Izvinite što sam bilo šta pitao
Android OS
Moderator: Benq
- Averus
#12351 Re: Android OS
Ovdje nekima hitno treba kurs komuniciranja
-
BadBoy
#12352 Re: Android OS
Ugasi Location reporting i Location history ili samo kompletan location. Restartuj telefon.lozze wrote:Ima li neko problema sa baterijom na htc one, meni android system vuce previse i google service. Ima li neko rhesenje. Trazi na google al ne nalazim bas puno
Sent from my HTC One using Tapatalk 2
- Maharadza
#12353 Re: Android OS
Nije ti baš dobra logika jer on za par min. vrati na stock kao da mu ništa nije radio! A lično ću prije vjerovati onom liku koji svoj Nexus prodaje sa custom ROM-om instaliranim nego onome sa stock koji se kune da ga nije flešao, jer taj telefon je jednostavno stvoren za kuhane ROM-ove i uzimaju ga ugl. oni koji vole modifirati telefon sa raznim softverom i mod-ovima, mada naravno savršeno radi i na stock-u! Samo jedno znam; nisam još naletio ni na jedan android uređaj u havera ili poznanika, pogotovu ako je high end uređaj u pitanju, a da nema barem root instaliran a većina i kuhani ROM jer je baš mačiji kašalj isti nabaciti!Averus wrote:kazem da na piku vecinom nude telefone s modovima i kojekakvim glupostima. meni treba stock nexus
- Averus
#12354 Re: Android OS
Root mi ne smeta, a ni modovi - kad ih ja stavim/instaliram na telefon.
Ne znam ja ko je telefon prije koristio i sta je radio sa njim. O tome se samo radi.
A da ne pricam da je na PIK-u prevelik broj prevaranata, tako ne bih bas na tako nesigurnu varijantu isao
Ne znam ja ko je telefon prije koristio i sta je radio sa njim. O tome se samo radi.
A da ne pricam da je na PIK-u prevelik broj prevaranata, tako ne bih bas na tako nesigurnu varijantu isao
-
Nermin_BH
#12355 Re: Android OS
Zar je problem rom? Fino kazes prodavacu da stavi stock rom i sigurno ce vratiti. Neki ostave cwm backup stock-a na mobu pa je lahko vratiti stock.
- Averus
#12356 Re: Android OS
"Može, ali onda nije 400KM nego 420KM" Odgovor na takvo pitanje.
Ponavljam, radi se o PIK-u
A ja neću to sam da radim iz inata. Ako dam 400KM, hoću da mi sve bude po mom ukusu
A ja neću to sam da radim iz inata. Ako dam 400KM, hoću da mi sve bude po mom ukusu
-
Nermin_BH
#12357 Re: Android OS
Trebalo bi biti obrnuto stvarno ne kontam te ljude. Obično kad se mob prodaje vrati se na stock.
- TheWatcher
#12358 Re: Android OS
drinkoholic wrote:Pozdrav,
Zna li neko kad ce kitkat update za LG G2 kupljen u bhtelecomu?
Vidim da ga svi oko nas imaju ili pocinju dobijat...
Pozz
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ne ocekuj puno
-
BadBoy
#12359 Re: Android OS
Ispod 400 KM sigurno nećeš naći ništa da valja... To je nažalost naša realnost. Sve ispod toga su ovim mid-range ili low-end smeće telefoni zaista. Bolje uzeti Nexus 4 sa CM-om za 400 KM nego nov midrange Samsung ili LG.Averus wrote:"Može, ali onda nije 400KM nego 420KM" Odgovor na takvo pitanje.
- djeco rucak je gotov
#12360 Re: Android OS
kakve ti nebuloze pises pa ta su smeca do juce bila vrh tehnologije i svi ste htjeli imat ta smeca al niste imali para i sad kad im je cijena pala,dosli novi telefoni ovi vam smecaBadBoy wrote:Ispod 400 KM sigurno nećeš naći ništa da valja... To je nažalost naša realnost. Sve ispod toga su ovim mid-range ili low-end smeće telefoni zaista. Bolje uzeti Nexus 4 sa CM-om za 400 KM nego nov midrange Samsung ili LG.Averus wrote:"Može, ali onda nije 400KM nego 420KM" Odgovor na takvo pitanje.
sito bjesno matere mi.
