Android OS
Moderator: Benq
- Qler
#11601 Re: Android OS
Ne sa formatom, nego sa mijenjanjem romova i cackanjem bootloadera. HW nije samo ram, ali danas izlaze slabijitelwfoni od nexusa s koji ce dobiti nekada kitkat, a on nece. To sam i naveo zbog tvoje price oko wp7.8 i wp8...
U glavnom, format svega da jedna aplikacija proradi. Srusimo zgradu da zamijenimo sifon u stanu...
U glavnom, format svega da jedna aplikacija proradi. Srusimo zgradu da zamijenimo sifon u stanu...
- vatrogasac
#11602 Re: Android OS
Prešao sam sa JB 4.3 na KK 4.4.2 i ne vidim suštinske razlike osim što sam dobio par problema.Qler wrote:... koji ce dobiti nekada kitkat, a on nece.
-
PIMP-Meister-2000
#11603 Re: Android OS
http://www.xda-developers.com/android/t ... le-kitkat/Qler wrote:Ne sa formatom, nego sa mijenjanjem romova i cackanjem bootloadera. HW nije samo ram, ali danas izlaze slabijitelwfoni od nexusa s koji ce dobiti nekada kitkat, a on nece. To sam i naveo zbog tvoje price oko wp7.8 i wp8...
Kraj priče!
A znamo mi da ti je krivo što vi jadnici na wp-u samo možete nebesa proklinjati ako se desi kakav ozbiljniji problem u radu, dok na Androidu možeš ČITAV ROM promijeniti za 5min. bez da ti treba serviser ili čekanje na istoga! Govoriš o "gubljenju" garancije?! Guglaj ove pojmove: "Triangle away" i "Flash Count reset" i hejtaj dalje!
-
jahh
#11604 Re: Android OS
I na kraju sam si rekao, nije do Androida vec do aplikacijeQler wrote:Ne sa formatom, nego sa mijenjanjem romova i cackanjem bootloadera. HW nije samo ram, ali danas izlaze slabijitelwfoni od nexusa s koji ce dobiti nekada kitkat, a on nece. To sam i naveo zbog tvoje price oko wp7.8 i wp8...
Nego, na Androidu bar ima solucija. Koristis alternativne Facebook aplikacije, ili kao sto ovi govore da formatiras. Na WP mozes ... ustvari ne mozes nista.
- valter.ba
#11605 Re: Android OS
@Burkoff je rijesio problem sa spašavanjem svih podataka sa ovog moba (ukljucujuci slike) koji je dozivio klinicku smrt! Koristim i ovu priliku da mu se zahvalim na svim mogucim programima koje mi je obezbjedio a posebno na strpljenju, momak je genijalacvalter.ba wrote:Heeelp! Problem sa SII. Ugasio mi se mob kada se ispraznila baterija i sada ne mogu da ga upalim!!! Kada ga pokusam upaliti pojavi se logo i onaj zvuk i tada samo ostaje natpis SAMSUNG koji mjenja boju ali ne ide dalje. Ako neko zna kako da ga vratim u zivot bilo bi super. Najbolje bi mi pomogao neki video ako znate neki link. Vadio sam bateriju ali nista. Bitno mi je da spasim podatke s telefona slike, kontakte a onda neka crkne ako hoce
. Hvala
- Qler
#11606 Re: Android OS
Sta ne mozes? Mijenjati rom? Ne mozes i nema potrebe, jer telefon radi. Nije kao android, kupis telefon, das milju, i onda trazis rom na kojem ce raditi kako treba. A aplikacije, znaci ako meni ne valja aplikacija, do wp je, a ako vama ne valja, do aplikacije je? A alternativnih aplikacija i wp ima na pretek. Doduse nema 23445594 aplikacija za press to fart, ali ima sve sto treba.
Na wp je solucija, os, uzmes ga i nema zajebancija, a na androidu je solucija bacanje graha kad ce ti blokirati i obda trazenje na temi od hiljadu strana ko je imao takav problem, jer uvijek iznenadi sa necim novim...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Na wp je solucija, os, uzmes ga i nema zajebancija, a na androidu je solucija bacanje graha kad ce ti blokirati i obda trazenje na temi od hiljadu strana ko je imao takav problem, jer uvijek iznenadi sa necim novim...
-
belami1111
#11607 Re: Android OS
Haj nek nane od 60 godina ubaci čitav rom ta 5 minuta i nije samo nane nego 95% korisnika ....PIMP-Meister-2000 wrote:http://www.xda-developers.com/android/t ... le-kitkat/Qler wrote:Ne sa formatom, nego sa mijenjanjem romova i cackanjem bootloadera. HW nije samo ram, ali danas izlaze slabijitelwfoni od nexusa s koji ce dobiti nekada kitkat, a on nece. To sam i naveo zbog tvoje price oko wp7.8 i wp8...
