Android OS
Moderator: Benq
-
andr0id
#12301 Re: Android OS
Ne mere ne radi na novoj. Stavi ovaj,
https://play.google.com/store/apps/deta ... brella.w2u
Odnosno biraj.. ljepsi su.. providni.. sa satom, i bez.. manji veci..
https://play.google.com/store/apps/deta ... brella.w2u
Odnosno biraj.. ljepsi su.. providni.. sa satom, i bez.. manji veci..
- Maharadza
#12302 Re: Android OS
Pa instaliraj neki!zateznistub wrote:Maharađo,
nemerem na novoj metnut widget prognoze vremena, jednostavno jee neJma na listi widgeta.
Evo npr.:
http://www.kingfiles.net/af81wzt60j6o/c ... signed.apk
ili
http://www.apkmania.co/2013/09/hd-widge ... 2-apk.html
- zateznistub
#12303 Re: Android OS
Hvala obojici
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Averus
#12304 Re: Android OS
Hvala, i razmišljao sam o polovnomSchlauf2 wrote:Realno, isplativije ti je uzeti polovan al odlicno ocuvan, jos bolje ako ima preostale garancije. Koji telefon ti preporuciti, zavisi sta ti je bitno kod telefona jer svi imaju svoje prednosti i mane.Averus wrote:Zdravo,
Možete li mi preporučiti neki android telefon koji mogu kupiti za <300KM (polovan ili nov)?
Hvala unaprijed
Treba mi telefon koji je bolji od Xperia Neo MT15i jer sam taj danas batalio.
Dakle makar dual core procesor, 8MP kamera i 1gb rama.
Naravno i microSD slot.
- Ljakan
#12305 Re: Android OS
nije giga rama al je blizu,ne moras uzet od ovog,nov je u radnji oko 290...Averus wrote:Hvala, i razmišljao sam o polovnomSchlauf2 wrote:Realno, isplativije ti je uzeti polovan al odlicno ocuvan, jos bolje ako ima preostale garancije. Koji telefon ti preporuciti, zavisi sta ti je bitno kod telefona jer svi imaju svoje prednosti i mane.Averus wrote:Zdravo,
Možete li mi preporučiti neki android telefon koji mogu kupiti za <300KM (polovan ili nov)?
Hvala unaprijed
Naravno i microSD slot.
Code: Select all
http://www.pik.ba/artikal/11513043/lg-l7-ii-2-e710/Code: Select all
http://kamconnecting.pik.ba/artikal/11322565/lg-p710-optimus-l7-2/-
Schlauf2
#12306 Re: Android OS
S obzirom na sve napisano, izbor po cijeni polovnih <300km se moze svesti uglavnom na Sony Xperia S, Alcatel one touch idol, LG L9 (verzija P768) moze se tu ugurati Samsung S2 ili ako ti se posreci da nadjes Huawei P1 koji je daleko jeftiniji od konkurencije a ima sjajne specifikacije i kvalitetu (imam ga ja za sebe a kod mene telefon koji je traljavo uradjen ne moze proci). LG L7 II bas i nije najbolji izbor jer je Jelly Beanu potrebno 1GB RAM-a da bi radio kako treba a L7 2 ima 768 MB, tako da se zna desiti da mu zafali RAM-a. Takodjer, video mu je namjerno ogranicen na rezoluciju 854x480 .Averus wrote:Hvala, i razmišljao sam o polovnomSchlauf2 wrote:Realno, isplativije ti je uzeti polovan al odlicno ocuvan, jos bolje ako ima preostale garancije. Koji telefon ti preporuciti, zavisi sta ti je bitno kod telefona jer svi imaju svoje prednosti i mane.Averus wrote:Zdravo,
Hvala unaprijed
Naravno i microSD slot.
Last edited by Schlauf2 on 10/03/2014 01:22, edited 1 time in total.
- Ljakan
#12307 Re: Android OS
ja kad sam ga imo sve je letilo tako da mi ovo tvoje nije jasno za ram...
inace se pricalo da ce i za njega izaci kit ket od lg-a licno....
novo je novo bolje mu je to uzet nego polovnjake...
i jos jedna stvar baterija mu je bila extra ....
inace se pricalo da ce i za njega izaci kit ket od lg-a licno....
novo je novo bolje mu je to uzet nego polovnjake...
i jos jedna stvar baterija mu je bila extra ....
-
Schlauf2
#12308 Re: Android OS
@ljakan ako se bas i nisi bavio nekim multitaskingom onda je OK , u protivnom se zna osjetiti da mu zafali RAM-a. Dal ce izaci KitKat, to treba sacekat. Al baterija mu je predobra, 2460 mAh .
