Android OS
Moderator: Benq
- mufa1
#12651 Re: Android OS
Prvo odes u podesavanja, pa na wi-fi, kliknes menu tipku pa na advanced. Tu iskljucis scanning always available.
To ti je rjesenje sto plava linija wifija uvjek skroz plava.
Dalje za bateriju, probaj jednom pustit da se skroz isprazni, znaci da se ugasi telefon, i onda napuni do kraja. Trebala bi se onda stabilizovat.
To ti je rjesenje sto plava linija wifija uvjek skroz plava.
Dalje za bateriju, probaj jednom pustit da se skroz isprazni, znaci da se ugasi telefon, i onda napuni do kraja. Trebala bi se onda stabilizovat.
-
quarterback
#12652 Re: Android OS
hvala drug, nemam tu opciju imam show if open network is available, probacu sa gasenjem nje
lp !
lp !
- newlevel
#12653 Re: Android OS
Koliko se vama baterija preko noci isprazni ?
Jel u granicama normale da se isprazni 12-15 % ? , data trafic on, wifi & bluetooth off. Sinkanje fb i gmail. Jel puno da se isprazno 15% za osam sati stand by preko noci ??
Sent from my Nokia 3310
Jel u granicama normale da se isprazni 12-15 % ? , data trafic on, wifi & bluetooth off. Sinkanje fb i gmail. Jel puno da se isprazno 15% za osam sati stand by preko noci ??
Sent from my Nokia 3310
-
quarterback
#12654 Re: Android OS
meni jeste, prije mi se trosilo oko 5% a sada mi je toliko koliko i ti kazes, trazim jos sta je razlog...
-
nightvision
#12657 Re: Android OS
Mislis? Naravno da bi ova "procjena" trajanja baterije pala u vodu cim bih upalio wi-fi ali s obzirom da za noc telefon potrosi 1% baterije ne bih se bas slozio da stamina laze, sto opet uopste nije bitno je sigjrno necu drzat' telefon u vitrini "dvaes" dana
-
quarterback
#12658 Re: Android OS
konacno izgleda da radi kako treba

- Felidae
#12659 Re: Android OS
Kod meni isto tako tokom noći na stamina mod-u potroši jako malo ili nikako medjutim sve to pada u vodu kada se počne intenzivno koristiti telefon....evo moj screenshot...koristila viber,candy,mail sinkro gmail,viber,whatsup i onedrive,pola sata muzike,preko noći stamina mod bio upaljen.....nightvision wrote:Mislis? Naravno da bi ova "procjena" trajanja baterije pala u vodu cim bih upalio wi-fi ali s obzirom da za noc telefon potrosi 1% baterije ne bih se bas slozio da stamina laze, sto opet uopste nije bitno je sigjrno necu drzat' telefon u vitrini "dvaes" dana

-
Nermin_BH
#12660 Re: Android OS
Šta se ovo desilo sa google maps ? Sada je baš tamna mapa, prije je bilo bolje.
-
The BEN10
#12661 Re: Android OS
Koje aplikacije koristite za live stream?
- mumi80
#12662 Re: Android OS
Sopcast
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
-
zdruzdjo
#12663 Re: Android OS
ljudi kako natjerati kies ali i windows xp sp3 da mi prepozna s3 mini.
driveri instalirani ali nista samo prijavi u new hardware wizardu da ne moze.
a kies pocne ono connecting i pokaze sa cim se konektuje ali nista ne bude.
probavao unistall, nove driver-e, onaj troubleshoot connection error......nista nece pa nece.
zna li ko sta da mu....
probavao unistall, nove driver-e, onaj troubleshoot connection error......nista nece pa nece.
zna li ko sta da mu....
- mufa1
#12664 Re: Android OS
jahh wrote:Moze, trebao bi ga u subotu dobiti pa cu se javiti ovdje : ).
Šta bi druže, stiže li chromecast, jesi li isprobao, valja li šta, vrijedi li para.
-
quarterback
#12665 Re: Android OS
to je agonija drug, ja sam na kraju izgubio zivce i instalirao kies na laptop i odmah se spojio, na nekim racunarima da se nasadis na glavu necezdruzdjo wrote:ljudi kako natjerati kies ali i windows xp sp3 da mi prepozna s3 mini.
zna li ko sta da mu....
- Maharadza
#12666 Re: Android OS
Imam slično iskustvo; davno muku mučio sa flešanjem s2 preko odina. Konkretno ODIN jednostavno nije htio prepoznati telefon pod win7 (ni compatibility mode nije pomogao,ništa) pa sam morao na kraju do havera sa winxp da bi nabacio stock ROM. Kasnija verzija odina je to naravno popravila ali tada je to bilo baš glupo, da mogu flešati flagship telefon na staroj krntiji pod xp-om a ne mogu kući na quad-core zvijeri pod win7.quarterback wrote:to je agonija drug, ja sam na kraju izgubio zivce i instalirao kies na laptop i odmah se spojio, na nekim racunarima da se nasadis na glavu necezdruzdjo wrote:ljudi kako natjerati kies ali i windows xp sp3 da mi prepozna s3 mini.
zna li ko sta da mu....
