiti router,kupi ga :mrgreen:

Ali ovo dobro dođe ako nemaš router ;)
Imaš na tom pc-u wirless ugrađen?
ema_

#12979 Re: Android OS

Post by ema_ »

Kal El wrote:Ja sam to koristio dok nisam uzeo router,ako možeš kupiti router,kupi ga :mrgreen:

Nabavila sam ruter, ali nemam pojma od konfiguriranja, nešto sam guglala, ali nisam se snašla. Ima li neki easy & simple way ili da zovnem tipa iz kablovske i halalim 10 km :D ?
Kal El

#12980 Re: Android OS

Post by Kal El »

ema_ wrote:
Kal El wrote:Ja sam to koristio dok nisam uzeo router,ako možeš kupiti router,kupi ga :mrgreen:

Nabavila sam ruter, ali nemam pojma od konfiguriranja, nešto sam guglala, ali nisam se snašla. Ima li neki easy & simple way ili da zovnem tipa iz kablovske i halalim 10 km :D ?
Kupio sam router i da ga namjestim ne može ,sve sam probao,pozovem komšiju koji je nadaren za računare,izvadi svoj laptop ,nešto tipkao na cmd i završi posao za manje od minut :mrgreen: Bolje pozovi ove iz kablovske ,isplatit će ti se :D

Ili pitaj na forumu,sigurno neko zna :mrgreen:
mufa1

#12981 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Upravo mi stigo chromecast. Radi fenomenaaaalno, kvalitet slike zaista vrhunski na tv-u, bez zastajkivanja, stucanja, bilo sta. Probao sa telefona, tableta i laptopa. sa svih uredjaja radi besprijekorno.
friskyoreo

#12982 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Need help... :) Zna li neko kako da root-am xperiu Z ali bez da unlock bootloader, jer ga ne mogu unlock zato sto je tel dekodiran... :( Sve opcije sto sam uspio izgooglati traze unlocked bootloader. :sad:
Kal El

#12983 Re: Android OS

Post by Kal El »

Pa kad dekodiraš možeš mu otključati bootloader ima na onoj Sony-evoj stranici kako to uraditi,jesi pokušao Googlati malo? :mrgreen:
friskyoreo

#12984 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Kal El wrote:Pa kad dekodiraš možeš mu otključati bootloader ima na onoj Sony-evoj stranici kako to uraditi,jesi pokušao Googlati malo? :mrgreen:
Kada sam imao Sony S googlao sam i nasao da je nemoguce otkljucati bootloader ako je telefon dekodiran, jer kad se ukuca onaj kod pise: "bootloader unlock allowed: no" ili tako nesto... Nisam znao da se nesto u medjuvremenu promijenilo...
quarterback

#12985 Re: Android OS

Post by quarterback »

vrlo zanimljiv i besplatan locker (neke od tema se placaju ali takvih nema bas previse)

https://play.google.com/store/apps/deta ... ker.global
rangoj

#12986 Re: Android OS

Post by rangoj »

Notification PEAK je konačno stigao u obliku porta za uređaje koji nisu na paranoidu.

Radi odlično, uopšte ne troši bateriju kao i original na paranoid rom-u.

https://github.com/lzanita09/Notificati ... t/releases

Znaci, kako radi PEAK, za ove koji nisu upoznati:

Kada vas uređaj dobije poruku, notification Peek aplikacija se budi i pali senzore na određen broj sekundi koji ste vi definisali, npr na 15 sek. Ako u tih 15 sekundi vi ne pomjerate uređaj nista se nece desiti i telefon ce opet početi da spava ali ako pomjerite telefon u tih 15 sekundi od kako ste dobili poruku, ekran ce se upaliti i prikazati koje notifikacije čekaju da budu pregledane.

Ova aplikacija je posebna po tome sto senzore pali samo na kratko vrijeme, nakon sto dobijete obavještenje, i zato ne troši bateriju. (za razliku od mnogih sličnih aplikacija ovog tipa).
Ima zaštitu od paljenja ekrana u džepu, pa tako možete mrdati telefon koliko kod hoćete, ako je proximity senzor pokriven, kao kada je telefon u torbi ili džepu, ekran se nece upaliti.

Instalira se kao i svaka druga aplikacija, nije potreban root. Potrebno je samo nakon instalacije aplikaciji odobriti prostup notifikacijama, i isti ukinuti prije brisanja aplikacije.

Na nexus 5 radi odlično, a kako autor kaze, i na svim ostalim čistim romovima, trebalo bi da radi i na ostalim uređajima, u svakom slučaju ako budete imali problema javite autoru da popravi stvar.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Jahta

#12987 Re: Android OS

Post by Jahta »

mufa1 wrote:Upravo mi stigo chromecast. Radi fenomenaaaalno, kvalitet slike zaista vrhunski na tv-u, bez zastajkivanja, stucanja, bilo sta. Probao sa telefona, tableta i laptopa. sa svih uredjaja radi besprijekorno.
Koliko te došo majstore? Na Pik-u se pojavio Chromecast za 100 KM, mada je neka preporučena cijena 35 eura.