-
lozze
#12361 Re: Android OS
Hvala na odgovoru to sam uradio ali mi nije nista pomoglo.BadBoy wrote:Ugasi Location reporting i Location history ili samo kompletan location. Restartuj telefon.lozze wrote:Ima li neko problema sa baterijom na htc one, meni android system vuce previse i google service. Ima li neko rhesenje. Trazi na google al ne nalazim bas puno
-
Schlauf2
#12362 Re: Android OS
Stvarno, covjek postavi pitanje a vi ga napadate. Vase preferencije ne moraju biti i njegove tako da ohladite maloAAverus wrote:Ovdje nekima hitno treba kurs komuniciranja![]()
@Averus, stock Nexus 4 se moze naci, ako se budes odlucio za varijantu preko Pika, a hoces stock sistem, pogledaj sta pise telefonu pod software info (prije toga vidi na internetu sta treba pisati, za svaki slucaj). Moze se na Piku naci stock.
-
quarterback
#12363 Re: Android OS
pa nasao je gdje ce reci da su custom romovi smece, kao da je otisao u upravu fk sarajeva i rekao da je sarajevo smece od kluba (izvinte, samo ilustrujem) 
ps
doduse mogao je otici na xda pa tamo to napisati

ps
doduse mogao je otici na xda pa tamo to napisati
-
Schlauf2
#12364 Re: Android OS
quarter, fulio si s poredjenjem totalno. Ima jedna stvar, ovo je tema Android OS a ne Android Custom ROM-ovi, ako nisi znao to bas i nisu sinonimi. To sto ti smatras da je tema samo za custom romove je tvoj problem. Nije isto kad imas tel sa stock romom pa ti nabacujes koji hoces i kad kupis telefon s romom koji je neko nabacio, jer tesko mozes na vrijeme saznati jel sta zajebo u tom romu kad ga je stavljao.
Samo se o tome radi, to je covjek i rekao ali ne, morao je neko od geekova da se javi i napravi problem. Ne cudi me sto se pokajao sto je ista pitao.
Averus zeli stock odmah u startu, a ne da kupi telefon pa da se zajebava sa sistemom.
Samo se o tome radi, to je covjek i rekao ali ne, morao je neko od geekova da se javi i napravi problem. Ne cudi me sto se pokajao sto je ista pitao.
Averus zeli stock odmah u startu, a ne da kupi telefon pa da se zajebava sa sistemom.
- Sarkazam
#12365 Re: Android OS
Nek' poslusa covjeka iznad, fino je napisao - "kupi ti nokiu 3310"...Schlauf2 wrote:quarter, fulio si s poredjenjem totalno. Ima jedna stvar, ovo je tema Android OS a ne Android Custom ROM-ovi, ako nisi znao to bas i nisu sinonimi. To sto ti smatras da je tema samo za custom romove je tvoj problem. Nije isto kad imas tel sa stock romom pa ti nabacujes koji hoces i kad kupis telefon s romom koji je neko nabacio, jer tesko mozes na vrijeme saznati jel sta zajebo u tom romu kad ga je stavljao.
I sad ti kao nama otvaras oci da je ovo tema Android OS i da se ne raspravlja o custom romovima.
I naravno da jedno sa drugim ide. Custom romovi su u ne malom slucaju bolji od stock romova.
I kakva to po tebi moze biti smetnja ako je neko nabacio custom rom?
Pa to upravo govori da je aparat sasvim zdrav, dok se moze nabaciti custom.
O cemu ti pricas?
Za manje od 5 minuta se vracas na stock...
-
Schlauf2
#12366 Re: Android OS
sarkazam , i ti si promasio i pri tome si još nekulturan
. Niko nije rekao da se ne raspravlja o custom ROM-ovima, nego da Android OS nije sinonim za Android Custom ROM-ove i sta ti tu nije jasno ??? Ne moraju svi misliti kao ti da je ova tema ''vlasništvo'' Custom ROM-ova.
