Android OS
Moderator: Benq
- gnjev
#12501 Re: Android OS
Pa te aplikacije imaju mogucnost uninstall-a 
-
ArminCo
#12502 Re: Android OS
Obrisao sam, ali nema promjene. Da se razumijemo nisam neki stručnjak u ovome. Trenutno je na njemu instaliaran 4.4.2 Kit Kat OS, ako bi mu uradio reset hoće li se vratiti na fabrički 4.2.2 OS??
- gnjev
#12503 Re: Android OS
Nece , uradi svakako
-
Schlauf2
#12504 Re: Android OS
LauncherPro bi za taj telefon trebao biti savrsen, brz odziv, mozes stavljati od 1 do 7 ekrana, VEOMA je fluidan a posto taj telefon ima samo 512MB RAM-a na tu rezoluciju dobro je sto ovaj launcher zauzima malo RAM-a. Iako je starije generacije, to je dobra stvar jer mu ne treba puno resursa da bi letio bez zrceleron wrote:Posjedujem sledeci model: Archos 45t. Karakteristike: http://www.gsmarena.com/archos_45_titanium-6063.php
Zanima me koji launcher preporucujete za ovaj model, jer zelim da se rijesim 5 bezpotrebnih pocetnih zaslona, jer ja koristim samo jedan.
vovanja kvalitete.
- mufa1
#12505 Re: Android OS
Ma polahko s tim resetom. Mislim nije nista strasno uradit reset, ali meni je bed ponovo vracat na staro sve.
Prvo sto bi ja uradio je da pogasiš nepotrebne servise i aplikacije. Kao npr s voice, s health, samsung hub i sve ostalo sto ne koristiš. To ces uradit tako sto odes u podesavanja, pa na aplikacije, sve aplikacije i tu prebiraj sta ne koristis, klik na to i dalje ce ti se sve samo rec. Također poželjno je povremeno restart telefona. Vjeruj da to godi svakom telefonu. Ne mislim sad da ga trebas dnevno 5-6 puta gasit i palit, ali jednom hefticno nebi bilo lose.
I da, posle hard reseta telefon ce ti radit ko prvog dana kad je izvadjen iz kutije, i sistem se ne vraca na stariju verziju, ostaje ona koja je bila prije reseta.
Prvo sto bi ja uradio je da pogasiš nepotrebne servise i aplikacije. Kao npr s voice, s health, samsung hub i sve ostalo sto ne koristiš. To ces uradit tako sto odes u podesavanja, pa na aplikacije, sve aplikacije i tu prebiraj sta ne koristis, klik na to i dalje ce ti se sve samo rec. Također poželjno je povremeno restart telefona. Vjeruj da to godi svakom telefonu. Ne mislim sad da ga trebas dnevno 5-6 puta gasit i palit, ali jednom hefticno nebi bilo lose.
I da, posle hard reseta telefon ce ti radit ko prvog dana kad je izvadjen iz kutije, i sistem se ne vraca na stariju verziju, ostaje ona koja je bila prije reseta.
-
Schlauf2
#12506 Re: Android OS
Pogledaj ima li ti uopste APN-ova u podesenjima. Ako nema, potrazi na netu aplikaciju APN Manager Pro, ikona je siva antena sa zelenim signalnim talasima. U toj aplikaciji manuelno unesi postavke za APN-ove, stavi APN koji ti treba i ukljuci mobile data.japin_mutapi wrote:samsung galaxy young nema 3g mreže samo wi-fi
šta da radim
Ovaj problem inace proganja dosta Samsung telefona.
-
Eborg
#12507 Re: Android OS
Samsung Store, Samsung Push Service itd. Smije li se to gasiti?mufa1 wrote:Ma polahko s tim resetom. Mislim nije nista strasno uradit reset, ali meni je bed ponovo vracat na staro sve.
-
andr0id
#12508 Re: Android OS
Smijes sve to pogasiti.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
andr0id
#12509 Re: Android OS
Ostaje ti na kitkat 4.2.2 verziji.ArminCo wrote:Obrisao sam, ali nema promjene. Da se razumijemo nisam neki stručnjak u ovome. Trenutno je na njemu instaliaran 4.4.2 Kit Kat OS, ako bi mu uradio reset hoće li se vratiti na fabrički 4.2.2 OS??
