Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
andr0id

#11626 Re: Android OS

Post by andr0id »

A jest glup ovaj novi tapatalk

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk
Qler

#11627 Re: Android OS

Post by Qler »

BadBoy wrote:Probaj.

https://play.google.com/store/apps/deta ... tify&hl=en

Na AMOLED ekranima se mogu paliti i gasiti individualni pixeli tako da ne bi trebalo puno vući bateriju. To je nokia uradila na starom c7 čini mi se. Mada ne bih to preporučio jer se tako značajno skraćuje životnih vijek tih pixela i može se desiti da pregore pa ostane crna tačka na zaslonu.

Meni je lično to glupo, jer šta će mi prikazivati sat dok je telefon u džepu, torbi, itd. Kad ga izvadim svakako upalim ekran i tada imam svoj Dashclock sa prelijepim widgetima :D

Poenta je da vidis kad je telefon zaključan, imas li propustene pozive, poruke, sat i slično... nokia to ima odavno na symbianu, i ne znam kako nisi skontao, ali display se ugasi kad je u dzepu, senzor blizine, kao kad pricas pa prislonis na uho ugasi se display... tako da ne radi display kad ne treba...
BadBoy

#11628 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Qler wrote:
BadBoy wrote:Probaj.

https://play.google.com/store/apps/deta ... tify&hl=en

Na AMOLED ekranima se mogu paliti i gasiti individualni pixeli tako da ne bi trebalo puno vući bateriju. To je nokia uradila na starom c7 čini mi se. Mada ne bih to preporučio jer se tako značajno skraćuje životnih vijek tih pixela i može se desiti da pregore pa ostane crna tačka na zaslonu.

Meni je lično to glupo, jer šta će mi prikazivati sat dok je telefon u džepu, torbi, itd. Kad ga izvadim svakako upalim ekran i tada imam svoj Dashclock sa prelijepim widgetima :D

Poenta je da vidis kad je telefon zaključan, imas li propustene pozive, poruke, sat i slično... nokia to ima odavno na symbianu, i ne znam kako nisi skontao, ali display se ugasi kad je u dzepu, senzor blizine, kao kad pricas pa prislonis na uho ugasi se display... tako da ne radi display kad ne treba...
Zato ja imam notificaton led. Kad vec izvadim telefon, mogu i pritisnuti tipku da upalim display i vidim notifikaciju.

Uostalom, ova aplikacija i to omogućava.
andr0id

#11629 Re: Android OS

Post by andr0id »

BadBoy

#11630 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Uuuu evo i ovo izgleda super!
Qler

#11631 Re: Android OS

Post by Qler »

Fazon je sto ja sa kraja sobe npr bez da palim telefon vidim "stanje"... Mislim da je sad motorola pocela ovo da stavlja, ili lg, znam da je lg uveo onaj double tap to wake up...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Qler

#11632 Re: Android OS

Post by Qler »

E hajde hakeri, evo sad sam pokusavao, i iskreno nisam skontao kako, da sa KIES-om namjestim kada spojim telefon da mi sam odradi sinhronizaciju slika sa mobitela, pa kad poslije par slika, opet spojim, on samo te nove prebaci na racunar?? Ovo cudo meni samo sinhronizuje sa racunara na mobitel, ne obratno...

Na nokia telefonima to se sve zavrsi u tri klika, ovo cudo je katastrofa.... trebam to podesiti covjeku koji je do sada koristio C7 sa symbianom, i nokia suite mu je radio bez greske, ovo kies govno svaki put kad se sinhronizuje traje 20 minuta sinhronizacija, samo slike i video. I to nema nista novo na telefonu, on opet po 20 minuta nesto sinhronizuje.

Druga stvar, ima 1GB interne memorije, ostalo je slobodno par kb. Od aplikacija snimljeno viber, skype, dvije neke za vrijeme, tastatura neka sa vecim slovima, i to je to... snimim aplikaciju ala app2sd kaze ovaj telefon to ne podrzava... na SD kartici su sve slike i videi, nema nista na telefonu, i opet slobodna memorija u kb se mjeri... Telefon je samsung neki GT-S7710 ili tako nekako, vodootporan i ti fazoni...

U kratko, kako da namjestim kies da sinhronizuje samo nove slike i snimke sa svakim spajanjem i sta da mu uradim da oslobodim memoriju telefona?
holowey

#11633 Re: Android OS

Post by holowey »

Qler wrote:E hajde hakeri, evo sad sam pokusavao, i iskreno nisam skontao kako, da sa KIES-om namjestim kada spojim telefon da mi sam odradi sinhronizaciju slika sa mobitela, pa kad poslije par slika, opet spojim, on samo te nove prebaci na racunar?? Ovo cudo meni samo sinhronizuje sa racunara na mobitel, ne obratno...

