Android OS
Moderator: Benq
-
andr0id
#12126 Re: Android OS
Nisi bas u toku al et. Na officijelnom isto ovako, dodjem kuci, ostane mi 60% baterije. A sada 90%. Ogromna razlika. Nikada nije isao u mirovanje.
Do duse, ugasio sam location reporting. Vuce strahota bateriju.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
- Maharadza
#12127 Re: Android OS
Baš me zanima odakle si to čula da nije "najpametnije" skidanje na telefon?vješalica wrote:sorry ako je već bilo,kako da skinem aplikacije sa google play-a a na kompjuter,ulogovana sam,ali nikako ne mogu da se snađem...jer skidanje na telefon nije baš najpametnija opcija
-
febo_acm
#12128 Re: Android OS
BRAVO! Ne skidaj ništa direktno na telefon, ja sam čuo da tako Android može dobiti rak ili neku drugu težu bolestvješalica wrote:sorry ako je već bilo,kako da skinem aplikacije sa google play-a a na kompjuter,ulogovana sam,ali nikako ne mogu da se snađem...jer skidanje na telefon nije baš najpametnija opcija
- semirsar
#12129 Re: Android OS
ma hebo to sto fasuje rak, nego sto se sav operutha pa ne znas sta s s tom perhuti u djepu, tasni ili dje ga vec trpas, ha ja...Zhìxin wrote:BRAVO! Ne skidaj ništa direktno na telefon, ja sam čuo da tako Android može dobiti rak ili neku drugu težu bolestvješalica wrote:sorry ako je već bilo,kako da skinem aplikacije sa google play-a a na kompjuter,ulogovana sam,ali nikako ne mogu da se snađem...jer skidanje na telefon nije baš najpametnija opcija![]()
![]()
- vješalica
#12130 Re: Android OS
MOŽE BITI PAMETNA IZ TVOJE PERSPEKTIVE,AKO ĆEŠ MI PLATITI RAČUN!Maharadza wrote:Baš me zanima odakle si to čula da nije "najpametnije" skidanje na telefon?vješalica wrote:sorry ako je već bilo,kako da skinem aplikacije sa google play-a a na kompjuter,ulogovana sam,ali nikako ne mogu da se snađem...jer skidanje na telefon nije baš najpametnija opcija
-
andr0id
#12131 Re: Android OS
Auuu ode ova u herlac..
Trg play je napravljen za telefone, a ne racunare. Tako da ne mozes ni skinuti
- vješalica
#12132 Re: Android OS
izgleda da je jedini nivo da vrijeđaš,vjerovatno tamo u blatu iz kojeg si izašao drugačije se i ne može razgovaratiandr0id wrote:Auuu ode ova u herlac..
-
febo_acm
#12133 Re: Android OS
Možeš li mi ovo pojasniti... Ja ti stavrno želim pomoći, ali mi ništa nije jasno. Ako trollaš, svaka ti častvješalica wrote:MOŽE BITI PAMETNA IZ TVOJE PERSPEKTIVE,AKO ĆEŠ MI PLATITI RAČUN!Maharadza wrote:Baš me zanima odakle si to čula da nije "najpametnije" skidanje na telefon?vješalica wrote:sorry ako je već bilo,kako da skinem aplikacije sa google play-a a na kompjuter,ulogovana sam,ali nikako ne mogu da se snađem...jer skidanje na telefon nije baš najpametnija opcija
- Maharadza
#12134 Re: Android OS
Mogla bi 'pametna' saznati pravilnu upotrebu 'shift' tipke na tastaturi kao i konstrukciju smislene rečenice prije nego se odmah pali ko hepo kocka.vješalica wrote:MOŽE BITI PAMETNA IZ TVOJE PERSPEKTIVE,AKO ĆEŠ MI PLATITI RAČUN!Maharadza wrote:Baš me zanima odakle si to čula da nije "najpametnije" skidanje na telefon?vješalica wrote:sorry ako je već bilo,kako da skinem aplikacije sa google play-a a na kompjuter,ulogovana sam,ali nikako ne mogu da se snađem...jer skidanje na telefon nije baš najpametnija opcija
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
andr0id
#12135 Re: Android OS
Ne vrijedjam te. Nego ti gluposti valjas.vješalica wrote:izgleda da je jedini nivo da vrijeđaš,vjerovatno tamo u blatu iz kojeg si izašao drugačije se i ne može razgovaratiandr0id wrote:Auuu ode ova u herlac..
-
Astrix
#12136 Re: Android OS
Zna li neko zašto mi se automatski upali zvučnik kad se javim na poziv? Sony Xperia Z je mob...
- vješalica
#12137 Re: Android OS
Pa šta ako nemam wifi?KvaziExpert wrote:Haman vješalica nea wifi. Skidati na racunar se moze, ali je zajebancija, lakse je kliknuti u play store da instalira sta ti treba (koliko god aplikacija hoces), i onda odes u kafic na wifi, i sve se instalira.
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
Uzged uspjela sam naći aplikaciju da skinem na kompjuter sa trgovine play.