S obzirom da je trazio do 300km, napisao sam sta je najjace za te pare. Polovno ili novo, njegova je stvar, samo sam iznio svoje misljenje. Ako bude htio novo, tel s 1GB RAM-a nov unutar 300KM je tesko naci.
Mali off, dobar ti je avatar, Sevica "uhgkummm...da"
S obzirom da je trazio do 300km, napisao sam sta je najjace za te pare. Polovno ili novo, njegova je stvar, samo sam iznio svoje misljenje. Ako bude htio novo, tel s 1GB RAM-a nov unutar 300KM je tesko naci.
- Ljakan
#12309 Re: Android OS
ok postujem tvoje misljenje....
ja sam ga koristio dva mjeseca stvarno nikad nisam imao zamjerku....
doduse ja nisam ni pretjerano zahtjevan korisnik, viber,tango,youtube, vjesti,da slika solidno,bateriju da ne punim svaka dva sata i ja zadovoljan....
seva je kralj
ja sam ga koristio dva mjeseca stvarno nikad nisam imao zamjerku....
doduse ja nisam ni pretjerano zahtjevan korisnik, viber,tango,youtube, vjesti,da slika solidno,bateriju da ne punim svaka dva sata i ja zadovoljan....
seva je kralj
-
Domy31
#12310 Re: Android OS
Samsung galaxy ace 3 lteSchlauf2 wrote:@ljakan ako se bas i nisi bavio nekim multitaskingom onda je OK , u protivnom se zna osjetiti da mu zafali RAM-a. Dal ce izaci KitKat, to treba sacekat. Al baterija mu je predobra, 2460 mAh .
1 giga rama
1.2 dual core
5 mp kamera
4 incha
280KM doduse u Univerzalnom, neki ih hvale neki ne. Ja vec treci tel imam od njih i svaki radi perfektno.
- Averus
#12311 Re: Android OS
Prije svega, hvala na priedlozima 
Samsung Galaxy Ace modele izbjegavam, nisam čuo pohvale za iste.
Što se tiče ostalih nabrojanih, provjeravam jedan po jedan online, tražim po forumima itd.
Prvobitno mi se svidjela Xperia SP, ali sad sam skontao da je Nexus 4 nešto skuplji od 300KM, ali mislim da se isplati dodati nešto love. Djeluje kao fantastičan telefon.
Što se tiče ostalih nabrojanih, provjeravam jedan po jedan online, tražim po forumima itd.
Prvobitno mi se svidjela Xperia SP, ali sad sam skontao da je Nexus 4 nešto skuplji od 300KM, ali mislim da se isplati dodati nešto love. Djeluje kao fantastičan telefon.
- mufa1
#12312 Re: Android OS
andr0id wrote:Novo iz samsunga za samsungovce
https://play.google.com/store/apps/deta ... .mdl.radio
jes jes, a inace smartphoni se koriste samo u americi i juznoj koreji. povratio bi kad se pocnu sa necim udarat u prsa, i onda kurko, nije dostupno u vasoj zemlji. jos veca patetika kad glupi klixovci to objave kao vijest, a ni probali nisu da to ne funkcionise.
-
ford23
#12313 Re: Android OS
jucer sam instalirao na svoju xperiu ray ovaj novi sistem ice scream sendvich 4.0.4....znaci samo nabacio nisam vise nista dodatno..zanima me da li trebam rootat mobitel, dodavat cwm i jos neke dodatke..nisam zahtjevan puno ali me zanima da li moze radit noramalno telefon bez rootanja i dodataka...
- TheWatcher
#12314 Re: Android OS
danas dobio KitKat na sg4.nista narocito,sranje obicno 
- Nabucco
#12315 Re: Android OS
Nabucco wrote:Zna li neko razlog zbog kojeg mi se neprestalno rusi Google Play?
Jednostavno samo pise, aplikacija prestala sa radom, odem u postavke obrisem sve podatke i prislino je zaustavim. Vratim se uspijem skinuti neku applikaciju ako je ispod 15MB, ako je preko zablokira na 80% downloada. Nakon toga se ponovo srusi. Denitalirao sam azuriranja, ali opet nista. Telefon je ZTE Grand X Pro, Android 4.0.4 ..
Neko ?
- TheWatcher
#12316 Re: Android OS
Nabucco wrote:Nabucco wrote:Zna li neko razlog zbog kojeg mi se neprestalno rusi Google Play?
Jednostavno samo pise, aplikacija prestala sa radom, odem u postavke obrisem sve podatke i prislino je zaustavim. Vratim se uspijem skinuti neku applikaciju ako je ispod 15MB, ako je preko zablokira na 80% downloada. Nakon toga se ponovo srusi. Denitalirao sam azuriranja, ali opet nista. Telefon je ZTE Grand X Pro, Android 4.0.4 ..