Na nokia telefonima to se sve zavrsi u tri klika, ovo cudo je katastrofa.... trebam to podesiti covjeku koji je do sada koristio C7 sa symbianom, i nokia suite mu je radio bez greske, ovo kies govno svaki put kad se sinhronizuje traje 20 minuta sinhronizacija, samo slike i video. I to nema nista novo na telefonu, on opet po 20 minuta nesto sinhronizuje.

Druga stvar, ima 1GB interne memorije, ostalo je slobodno par kb. Od aplikacija snimljeno viber, skype, dvije neke za vrijeme, tastatura neka sa vecim slovima, i to je to... snimim aplikaciju ala app2sd kaze ovaj telefon to ne podrzava... na SD kartici su sve slike i videi, nema nista na telefonu, i opet slobodna memorija u kb se mjeri... Telefon je samsung neki GT-S7710 ili tako nekako, vodootporan i ti fazoni...

U kratko, kako da namjestim kies da sinhronizuje samo nove slike i snimke sa svakim spajanjem i sta da mu uradim da oslobodim memoriju telefona?
meni to dropbox odradjuje...svakako je pokrenut na racunaru, a i laksi (ram wise) je u odnosu na kies... kies pokrecem tek povremeno da uradim backup...

kad god preko usb-a spojim mob i racunar, dropbox provjeri ima li novih snimaka i uradi sihronizaciju...
andr0id

#11634 Re: Android OS

Post by andr0id »

Lakse mu je skinuti Dropbox aplikaciju napraviti account tj samo mail ukucati, i ima 50 gb memorije... u aplikaciji upali Upload via wi-fi i sta god uslika, tamo mu slike idu + galeriju.

Sta imas oslobadjati memoriju? Trpaj dokle moze.

Ili root odradi pa ukini sve fabricke aplikacije, samsung hub, play magazin itd..

Ili idi samo na Postavke > Aplikacije > Sve aplikacije , pa ih Ugasi sve na turn off.. sve sto ne koristi da mu ne rade u pozadini..

Kies je smece obicno koje nikada nisam otvorio. Ako vec pali kies,lakse mu je preko usba prebaciti na racunar sve..

Za sve ostalo, sms, pozivi, imenik.. postoji gmail racun i sinhronizujes sve na njega.
andr0id

#11635 Re: Android OS

Post by andr0id »

Slike su.mi sve na ext kartici.

A za sms i pozive birane koristim ovu aplikaciju koja je odlicna!

https://play.google.com/store/apps/deta ... es.smssync

Spoji se sa gmailom, i sama prebacuje svaku poruku i birani, pozivani, propusteni poziv..

U slucaju da izgubis sve poruke i ostalo, ponovo skines aplikaciju (ako bih i nju izgubio) ona se ponovo veze sa gmailom i povlaci sve ono sa maila u tel kako je i bilo. Tj restore.
Qler

#11636 Re: Android OS

Post by Qler »

Image

Ovaj je telefon u pitanju...

Vidi covjek ima preko 65 godina, do sada koristio C7 sa Symbianom, i nokia suite to odradi bez po' muke.. spojis telefon on sinhronizuje sve i to traje trenutak, pogotovo ako nema snimaka i to je to.

E sad bi on isto tako da ima na HDD-u slike i snimke. On je naucio da spoji sa kablom i to se sve prebaci i on gleda na racunaru. Znaci nema nista od flashanja, rootanja, mijenjanja romova i slicno... A memorija telefona je bukvalno 248kb free...

Da je moje (pu pu pu andrid :) ) i ja bi odradio sinhronizaciju sa dropbox ili gdrive (usput to sam mu i podesio na google+ idu slike ali on hoce u my pictures :) ) i mirna bosna, ali nije moje, i mora biti kako je nanijetio :)
andr0id

#11637 Re: Android OS

Post by andr0id »

Skini mu onda samo ovu aplikaciju i spoji ga putem wifia ili usb kabla. Pojasni mu. Otvara kao kies. Mislim da brze i bolje sve radi i komunicira sa racunarom

https://play.google.com/store/apps/deta ... d.airdroid
andr0id

#11638 Re: Android OS

Post by andr0id »

Ja imam.jedno pitanje za sve vas. Ovo mi se drugi put desava, ali.mi nije jasno kako.

Skinuo sam Anti-theft avast. Aktivirao ga i sve.. medjutim ja to odmah izbrisem.. samo probam..

Ali mi odmah nestanu fotografije i sms poruke.

Sve slike koje sam primao preko vibera, nestale su. Sve slike koje sam radio u pixlr exspressu nestale su, i svi screenshotovi nestali su. A i sms poruke.

A ostali su albumi samo koji su mi na memorijskoj kartici, a ove sa interne nestale.