A smetnja može biti ako je neko nabacio ROM i to velika, jer se, ako je taj nešto zeznuo dok je stavljao ROM, postoji mogućnost situacije da je telefon nemoguće opet vratiti na stock. Nemoj mi samo reći da je opisana situacija nemoguća.
Ti i tebi slicni ste nekome nasli da popujete zbog preferencija koje se razlikuju od vaših, on je fino rekao šta i kako hoće, nije se poklopilo sa vašim poimanjem stvari i vi odmah u napad i omalovažavanje. Fino, nema šta. Još mu @djeco rucak je gotov napisa nek nosa fiksni, nije za njeg mobitel
. Ne slažem se ni ja u svemu s njim ali ga ne trebam napadati i omalovažavati zbog toga.
Ako ne možete nekome pomoći, nemojte ni odmagati.
Custom vs Stock , to je već debata za sebe.
I evo vidiš šta se na kraju desilo, čovjek se pokajao što je pitao uopšte zbog dežurnih forumskih mudraca koji svako drukčije mišljenje od vlastitog smatraju obavezno pogrešnim.
A smetnja može biti ako je neko nabacio ROM i to velika, jer se, ako je taj nešto zeznuo dok je stavljao ROM, postoji mogućnost situacije da je telefon nemoguće opet vratiti na stock. Nemoj mi samo reći da je opisana situacija nemoguća.
Ti i tebi slicni ste nekome nasli da popujete zbog preferencija koje se razlikuju od vaših, on je fino rekao šta i kako hoće, nije se poklopilo sa vašim poimanjem stvari i vi odmah u napad i omalovažavanje. Fino, nema šta. Još mu @djeco rucak je gotov napisa nek nosa fiksni, nije za njeg mobitel
I evo vidiš šta se na kraju desilo, čovjek se pokajao što je pitao uopšte zbog dežurnih forumskih mudraca koji svako drukčije mišljenje od vlastitog smatraju obavezno pogrešnim.
- BadCopy
#12367 Re: Android OS
Nije bas pravo mjesto za pitanje ali eto da ne otvaram novu temu.
Jel vam se desavalo da vas neko zove iz Njemacke ili neke druge zemlje a da vam na telefonu pokazuje bosanski broj?
Jel vam se desavalo da vas neko zove iz Njemacke ili neke druge zemlje a da vam na telefonu pokazuje bosanski broj?
- valter.ba
#12368 Re: Android OS
Imao takve pozive iz Norveske, vjerovatno neka shema internetskog poziva. Ne brini 
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- newlevel
#12369 Re: AW: Android OS
Bilo ti je to u avazu.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
quarterback
#12370 Re: Android OS
jarane chillout malo...Schlauf2 wrote:quarter, fulio si s poredjenjem totalno. Ima jedna stvar, ovo je tema Android OS a ne Android Custom ROM-ovi, ako nisi znao to bas i nisu sinonimi. To sto ti smatras da je tema samo za custom romove je tvoj problem. Nije isto kad imas tel sa stock romom pa ti nabacujes koji hoces i kad kupis telefon s romom koji je neko nabacio, jer tesko mozes na vrijeme saznati jel sta zajebo u tom romu kad ga je stavljao.
nisam nista lose misio, idi par krugova optrci oko stadiona da se smiris
bmk nek instalira sta hoce, ja sam na proslom sg2 izmjenjao custom romova prilicno, a evo note mi je na stocku ima i godina dana i ne bih ga mijenjao...
peace
-
Schlauf2
#12371 Re: Android OS
Ovo ti uopste nije bilo potrebno...quarterback wrote: ..., idi par krugova optrci oko stadiona da se smiris
...
- Averus
#12372 Re: Android OS
Haj' sad svi mir mir mir niko nije kriv i ta priča 
Svi smo ovdje manje više radi istog razloga - Android OS.
Razumijem da je nekome van pameti ovo što ja tražim, ali moj je novac u pitanju i imam pravo za svoj novac, pogotovo kad se radi o prilično visokoj cifri, tražiti tačno ono što me zanima.
Koristio sam Xperia Neo ukupno 10 dana prije nego što sam je rootao, a poslije toga sam pravio svoj custom rom jer je bila fabrički natrpana sranjima, spora itd. Na kraju je odlično radila, ali sam ja u trenutku nervoze razbio taj predivni telefon od zid. Glupan.
