Treba mi mala pomoc od vas.
Naime od nedavno (3 mjeseca) sam poceo raditi u jednoj firmi koja zaposljava oko 150 radnika i bavi se proizvodnjom razlicitih prehrambenih artikala. Nemam radnog iskustva, tek sto sam zavrsio ekonomski fakultet. Primljen sam na radno mjesto "analiticara". Do sad u toj firmi nisu imali to radno mjesto niti imaju iskustva sa tim, medjutim posto ce firma jos rasti smatraju da je ovo radno mjesto potrebno, jer svaka veca i bolja firma mora imati dobrog analiticara.
Da skratim pricu. Meni interesuje da li neko ima iskustva sa analitikom u firmi, kakve izvjestaje praviti, sta analizirati, u kome vremenskom periodu. Do sada sam im vadio neke mjesecne izvjestaje, i neke analize poredjena artikala 2012-2013 po mjesecima i slicno.
Analiticka sluzba bi trebala biti u sluzbi uprave firme, i ja radim nekad neke izvjestaje na njihov zahtjev. Medjutim oni zele da budem inovativan, da ja sam predlozim sta bi se moglo analizirati, da sam pokusam nesto i da izmisljam neke analize!
S toga vas molim ako neko ima iskustva sa analitikom u preduzecima, ko je nekad radio na takvoj poziciji, da mi objasni sta je radio i da mi prenese neka iskustva.
HVALA UNAPRIJED.
P.S. Fantasticno baratam Excelom; ta firma ima odlican knjigovodstveni program, iz koga mogu izvuci sve moguce podatke u tren oka...