Kraj priče!![]()
A znamo mi da ti je krivo što vi jadnici na wp-u samo možete nebesa proklinjati ako se desi kakav ozbiljniji problem u radu, dok na Androidu možeš ČITAV ROM promijeniti za 5min. bez da ti treba serviser ili čekanje na istoga! Govoriš o "gubljenju" garancije?! Guglaj ove pojmove: "Triangle away" i "Flash Count reset" i hejtaj dalje!
Te priče o kustom romovima ne piju vode stalno- gotovo ni jedan nije baš OK ako radi jedno ne radi drugo...
Imam ja android telefon i dobro znam šta je kustom rom ali brate ti da bi s pofalio kako znaš flašati telefon nemoraš pretjerivati..
Jedino je istina da 2 od 100 korisnika androida zna šta je Odin , 95 od 100 korisnika nezna napraviti ni OTA update a 90 od sto korisnika nezna ni da ima google play store i aplikacije...
nemojte bogati više tušiti sa kustom romovima i ostalom...android telefon rai sasvim lijepo i sa fabričkim postavkama za 95% korisnika koji normalno telefoniraju ,malo slikanja ,pregled weba...
-
lozze
#11608 Re: Android OS
Qler wrote:Sta ne mozes? Mijenjati rom? Ne mozes i nema potrebe, jer telefon radi. Nije kao android, kupis telefon, das milju, i onda trazis rom na kojem ce raditi kako treba. A aplikacije, znaci ako meni ne valja aplikacija, do wp je, a ako vama ne valja, do aplikacije je? A alternativnih aplikacija i wp ima na pretek. Doduse nema 23445594 aplikacija za press to fart, ali ima sve sto treba.
Meni je wp sranje jer ne mozes dobijati notifikacije sa vibera, a neki modeli ne podrzavaju razgovore na viber, nego samo poruke i opet notifikacije ne rade. Inace telefono su kvalitetni, i fino rade
Sent from my Galaxy Note II using Tapatalk
- Qler
#11609 Re: Android OS
E hajde mi nadji koji to wp8 ne podrzava pozive na viber
ja ga kupim odmah za 3x cijenu... notifikacije dolaze, rade, cinjenica je da zezaju, ali to je do vibera, koji zajebava. Sto nemam propustenih notifikacija na whatsapp i na skype? Nije moguce da OS ne valja samo za viber, za sve ostalo radi
Viber je generalno smece, jer zajebava i na andoridu i ios-u... ali raja hoce dzaba pa makar 
- Qler
#11610 Re: Android OS
PIMP-Meister-2000 wrote:http://www.xda-developers.com/android/t ... le-kitkat/Qler wrote:Ne sa formatom, nego sa mijenjanjem romova i cackanjem bootloadera. HW nije samo ram, ali danas izlaze slabijitelwfoni od nexusa s koji ce dobiti nekada kitkat, a on nece. To sam i naveo zbog tvoje price oko wp7.8 i wp8...
Kraj priče!![]()
Kraj price, vidim oficijelni kitkat za nexusa? Ili možda nije?
-
belami1111
#11611 Re: Odg: Android OS
Cuj sta napisa . Kakve veze ima viber sa kvalitetom OS_a. Viber je samo jedna aplikacija koja je nspisana za odredjenu vrstu OS_a. Isto bi se moglo reci da nevalja android zato sto nema navigaciju besplatnu integrisanu u OS ili sto neradi facebook aplikacija ( kod mene na sgs3 ide a kod kolegice na poslu na lg l9ii nece) ili wp ima na zakljucanom zaslonu sat a android nem....i stotine drugih stvari.Najgore od sveg je kad kritike bilo ceg pise netko ko nikad nije vidio nesto...pa i taj viber na wp koji radi uz msle propuste , ali jr na androidu bolje rijesen...sa mog androidalozze wrote:Qler wrote:Sta ne mozes? Mijenjati rom? Ne mozes i nema potrebe, jer telefon radi. Nije kao android, kupis telefon, das milju, i onda trazis rom na kojem ce raditi kako treba. A aplikacije, znaci ako meni ne valja aplikacija, do wp je, a ako vama ne valja, do aplikacije je? A alternativnih aplikacija i wp ima na pretek. Doduse nema 23445594 aplikacija za press to fart, ali ima sve sto treba.