Vjerovatno ću i na Nexusu da se zajebavam, ali, kao što je šlauf spomenuo, hoću JA da se zezam oko toga, a ne da se neki levat iz drugog srednje iživljavao na telefonu, pa mi ga prodaje za 450KM jer je vidio da ga i ostali toliko cijene. O tome se radi.
Dalje, ako ćete me napadati zbog toga što tražim, slobodno zaobiđite moje postove i mirni vi - miran ja.
Tražio sam savjet, a ne pridiku.
Svi smo ovdje manje više radi istog razloga - Android OS.
Razumijem da je nekome van pameti ovo što ja tražim, ali moj je novac u pitanju i imam pravo za svoj novac, pogotovo kad se radi o prilično visokoj cifri, tražiti tačno ono što me zanima.
Koristio sam Xperia Neo ukupno 10 dana prije nego što sam je rootao, a poslije toga sam pravio svoj custom rom jer je bila fabrički natrpana sranjima, spora itd. Na kraju je odlično radila, ali sam ja u trenutku nervoze razbio taj predivni telefon od zid. Glupan.
Vjerovatno ću i na Nexusu da se zajebavam, ali, kao što je šlauf spomenuo, hoću JA da se zezam oko toga, a ne da se neki levat iz drugog srednje iživljavao na telefonu, pa mi ga prodaje za 450KM jer je vidio da ga i ostali toliko cijene. O tome se radi.
Dalje, ako ćete me napadati zbog toga što tražim, slobodno zaobiđite moje postove i mirni vi - miran ja.
Tražio sam savjet, a ne pridiku.
-
quarterback
#12373 Re: Android OS
ok, lijepo da si smirenSchlauf2 wrote:Ovo ti uopste nije bilo potrebno...quarterback wrote: ..., idi par krugova optrci oko stadiona da se smiris
...
bye
-
andr0id
#12374 Re: Android OS
Koliko vidim, ovdje ima par novih imena.. tj novih korisnika Androida..
Prije svega, dobro nam dosli.
U ovoj temi je sve prepricano. Od nastanka androida, do 4.4 posljednje verzije kit kat-a.. o nexusu, samsungu, htcu, sonyu itd itd.. o stock romu, custom romu.. bateriji, signalu, wifi, bluetooth,launcherima, aplikacijama, cijenama, kvaliteti itd itd..
Pa nebi bilo lose da malo citate..
Procitao sam 3 stranice o nexusu stock/custom.. ok covjek je pitao.. Ja ti necu odgovoriti sta da kupis i gdje da kupis. Jer licno ni ja ne pitam nikoga kada nesto kupujem. Gledam svoj licni ukus.
Sto se tice tog nexusa ili bilo kojeg drugog tel sa custom romom... kakve veze ima sto je na njemu custom rom? Je li to stetno za telefon? Je li iko bacio telefon u smece poslije custom roma? Ima nas par ovdje, a o xda korisnicima da ne govorim.. koji smo probali najmanje 20 custom romova na svojim telefonima. Ja sam radio na s1, telefonu nije nista. Kad sam ga prodavao, nabacio mu stock i prodao. Na ovom s3 sam uradio 6-7 puta custom rom.. i on kad bude spreman za zamjenu, ici ce stock na njega..
Ne vidin problem sa custom romovima koje zateknete na telefonu? Jesu li oni stetni sta?
Moj ti je savjet, ako vec kupujes polovan tel, gledaj je li izgreban, je li ispadao.. TU se moze ostetiti tel, a ne sa rootanjem, fleshanjem romova itd..
Govorim iz iskustva.. moj tel radi savrseno. U neku ruku, nekad i moras opaliti factory reset.. jer svakodnevno skidamo razne aplikacije.. nakupi se hamelja u tel.. tako da ne skodi.. kao formatiranje racunara..
Stock rom ti je kao XP Windows na racunaru..
A Custom rom ti dodje kao Linux na racunaru..
