Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
andr0id

#12126 Re: Android OS

Post by andr0id »

Nisi bas u toku al et. Na officijelnom isto ovako, dodjem kuci, ostane mi 60% baterije. A sada 90%. Ogromna razlika. Nikada nije isao u mirovanje.

Do duse, ugasio sam location reporting. Vuce strahota bateriju.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
Maharadza

#12127 Re: Android OS

Post by Maharadza »

vješalica wrote:sorry ako je već bilo,kako da skinem aplikacije sa google play-a a na kompjuter,ulogovana sam,ali nikako ne mogu da se snađem...jer skidanje na telefon nije baš najpametnija opcija
Baš me zanima odakle si to čula da nije "najpametnije" skidanje na telefon? :mrgreen:
febo_acm

#12128 Re: Android OS

Post by febo_acm »

vješalica wrote:sorry ako je već bilo,kako da skinem aplikacije sa google play-a a na kompjuter,ulogovana sam,ali nikako ne mogu da se snađem...jer skidanje na telefon nije baš najpametnija opcija
BRAVO! Ne skidaj ništa direktno na telefon, ja sam čuo da tako Android može dobiti rak ili neku drugu težu bolest :roll: :roll: :roll:
semirsar

#12129 Re: Android OS

Post by semirsar »

Zhìxin wrote:
BRAVO! Ne skidaj ništa direktno na telefon, ja sam čuo da tako Android može dobiti rak ili neku drugu težu bolest :roll: :roll: :roll:
ma hebo to sto fasuje rak, nego sto se sav operutha pa ne znas sta s s tom perhuti u djepu, tasni ili dje ga vec trpas, ha ja...
vješalica

#12130 Re: Android OS

Post by vješalica »

Maharadza wrote:
Baš me zanima odakle si to čula da nije "najpametnije" skidanje na telefon? :mrgreen:
MOŽE BITI PAMETNA IZ TVOJE PERSPEKTIVE,AKO ĆEŠ MI PLATITI RAČUN!
andr0id

#12131 Re: Android OS

Post by andr0id »

Auuu ode ova u herlac..

Trg play je napravljen za telefone, a ne racunare. Tako da ne mozes ni skinuti

vješalica

#12132 Re: Android OS

Post by vješalica »

andr0id wrote:Auuu ode ova u herlac..

izgleda da je jedini nivo da vrijeđaš,vjerovatno tamo u blatu iz kojeg si izašao drugačije se i ne može razgovarati :roll:
febo_acm

#12133 Re: Android OS

Post by febo_acm »

vješalica wrote:
Maharadza wrote:
Možeš li mi ovo pojasniti... Ja ti stavrno želim pomoći, ali mi ništa nije jasno. Ako trollaš, svaka ti čast :D
Maharadza

#12134 Re: Android OS

Post by Maharadza »

vješalica wrote:
Maharadza wrote:
Mogla bi 'pametna' saznati pravilnu upotrebu 'shift' tipke na tastaturi kao i konstrukciju smislene rečenice prije nego se odmah pali ko hepo kocka. :mrgreen:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
andr0id

#12135 Re: Android OS

Post by andr0id »

vješalica wrote:

izgleda da je jedini nivo da vrijeđaš,vjerovatno tamo u blatu iz kojeg si izašao drugačije se i ne može razgovarati :roll:
Ne vrijedjam te. Nego ti gluposti valjas.

Astrix

#12136 Re: Android OS

Post by Astrix »

Zna li neko zašto mi se automatski upali zvučnik kad se javim na poziv? Sony Xperia Z je mob...
vješalica

#12137 Re: Android OS

Post by vješalica »

KvaziExpert wrote:Haman vješalica nea wifi. Skidati na racunar se moze, ali je zajebancija, lakse je kliknuti u play store da instalira sta ti treba (koliko god aplikacija hoces), i onda odes u kafic na wifi, i sve se instalira.

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
Pa šta ako nemam wifi?

Uzged uspjela sam naći aplikaciju da skinem na kompjuter sa trgovine play. :)
andr0id

#12138 Re: Android OS

Post by andr0id »

Bravo

vješalica

#12139 Re: Android OS

Post by vješalica »

andr0id wrote:
vješalica wrote:

Ne vrijedjam te. Nego ti gluposti valjas.

sva sreca pa ti nisi mjerodavan da odredis sta je glupost a sta ne :wink:
insomnia78

#12140 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Pa udjes sa kompjutera na trg play, logujes se i skines sebi sta hoces

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
andr0id

#12141 Re: Android OS

Post by andr0id »

Je li vama osjetljiv ovaj viber? Kada se vracas iz imenika na listu poruka osoba s kojim ste pricali.. pa povucete prstom a lijeva u desno.. prst zakaci neki kontakt i otvori opcije da ga dodas u favorites itd.. previse ovo osjetljivo.. ostalo sto god listam lijevo desno, nema problema..