Meni je wp sranje jer ne mozes dobijati notifikacije sa vibera, a neki modeli ne podrzavaju razgovore na viber, nego samo poruke i opet notifikacije ne rade. Inace telefono su kvalitetni, i fino rade
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- newlevel
#11612 Re: AW: Android OS
Zanima me samo koji bi se argumenti iznosili da viber nikad nije ni napravljen.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
PIMP-Meister-2000
#11613 Re: Android OS
Ne pravi se mutav, znaš dobro šta znači riječ 'STABLE' tako da... razlike nema.Qler wrote:PIMP-Meister-2000 wrote:http://www.xda-developers.com/android/t ... le-kitkat/Qler wrote:Ne sa formatom, nego sa mijenjanjem romova i cackanjem bootloadera. HW nije samo ram, ali danas izlaze slabijitelwfoni od nexusa s koji ce dobiti nekada kitkat, a on nece. To sam i naveo zbog tvoje price oko wp7.8 i wp8...
Kraj priče!![]()
-
PIMP-Meister-2000
#11614 Re: Android OS
Ne pravi se mutav, znaš vrlo dobro šta znači 'STABLE' tako da... razlike nema i po MILIONITI JEBENI PUT: NE GENERALIZUJ, AKO MORAJU OVI SA SAMSUNG ANDROIDIMA GANJATI ROM-ove NE MORAJU SVI OSTALI, POGOTOVU NE KO IMA NEXUS UREĐAJ.Qler wrote:PIMP-Meister-2000 wrote:http://www.xda-developers.com/android/t ... le-kitkat/Qler wrote:Ne sa formatom, nego sa mijenjanjem romova i cackanjem bootloadera. HW nije samo ram, ali danas izlaze slabijitelwfoni od nexusa s koji ce dobiti nekada kitkat, a on nece. To sam i naveo zbog tvoje price oko wp7.8 i wp8...
Kraj priče!![]()
PS. OPET Viber update, asli popravili i ulazak u app koji je nekada trebao sekundu-dvije, sada momentalno ulazi u app - iOS style.
Last edited by PIMP-Meister-2000 on 03/02/2014 17:18, edited 1 time in total.
-
jahh
#11615 Re: Odg: Android OS
Android nema sat na zakljucanom zaslonu? Ja mislim da je i HTC Dream imao ...belami1111 wrote:Cuj sta napisa . Kakve veze ima viber sa kvalitetom OS_a. Viber je samo jedna aplikacija koja je nspisana za odredjenu vrstu OS_a. Isto bi se moglo reci da nevalja android zato sto nema navigaciju besplatnu integrisanu u OS ili sto neradi facebook aplikacija ( kod mene na sgs3 ide a kod kolegice na poslu na lg l9ii nece) ili wp ima na zakljucanom zaslonu sat a android nem....i stotine drugih stvari.Najgore od sveg je kad kritike bilo ceg pise netko ko nikad nije vidio nesto...pa i taj viber na wp koji radi uz msle propuste , ali jr na androidu bolje rijesen...sa mog androidalozze wrote:Qler wrote:Sta ne mozes? Mijenjati rom? Ne mozes i nema potrebe, jer telefon radi. Nije kao android, kupis telefon, das milju, i onda trazis rom na kojem ce raditi kako treba. A aplikacije, znaci ako meni ne valja aplikacija, do wp je, a ako vama ne valja, do aplikacije je? A alternativnih aplikacija i wp ima na pretek. Doduse nema 23445594 aplikacija za press to fart, ali ima sve sto treba.
I opet, po 100ti put na ovom forumu, Android nije isto sto i Samsung. Samsung je Android + Touchwiz. Android je Nexus ili GPE uredjaji.
-
belami1111
#11616 Re: Android OS
Ja koliko znam nexus je smartphone koji koristi android kao operativni sistem-tako da niđe veze nema da je android -nexus..
Ako je nexus android sto se ne zove android nego se zove nexus i obratno

Ako je nexus android sto se ne zove android nego se zove nexus i obratno
- skafiskafsnjak
#11617 Re: Android OS
Ko-proizvodjac nexusa je proizvodjac androida...tako da, moglo bi se reci, nexus je androidbelami1111 wrote:Ja koliko znam nexus je smartphone koji koristi android kao operativni sistem-tako da niđe veze nema da je android -nexus..
Ako je nexus android sto se ne zove android nego se zove nexus i obratno![]()
![]()
-
BadBoy
#11618 Re: Android OS
Ne samo da ima sat na zaslonu nego mogu staviti apsolutno svaki widget na zaslon koji poželim.
Dalje, Android je operativni sistem koji je besolatan i koji svaki proizvođač hardvera (OEM) može prilagoditi svom uređaju kako bi se razlikovao i izdvojio od ostalih.
Tako Samsung još uvijek ganja onaj mentalitet iz vremena dumb telefona da nabaci što više "funkcija" u svoju verziju sistema. Motorola od nedavno recimo ide linijom dodavanja samo par stvari, ali stvari koje su revolucionarne i unaprijeđuju sam bazni Android.
Nexus modeli su referentni modeli za Android.
