Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
adnandus

#1051 Re: Android OS

Post by adnandus »

sarajev_o wrote:Na mom Galaxy ace-u je baterija uvijek prazna :x .Hocu da kupim vecu bateriju ima li iko iskustva sa ovim.
koliko ga čačkaš (koristiš) :?:
sarajev_o

#1052 Re: Android OS

Post by sarajev_o »

mislio sam da je do toga prvih par dana sam ga bas gulio sada normalna upotreba
kad idem na posao ili faks slusam muziku udjem na mail.
skinem update za vrijeme i pogledam neki document sa posla.
ostane mi 20%.

Kada igram nesto gledam ili slusam muziku par sati traje mi 5-6 sati maximalno.
adnandus

#1053 Re: Android OS

Post by adnandus »

sarajev_o wrote:mislio sam da je do toga prvih par dana sam ga bas gulio sada normalna upotreba
kad idem na posao ili faks slusam muziku udjem na mail.
skinem update za vrijeme i pogledam neki document sa posla.
ostane mi 20%.

Kada igram nesto gledam ili slusam muziku par sati traje mi 5-6 sati maximalno.
probaj skinuti advanced task kiler mislim da se tako zove na marketu, možda ti ostanu aplikacije aktivne, meni uz prosječno korištenje 2,5 dana uz puni ciklus punjenja
oldschool

#1054 Re: Android OS

Post by oldschool »

Skini neku battery aplikaciju, te uredi režime rada, a možeš i pritiskom na srednju tipku duže-upravljanje-isključi sve procese. Mene zanima može li se očitati lokacija bez neta, odnosno uz onu opciju preko satelita, te koje slušalice preporučujete za Samsung? Beco, gdje si nasao aplikaciju bh telecom imenik?
sarajev_o

#1055 Re: Android OS

Post by sarajev_o »

Skinuo sam advanced task killer i juice defender da vidim kako ce se ponasati.

Ja sam nedavno kupovao slusalice otisao sam do Mercatora velikog imaju slab izbor kupio sam ok slusalice in ear maxell kompanija mislim 16 km.Preporucujem ti da prohodas vjerovanto ima odlicnih za 20-30 km.
Gps radi ali moras imati gps aplikaciju sa mapama.Treba par minuta da te locira ako koristis samo gps ako koristis i wif ili 3gmrezu 30 sekundi.
new_york

#1056 Re: Android OS

Post by new_york »

Jedva cekam Ice Cream Sendwich ,mogu mislit kolko ce uciniti Android uredjaje brze.
Rauber

#1057 Re: Android OS

Post by Rauber »

Hocel Ice Cream Sandwich ici samo na novije uredjaje ili ce moci i na ove malo starije ala Galaxy S ?
new_york

#1058 Re: Android OS

Post by new_york »

Galaxy S ce ga definitvno dobiti a neznam bas za ove mnogo slabije android uredjaje.
shiljak

#1059 Re: Android OS

Post by shiljak »

mislis da ce ga galaxy s dobit? :-D hmmm..ja imam osjecaj da ce ostati na 2.x
Quaresma

#1060 Re: Android OS

Post by Quaresma »

trebao bi, jer ce i nexus s sigurno dobitit, a ne prednjaci nista od SGS
shiljak

#1061 Re: Android OS

Post by shiljak »

ali zato treba cekati pola godine da dodje?
hakazvaka

#1062 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

hmmm, kakva su poboljsanja? :)

inace, imal kakvih dobrih aplikacija da preporucite? nesto zanimljivo tipa Locale? :D
shiljak

#1063 Re: Android OS

Post by shiljak »

hakazvaka wrote:hmmm, kakva su poboljsanja? :)

inace, imal kakvih dobrih aplikacija da preporucite? nesto zanimljivo tipa Locale? :D
ima li se gdje skinuti na warez-u ili si je kupio? :D

Evo imam ja nekih aplikacija da preporucim, ali ne znam imaju li veze sa locale-om :D

1. gps test - recimo u tramvaju ako ti ne fata dobro gps pa pokrenes aplikaciju da vidis gdje najbolje fata - znam da ti ne trabe u tramvaju :D
2. my trackes - biljezi kud si isao, kompet put ti zapamti preko gps-a.. (recimo kad ti neko hoce da pokaze neki novi put? :D)
3. fake gps - samo ime govori, znaci lazna gps pozicija (ako testiras neku aplikaciju pa ti trazi da ti je ukljucen gps - a tebi gps ne fata trenutno)
4. open advenced task killer (ako imas problema sa onim u androidu, npr. ne radi ti alarm ponekad pa prespavas)
5. google sky map - govori ti gdje se koja planeta nalazi trenutno a koristi se kompas i gps (recimo hoces da vidis pomracenje sunca kroz prozor, ali ne znas gdje se nalazi :D )
6. xe currency - konvertor valuta, updatuje valute a radi i offline (ko se bavi biznisom ko ja :D)
7. screen filter - zatamni ti ekran (recimo nestalo ti struje kuci pa hoces malo da igras igrica u mraku)
8. no lock - da ne moras svaki put otkljucavati mobitel (dodjes kuci u 8h i znas da ti niko nece uzimati mobitel, a znas da ces ga koristiti cesto, pa da ti se ne zakljucava mobitel stalno, ili da ga ne otkljucavas nakon pritiska na dugme dodatno)
9. catch notes - pravis pribiljeske, podrzava text, slike, mikrofon i naravno lozinku ima, a takodjer mozes ga koristiti kao widget (recimo strebas nesto i sad nemas koga da te preslusa, pa se snimis sam i onda se preslusas :D)
Last edited by shiljak on 13/10/2011 23:40, edited 1 time in total.
hakazvaka