Siguran sam.da je anti theft to uradio po drugi put. Ali kako jebem ga? Gdje ih je bacio?
vukojebina

#11639 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Hahahaha, frajer se bas trudi da bude glup...definitivno android nije za svakoga...cuj on bi preko kiesa slike prebacivo, vidi se da je jos uvjek na zastarjeloj nokija tehnologiji.
Ps. I ne mislim na dropbox i slicne stvari, kako ono rece, imas google, probaj malo izguglat...mada ocito si ti po glup za takve stvari...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Qler

#11640 Re: Android OS

Post by Qler »

vukojebina wrote:Hahahaha, frajer se bas trudi da bude glup...definitivno android nije za svakoga...cuj on bi preko kiesa slike prebacivo, vidi se da je jos uvjek na zastarjeloj nokija tehnologiji.
Ps. I ne mislim na dropbox i slicne stvari, kako ono rece, imas google, probaj malo izguglat...mada ocito si ti po glup za takve stvari...

Glup si koliko si tezak, ali fakat. De me prosvijetli majke ti ako imas samsungov mobitel, koji ces software prvi potraziti da odradis sinhronizaciju? I ta nokia zastarjela radi bolje ono za sta je namjenjena nego tvoj (punicin) najnoviji andorid. I ako si glup pa ne znas pomoci, lagano u skokovima...

Cuj "on bi s kiesom prebacivao" joj debila majko moja! Pa necu sad covjeka od skoro 70 godina uciti da mijenja sve svoje navike...
NokMot

#11641 Re: Android OS

Post by NokMot »

vukojebina wrote:Hahahaha, frajer se bas trudi da bude glup...definitivno android nije za svakoga...cuj on bi preko kiesa slike prebacivo, vidi se da je jos uvjek na zastarjeloj nokija tehnologiji.

Opet zlostavljani se javlja i pametuje. Jao ako te punica vidi :lol:
andr0id

#11642 Re: Android OS

Post by andr0id »

Ja sam se malo razmahao.. ali da nisam izgubio sinoc slike, ne bih ovo nasao..

Disk Digger aplikacija, koja vraca izgubljene slike u punoj rezoluciji!

https://play.google.com/store/apps/deta ... diskdigger

Evo uslikao sam

Image

Image

* Znaci te gore prve stavke su pojedinacne da pretrazi.

* Druga zaokruzena stavka od 12 gb i nesto, tu su sve slike iz telefona koje ste ikada imali, sve slike sa google koje su ucitane dok ste nesto pregledali, sve slike klixa, avaza itd itd bilo sto ste otvarali sa tel..

* Treca zaokruzena stavka ma dnu je memorijska kartica, sve sto je na njoj bilo, pronadje.

- Naravno, ovo nije aplikacija samo zaslike i jpg format. Pretrazuje sve formate, kao i videa, zip fajlove, i dokumente itd itd..

Odlicna i od velike je pomoci!

Edit: Evo i pro verzija.
https://drive.google.com/file/d/0B6_l3L ... 3c/preview
belami1111

#11643 Re: Android OS

Post by belami1111 »

Za ovo treba rootati telefon
andr0id

#11644 Re: Android OS

Post by andr0id »

Pa ebes tel ako nije rootan. To su cari androida. Sto sve mozes ;)
belami1111

#11645 Re: Odg: Android OS

Post by belami1111 »

Idiote tu je prica o covjeku od preko 60 godina covjeku kojemu treba nesto jednostavno i tu je poenta . Uvijek ta prica o kustomu rutanju itd ...Znali tvoja punica rootati ili nabaciti custom room...njoj vjerojatno ne treba ima "pametnog" zeta.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
vukojebina

#11646 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Qler wrote: Pa necu sad covjeka od skoro 70 godina uciti da mijenja sve svoje navike...
Dedici daj ovo

http://handylist.de/images/handys/515/o ... -solid.jpg

Ustvari mozes i ti koristit, jer si ocito previse ogranicen za nesto drugo... Sto bise u narodu reklo, ogranicen si ko windows phone...hahahah

Nego izgugla li sta?

Qler

#11647 Re: Android OS

Post by Qler »

Pise google pitaj vukojebinu, pn je allah na androidu, pun virusa i lag

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
belami1111

#11648 Re: Android OS

Post by belami1111 »

vukojebina wrote:
Qler wrote: Pa necu sad covjeka od skoro 70 godina uciti da mijenja sve svoje navike...
Dedici daj ovo

http://handylist.de/images/handys/515/o ... -solid.jpg

Ustvari mozes i ti koristit, jer si ocito previse ogranicen za nesto drugo... Sto bise u narodu reklo, ogranicen si ko windows phone...hahahah

Nego izgugla li sta?

Jel ovo tvoj zadnji poklon od punice ??? :razz: :skoljka:
vukojebina

#11649 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Ne, od tvoje mame...kad vec pitaš....

newlevel

#11650 Re: AW: Android OS

Post by newlevel »

Pocelo se i bliska familija spominjati, koliko je tema teska.

Sent from my Nokia 3310
Post Reply