Ti kupio komp sa linuxom ili xpom, isto je to. Obadva OS-a su namjenjena korisnicina. Custom romovi se prave, da bih ljudi zaradili na njima. Gdje god ih skidas, imas ikonu Donate, da doniras covjeku koji dolar, euro, marku sto je to napravio.. i njemu je cilj da napravi sto bolji custom rom da bih imao vise korisnika. Tako isto i Linux.
Tako da tu nema puno pametovanja...
Eh naci cu ti ja nexus sa stockom. A prije tog stocka je promjenio 30 custom romova. Neces skontati ni da je bio rootan niti na custom romovima.. kako? Guglaj
Pozz
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Prije svega, dobro nam dosli.
U ovoj temi je sve prepricano. Od nastanka androida, do 4.4 posljednje verzije kit kat-a.. o nexusu, samsungu, htcu, sonyu itd itd.. o stock romu, custom romu.. bateriji, signalu, wifi, bluetooth,launcherima, aplikacijama, cijenama, kvaliteti itd itd..
Pa nebi bilo lose da malo citate..
Procitao sam 3 stranice o nexusu stock/custom.. ok covjek je pitao.. Ja ti necu odgovoriti sta da kupis i gdje da kupis. Jer licno ni ja ne pitam nikoga kada nesto kupujem. Gledam svoj licni ukus.
Sto se tice tog nexusa ili bilo kojeg drugog tel sa custom romom... kakve veze ima sto je na njemu custom rom? Je li to stetno za telefon? Je li iko bacio telefon u smece poslije custom roma? Ima nas par ovdje, a o xda korisnicima da ne govorim.. koji smo probali najmanje 20 custom romova na svojim telefonima. Ja sam radio na s1, telefonu nije nista. Kad sam ga prodavao, nabacio mu stock i prodao. Na ovom s3 sam uradio 6-7 puta custom rom.. i on kad bude spreman za zamjenu, ici ce stock na njega..
Ne vidin problem sa custom romovima koje zateknete na telefonu? Jesu li oni stetni sta?
Moj ti je savjet, ako vec kupujes polovan tel, gledaj je li izgreban, je li ispadao.. TU se moze ostetiti tel, a ne sa rootanjem, fleshanjem romova itd..
Govorim iz iskustva.. moj tel radi savrseno. U neku ruku, nekad i moras opaliti factory reset.. jer svakodnevno skidamo razne aplikacije.. nakupi se hamelja u tel.. tako da ne skodi.. kao formatiranje racunara..
Stock rom ti je kao XP Windows na racunaru..
A Custom rom ti dodje kao Linux na racunaru..
Ti kupio komp sa linuxom ili xpom, isto je to. Obadva OS-a su namjenjena korisnicina. Custom romovi se prave, da bih ljudi zaradili na njima. Gdje god ih skidas, imas ikonu Donate, da doniras covjeku koji dolar, euro, marku sto je to napravio.. i njemu je cilj da napravi sto bolji custom rom da bih imao vise korisnika. Tako isto i Linux.
Tako da tu nema puno pametovanja...
Eh naci cu ti ja nexus sa stockom. A prije tog stocka je promjenio 30 custom romova. Neces skontati ni da je bio rootan niti na custom romovima.. kako? Guglaj
Pozz
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
Nermin_BH
#12375 Re: Odg: Android OS
Ti stock rom nazivas "android os", pa sta je custom rom? Da nije mozda ios? Custom rom je kao i fabricki samo neke stvari dodane a neke gluposti nepotrebne izbrisane.Schlauf2 wrote:sarkazam , i ti si promasio i pri tome si još nekulturan. Niko nije rekao da se ne raspravlja o custom ROM-ovima, nego da Android OS nije sinonim za Android Custom ROM-ove i sta ti tu nije jasno ??? Ne moraju svi misliti kao ti da je ova tema ''vlasništvo'' Custom ROM-ova.
Ti i tebi slicni ste nekome nasli da popujete zbog preferencija koje se razlikuju od vaših, on je fino rekao šta i kako hoće, nije se poklopilo sa vašim poimanjem stvari i vi odmah u napad i omalovažavanje. Fino, nema šta. Još mu @djeco rucak je gotov napisa nek nosa fiksni, nije za njeg mobitel![]()
. Ne slažem se ni ja u svemu s njim ali ga ne trebam napadati i omalovažavati zbog toga.