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
enkoo83
#12667 Re: Android OS
Jedno pitanje za vas koji se razumijete.Na Xperia tipo sam instalirao custom rodom koji je normalno radio.kuće slučajno ukljucim avio mode i kad sam ga isključio tražio mi pin i da restartam mob.eh nakon toga moja sim kartica Neradi.traži mi pin kada ga palim ali odma ali neće da se poveze na mrežu.samo pise no sim card.telefon očita karti u očita dostupne mreže ali ne mogu da se konektujem ni na jednu mrežu.i tako je sa bilo kojom drugom karticom nebitno kojeg operatera
Sent from my Xperia Tipo using Tapatalk
-
gorvuk790
#12668 Re: Android OS
Funkcije Andorida koje iOS nema. Samsung serijom reklama napao Apple. Galaxy Pro vs iPad. Više na linku ispod.
http://www.telefoniram.com/samsungov-ga ... pple-ipad/
http://www.telefoniram.com/samsungov-ga ... pple-ipad/
- newlevel
#12669 Re: AW: Android OS
Tu je spas jedino da ponovo fleshujes rom.enkoo83 wrote:Jedno pitanje za vas koji se razumijete.Na Xperia tipo sam instalirao custom rodom koji je normalno radio.kuće slučajno ukljucim avio mode i kad sam ga isključio tražio mi pin i da restartam mob.eh nakon toga moja sim kartica Neradi.traži mi pin kada ga palim ali odma ali neće da se poveze na mrežu.samo pise no sim card.telefon očita karti u očita dostupne mreže ali ne mogu da se konektujem ni na jednu mrežu.i tako je sa bilo kojom drugom karticom nebitno kojeg operatera
Sent from my Nokia 3310
-
zdruzdjo
#12670 Re: Android OS
ma ja i pokusavam sa xp-om. ali nece da se ga "nadje".Maharadza wrote:Imam slično iskustvo; davno muku mučio sa flešanjem s2 preko odina. Konkretno ODIN jednostavno nije htio prepoznati telefon pod win7 (ni compatibility mode nije pomogao,ništa) pa sam morao na kraju do havera sa winxp da bi nabacio stock ROM. Kasnija verzija odina je to naravno popravila ali tada je to bilo baš glupo, da mogu flešati flagship telefon na staroj krntiji pod xp-om a ne mogu kući na quad-core zvijeri pod win7.quarterback wrote:to je agonija drug, ja sam na kraju izgubio zivce i instalirao kies na laptop i odmah se spojio, na nekim racunarima da se nasadis na glavu necezdruzdjo wrote:ljudi kako natjerati kies ali i windows xp sp3 da mi prepozna s3 mini.
zna li ko sta da mu....
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ocita kao "mtp device" i kapak. kao ne moze da instalira .....
da ga windows "ugleda" prosao bi on definitivno
-
enkoo83
#12671 Re: AW: Android OS
Flashovo druze ponovo i room i firmeware ali uvijek istonewlevel wrote:Tu je spas jedino da ponovo fleshujes rom.enkoo83 wrote:Jedno pitanje za vas koji se razumijete.Na Xperia tipo sam instalirao custom rodom koji je normalno radio.kuće slučajno ukljucim avio mode i kad sam ga isključio tražio mi pin i da restartam mob.eh nakon toga moja sim kartica Neradi.traži mi pin kada ga palim ali odma ali neće da se poveze na mrežu.samo pise no sim card.telefon očita karti u očita dostupne mreže ali ne mogu da se konektujem ni na jednu mrežu.i tako je sa bilo kojom drugom karticom nebitno kojeg operatera
Sent from my Nokia 3310
-
nightvision
#12672 Re: Android OS
Jel' ti isprva poslije novog fleshovanja telefon radi normalno pa zakoci kad opet ukljucis avio mode? Ili sad ne prepoznaje karticu bez obzira na reflash? Moguce je da taj ROM koji si instalirao ima neki bug. Da si probao sa nekim drugim?enkoo83 wrote:Flashovo druze ponovo i room i firmeware ali uvijek istonewlevel wrote:Tu je spas jedino da ponovo fleshujes rom.enkoo83 wrote:Jedno pitanje za vas koji se razumijete.Na Xperia tipo sam instalirao custom rodom koji je normalno radio.kuće slučajno ukljucim avio mode i kad sam ga isključio tražio mi pin i da restartam mob.eh nakon toga moja sim kartica Neradi.traži mi pin kada ga palim ali odma ali neće da se poveze na mrežu.samo pise no sim card.telefon očita karti u očita dostupne mreže ali ne mogu da se konektujem ni na jednu mrežu.i tako je sa bilo kojom drugom karticom nebitno kojeg operatera
Sent from my Nokia 3310
-
zdruzdjo
#12673 Re: Android OS
I jedna dopuna.
Iako ni windows a ni kies kod mene ne mogu da vide Galaxy s3 mini, mobilEdit nakon instalacije (sa svojim neki driver pack-om) uredno ocita telefon i dozvoljava sve. Uprkos tome sto windows u tom istom trenutku i dalje ne moze da prepozna telefon. Hahahahah. Looodara.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Iako ni windows a ni kies kod mene ne mogu da vide Galaxy s3 mini, mobilEdit nakon instalacije (sa svojim neki driver pack-om) uredno ocita telefon i dozvoljava sve. Uprkos tome sto windows u tom istom trenutku i dalje ne moze da prepozna telefon. Hahahahah. Looodara.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
- akcid
#12674 Re: Android OS
Kako USB-om skinuti na kompjutor tel. imenik pohranjen u SIM karticama android tel. aparata?
- newlevel
#12675 Re: Android OS
Imas aplikaciju na google play, nekad je bila besplatna, da li je sad ne znam. Od komplet imenika ti napravi excell tabelu, ako na to mislis.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310