#1064 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

shiljak wrote:
hakazvaka wrote:hmmm, kakva su poboljsanja? :)

ima li se gdje skinuti na warez-u ili si je kupio? :D

Evo imam ja nekih aplikacija da preporucim, ali ne znam imaju li veze sa locale-om :D

1. gps test - recimo u tramvaju ako ti ne fata dobro gps pa pokrenes aplikaciju da vidis gdje najbolje fata - znam da ti ne trabe u tramvaju :D
2. my trackes - biljezi kud si isao, kompet put ti zapamti preko gps-a.. (recimo kad ti neko hoce da pokaze neki novi put? :D)
3. fake gps - samo ime govori, znaci lazna gps pozicija (ako testiras neku aplikaciju pa ti trazi da ti je ukljucen gps - a tebi gps ne fata trenutno)
4. open advenced task killer (ako imas problema sa onim u androidu, npr. ne radi ti alarm ponekad pa prespavas)
5. google sky map - govori ti gdje se koja planeta nalazi trenutno a koristi se kompas i gps (recimo hoces da vidis pomracenje sunca kroz prozor, ali ne znas gdje se nalazi :D )
6. xe currency - konvertor valuta, updatuje valute a radi i offline (ko se bavi biznisom ko ja :D)
7. screen filter - zatamni ti ekran (recimo nestalo ti struje kuci pa hoces malo da igras igrica u mraku)
8. no lock - da ne moras svaki put otkljucavati mobitel (dodjes kuci u 8h i znas da ti niko nece uzimati mobitel, a znas da ces ga koristiti cesto, pa da ti se ne zakljucava mobitel stalno, ili da ga ne otkljucavas nakon pritiska na dugme dodatno)
9. thinkyeah - pravis pribiljeske, podrzava text, slike, mikrofon i naravno lozinku ima, a takodjer mozes ga koristiti kao widget (recimo strebas nesto i sad nemas koga da te preslusa, pa se snimis sam i onda se preslusas :D)
zainteresuje me jedna, ta thinkyeah, i naravno, nema je na market :( ccc :P
shiljak

#1065 Re: Android OS

Post by shiljak »

pogresno ime stavio :D Zove se Catch Notes https://market.android.com/details?id=c ... rch_result
VeDooo1gim

#1066 Re: Android OS

Post by VeDooo1gim »

E ovako , da se i ja ukljucim u android raspravu , od danas ponosni vlasnik Galaxy S2 telefona , zanima me kako se ubacuju aplikacije na ovo cudo , kako funkcionise taj market , jeli moguce skinuti krekovane aplikacije i kako se one instaliraju ? turtorial ? moze i na pm... Ako moze ko pomoci naravno :)
shiljak

#1067 Re: Android OS

Post by shiljak »

valter.ba

#1068 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Moze evo pomoci cu ti ja "PROCITAJ TEMU I SVE CES SAZNATI"!!! Sto ne mogu ovih glumaca kupe fon a mrsko im citati pa neko sada treba sve po 100X pisati jer im je mrsko citati cccccc. Nego dobrodosao u klub poznatih :D
Motokultivator

#1069 Re: Android OS

Post by Motokultivator »

Joj mescini smo nekad spominjali ovaj ROM, ali nisam 100% siguran.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957123

Koristi li ga iko od forumasa? Kotam da probam zamijeniti ovaj postojeci. Koristim ovaj (i5800xxjp4 - iako mi je telefon i5801) vec nekih 3-4 mjeseca i u zadnjih 10tak dana sam primijetio osjetno da je sporiji. Zasto blage veze nemam. Nista posebno nije pokrenutno, probavao resetovat. Nista ne pomaze.

Zauzetost storidza od programa je 158/194, a kartica tek malo na pocetku se zeleni ciza :D Ne znam da li bi ovo moglo biti :-?
edina_

#1070 Re: Android OS

Post by edina_ »

ima li iko problema s koristenjem interneta na Galaxy Ace i problema sa pozivom 1444
VeDooo1gim

#1071 Re: Android OS

Post by VeDooo1gim »

Shiljak hvala puno , valter haj ti procitaj 42 stranice :) sigurno imas vremena za to? :D
valter.ba

#1072 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Procitao :D . Nije to nista u poredjenju sa recimo forumom o Bada OS na rapidserbia.com preko 4 2 0 str, tako da ti je ovo mala maca :lol:
adnandus

#1073 Re: Android OS

Post by adnandus »

edina_ wrote:ima li iko problema s koristenjem interneta na Galaxy Ace i problema sa pozivom 1444
NE a kakvi su problemi
VeDooo1gim

#1074 Re: Android OS

Post by VeDooo1gim »

valter.ba wrote:Procitao :D . Nije to nista u poredjenju sa recimo forumom o Bada OS na rapidserbia.com preko 4 2 0 str, tako da ti je ovo mala maca :lol:
Pa i kazem sigurno imas vremena za to :D

Nego pitanje , skinuo sam "krekovanu" aplikaciju sa neta onu apk i ubacio u mob i instalirao , rijec je o igrama sa gamelofta e sad mi trazi da dl sa wireles neta igricu , moze li mi neko rec o cemu je rijec ? :D
oldschool

#1075 Re: Android OS

Post by oldschool »

Skinuo si samu aplikaciju, koja ti pruža download igrica, ali trebaš imati wireless, najbolja opcija, da bi skidao igrice jer su neke teške i po 70 mb, a aplikacija teška oko 1 mb :D . Je li iko uradio update na 2.3.5., ako jeste kakva je razlika između 2.3.3. i 2.3.5.? Koje slušalice preporučujete, zanima me kvalitetan zvuk? Valjda će neko odgovoriti na pitanje o slušalicama :D
Last edited by oldschool on 14/10/2011 23:56, edited 1 time in total.
Post Reply