-
Eborg
#12510 Re: Android OS
Jedini problem sa gasenjem ovih procesa koje ne koristim je da to traje do narednog restarta. Ima li neka aplikacija koja ce to automatski pogasiti kada se pokrene telefon?
-
jahh
#12511 Re: Android OS
Obrises te aplikacije. Naravno moras imati root pristup.Eborg wrote:Jedini problem sa gasenjem ovih procesa koje ne koristim je da to traje do narednog restarta. Ima li neka aplikacija koja ce to automatski pogasiti kada se pokrene telefon?
- kemox
#12512 Re: Android OS
Moj drug kupio nov note 3 sa fabrički instaliranim 4.4.2 i mao sam isti problem (M:tel)vatrogasac wrote:Samsung Galaxy Note 3 dobio nadogradnju na KK (4.4.2)
I za sada sve normalno radi iako prilom startanja izbacuje mi...... Proces com.android.phone greška
Rješenje flešovao je zadnju verziju Firmware-a http://samsung-updates.com/details/2514 ... UENC2.html
prilikom restarta ne izbacuje Proces com.android.phone greška
Last edited by kemox on 27/03/2014 21:47, edited 4 times in total.
- kemox
#12513 Re: Android OS
Odaberi aplikacije koje nećeš da se pokrenu prilikom startanja OSEborg wrote:Jedini problem sa gasenjem ovih procesa koje ne koristim je da to traje do narednog restarta. Ima li neka aplikacija koja ce to automatski pogasiti kada se pokrene telefon?
https://play.google.com/store/apps/deta ... tupmanager
-
I2a1b
#12514 Re: Android OS
Office 365 besplatan za iPhone i Android
Uz novu verziju Office za iPade, Microsoft je odlučio da i Office za iPhone i Android bude besplatan. Aplikacije su updateovane u aplikacijskim storeima.
U napomeni piše kako su aplikacije besplatne za "kućno korištenje". Kako je Emil Protalinski naglasio ranije, izgleda da "Microsoft još uvijek planira zahtijevati od firmi da se pretplaćuju na Office 365.
Sada možete koristiti Office besplatno, uključujući i uređivanje na svakom uređaju osim ta iPad za koji je potrebna pretplata za otključavanje mogućnosti uređivanja. Besplatne aplikacije su za Windows Phone, iPhone, Android i Windows RT uređaje, te za sve standardne kompjutere.
Aplikacije za iPhone možete preuzeti ovdje, a za Andorid na ovom linku.
http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /140328007
Uz novu verziju Office za iPade, Microsoft je odlučio da i Office za iPhone i Android bude besplatan. Aplikacije su updateovane u aplikacijskim storeima.
U napomeni piše kako su aplikacije besplatne za "kućno korištenje". Kako je Emil Protalinski naglasio ranije, izgleda da "Microsoft još uvijek planira zahtijevati od firmi da se pretplaćuju na Office 365.
Sada možete koristiti Office besplatno, uključujući i uređivanje na svakom uređaju osim ta iPad za koji je potrebna pretplata za otključavanje mogućnosti uređivanja. Besplatne aplikacije su za Windows Phone, iPhone, Android i Windows RT uređaje, te za sve standardne kompjutere.
Aplikacije za iPhone možete preuzeti ovdje, a za Andorid na ovom linku.
http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /140328007
- newlevel
#12515 Re: AW: Android OS
Moze li mi neko objasniti, imam xperia e model, mogu mu otkljucati bootloader, a kolega nedavno kupio telefon kao u mene, i ne moze mu se otkljucati bootloader. Koja je svrha toga da se na nekim moze otkljucati, a na nekim ne ?
