Android Navigacija

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Kataklinger

#1 Android Navigacija

Post by Kataklinger »

Temu sam pokrenuo isključivo zbog toga što nema nijedne posvećene isključivo Android navigacijama. Ovo što ima je tek po nekoliko postova na temama tipa "Android OS", "Android aplikacije" itd. A kako je sve više i više Android korisnika, kao i korisnika navigacije, smatram da je vrlo zahvalno da imamo sve o tome na jednom mjestu.
Ja sam do sada nabrzinu isprobao OsmAnd, CoPilot i Navigator. Obzirom da ih nisam koristio neko vrijeme, ne mogu dati neki adekvatan komentar na svaku, osim ovako na prvu: OsmAnd ima super mape, CoPilot iritantan i često zabaguje a Navigator je najlošiji. Planiram instalirat iGO Primo.
Zamolio bih one iskusne da daju opširnije komentare.
arnes_sa

#2 Re: Android Navigacija

Post by arnes_sa »

Ja bih ti preporucio iGO, ako ti trebaju linkovi za preuzimanje javi se da ti posaljem na pp...

p.s. Osmand je i meni fenomenalan sto se tice mapa :)
Mr.Sojic

#3 Re: Android Navigacija

Post by Mr.Sojic »

Pozdrav!

Ja sam kolegi instalirao navigon europa na galaxy i isprobana je prije 2-3 dana.Ide super-cilj je u par metara.

Navigaciju smo koristili ovdje u Austriji.

I ostale stvari kao Poi funkcioniraju odlicno-znaci preporuka od mene-NAVIGON.

Inace ne koristim android (korisinik sam iOS-a) ali eto uspjelo je. :thumbup:
belami1111

#4 Re: Android Navigacija

Post by belami1111 »

E jarane u Austriji je svaka navigacija dobra !!
Ovdje u Bosni kad bi ministra za saobraćaj zakačio na šoferšajbu nebi ti znao reći gdje si..( osim u velikim centrima a ni tamo nije sigurno ). jedna trećina ulica uopšte nema nazive ,drugoj trećini svako malo mijenjaju ime tako da orkneš u jednoj a osvaneš u drugoj ulici..
Tako da je navigacija u BiH relativan pojam inače IGO je dobra navigacija barem za ono osnovno
Curve

#5 Re: Android Navigacija

Post by Curve »

navigon, igo, imal kako da se ne placa (mob nije rootan, ako se tako kaze)
stari_grad

#6 Re: Android Navigacija

Post by stari_grad »

sa trgovine, besplatno skinuo "map factor navigator", koristim ga nekih 4-5 mjeseci i prezadovoljan sam. isproban u bih i hr
rovac13

#7 Re: Android Navigacija

Post by rovac13 »

Sto se tice bosne navigon meni radi najbolje.Probao sam i igo nije ni ona losa a navigator i slicno je meni bezze,mozda mogu vani ali ovdje nista.
shandrprcSA

#8 Re: Android Navigacija

Post by shandrprcSA »

steta sto nemas Nokiju :D :D
strong69

#9 Re: Android Navigacija

Post by strong69 »

Ja koristim onaj Co Pilot. Kupio sam ga na Play Marketu. Za sad zadovoljan.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
mobile9

#10 Re: Android Navigacija

Post by mobile9 »

Zna li se kada će biti nokia maps dostupne za android? Za navigator isto da kažem da mi je skroz loš u Mostaru mi nije mogao naći rutu do bijejog brijega.. :-S. Ovako da još pitam pa šta je sa garmin navigacijom niko je ne spominje??
Qler

#11 Re: Android Navigacija

Post by Qler »

Vala i meni bi trebala neka, iGo ili nesto, za HTC One... Ako ima neko link neki gdje ima i download i uputstvo bio bih zahvalan.
mobile9

#12 Re: Android Navigacija

Post by mobile9 »

arnes_sa wrote:Ja bih ti preporucio iGO, ako ti trebaju linkovi za preuzimanje javi se da ti posaljem na pp...

Možeš li reći koliko zauzimaju ove mape kad se instaliraju i linkovi u pp..
arnes_sa

#13 Re: Android Navigacija

Post by arnes_sa »

mobile9 wrote:
arnes_sa wrote:Ja bih ti preporucio iGO, ako ti trebaju linkovi za preuzimanje javi se da ti posaljem na pp...

