Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
remosan

#12026 Re: Android OS

Post by remosan »

holowey wrote:
remosan wrote:
Maharadza wrote:The Moto G is Motorola's most successful smartphone ever

http://www.androidcentral.com/moto-g-mo ... phone-ever

Zadnja rečenica: Hey Nokia - this is how you do it. :mrgreen:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Joj primjera pa sveijedan proizvođač će reći mi smo najbolji i poručiti to drugima...
Gdje si ti pročitao da je neko napisao mi smo najgori... :D
al meni se čini da si ti ovo stavio samo zbog te zadnje rečenice :mrgreen: jel tako :skoljka:
jesmo li procitali isti clanak? meni se cini da nisu rekli da je to najbolji telefon, nego njihov najuspjesniji tj. najprodavaniji telefon
Pročita sam članak a pročitao sam i tebe šta si htio reći......boli nekoga neka stvar što je to motorolin najprodavaniji telefon
Vidio sam i cijene preko 400 km do 450 telefon cijenom nije konkurentan samo malo je jeftiniji od SGS3 , skuplji od lumie 920 tako da je tvoja poenta članka bila popljuvati neokiu a ne pohvaliti motorolu... :skoljka:
ali tema je android pa vratimo se na temu :D
holowey

#12027 Re: Android OS

Post by holowey »

remosan wrote:
holowey wrote:
remosan wrote: Joj primjera pa sveijedan proizvođač će reći mi smo najbolji i poručiti to drugima...
al meni se čini da si ti ovo stavio samo zbog te zadnje rečenice :mrgreen: jel tako :skoljka:
jesmo li procitali isti clanak? meni se cini da nisu rekli da je to najbolji telefon, nego njihov najuspjesniji tj. najprodavaniji telefon
Pročita sam članak a pročitao sam i tebe šta si htio reći......boli nekoga neka stvar što je to motorolin najprodavaniji telefon
Vidio sam i cijene preko 400 km do 450 telefon cijenom nije konkurentan samo malo je jeftiniji od SGS3 , skuplji od lumie 920 tako da je tvoja poenta članka bila popljuvati neokiu a ne pohvaliti motorolu... :skoljka:
u isti kos trpas izjavu potpredsjednika motorole i jednog kauboja :-) svaka cast majstore :D
Sarkazam

#12028 Re: Android OS

Post by Sarkazam »

Ima li kakav dobar ROM za I9100?
Sta je sad aktuelno?
Sta koristite vi koji imate SGS2?
Naslovnica

#12029 Re: Android OS

Post by Naslovnica »

Mjesec-dva kako sam se prešaltao na Android OS, LG Optimus L9 II.
Ne prođe sedmica da makar jednom ne zakoči da moram da izvadim bateriju.
Odličan OS u nekim varijantama, ali muhanat i nestabilan u PM!
Nakon Nokia Symbian Belle, ovaj OS mi dođe kao šizofreničar na tabletama, koje ponekad zaboravi da popije.
quarterback

#12030 Re: Android OS

Post by quarterback »

cudno ti je to, ja svom mobitelu bateriju nisam vadio preko godinu dana, prije pljuvanja po androidu trebao si napisati koji je rom u njemu i sl...
quarterback

#12031 Re: Android OS

Post by quarterback »

Sarkazam wrote:Ima li kakav dobar ROM za I9100?
Sta je sad aktuelno?
ja sam koristio cm 10 prije gok sam imao s2 i bio mi je odlican
Sarkazam

#12032 Re: Android OS

Post by Sarkazam »

Naslovnica wrote:Mjesec-dva kako sam se prešaltao na Android OS, LG Optimus L9 II.
Nakon Nokia Symbian Belle, ovaj OS mi dođe kao šizofreničar na tabletama, koje ponekad zaboravi da popije.
I meni je tako radio potpuno nov SGS2, cim sam ga kupio :roll:
Sarkazam

#12033 Re: Android OS

Post by Sarkazam »

quarterback wrote:
Sarkazam wrote:Ima li kakav dobar ROM za I9100?
Sta je sad aktuelno?
ja sam koristio cm 10 prije gok sam imao s2 i bio mi je odlican
Sada mi je na njemu 4.1.2 stock pa kontam da nije nesto bolje u igri.
Maharadza

#12034 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Naslovnica wrote:Mjesec-dva kako sam se prešaltao na Android OS, LG Optimus L9 II.
Taj L9 2 uzeo haver nedavno pa sam ga namjestio i objasnio mu sve oko google acc-a, store-a itd. Ugl. fin telefon, sl. hardver ima kao moj s3, mada ga je LG bespotrebno opteretio onim svojim skin-om ružnim, kao što je samsung uradio sa svojim uređajima! Razlika je što ja za svoj s3 imam milion alternativa na raspolaganju, a taj LG nema ni na XDA uopšte, tako da ćeš morati čekati da se LG smiluje i konačno izbaci update!
andr0id

#12035 Re: Android OS

Post by andr0id »

Nista bolje nisam do sada nabacio na tel kao ovo..