Zanima me slijedeće:

Kako streama video sa mob-a. Pitam jer vidim da mi TV ne može da stream-a mp4 sa mob-a iako stream- slike i neke druge video formate (recimo avi ide bez problema). Ima fantastična aplikacija, zove se Skifta, ali neke formate ne mogu stream-ati jer TV ih ne podržava odnosno player ugrađen u njemu.
Dalje, reci mi da li je moguće preko chromecast-a stream-ati file-ove koji su pohranjeni negdje na mreži. Recimo imam brdo videa na kućnom NAS-u. Naravno, ja TV-om dođem (ethernet-om ili wireless-om) do NAS-a bez problema, ali je problem što ne rade titlovi. Uvijek se može spojiti laptop, ali nekad mi mrsko :-D
Kako fercera youtube. Mogu li stream-ati youtube sa moba na TV?
Eto tako neke me stvari zanimaju pa ako možeš napiši mi neka iskustva korištenja.
Averus

#12988 Re: Android OS

Post by Averus »

Kupih Nexus 5.
Ovo nije telefon, ovo je zvijer! :D
BadBoy

#12989 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Averus wrote:Kupih Nexus 5.
Ovo nije telefon, ovo je zvijer! :D
Aferim! Dobro došao u familiju :D
Averus

#12990 Re: Android OS

Post by Averus »

Zakon stvar, svega mi.
Evo koristim ga nepuna 24h i nemam mu ama baš ni jedne jedine zamjerke.

Dok bude ljepšeg vremena, malo ću se igrati s kamerom, a do tad ću da istražujem sve druge opcije koje nudi :D
ema_

#12991 Re: Android OS

Post by ema_ »

Ljudi, ima li neka aplikacija s kojom bih mogla kopirati svoje sms sa starog amobitela (Xperia) ? :roll:
Maharadza

#12992 Re: Android OS

Post by Maharadza »

ema_ wrote:Ljudi, ima li neka aplikacija s kojom bih mogla kopirati svoje sms sa starog amobitela (Xperia) ? :roll:
https://play.google.com/store/apps/deta ... es.smssync

Uradiš backup na starom telefonu (ukucaš prije toga gmail acc) i restore na novom telefonu (treba ti internet za ovo ali je backup onda online i možeš ga skinuti kad' hoćeš)! :thumbup:
febo_acm

#12993 Re: Android OS

Post by febo_acm »

E kad dodje do kamere mozda nastane belaj :D Inace cestitike na kupovini ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ema_

#12994 Re: Android OS

Post by ema_ »

Maharadza wrote:
ema_ wrote:Ljudi, ima li neka aplikacija s kojom bih mogla kopirati svoje sms sa starog amobitela (Xperia) ? :roll:
https://play.google.com/store/apps/deta ... es.smssync

Uradiš backup na starom telefonu (ukucaš prije toga gmail acc) i restore na novom telefonu (treba ti internet za ovo ali je backup onda online i možeš ga skinuti kad' hoćeš)! :thumbup:

:thumbup:

I od mene preporuka za aplikaciju Battery saver (meni je došlo uz Antutu kad sam ga instalirala kao preporuka) i ekstra je. Stvarno mi baterija trajeeee......
Averus

#12995 Re: Android OS

Post by Averus »

febo_acm wrote:E kad dodje do kamere mozda nastane belaj :D Inace cestitike na kupovini ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ne'a, s novim update-om je (barem meni) sve ok :)
Jedina mi "mana" sto nema milion opcija, ali ovo sto do sad radi - radi odlicno :D
A uvijek je tu Camera ZoomFX ako zatrebaju dodatni efekti i kerefeke :D

btw hvala svima na čestitkama ;)
rangoj

#12996 Re: Android OS

Post by rangoj »

Averus wrote:Zakon stvar, svega mi.
Evo koristim ga nepuna 24h i nemam mu ama baš ni jedne jedine zamjerke.

Dok bude ljepšeg vremena, malo ću se igrati s kamerom, a do tad ću da istražujem sve druge opcije koje nudi :D
Kamera je fantastična, odnosno hdr+ je fantastičan, vidjećeš kada uporediš sa običnim fotografijama (od nexusa ili bilo kog drugog mobitela) hdr+ ima mnogo cistiju fotografiju, kada se zumira. Vidi se mnogo sitnih detalja i nema artefakata (kao da je u pitanju mnogo veća rezolucija), ovo je posebno primjetno pri lošem osvjetljenju gdje hdr+ pravi ODLICNE fotografije!

Pogledaj neke od fotografija ovdje, (imas i noćnih hdr+ snimaka):

https://plus.google.com/communities/112 ... 879ac6f94e

I učlani se u ovu Google+ grupu.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Reglan

#12997 Re: Android OS

Post by Reglan »

Gdje zamijeniti bateriju za htc one x i koliko to kosta?
mobile9

#12998 Re: Android OS

Post by mobile9 »

Kako da zaštitim wi-fi mrežu a da mogu otvarati moja web TV?
valter.ba

#12999 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Svi zastitu postavljaju iako je flat rate. Pustite raju neka se nakace nista vas ne kosta. Citava osnovna skola se kaci na moj wi-fi pa sta :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
mobile9

#13000 Re: Android OS

Post by mobile9 »

:-D tebi onda znatno uspori internet, a i ko zna kakav se haker može nakačiti :-D :-D
Post Reply