Kal El

#12142 Re: Android OS

Post by Kal El »

insomnia78 wrote:Pa udjes sa kompjutera na trg play, logujes se i skines sebi sta hoces

Ne mere to tako :mrgreen:
Ako si mislio da skine na komp onda, ne.
Preko kompa samo mozes da zatrazis instalaciju,i kad budes imao WIFI skinut ce se na mobitel,jedino ako zeli .apk da skine sa neke stranice kao apkmania i tako,onda moze prebaciti sebi na mobitel :mrgreen:

Taptalk'd
insomnia78

#12143 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Pa to prvo

andr0id

#12144 Re: Android OS

Post by andr0id »

Da, ne mozes sa trg playa na mob. Jer na kompu samo kliknes da wifi usmjeri na tel tu aplikaciju. Prije skidanja moras imati account i model tel unijeti i sve ostalo. A sa drugih free portala mozes skidati na komp pa preko usba prebaciti.

Lopov-eliminator

#12145 Re: Android OS

Post by Lopov-eliminator »

Astrix wrote:Zna li neko zašto mi se automatski upali zvučnik kad se javim na poziv? Sony Xperia Z je mob...
Da ga nisi mozda nekad potapao u vodu ?
MeanMachine

#12146 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Kal El wrote:
insomnia78 wrote:Pa udjes sa kompjutera na trg play, logujes se i skines sebi sta hoces

Preko kompa samo mozes da zatrazis instalaciju,i kad budes imao WIFI skinut ce se na mobitel,jedino ako zeli .apk da skine sa neke stranice kao apkmania i tako,onda moze prebaciti sebi na mobitel :mrgreen:

Taptalk'd
Može na PC da se skine apk file bilo koje (besplatne) aplikacije sa Play Store-a i da se prebaci na telefon kao instalacijski file. To nije nikakav problem (radi se o "proceduri" koja traje svega nekoliko sekundi + vrijeme potrebno za skidanje apk file-a).
Astrix

#12147 Re: Android OS

Post by Astrix »

Lopov-eliminator wrote:
Astrix wrote:Zna li neko zašto mi se automatski upali zvučnik kad se javim na poziv? Sony Xperia Z je mob...
Ma kakvi i onako mi je šuhveli, uvuklo mi se prašine u prednju kameru...
MeanMachine

#12148 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Astrix wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Ma kakvi i onako mi je šuhveli, uvuklo mi se prašine u prednju kameru...
Pretpostavljam da si nedavno radio neki firmware upgrade i da se nakon toga pojavio problem sa tim zvučnikom (to je, nažalost, najvjerovatnije bug u zadnjem update-u). Možeš probati ovo (iako su šanse male da će pomoći, ali nekima je ipak pomoglo): idi u: settings-apps-all-phone te odradi clear cache i force stop. Nakon toga probaj ponovo obaviti neki poziv i vidi da li je sve OK. Sretno :thumbup:
Kal El

#12149 Re: Android OS

Post by Kal El »

MeanMachine wrote:
Kal El wrote:

Taptalk'd
Može na PC da se skine apk file bilo koje (besplatne) aplikacije sa Play Store-a i da se prebaci na telefon kao instalacijski file. To nije nikakav problem (radi se o "proceduri" koja traje svega nekoliko sekundi + vrijeme potrebno za skidanje apk file-a).
Meni to nikad nije uspjelo..kad god sam htio da skinem dodje mi obavijesti "da ce se automatski skinuti na mobitel" kad se konektujem na wifi ;)

Taptalk'd
BadBoy

#12150 Re: Android OS

Post by BadBoy »

andr0id wrote:Nisi bas u toku al et. Na officijelnom isto ovako, dodjem kuci, ostane mi 60% baterije. A sada 90%. Ogromna razlika. Nikada nije isao u mirovanje.

Do duse, ugasio sam location reporting. Vuce strahota bateriju.

Kako nisam u toku. Zaslon ti je tek 4. na listi a Mirovanje prvo na listi. Dakle nisi ga u vrh glave koristio u tih deset sati možda jedno 20 minuta. Sasvim normalno da ne vuče bateriju, može i meni isto tako Nexus na stock 4.4.2. romu.
Post Reply