Niko ne zna?xarfaxusss wrote:Pozdrav forumasi!
Nedavno sam dobio svoj prvi android tj kupio sam ga. Instalirao sam bio neke aplikacije koje nisam trebao, igrice i svasta nesta zbog cega mi je telefon poceo stopati. Uradio sam hard reset i deila mi se stvar da kada sam se logovao na samsung account on je povukao sve aplikacije koje su bile buduci da sam zaboravio isključiti povrat podataka i ponovo sam napravio hard reset. Drugi put ista stvar mi se desi samo ovaj put sam zaboravio iskljuciti tu opciju na play accountu i morao sam opet hard reset. Treci put sam bio pazljiv i sve je proteklo ok i sad mi je tel ko nov.
Zanima me sad da li se telefon mozda ostetio sta zbog tih reseta. Telefon nije rootovan i nista na njemu "tesko" nije radjeno osim tih reseta. Resete sam radio kombinacijom tipki volume+-home-power.
I jos jedno pitanje. Da li deinstalacijom aplikacije ostaju neki podaci o aplikaciji? Ne znam kako da obrisem registy nakon deinstalacije. Ne mogu da ga pronadjem gdje je. Mislim na ono "regedit" kao kod xp-a.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Android OS
Moderator: Benq
-
xarfaxusss
#11026 Re: Android OS
- vukojebina
#11027 Re: Android OS
A da procitas koji post sto ti je odgovarano??
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
Djubre_
#11028 Re: Android OS
Za reset nikad nigdje nisam procitao neko upozorenje hehe.. cak se moze toplo i preporuciti jednom u godini lupam.. brisanje cachea itd.. root je nesto drugo..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
xarfaxusss
#11029 Re: Android OS
E hvala ljudi. Znam ja to ali ja sam u toku veceri tri puta to radio zbog toga sto mi je dva puta telefon povukao backup postavke i morao sam ponovo. Jednom sa samsung acc a drugi put sa play acc pa sam tri puta morao resetovati. Znam i ja da ne steti al reko posto sam toliko puta to uradio pa ne znam. Jos me hube prepade sa onim postom iz bug foruma heheDjubre_ wrote:Za reset nikad nigdje nisam procitao neko upozorenje hehe.. cak se moze toplo i preporuciti jednom u godini lupam.. brisanje cachea itd.. root je nesto drugo..
Hvala u svakom slucaju
-
Djubre_
#11030 Re: Android OS
Udji u recovery mode idi na advanced pa backup pa delete backup i reset.. nece ti povlaciti...
Ja imao 4-5 aplikacija kompanije at&t vlasnika tel.. i ja to gasio.. kontam sto ce mi.. sad otvorim aplikaciju Att Locker da vidim sta je.. napravim account.. kad imam 5 gb prostora kod njih.. pita me da nadogradim.. kad ono 50 gb free.. za slike media fajlove itd.. haha

Ja imao 4-5 aplikacija kompanije at&t vlasnika tel.. i ja to gasio.. kontam sto ce mi.. sad otvorim aplikaciju Att Locker da vidim sta je.. napravim account.. kad imam 5 gb prostora kod njih.. pita me da nadogradim.. kad ono 50 gb free.. za slike media fajlove itd.. haha

-
xarfaxusss
#11031 Re: Android OS
Išao al nema uopste advanced vec mi je ponudjemo wipa cache, wipe data, reboot. To je onaj meni koji sam koristio pri resetu. Gdje da pronadjem to?Djubre_ wrote:Udji u recovery mode idi na advanced pa backup pa delete backup i reset.. nece ti povlaciti...
- semirsar
#11032 Re: Android OS
Ti nastavio Jopet po starom, ne citas postove... ili po defaultu malo slabije kontas sta si procit'oxarfaxusss wrote:Išao al nema uopste advanced vec mi je ponudjemo wipa cache, wipe data, reboot. To je onaj meni koji sam koristio pri resetu. Gdje da pronadjem to?Djubre_ wrote:Udji u recovery mode idi na advanced pa backup pa delete backup i reset.. nece ti povlaciti...
-
Djubre_
#11033 Re: Android OS
Skini aplikaciju sa trg playa Rom manager. Otvori i izbacit ce ti opciju install Clockworkmode. Instaliraj i imat ces tu opciju 
- semirsar
#11034 Re: Android OS
KvaziExpert wrote:Ima li root, nisam upratio? Ovako nece ici bez root pristupa?Djubre_ wrote:Skini aplikaciju sa trg playa Rom manager. Otvori i izbacit ce ti opciju install Clockworkmode. Instaliraj i imat ces tu opcijuxarfaxusss wrote:Pozdrav forumasi!
Nedavno sam dobio svoj prvi android tj kupio sam ga. Instalirao sam bio neke aplikacije koje nisam trebao, igrice i svasta nesta zbog cega mi je telefon poceo stopati. Uradio sam hard reset i deila mi se stvar da kada sam se logovao na samsung account on je povukao sve aplikacije koje su bile buduci da sam zaboravio isključiti povrat podataka i ponovo sam napravio hard reset. Drugi pt ista stvar mi se desi samo ovaj put sam zaboravio iskljuciti tu opciju na play accountu i morao sam opet hard reset. Treci put sam bio pazljiv i sve je proteklo ok i sad mi je tel ko nov.
Zanima me sad da li se telefon mozda ostetio sta zbog tih reseta. Telefon nije rootovan i nista na njemu "tesko" nije radjeno osim tih reseta. Resete sam radio kombinacijom tipki volume+-home-power.
I jos jedno pitanje. Da li deinstalacijom aplikacije ostaju neki podaci o aplikaciji? Ne znam kako da obrisem registy nakon deinstalacije. Ne mogu da ga pronadjem gdje je. Mislim na ono "regedit" kao kod xp-a.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
-
Djubre_
#11035 Re: Android OS
Moze bez roota uraditi delete backup.
Backup je na nasu volju uraditi ili ne uraditi. Zna se je li ga zelis brisati ako ti je potreban ili ne.
Backup je na nasu volju uraditi ili ne uraditi. Zna se je li ga zelis brisati ako ti je potreban ili ne.
-
BadBoy
#11036 Re: Android OS
Skini nandroid managaer aplikaciju pa vidi može li šta. Znam da ona nudi mogućnost da selektivno vratiš pojedine dijelove backupa.arnes_king wrote:Evo nakon full wipe proradio mi tel opet...
Napravio sam prije toga nandroid backup ali posto je problem bio negdje u sistemu ako vratim ovaj backup opet nece bootat pa da vas pitam kako mogu iz nandroid backupa izvadit i vratit samo odredjene stvari kao npr postavke telefona (wifi mreze i ostalo da bude vraceno), kontakte i slicno?
- Kal El
#11037 Re: Android OS
Igrali ko GTA San Andreas? Treba mi pomoć :/
- Maharadza
#11038 Re: Android OS
Jel' u pitanju ona misija sa vozom?!Kal El wrote:Igrali ko GTA San Andreas? Treba mi pomoć :/
- Kal El
#11039 Re: Android OS
Brate evo ti moj solcial club info, spasi sviju ti na Cloud save,ja mislio da sam spasio na cloud, kad ono malo morgenMaharadza wrote:Jel' u pitanju ona misija sa vozom?!Kal El wrote:Igrali ko GTA San Andreas? Treba mi pomoć :/
Maloprije tek vidio da je cloud save na zadnja dva mjesta u save-u
-
Djubre_
#11040 Re: Android OS
Ne treba mu root za rom manager, instalaciju cwm-a. A za ostale operacije u rom manageru, da. Rom manager mu sam ponudi cwm.
- arnes_king
#11041 Re: Android OS
Koji custom rom predlazete za i9505?
- Revolucionar ★
#11042 Re: Android OS
mini19 wrote:Ljudi znam da nisam bas u toku sa temom al eto ima veze sa android mobitelom. Jucer su mi ukrali u tramvaju telefon LG optimus L9, imala sam pattern zakljucavanje, najvjerovatnije ce ga otkljucati al otom potom....vjerujem da bar neko zna za aplikaciju "keep safe" pomocu koje se mogu sakriti slike i sl. i da bi usla potrebna je sifra da li taj neko moze to provaliti ili mozda cak ako otkljuca mob totalno obori sistem,nisam toliko upucena u to pa me zanima mada mislim da tog nekog boli briga za sve da je cak i memorijsku bacio i SIM karticu jer su iza mene bili neki cigani da se tako izrazim msm da su oni u pitanju, a njima je sigurno samo u cilju da ga sto prije proda haha A ako mi ga uspiju locirati bilo bi superhvaala unaprijed .
Pokusaj i ovo, vrijedi probati. Ako su neki kokosari, pa telefon bude konektovan na wi fi i slicno, moguce ga je locirati preko google racuna. Idi na Google play i loguj se na Google account koji si koristila na mobitelu. I onda otvori opciju sa slike - Upravitelj Android uređaja, otvorit ce ti se meni sa satelitskim snimkom i klikni na Lociraj uređaj. Ako je na mrezi, naci ce ga u 10 metara tacnosti.

- roki
#11043 Re: Android OS
Novi sam u svijetu androida pa imam jedno osnovno pitanje. Zasto na mom mobitelu iako je izasao update za isti,taj update meni nije dostupan.Sada imam verziju androida 4.0.3 a mogu nadograditi na 4.1.2 i na tu verziju skoro svi mogu nadograditi po svijetu,čitajući komentare korisnika,i to odavno,više od pola godine.
Probao preko PC software-a i direktno preko telefona ali nema update-a,radi se i LG L7,bhtelecom kartica
Probao preko PC software-a i direktno preko telefona ali nema update-a,radi se i LG L7,bhtelecom kartica
- skafiskafsnjak
#11044 Re: Android OS
Da li si kupio telefon u BHT? Ako jesi, onda se mora cekati da operater odobri apdjet
U nas uvijek kasne....
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
U nas uvijek kasne....
- roki
#11045 Re: Android OS
NIje kupljen u telecomu,samo sam na bhmobile mrezi,ako to ista znaciskafiskafsnjak wrote:Da li si kupio telefon u BHT? Ako jesi, onda se mora cekati da operater odobri apdjet![]()
U nas uvijek kasne....
- skafiskafsnjak
#11046 Re: Android OS
Onda ne znaci nista....Bitno je ako je kupljen u Telecomu.
U tvom slucaju ne znam gdje je kupljen... da li je sim free ili je skinut s neke mreze ...
U tvom slucaju ne znam gdje je kupljen... da li je sim free ili je skinut s neke mreze ...
- roki
#11047 Re: Android OS
Puno me pitaš.Uz njega nisam diobio nijednu divlju aplikaciju tipa neku od T-coma preistaliranu ili slično.Kupljen u fonteleskafiskafsnjak wrote:Onda ne znaci nista....Bitno je ako je kupljen u Telecomu.
- skafiskafsnjak
#11048 Re: Android OS
Pa odes kod njih i zamolis da ti nabace sta zelis... 
- vukojebina
#11049 Re: Android OS
roki wrote:Novi sam u svijetu androida pa imam jedno osnovno pitanje. Zasto na mom mobitelu iako je izasao update za isti,taj update meni nije dostupan.Sada imam verziju androida 4.0.3 a mogu nadograditi na 4.1.2 i na tu verziju skoro svi mogu nadograditi po svijetu,čitajući komentare korisnika,i to odavno,više od pola godine.
Settings, aplikacije, sve aplikacije, onda nadješ google service frameworks, udjes tu, izbrisi cache, i idi onda provjeri da li ima update.. ako ne ponudi nista pokusaj par puta...ako nakon 700-tog pokusaja nema nista, e onda ti nesto nije uredu s telefonom...
- MeanMachine
#11050 Re: Android OS
Obzirom da je u pitanju LG telefon imaš i mogućnost ručnog update-a preko KDZ flashing tool-a. Nađeš odgovarajući stock firmware (pošto vidim da svakako pitaš za oficijelni update) i uradiš flash pomoću KDZ flasher-a. Uputstva za ovo imaš na xda forumu, pa ako se uspiješ snaći u tim uputstvima ne bi trebao imati problema sa instalacijom firmware-a. Naravno, uvijek postoji mogućnost nekog bricka na telefonu, zbog čega kod skoro svih uputstava na xda forumu stoji upozorenje da sve radiš na vlastitu odgovornost u smislu da sam odgovaraš za eventualno nastali brick ili neku drugu vrstu kvara. Međutim, ako doslijedno i ispravno slijediš uputstva na xda forumu ne bi trebalo biti nikakvih problema sa update-om.roki wrote:Puno me pitaš.Uz njega nisam diobio nijednu divlju aplikaciju tipa neku od T-coma preistaliranu ili slično.Kupljen u fonteleskafiskafsnjak wrote:Onda ne znaci nista....Bitno je ako je kupljen u Telecomu.