Neko ?![]()
![]()
probaj se log na google play sa drugim nalogom
- Averus
#12317 Re: Android OS
Sistem ti moze sasvim normalno raditi i bez roota. Root se preporucuje korisnicima koji hoce da uzmu stvari u svoje ruke, tj. da imaju punu kontrolu nad sistemom. Ako ne znas sta radis, time mozes unistiti telefon.ford23 wrote:jucer sam instalirao na svoju xperiu ray ovaj novi sistem ice scream sendvich 4.0.4....znaci samo nabacio nisam vise nista dodatno..zanima me da li trebam rootat mobitel, dodavat cwm i jos neke dodatke..nisam zahtjevan puno ali me zanima da li moze radit noramalno telefon bez rootanja i dodataka...
Meni je root na Xperia MT15i Neo bio veoma koristan jer ona ima malo internog prostora i memorije, pa sam nekako nasao optimum - sta staviti na karticu, sta ostaviti na internoj. Time sam dobio na performansama telefona
Da nisi Play Store aplikaciju prebacio na karticu?Nabucco wrote:Zna li neko razlog zbog kojeg mi se neprestalno rusi Google Play?
Takođe provjeri koliko slobodnog prostora imaš na mobitelu.
-
ford23
#12318 Re: Android OS
znaci da ne diram..dok ne ispitam telefon jos kakav je na ICS... 
- MeanMachine
#12319 Re: Android OS
Evo ti link na .apk file najnovije verzije Play Store pa vidi može li ti pomoći instalacija ove verzije preko tvoje postojeće (ako na telefonu nemaš već instaliranu verziju 4.5.10 Play Store što je moguće jer je izašla prije više od 3 mjeseca).Nabucco wrote:Nabucco wrote:Zna li neko razlog zbog kojeg mi se neprestalno rusi Google Play?
Neko ?![]()
![]()
http://www.androidpolice.com/2013/12/05 ... -and-more/
-
BadBoy
#12320 Re: Android OS
Super da si ovo napisao, onda ti mogu komotno predložiti nešto. Nije konvencionalno razmišljanje i zaista se unaprijed izvinjavam jer ne znam tvoje prilike i ne znam koliko ti hitno treba telefon. Međutim, vidim da se raspituješ, razgledaš i tražiš tako da mogu nekako zaključiti da sada imaš barem nešto i možeš se malo strpiti.Averus wrote:Prije svega, hvala na priedlozima
Ono što ja zaista savjetujem svoj svojoj raji, a što Bosancima generalno fali jeste STRPLJENJE. Sada imaš 300 KM i sve što možeš za te pare sada odmah uzeti jeste - GLAVOBOLJA. Znači razni Ace-ovi, Galaxy Y, L5 LG i tako to. Za pola godine ćeš opet tražiti nešto drugo jer će ti ovaj izdisati, rušit će ti se poruke, dialer itd itd. Dakle uzmi tih 300 KM i štedi narednih 2-3 mjeseca koliko toliko. Dođeš to respektabilne cifre od 400-450 KM (ili više, ovisno koliko ko može) i onda uzmeš sebi nešto da valja i to ti služi naredne 2 godine. Nexus 4 recimo je savršen telefon za tvoje potrebe, ili isto tako kao neki low end možeš gledati Galaxy S3 koji bi se uklopio u tu neku cjenu. Njemu će sada još više pasti cijena nakon što S5 izađe.
Inače tako gledaš, najnoviji flagship je High end (Galaxy S5 recimo), prošlogodišnji model je Mid range (Galasy S4), a pretprošli je low end (Galaxy S3). Prednosti ove metode su, što imaš popularan telefon, podrška za njega je odlična, ima milion custom romova, kernela, điđa i relativno je ažuriran. Također daleko duže, bolje i više će ti trajati od novog Ace-a (npr).
I zaista ovo je samo neka pretpostavka, ja ne znam kako ko raspolaže sa finansijama, kakve su mu potrebe i tako dalje, ali sve moje raje koja me je do sada poslušala za ovo više se nikada nije pokajala za telefon. Pored toga preporučio bih da pogledaš i Moto G on je do 400 KM odličan!