-
andr0id
#12138 Re: Android OS
Bravo
- vješalica
#12139 Re: Android OS
sva sreca pa ti nisi mjerodavan da odredis sta je glupost a sta neandr0id wrote:Ne vrijedjam te. Nego ti gluposti valjas.vješalica wrote:izgleda da je jedini nivo da vrijeđaš,vjerovatno tamo u blatu iz kojeg si izašao drugačije se i ne može razgovaratiandr0id wrote:Auuu ode ova u herlac..
- insomnia78
#12140 Re: Android OS
Pa udjes sa kompjutera na trg play, logujes se i skines sebi sta hoces
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
andr0id
#12141 Re: Android OS
Je li vama osjetljiv ovaj viber? Kada se vracas iz imenika na listu poruka osoba s kojim ste pricali.. pa povucete prstom a lijeva u desno.. prst zakaci neki kontakt i otvori opcije da ga dodas u favorites itd.. previse ovo osjetljivo.. ostalo sto god listam lijevo desno, nema problema..
- Kal El
#12142 Re: Android OS
Ne mere to takoinsomnia78 wrote:Pa udjes sa kompjutera na trg play, logujes se i skines sebi sta hoces
Ako si mislio da skine na komp onda, ne.
Preko kompa samo mozes da zatrazis instalaciju,i kad budes imao WIFI skinut ce se na mobitel,jedino ako zeli .apk da skine sa neke stranice kao apkmania i tako,onda moze prebaciti sebi na mobitel
Taptalk'd
- insomnia78
#12143 Re: Android OS
Pa to prvo
-
andr0id
#12144 Re: Android OS
Da, ne mozes sa trg playa na mob. Jer na kompu samo kliknes da wifi usmjeri na tel tu aplikaciju. Prije skidanja moras imati account i model tel unijeti i sve ostalo. A sa drugih free portala mozes skidati na komp pa preko usba prebaciti.
-
Lopov-eliminator
#12145 Re: Android OS
Da ga nisi mozda nekad potapao u vodu ?Astrix wrote:Zna li neko zašto mi se automatski upali zvučnik kad se javim na poziv? Sony Xperia Z je mob...
- MeanMachine
#12146 Re: Android OS
Može na PC da se skine apk file bilo koje (besplatne) aplikacije sa Play Store-a i da se prebaci na telefon kao instalacijski file. To nije nikakav problem (radi se o "proceduri" koja traje svega nekoliko sekundi + vrijeme potrebno za skidanje apk file-a).Kal El wrote:Ne mere to takoinsomnia78 wrote:Pa udjes sa kompjutera na trg play, logujes se i skines sebi sta hoces
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk![]()
Preko kompa samo mozes da zatrazis instalaciju,i kad budes imao WIFI skinut ce se na mobitel,jedino ako zeli .apk da skine sa neke stranice kao apkmania i tako,onda moze prebaciti sebi na mobitel
Taptalk'd
-
Astrix
#12147 Re: Android OS
Ma kakvi i onako mi je šuhveli, uvuklo mi se prašine u prednju kameru...Lopov-eliminator wrote:Da ga nisi mozda nekad potapao u vodu ?Astrix wrote:Zna li neko zašto mi se automatski upali zvučnik kad se javim na poziv? Sony Xperia Z je mob...
- MeanMachine
#12148 Re: Android OS
Pretpostavljam da si nedavno radio neki firmware upgrade i da se nakon toga pojavio problem sa tim zvučnikom (to je, nažalost, najvjerovatnije bug u zadnjem update-u). Možeš probati ovo (iako su šanse male da će pomoći, ali nekima je ipak pomoglo): idi u: settings-apps-all-phone te odradi clear cache i force stop. Nakon toga probaj ponovo obaviti neki poziv i vidi da li je sve OK. SretnoAstrix wrote:Ma kakvi i onako mi je šuhveli, uvuklo mi se prašine u prednju kameru...Lopov-eliminator wrote:Da ga nisi mozda nekad potapao u vodu ?Astrix wrote:Zna li neko zašto mi se automatski upali zvučnik kad se javim na poziv? Sony Xperia Z je mob...
- Kal El
#12149 Re: Android OS
Meni to nikad nije uspjelo..kad god sam htio da skinem dodje mi obavijesti "da ce se automatski skinuti na mobitel" kad se konektujem na wifiMeanMachine wrote:Može na PC da se skine apk file bilo koje (besplatne) aplikacije sa Play Store-a i da se prebaci na telefon kao instalacijski file. To nije nikakav problem (radi se o "proceduri" koja traje svega nekoliko sekundi + vrijeme potrebno za skidanje apk file-a).Kal El wrote:Ne mere to takoinsomnia78 wrote:Pa udjes sa kompjutera na trg play, logujes se i skines sebi sta hoces
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk![]()
Taptalk'd
Taptalk'd
-
BadBoy
#12150 Re: Android OS
Kako nisam u toku. Zaslon ti je tek 4. na listi a Mirovanje prvo na listi. Dakle nisi ga u vrh glave koristio u tih deset sati možda jedno 20 minuta. Sasvim normalno da ne vuče bateriju, može i meni isto tako Nexus na stock 4.4.2. romu.andr0id wrote:Nisi bas u toku al et. Na officijelnom isto ovako, dodjem kuci, ostane mi 60% baterije. A sada 90%. Ogromna razlika. Nikada nije isao u mirovanje.