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
-
quarterback
#12516 Re: Android OS
moze li pomoc oko preusmjerenja poziva koji dolaze na telefon na bh telecom voice mail, nikako da nadjem opciju, probao sam i googlati ali su savjeti vezani za google voice mail
hvala
nasao, mora se uci u call options a koje se pojave tek kada je aktivirana ikonica phone
hvala
nasao, mora se uci u call options a koje se pojave tek kada je aktivirana ikonica phone
-
Nermin_BH
#12517 Re: Odg: Android OS
Zato sto je taj telefon od kolege kodiran na neku mrezu i potrebno ga je dekodirati. Mislim da se preko fastboot-a moze dekodirati telefon, a kada je zakljucan bootloader ni fastboot ne radi tako mislim da je u tome kvaka. Kada se otkljuca bootloader ukljuci se i fastboot koji sluzi za stavljanje custom kernel-a, recovery, bootloader itd..newlevel wrote:Moze li mi neko objasniti, imam xperia e model, mogu mu otkljucati bootloader, a kolega nedavno kupio telefon kao u mene, i ne moze mu se otkljucati bootloader. Koja je svrha toga da se na nekim moze otkljucati, a na nekim ne ?
Sent from my Nokia 3310.
- Kal El
#12518 Re: Android OS
I FUCKING ❤ Plex for Android, koja mocada jbt, skinem serije ili filmove na laptop i streamam na mobilni
ne znam je li neko preporucio ,ali evo ja preporucujem 
Jos kad udjem na TAAHM ide laganini ona njihova muzika "Men ,Men, Men, Manly Men"

Jos kad udjem na TAAHM ide laganini ona njihova muzika "Men ,Men, Men, Manly Men"

- newlevel
#12519 Re: AW: Android OS
Znaci kada bi se telefon dekodirao, mogao bi se i bootloader otkljucati ?Nermin_BH wrote:Zato sto je taj telefon od kolege kodiran na neku mrezu i potrebno ga je dekodirati. Mislim da se preko fastboot-a moze dekodirati telefon, a kada je zakljucan bootloader ni fastboot ne radi tako mislim da je u tome kvaka. Kada se otkljuca bootloader ukljuci se i fastboot koji sluzi za stavljanje custom kernel-a, recovery, bootloader itd..newlevel wrote:Moze li mi neko objasniti, imam xperia e model, mogu mu otkljucati bootloader, a kolega nedavno kupio telefon kao u mene, i ne moze mu se otkljucati bootloader. Koja je svrha toga da se na nekim moze otkljucati, a na nekim ne ?
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
- insomnia78
#12521 Re: Android OS
Koja je furka pored laptopa gledati filmove na mobitelu?Kal El wrote:I FUCKING ❤ Plex for Android, koja mocada jbt, skinem serije ili filmove na laptop i streamam na mobilnine znam je li neko preporucio ,ali evo ja preporucujem
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- mufa1
#12522 Re: Android OS
Koja je furka pored laptopa, surfati na mobitelu? Nije ti na um palo da neko mozda radi nocne smjene gdje je neophodno kvalitetno ubit koji sat vremena, i gdje nije bas pozeljno mlatarati laptopima i slicnim vecim uredjajima.
- Kal El
#12523 Re: Android OS
Furka mi je ,jer je laptop bratov, a meni veca uzivancija lezati i staviti telefon na malu platformu koju je drzi i gledati 'ebeni FullHD snimak, nekad ti ne treba veliki ekran od 15"+ da bi uzivao gledajuci seriju ili film koji volis jos uz to stavim slusalice i ja rahat,nikome ne smetam...nema svako ko ti plazme gosp. Francuz...insomnia78 wrote:Koja je furka pored laptopa gledati filmove na mobitelu?Kal El wrote:I FUCKING ❤ Plex for Android, koja mocada jbt, skinem serije ili filmove na laptop i streamam na mobilnine znam je li neko preporucio ,ali evo ja preporucujem
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Mogu ja uzeti laptop ,ali preveliku buku pravi onaj njegov hladnjak..
- newlevel
#12524 Re: Android OS
Trza li imalo slika kad je u full hd ? Ja imam isti taj obicaj kao ti, samo gledajuci yt klipove.
- Kal El
#12525 Re: Android OS
Ne trza mi,svi ide ko halva SD, HD, FullHDnewlevel wrote:Trza li imalo slika kad je u full hd ? Ja imam isti taj obicaj kao ti, samo gledajuci yt klipove.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk