Android OS
Moderator: Benq
- van helsing
#10501 Re: Android OS
Pa skines je na memorijsku karticu.
- spree
#10502 Re: Android OS
meni ne moze ovaj glupi gameloft. nesto se.. za s3
.
najbolja racing igrica sto sam do sada igrao na mobu je real racing 3. samo steta sto ne moze mp
.
najbolja racing igrica sto sam do sada igrao na mobu je real racing 3. samo steta sto ne moze mp
- Pokerboy11
#10503 Re: Android OS
Samsung o 4.3 za s3:
http://balkanandroid.com/samsung-zvanic ... galaxy-s3/
Moze li ko pametan reci sta ovi koji su dobili notifikaciju na mob i inatalirali update, kako ce njima ispraviti trenutne probleme? Neki poseban manji update ili ....
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
http://balkanandroid.com/samsung-zvanic ... galaxy-s3/
Moze li ko pametan reci sta ovi koji su dobili notifikaciju na mob i inatalirali update, kako ce njima ispraviti trenutne probleme? Neki poseban manji update ili ....
-
Djubre_
#10504 Re: Android OS
Skinut ces ga ponovo sa stranice, kiesa.. cijeli.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- skafiskafsnjak
- GAU8
#10506 Re: Android OS
Ovaj KitKat i nije nešto spektakularno bar što se mene tiče.
-
alenthekiller
#10507 Re: Android OS
Imao sam od iphonea 3 do iphonea 5 i odlucim se uzet S4 kad je tek izasao. Medju vecim greskama u zivotu je ta odluka. Telefon stopa nenormalno, slike kad ucitava neke slike i ne pokazuje. Muziku kad pustam isto tako mi zastopa odjednom pa moram bateriju da vadim. Tipka me glavna zeza. Desava mi se da je pritisnem jednom normalno a upali mi S Voice. Milion problemcica nekih, pogotovo sa ovim 4.3 sistemom. Uradio update i odma se uz to Google+ updateuje, i sad kako je taj G+ povezan u sve, odjednom mi telefon zastopa i kao pise Google+ stopped working. Ja ne znam ima li neki kako se to kaze bootanje ili jailbreak da se uradi da mi ubrza telefon i stabilizuje. Ovo je smijesno fakat kako se ponasa telefon. Ako moze pomoc, hvala unaprijed
-
jahh
#10508 Re: Android OS
Sta da ti kaze insan nego da stavis Custom ROM ako ti se to Samsungovo ne svidja.
-
alenthekiller
#10509 Re: Android OS
Ma nikako se ne djasvi, znaci custom ROM. Sad cu se ja zadat koji satak da pretabirim po internetu.jahh wrote:Sta da ti kaze insan nego da stavis Custom ROM ako ti se to Samsungovo ne svidja.
- GAU8
#10510 Re: Android OS
Ako je pod garancijom, malo je pegla root-ati jer ne uvažava većina garancija.alenthekiller wrote:Imao sam od iphonea 3 do iphonea 5 i odlucim se uzet S4 kad je tek izasao. Medju vecim greskama u zivotu je ta odluka. Telefon stopa nenormalno, slike kad ucitava neke slike i ne pokazuje. Muziku kad pustam isto tako mi zastopa odjednom pa moram bateriju da vadim. Tipka me glavna zeza. Desava mi se da je pritisnem jednom normalno a upali mi S Voice. Milion problemcica nekih, pogotovo sa ovim 4.3 sistemom. Uradio update i odma se uz to Google+ updateuje, i sad kako je taj G+ povezan u sve, odjednom mi telefon zastopa i kao pise Google+ stopped working. Ja ne znam ima li neki kako se to kaze bootanje ili jailbreak da se uradi da mi ubrza telefon i stabilizuje. Ovo je smijesno fakat kako se ponasa telefon. Ako moze pomoc, hvala unaprijed
Ali to nisu "normalni" simptomi što imaš. Najčešće su krive neke aplikacije i servisi koji rade u pozadini (uTorrent i slično)
Moj savjet je ili pokušati vratiti na fabričko, pa vidjeti da li će se srediti, ili nositi da servis rješava.
A ako nemaš garanciju, onda root-aj i opleti, ROM-ova ima milion
- GAU8
#10511 Re: Android OS
Koji ti je telefon?BadBoy wrote:KitKat sabija! Maloprije sam se prebacio sa Dalvika na ART i mogu reći da je to nešto nevjerovatno!
Apsolutno sav lag koji je ikada ikako postojao je nestao. Konačno su dosegli nivo iOS i Windows phona.
Ima samo par nekompatibilnih aplikacija ali to je za očekivati u ovoj eksperimentalnoj fazi.
Meni na Nexus-u se ne sviđa previše. Izgleda da su u pokušaju da smanje memory footprint štedili na keširanju.
Sad mi zna zatrzati, a na JellyBean-u se to nije dešavalo.
Čekamo 4.4.1
- vivax
- vivax
#10513 Re: Android OS
to si ti kineza nekog kupio..xDalenthekiller wrote:Imao sam od iphonea 3 do iphonea 5 i odlucim se uzet S4 kad je tek izasao. Medju vecim greskama u zivotu je ta odluka. Telefon stopa nenormalno, slike kad ucitava neke slike i ne pokazuje. Muziku kad pustam isto tako mi zastopa odjednom pa moram bateriju da vadim. Tipka me glavna zeza. Desava mi se da je pritisnem jednom normalno a upali mi S Voice. Milion problemcica nekih, pogotovo sa ovim 4.3 sistemom. Uradio update i odma se uz to Google+ updateuje, i sad kako je taj G+ povezan u sve, odjednom mi telefon zastopa i kao pise Google+ stopped working. Ja ne znam ima li neki kako se to kaze bootanje ili jailbreak da se uradi da mi ubrza telefon i stabilizuje. Ovo je smijesno fakat kako se ponasa telefon. Ako moze pomoc, hvala unaprijed
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Maharadza
#10514 Re: Android OS
To je tebi nešto ostalo od starog sistema pa zajebava, ništa neuobičajeno. Odradi factory reset, a koji se svakako preporučuje nakon svakog update-a sistema. backup app-ova možeš uraditi pomoću titanium backup aplikacije a poruka i call log-a pomoću sms backup+.alenthekiller wrote:Imao sam od iphonea 3 do iphonea 5 i odlucim se uzet S4 kad je tek izasao. Medju vecim greskama u zivotu je ta odluka. Telefon stopa nenormalno, slike kad ucitava neke slike i ne pokazuje. Muziku kad pustam isto tako mi zastopa odjednom pa moram bateriju da vadim. Tipka me glavna zeza. Desava mi se da je pritisnem jednom normalno a upali mi S Voice. Milion problemcica nekih, pogotovo sa ovim 4.3 sistemom. Uradio update i odma se uz to Google+ updateuje, i sad kako je taj G+ povezan u sve, odjednom mi telefon zastopa i kao pise Google+ stopped working. Ja ne znam ima li neki kako se to kaze bootanje ili jailbreak da se uradi da mi ubrza telefon i stabilizuje. Ovo je smijesno fakat kako se ponasa telefon. Ako moze pomoc, hvala unaprijed
- MeanMachine
#10515 Re: Android OS
Upravo tako, to je daleko od normalnog rada jednog SGS4, zato factory reset možda ne bi bio loš (naravno uz prethodni backup svih bitnih podataka kao što je @Maharadza već napisao).Maharadza wrote:To je tebi nešto ostalo od starog sistema pa zajebava, ništa neuobičajeno. Odradi factory reset, a koji se svakako preporučuje nakon svakog update-a sistema. backup app-ova možeš uraditi pomoću titanium backup aplikacije a poruka i call log-a pomoću sms backup+.alenthekiller wrote:Imao sam od iphonea 3 do iphonea 5 i odlucim se uzet S4 kad je tek izasao. Medju vecim greskama u zivotu je ta odluka. Telefon stopa nenormalno, slike kad ucitava neke slike i ne pokazuje. Muziku kad pustam isto tako mi zastopa odjednom pa moram bateriju da vadim. Tipka me glavna zeza. Desava mi se da je pritisnem jednom normalno a upali mi S Voice. Milion problemcica nekih, pogotovo sa ovim 4.3 sistemom. Uradio update i odma se uz to Google+ updateuje, i sad kako je taj G+ povezan u sve, odjednom mi telefon zastopa i kao pise Google+ stopped working. Ja ne znam ima li neki kako se to kaze bootanje ili jailbreak da se uradi da mi ubrza telefon i stabilizuje. Ovo je smijesno fakat kako se ponasa telefon. Ako moze pomoc, hvala unaprijed
- TheWatcher
#10516 Re: Android OS
maharadza zar sg3 i sg4 nemaju automatski all backup kada se radi factory reset ? zasto je potrebna posebna app za to ? pitam jer nikada nisam to radio a moze mi nekada zatrebati ...Maharadza wrote:To je tebi nešto ostalo od starog sistema pa zajebava, ništa neuobičajeno. Odradi factory reset, a koji se svakako preporučuje nakon svakog update-a sistema. backup app-ova možeš uraditi pomoću titanium backup aplikacije a poruka i call log-a pomoću sms backup+.alenthekiller wrote:Imao sam od iphonea 3 do iphonea 5 i odlucim se uzet S4 kad je tek izasao. Medju vecim greskama u zivotu je ta odluka. Telefon stopa nenormalno, slike kad ucitava neke slike i ne pokazuje. Muziku kad pustam isto tako mi zastopa odjednom pa moram bateriju da vadim. Tipka me glavna zeza. Desava mi se da je pritisnem jednom normalno a upali mi S Voice. Milion problemcica nekih, pogotovo sa ovim 4.3 sistemom. Uradio update i odma se uz to Google+ updateuje, i sad kako je taj G+ povezan u sve, odjednom mi telefon zastopa i kao pise Google+ stopped working. Ja ne znam ima li neki kako se to kaze bootanje ili jailbreak da se uradi da mi ubrza telefon i stabilizuje. Ovo je smijesno fakat kako se ponasa telefon. Ako moze pomoc, hvala unaprijed
-
Djubre_
#10517 Re: Android OS
Ima sipak automatski. Meni nikad nista ne vrati.
-
BadBoy
#10518 Re: Android OS
Nexus 4. Prebaci runtime na ART, tamo u Developer options. Jedino što sam ja uspio primijetiti, a što prije nije bilo jeste malo trzanje sa notifikacijama. Na 4.3 je sve glatko išlo, sada kad spustim ovdje one notifikacije i kliknem na nešto zna zatrzati.GAU8 wrote:Koji ti je telefon?BadBoy wrote:KitKat sabija! Maloprije sam se prebacio sa Dalvika na ART i mogu reći da je to nešto nevjerovatno!
Apsolutno sav lag koji je ikada ikako postojao je nestao. Konačno su dosegli nivo iOS i Windows phona.
Ima samo par nekompatibilnih aplikacija ali to je za očekivati u ovoj eksperimentalnoj fazi.
Meni na Nexus-u se ne sviđa previše. Izgleda da su u pokušaju da smanje memory footprint štedili na keširanju.
Sad mi zna zatrzati, a na JellyBean-u se to nije dešavalo.
Čekamo 4.4.1![]()
![]()
-
BadBoy
#10519 Re: Android OS
Kao što su ti ostali rekli, factory reset pa kreni ispočetka ko Dino Merlin. U suprotnom, prodaj ga dok još drži cijenu i uzmi sebi iphonealenthekiller wrote:Imao sam od iphonea 3 do iphonea 5 i odlucim se uzet S4 kad je tek izasao. Medju vecim greskama u zivotu je ta odluka. Telefon stopa nenormalno, slike kad ucitava neke slike i ne pokazuje. Muziku kad pustam isto tako mi zastopa odjednom pa moram bateriju da vadim. Tipka me glavna zeza. Desava mi se da je pritisnem jednom normalno a upali mi S Voice. Milion problemcica nekih, pogotovo sa ovim 4.3 sistemom. Uradio update i odma se uz to Google+ updateuje, i sad kako je taj G+ povezan u sve, odjednom mi telefon zastopa i kao pise Google+ stopped working. Ja ne znam ima li neki kako se to kaze bootanje ili jailbreak da se uradi da mi ubrza telefon i stabilizuje. Ovo je smijesno fakat kako se ponasa telefon. Ako moze pomoc, hvala unaprijed
- TheWatcher
#10520 Re: Android OS
koja app je onda dobra da je free na google store i ako moze kratko objasnjenje kako se radi taj beckup i koje stvari treba bekapovati ...Djubre_ wrote:Ima sipak automatski. Meni nikad nista ne vrati.
- skafiskafsnjak
#10521 Re: Android OS
Kakvi crni backup hahaha. Meni su calendar i kontakti na gmail, slike i ostalo kopiram na comp i eto ga. Tako najvise volim.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
Djubre_
#10522 Re: Android OS
Pa skini rom manager sa trg playa. Otvori ga i imas opciju install clockworkmod. Instaliras clockwork mod, ugasis tel, udjes u recovery mode tipkama koje ti idu za to.. pojavi se opcija backup, kliknes je i on ce ga sam uraditi.. onda radis factory reset.. i cekas da se podigne system.. malo ce sporije ici prvi put..
A za sms i pozive, skinuo sam aplikaciju sms backup, u kojoj se oznaci kvakica da se spoji na email, ima opcija backup, i sve spasi na email.. kada uradis reset, tel ce biti cist.. opet skines tu aplikaciju, pa Restore, i sve se vrati gdje je i bilo..
Slike sam spasavao na memori karticu
Ovo je za sms i pozive. Odlicna aplikacija
https://play.google.com/store/apps/deta ... es.smssync
A ovo je rom menager
https://play.google.com/store/apps/deta ... rommanager
A za sms i pozive, skinuo sam aplikaciju sms backup, u kojoj se oznaci kvakica da se spoji na email, ima opcija backup, i sve spasi na email.. kada uradis reset, tel ce biti cist.. opet skines tu aplikaciju, pa Restore, i sve se vrati gdje je i bilo..
Slike sam spasavao na memori karticu
Ovo je za sms i pozive. Odlicna aplikacija
https://play.google.com/store/apps/deta ... es.smssync
A ovo je rom menager
https://play.google.com/store/apps/deta ... rommanager
- Maharadza
#10523 Re: Android OS
Dobro to a kako ćeš sačuvati pojedine app-ove nego preko titanium backup-a ili nekog sličnog alata?! Kada odradi backup kopirati obavezno folder 'TitaniumBackup' iz interne na komp. (pošto factory reset briše i internu koliko ja znam) i kasnije vratiti kada se bude radio restore istih. Vratiš kako app tako i sve postavke koje si imao unutar istoga.skafiskafsnjak wrote:Kakvi crni backup hahaha. Meni su calendar i kontakti na gmail, slike i ostalo kopiram na comp i eto ga. Tako najvise volim.
Inače titanium zahtjeva root, a ako ga nemaš, probaj ovaj app: https://play.google.com/store/apps/deta ... tta.backup
-
Modest Musorgski
#10524 Re: Android OS
ima li kakvih džojstika sličnih ovome za android?
http://gizmodo.com/moga-ace-ios-game-co ... 1467044778
http://gizmodo.com/moga-ace-ios-game-co ... 1467044778
- TheWatcher
#10525 Re: Android OS
zar ne moze beckup preko Kies ?Maharadza wrote:Dobro to a kako ćeš sačuvati pojedine app-ove nego preko titanium backup-a ili nekog sličnog alata?! Kada odradi backup kopirati obavezno folder 'TitaniumBackup' iz interne na komp. (pošto factory reset briše i internu koliko ja znam) i kasnije vratiti kada se bude radio restore istih. Vratiš kako app tako i sve postavke koje si imao unutar istoga.skafiskafsnjak wrote:Kakvi crni backup hahaha. Meni su calendar i kontakti na gmail, slike i ostalo kopiram na comp i eto ga. Tako najvise volim.
Inače titanium zahtjeva root, a ako ga nemaš, probaj ovaj app: https://play.google.com/store/apps/deta ... tta.backup