amvej

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
melina

#1 amvej

Post by melina »

ili nesto slicno..

znam da prodaju kozmetiku, i to samo po sebi nije nista posebno...

ima i oriflejm i rsi, i goldeni.. i sto takvih nekih cuda...

ali su mi ovi amvej.. izgleda skoro kao sekta, nacin na koji vrbuju clanove:

kozmetika nije cilj, otvorite se za nove puteve... zaradite novac dok pijete kafu (ovo bi inace bilo odlicno :D ), organizujte svoje vrijeme... necemo vas siliti, sami cete osjetiti kada ste spremni...
i tako po 1 000 puta

kakvi su vasi utisci..

??????

(unaprijed se izvinjavam svim emvej pionirima koji su mozda clanovi ovog foruma... ali moram izbaciti tu frustraciju iz sebe :D )
stella_k

Post by stella_k »

Istina...Simptomaticno za sve multilevel firme, posebno za Amway..
kajman

#3 Re: amvej

Post by kajman »

melina wrote:

kakvi su vasi utisci..

??????

ukratko: odvratni

zgadili su mi se i ljudi koje sam smatrao rajom a koji bi, ispostavilo se, samo da me mlatno po novcaniku, kobajagi mogu i ja nesto zaraditi a nije ni njemu lose, a sve to uz neprestano ponavljenje ofucanih i pateticnih recnica tipa: "moras vjerovati u sebe jer dug je put do uspjeha" isl. sranja.
Sve u svemu, sejtanska posla :roll:
melina

Post by melina »

amway.....

to su ti dakle...

nisam se nikada pretjerano upustala u to, ali moj je utisak da su nesto slicno jehovnim svjedocima, samo skuplji...

da li je to mozda teorija vrbovanje ljudi koji su izgubili nadu da mogu zaraditi ikada puno novca... nezadovljnih polozajem u drustvu ili sta ???

evo nas... mi smo ti koji cemo vam nadomjestiti sve i uz nocnu kremu ponuditi cijeli novi svijet ???

:roll:

te su mi strategije sasvim nejasne ....
stella_k

Post by stella_k »

melina wrote:amway.....

to su ti dakle...

nisam se nikada pretjerano upustala u to, ali moj je utisak da su nesto slicno jehovnim svjedocima, samo skuplji...

da li je to mozda teorija vrbovanje ljudi koji su izgubili nadu da mogu zaraditi ikada puno novca... nezadovljnih polozajem u drustvu ili sta ???

evo nas... mi smo ti koji cemo vam nadomjestiti sve i uz nocnu kremu ponuditi cijeli novi svijet ???

:roll:

te su mi strategije sasvim nejasne ....
Ma strategija jasna ko dan; upregnu te i onda NJIMA zaradjujes.
melina

#6 Re: amvej

Post by melina »

kajman wrote: Sve u svemu, sejtanska posla :roll:

upravo to...

kako od jedne obicne prodaje proizvoda uspiju izgledati kao da su u nekom transu u koji pokusavaju uvuci i druge ....
kajman

Post by kajman »

pa ako si bila na jednom od skupova gdje velemajstori u vrbovanju drze predavanja (serendaju), onda znas da obicno pocinju projekcijama raznih slika: "rajske prirode", skupih automobila, lijepih kuća i sve to uz pricu kako je moguce ostvariti svoje snove... kako je prilika za to tu ispred naseg nosa, mi samo treba da je zgrabimo...blah blah

pri tome ljude filuju idejama kako je izvrsna stvar svu svoju rodbinu prijatelje i poznanike vrbovati da rade za nas dok mi kupimo kajmak...

pa i moglo bi se smatrati jednom od mnogobojnih "new age" kakofonija iz pomahnitale amerike
flora.sa

Post by flora.sa »

bila tema...prije otprilike 2 mjeseca... :D
shin

Post by shin »

Imam ja rodjaka bio je fanaticni poklonik Amwaya uglavno naguzen do bola to je bilo prije dvije i dan danas ga zajebajemo :D

Imaju neki sada sto prodaju zajebancije za mrsanje kaze ''uzmi kasiku ovog praska i nemoj jesti nista slijedecih 12 sati'' pša smrsao bi i bez praska da jedes samo jednom dnevno. :D
Fair Life

#10 Re: amvej

Post by Fair Life »

melina wrote:(...)
ali su mi ovi amvej.. izgleda skoro kao sekta, nacin na koji vrbuju clanove:
(...)
kakvi su vasi utisci...
Identicnu temu je postavio mosor1 u sestom mjesecu ove godine... ne duplajte.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ight=amway
Zadig

Post by Zadig »

kozmetika nije cilj, otvorite se za nove puteve... zaradite novac dok pijete kafu (ovo bi inace bilo odlicno Very Happy ), organizujte svoje vrijeme... necemo vas siliti, sami cete osjetiti kada ste spremni...
i tako po 1 000 puta
E ovako, to je bazirano na onom MLM, tj Multi Level Marketingu i onoj piramida shemi.