- Averus
#12321 Re: Android OS
Hvala puno @BadBoy. Razmišljamo na vrlo sličan način, a koliko strpljenja imam dovoljno pokazuje da sam svaki telefon do sad koristio više od 5 godina 
Osim ovog poslednjeg (Xperia Neo MT15i) jer sam ga razbio od zid jer sam majmun i neću više nikad
Helem, pošto ja zaista nemam visoke zahtjeve za telefone, onda u meni postoji taj neki inat, princip, nazovi kako hoćeš, da ne trošim više od 300KM na njih. Okej neka manja cifra gore-dole nije problem, ali svakoga ko izdvoji, recimo, 700KM za telefon smatram malo fiju fic
Nexus 4 mi je došao kao ideja jer dvojica kolega u kancelariji imaju taj telefon i prezadovoljni su. Citiram jednog od njih "ja dok nisam ovaj kupio, nisam znao šta je telefon"
Zaista, samo pohvale.
Druga stvar, nekako me mrzi da se uvalim u onu Samsung vs iPhone bitku, pa me i tu neki inat tjera da okrenem glavu od Samsunga
Znam, malo djetinjasto, al' eto takav sam, šta ću 
Strpljenja imam, međutim sad mi je telefon neophodan jer koristim k800i koji me je dobro služio 6 i po' godina, a onda upao u lokvu hemikalija, pa se sad povremeno gasi (evoluirana nokia 3310, definitivno).
Na sve to, postoji šansa da ću Nexus 4 moži uzeti na dvije ili tri rate, što mi dodatno daje motivaciju da se odlučim za taj telefon. Jedina mana koju sam mu do sada našao je kamera. Čini mi se da su moje fotografije sa Xperia Neo kvalitetnije nego Nexusove
To mi je malo krivo jer prilično često koristim mobitel kao fotoaparat.
Dalje, Moto G je super. Pogledao sam specifikacije i sve je na nivou osim (opet) kamere. 5MP mi djeluje kao ona priča "s konja na magarca", pa ne vjerujem da ću se odlučiti za njega.
Ali eto, život je pun avantura, a moja će sada biti da skontam do plate koji telefon da uzmem
Još jednom hvala na savjetima i slobodno pišite još ako imate šta na umu
Osim ovog poslednjeg (Xperia Neo MT15i) jer sam ga razbio od zid jer sam majmun i neću više nikad
Helem, pošto ja zaista nemam visoke zahtjeve za telefone, onda u meni postoji taj neki inat, princip, nazovi kako hoćeš, da ne trošim više od 300KM na njih. Okej neka manja cifra gore-dole nije problem, ali svakoga ko izdvoji, recimo, 700KM za telefon smatram malo fiju fic
Nexus 4 mi je došao kao ideja jer dvojica kolega u kancelariji imaju taj telefon i prezadovoljni su. Citiram jednog od njih "ja dok nisam ovaj kupio, nisam znao šta je telefon"
Zaista, samo pohvale.
Druga stvar, nekako me mrzi da se uvalim u onu Samsung vs iPhone bitku, pa me i tu neki inat tjera da okrenem glavu od Samsunga
Strpljenja imam, međutim sad mi je telefon neophodan jer koristim k800i koji me je dobro služio 6 i po' godina, a onda upao u lokvu hemikalija, pa se sad povremeno gasi (evoluirana nokia 3310, definitivno).
Na sve to, postoji šansa da ću Nexus 4 moži uzeti na dvije ili tri rate, što mi dodatno daje motivaciju da se odlučim za taj telefon. Jedina mana koju sam mu do sada našao je kamera. Čini mi se da su moje fotografije sa Xperia Neo kvalitetnije nego Nexusove
To mi je malo krivo jer prilično često koristim mobitel kao fotoaparat.
Dalje, Moto G je super. Pogledao sam specifikacije i sve je na nivou osim (opet) kamere. 5MP mi djeluje kao ona priča "s konja na magarca", pa ne vjerujem da ću se odlučiti za njega.
Ali eto, život je pun avantura, a moja će sada biti da skontam do plate koji telefon da uzmem
Još jednom hvala na savjetima i slobodno pišite još ako imate šta na umu
- madesa
#12322 Re: Android OS
e ljudi gdje mogu kupiti jeftini android marka bilo koja i da je nov ?
-
remosan
#12323 Re: Odg: Android OS
Jeftin nov mozes al jeftin dobar nov nemozes nigdje kupitimadesa wrote:e ljudi gdje mogu kupiti jeftini android marka bilo koja i da je nov ?
Sent from my Televizor
- madesa
#12324 Re: Odg: Android OS
onda jeftin novremosan wrote:Jeftin nov mozes al jeftin dobar nov nemozes nigdje kupitimadesa wrote:e ljudi gdje mogu kupiti jeftini android marka bilo koja i da je nov ?
Sent from my Televizor
- mufa1
#12325 Re: Android OS
Zavisi sta podrazumijeva po jeftin. meni prvo sta pada na pamet je moto g. Jer on spada u niskobudzetne telefone, a kazu da je dobar pravo.