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2252932

Display uvijek 26-30%.. baterija DUPLO duze izdrzi.. oficijelni rom, bez sranja njihovi.. sa dodatnim adonnima i extra opcijama

Image

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
Lopov-eliminator

#12036 Re: Android OS

Post by Lopov-eliminator »

remosan wrote:
holowey wrote:
remosan wrote: Joj primjera pa sveijedan proizvođač će reći mi smo najbolji i poručiti to drugima...
Gledao sinoc na Piku u Univerzalno:

Moto G Dual SIM 8GB 360 KM
Moto G Dal SIM 16GB 400 KM
Lumia 920 485 KM
SGS3 510 KM

Tako da ne stoji prica da je ova Motorola cjenovno nekonkurentna. Ovo Dual SIM nek ne buni nikog jer je isti kao i standardni Moto G samo sto ima dodatni slot sa drugu SIM karticu. Moto G je prilicno dobra za svoju klasu, jedino sto nekom moze smetati sto je video 720p al nije ni to lose.
andr0id

#12037 Re: Android OS

Post by andr0id »

Vidite da i drugi zele radio na tel.. anketa..

Tj slusaju..

http://www.phonearena.com/news/Poll-res ... ne_id42207

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
febo_acm

#12038 Re: Android OS

Post by febo_acm »

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2504016

Kažu sve opcije od Note 3 nego na Note 2, osim kamere... Ja instalirao i radi fenomenalno.
Ironman1921

#12039 Re: Android OS

Post by Ironman1921 »

Jel itko koristi tinder?
Evo sam instalirao aplikaciju i kad se prijavim preko facea piše "finding people around you" i tako samo stoji i traži,bez rezultata.Može li se to kako zaobići?
Naslovnica

#12040 Re: Android OS

Post by Naslovnica »

quarterback wrote:cudno ti je to, ja svom mobitelu bateriju nisam vadio preko godinu dana, prije pljuvanja po androidu trebao si napisati koji je rom u njemu i sl...
Ja niti znam šta je rom na mobitelu, niti sam pljuvao, samo kažem činjenice (a očito nisam jedini).
Otpakovan na licu mjesta (kupljen u BHT), ponekad nešto instaliram na njega za Google play, niti ga nešto previše čačkam, niti sam freak za mobitelima.
Maharadza

#12041 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Naslovnica wrote:
quarterback wrote:cudno ti je to, ja svom mobitelu bateriju nisam vadio preko godinu dana, prije pljuvanja po androidu trebao si napisati koji je rom u njemu i sl...
Ja niti znam šta je rom na mobitelu, niti sam pljuvao, samo kažem činjenice (a očito nisam jedini).
Otpakovan na licu mjesta (kupljen u BHT), ponekad nešto instaliram na njega za Google play, niti ga nešto previše čačkam, niti sam freak za mobitelima.
Instaliraj clean master sa playstore-a i počisti cache. Ideš junk Fileš -> sačekaš i clean junk pa divi kako će se ponašati. Sretnom ;)

Naslovnica

#12042 Re: Android OS

Post by Naslovnica »

Taj imam od početka, odličan je
remosan

#12043 Re: Odg: Android OS

Post by remosan »

Lopov-eliminator wrote:
remosan wrote:
holowey wrote: jesmo li procitali isti clanak? meni se cini da nisu rekli da je to najbolji telefon, nego njihov najuspjesniji tj. najprodavaniji telefon
Gledao sinoc na Piku u Univerzalno:

Moto G Dual SIM 8GB 360 KM
Moto G Dal SIM 16GB 400 KM
Lumia 920 485 KM
SGS3 510 KM

Tako da ne stoji prica da je ova Motorola cjenovno nekonkurentna. Ovo Dual SIM nek ne buni nikog jer je isti kao i standardni Moto G samo sto ima dodatni slot sa drugu SIM karticu. Moto G je prilicno dobra za svoju klasu, jedino sto nekom moze smetati sto je video 720p al nije ni to lose.
Nasao si najeftiniju motorolu i najskuplji sgs3 i lumiju 920 . Evo ja sad gledao sgs3 400 km lumia 920 350 km a motorola moto g 440km. Bezveze jelda

quarterback

#12044 Re: Android OS

Post by quarterback »

Naslovnica wrote:
u tom slucaju

Image
skafiskafsnjak

#12045 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

quarterback , :thumbup:
Maharadza

#12046 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ne mogu gledati stream na kompu jer sam bolestan i ležim ali Android ima riješenje:

Image

Image

Android FTW. :cool:

Ironman1921

#12047 Re: Android OS

Post by Ironman1921 »

Kako gledas?
Maharadza

#12048 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ironman1921 wrote:Kako gledas?
Livefootball.ws + sopcast App ;)

Za JB skinite koju god verziju a za kitkat izašla već kompatibilna verzija (1.0.0). Google is your friend. :cool:

Naslovnica

#12049 Re: Android OS

Post by Naslovnica »

quarterback wrote:
Naslovnica wrote:
u tom slucaju

Image
Vrlo duhovito, grohotom se smijem.
quarterback

#12050 Re: Android OS

Post by quarterback »

drago mi je :D
Post Reply