Skraticu pricu i reci: BJEZI OD NJIH GLAVOM BEZ OBZIRA!!!!!

:x :x :x :x
melina

Post by melina »

fair life...

kritika ti nije na mjestu.

ne mogu pratiti šta je bilo prije četri mjeseca....nisam vidjela tu temu i sigurna sam da nisu mnogi...

osim toga, uglavnom su sve teme u nekom obliku vec bile...

:)
mosor1

Post by mosor1 »

Amway meni nije toliko interesantan koliko su interesantne tehnike manipulacije ukljucene u nj. Ljudi koji "na prvu" odbojno reagiraju na MLM-ove i ne navuku se skloni su potcjenjivati problem. Cesto se bas kvalitetni pojedinci prije regrutiraju, i zato sto se promotori jace trude oko vecih "faca", zanimljivo im je upecati kakvog doktora ili direktora. Vjerujte, za svakog covjeka postoji prava prica, i pravi mamac.
Drumer

Post by Drumer »

mosor1 wrote:Amway meni nije toliko interesantan koliko su interesantne tehnike manipulacije ukljucene u nj. Ljudi koji "na prvu" odbojno reagiraju na MLM-ove i ne navuku se skloni su potcjenjivati problem. Cesto se bas kvalitetni pojedinci prije regrutiraju, i zato sto se promotori jace trude oko vecih "faca", zanimljivo im je upecati kakvog doktora ili direktora. Vjerujte, za svakog covjeka postoji prava prica, i pravi mamac.
Slazem se u potpunosti. Moja dobra prijateljica je zajedno sa svojim muzem uletila u to sranje i tako su bili samouvjereni i tako je meni solila pamet kako ce se obogatit i da vise nece morati raditi na poslu na kojem smo zajedno radili, i na kraju je bilo kako sam joj ja govorio cijelo vrijeme, da od toga nema nista i da se drzi posla koji ima. Nista nisu zaradili osim sto su potrosili brdo para na odlaske na seminare i kojekakva sranja....U svakom slucaju ne nasjedajte..
digger

Post by digger »

Drumer wrote:
mosor1 wrote:Amway meni nije toliko interesantan koliko su interesantne tehnike manipulacije ukljucene u nj. Ljudi koji "na prvu" odbojno reagiraju na MLM-ove i ne navuku se skloni su potcjenjivati problem. Cesto se bas kvalitetni pojedinci prije regrutiraju, i zato sto se promotori jace trude oko vecih "faca", zanimljivo im je upecati kakvog doktora ili direktora. Vjerujte, za svakog covjeka postoji prava prica, i pravi mamac.
Slazem se u potpunosti. Moja dobra prijateljica je zajedno sa svojim muzem uletila u to sranje i tako su bili samouvjereni i tako je meni solila pamet kako ce se obogatit i da vise nece morati raditi na poslu na kojem smo zajedno radili, i na kraju je bilo kako sam joj ja govorio cijelo vrijeme, da od toga nema nista i da se drzi posla koji ima. Nista nisu zaradili osim sto su potrosili brdo para na odlaske na seminare i kojekakva sranja....U svakom slucaju ne nasjedajte..
Slazem se.
Da dodam, ni kvalitet prozivoda nije vise atraktivan. A gdje treba nekoliko ljudi da napravi zaradu na jednom istom proizvodu, onda znaj da si ga dobro preplatio.
Ujedno, mi nemamo "market" za tako nesto, ali se mora priznati da je prodajna tehnika savrsena, i ko je svlada, moci ce da nadje odredjeni finansijski interes ali ne prodajuci proizvode nego prodajuci ideju drugima i gradeci svoj "download line."
Drumer

Post by Drumer »

Ma nije to nikakav savrsen sistem. Sistem po kojem oni rade je sistem piramide. Vrlo jednostavno...
TheGame

Post by TheGame »

bio sam na jednom seminaru...jedan poznanik me navuko..čim sam vidio da....sami sebi..aplaudiraju....stage left :run:
Post Reply