Možeš li reći koliko zauzimaju ove mape kad se instaliraju i linkovi u pp..
iGO sa mapama balkana zauzima oko 500-600 MB, a mape cijele europe su 4 GB.
IcedFlame

#14 Re: Android Navigacija

Post by IcedFlame »

Do prije par godina, za nase podneblje mi je iGO bio Tito i partija. Najdetaljnije mape, dobar interface, navigacija radila bez problema. Jedino je za danasnje uslove bilo malo problematicno instalirati crackovanu verziju.
Pojavom Open Street Maps, pojavilo se masu aplikacija za andorid koji koriste ove (besplatne) mape, i mislim da detaljnije ne postoji nista od ovoga, a i ne zauzimaju puno prostora.

Trenutno koristim Be-On-Road aplikaciju sa ovim OSM mapama, a kao odlicna alternativa, tu je MapFactor: GPS Navigation. Obje aplikacije su, naravno, besplatne na Google PlayStore-u.
febo_acm

#15 Re: Android Navigacija

Post by febo_acm »

@Qler imas na torrentu, tpb. Samo ukucaj iGo Andorid, skini i prebaci u root folder mobitela. Preko file managera nadji apk iz tog foldera i instaliraj i dalje prati upute. Jednostavno je skroz. Ne mora biti rootan telefon. Samo obrati paznju da podrzava rezoluciju displeja, a to pise u description torrenta.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
belami1111

#16 Re: Android Navigacija

Post by belami1111 »

shandrprcSA wrote:steta sto nemas Nokiju :D :D
isto u Bosni nokia ili igo maps ...Glavne džade i nekako al sve ostalo malo je reći problematično....
Kod mene sad bilo na iGo ili nokia maps izbacuje pogrešno ime ulice gdje stanujem. Samo google maps ima tačno ime ulice gdjke stanujem. Na igo imam mape od trećeg kvartala 2013 a na Nokia zadnje ažuriranje za BiH.
febo_acm

#17 Re: Android Navigacija

Post by febo_acm »

Ima iGo Balkan ili tako nesto, tu je sve bilo ok, ali sam to davno koristio :D

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
mobile9

#18 Re: Android Navigacija

Post by mobile9 »

Može li neki link za garmin navigaciju xperia L je u pitanju. :-)
shalla

#19 Re: Android Navigacija

Post by shalla »

Qler wrote:Vala i meni bi trebala neka, iGo ili nesto, za HTC One... Ako ima neko link neki gdje ima i download i uputstvo bio bih zahvalan.
Ja ti imam instalaciju kod sebe, ako ti odgovara negdje da se nađemo mogu ti dati na usb-u...
Radi se faktički o modifikovanom IGO-u, tj instalacija je mix Igo balkan i Igo Europe (ja ga raspakivao, ubacio ove detaljne mape balkanskih zemalja, naše glasove i sl.)...
Provjerena u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bih, Srbiji, Makedoniji, Grčkoj, radi hvala Bogu extra.

Sent from my HTC One
mobile9

#20 Re: Android Navigacija

Post by mobile9 »

shalla wrote:
Qler wrote:Vala i meni bi trebala neka, iGo ili nesto, za HTC One... Ako ima neko link neki gdje ima i download i uputstvo bio bih zahvalan.
Ja ti imam instalaciju kod sebe, ako ti odgovara negdje da se nađemo mogu ti dati na usb-u...
Radi se faktički o modifikovanom IGO-u, tj instalacija je mix Igo balkan i Igo Europe (ja ga raspakivao, ubacio ove detaljne mape balkanskih zemalja, naše glasove i sl.)...
Provjerena u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bih, Srbiji, Makedoniji, Grčkoj, radi hvala Bogu extra.

Sent from my HTC One
postavi je na torent..
semirsar

#21 Re: Android Navigacija

Post by semirsar »

mobile9 wrote:
shalla wrote:

Sent from my HTC One
postavi je na torent..
I obavezno doturi link :mrgreen:
pirpa

#22 Re: Android Navigacija

Post by pirpa »

semirsar wrote:
mobile9 wrote:
shalla wrote:[

Sent from my HTC One
postavi je na torent..
I obavezno doturi link :mrgreen:
+1 :D
dzemaludin007

#23 Re: Android Navigacija

Post by dzemaludin007 »

Mape su bitne, #ebo aplikacije. A uvijek najsvjezije Navteq tj
HERE mape ima Navigon. :)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
staradis

#24 Re: Android Navigacija

Post by staradis »

Da li Google maps imaju turn by turn navigation kod nas
IcedFlame

#25 Re: Android Navigacija

Post by IcedFlame »

dzemaludin007 wrote:Mape su bitne, #ebo aplikacije. A uvijek najsvjezije Navteq tj
HERE mape ima Navigon. :)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Nikad nisu svjezije od openstreetmaps

Sent from my X7S using Tapatalk
Post Reply