Dalje, Android je operativni sistem koji je besolatan i koji svaki proizvođač hardvera (OEM) može prilagoditi svom uređaju kako bi se razlikovao i izdvojio od ostalih.
Tako Samsung još uvijek ganja onaj mentalitet iz vremena dumb telefona da nabaci što više "funkcija" u svoju verziju sistema. Motorola od nedavno recimo ide linijom dodavanja samo par stvari, ali stvari koje su revolucionarne i unaprijeđuju sam bazni Android.
- plagijator1975
#11619 Re: Odg: Android OS
Nexus je Tito! 
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
belami1111
#11620 Re: Odg: Android OS
Kako da stavim sat na zaslon mirovanja na sgs3..BadBoy wrote:Ne samo da ima sat na zaslonu nego mogu staviti apsolutno svaki widget na zaslon koji poželim.
-
belami1111
#11621 Re: Android OS
Ozbiljno pitam baš me zanima kao staviti sat na zaslon mirovanaj na sgs3 da vidim koliko je sati da ne budim telefon iz mirovanja 
-
belami1111
#11622 Re: Android OS
BadBoy wrote:Ne samo da ima sat na zaslonu nego mogu staviti apsolutno svaki widget na zaslon koji poželim.
.
Na zaslon mirovanja (crni zaslon) widgejte mozes staviti kad je telefon u mirovanj kako ??????
-
PIMP-Meister-2000
#11623 Re: Odg: Android OS
Amin!ernadr wrote:Nexus je Tito!
Settings -> Display -> Daydream (prebaci na ON) -> izaberi app koji želišbelami1111 wrote:BadBoy wrote:Ne samo da ima sat na zaslonu nego mogu staviti apsolutno svaki widget na zaslon koji poželim.
.
Na zaslon mirovanja (crni zaslon) widgejte mozes staviti kad je telefon u mirovanj kako ??????
Malo više o daydream modu:
http://www.howtogeek.com/170990/5-cool- ... ream-mode/
Ovo gore je da se prikaže screensaver dok se puni fon a inače ko hoće da mu "curi" baterija dok je fon u džepu:
https://play.google.com/store/apps/deta ... lock&hl=en
https://play.google.com/store/apps/deta ... nsaverfree
https://play.google.com/store/apps/deta ... main&hl=en
Android FTW!
-
belami1111
#11624 Re: Odg: Android OS
Znao sam za to kad se puni , al imali nesto ko na starom simbianu ili u wp da se moze direktno ukljuciti sat kao skrinsever a da ne trosi drasticno baterijuPIMP-Meister-2000 wrote:Amin!ernadr wrote:Nexus je Tito!
Settings -> Display -> Daydream (prebaci na ON) -> izaberi app koji želišbelami1111 wrote:BadBoy wrote:Ne samo da ima sat na zaslonu nego mogu staviti apsolutno svaki widget na zaslon koji poželim.
.
Na zaslon mirovanja (crni zaslon) widgejte mozes staviti kad je telefon u mirovanj kako ??????![]()
Malo više o daydream modu:
http://www.howtogeek.com/170990/5-cool- ... ream-mode/
Ovo gore je da se prikaže screensaver dok se puni fon a inače ko hoće da mu "curi" baterija dok je fon u džepu:
https://play.google.com/store/apps/deta ... lock&hl=en
https://play.google.com/store/apps/deta ... nsaverfree
https://play.google.com/store/apps/deta ... main&hl=en
Android FTW!
-
BadBoy
#11625 Re: Android OS
Probaj.
https://play.google.com/store/apps/deta ... tify&hl=en
Na AMOLED ekranima se mogu paliti i gasiti individualni pixeli tako da ne bi trebalo puno vući bateriju. To je nokia uradila na starom c7 čini mi se. Mada ne bih to preporučio jer se tako značajno skraćuje životnih vijek tih pixela i može se desiti da pregore pa ostane crna tačka na zaslonu.
Meni je lično to glupo, jer šta će mi prikazivati sat dok je telefon u džepu, torbi, itd. Kad ga izvadim svakako upalim ekran i tada imam svoj Dashclock sa prelijepim widgetima
https://play.google.com/store/apps/deta ... tify&hl=en
Na AMOLED ekranima se mogu paliti i gasiti individualni pixeli tako da ne bi trebalo puno vući bateriju. To je nokia uradila na starom c7 čini mi se. Mada ne bih to preporučio jer se tako značajno skraćuje životnih vijek tih pixela i može se desiti da pregore pa ostane crna tačka na zaslonu.
Meni je lično to glupo, jer šta će mi prikazivati sat dok je telefon u džepu, torbi, itd. Kad ga izvadim svakako upalim ekran i tada imam svoj Dashclock sa prelijepim widgetima