Amor Mašović
- 8. sekretar SKOJ-a
#1 Amor Mašović
Na "pola uha" sam čuo vijest putem Radija FBiH da je Amor Mašović doživio saobraćajnu nesreću negdje kod Sokoca. Trenutno je u sarajevskoj bolnici na Koševu sa teškim povredama desne ruke.
Ne bih špekulisao, ali mi sve dismr na ....bolje da ne napišem.
- 8. sekretar SKOJ-a
Gdje se može pročitati vijest?
- ja_sarajevo
SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Predsjednik Federalne komisije za nestale i jedan od direktora Instituta za nestale u BiH Amor Mašović primljen je sinoć u 19.50 sati na Ortopedsku kliniku KCUS-a u Sarajevu, nakon saobraćajne nesreće koja se desila kod Sokoca.
Mašović je primljen u stanju traumatskog šoka s teškom povredom lijeve nadlaktice i podlaktice, s razaranjem krvnih i nervnih elemenata, potvrdio je danas novinarima šef Ortopedske klinike KCUS-a prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.
"Mi stanje definišemo blisko traumatskoj amputaciji. Mašović je pored toga imao i više kontuzionih žarišta na licu i tijelu. Međutim, povreda lijeve ruke bila je ekstremno teška zato što je dovela u pitanje ugroženost lijevog gornjeg ekstremiteta", kazao je pr. dr. Gavrankapetanović.
Prema njegovim riječima operacija Amora Mašovića trajala je sinoć od 20.15 do 03.00 ujutru.
Pacijent Mašović je primljen u jedinicu poluintenzivne njege gdje prima visoke doze antibiotika i analgetika.
"S obzirom na to da se radi o teškoj povredi Mašović se nalazi pod stalnim nadzorom ljekara", kazao je prof. dr. Gavrankapetanović dodavši kako je jutrošnji klinički pregled optimističan.
Mašović je primljen u stanju traumatskog šoka s teškom povredom lijeve nadlaktice i podlaktice, s razaranjem krvnih i nervnih elemenata, potvrdio je danas novinarima šef Ortopedske klinike KCUS-a prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.
"Mi stanje definišemo blisko traumatskoj amputaciji. Mašović je pored toga imao i više kontuzionih žarišta na licu i tijelu. Međutim, povreda lijeve ruke bila je ekstremno teška zato što je dovela u pitanje ugroženost lijevog gornjeg ekstremiteta", kazao je pr. dr. Gavrankapetanović.
Prema njegovim riječima operacija Amora Mašovića trajala je sinoć od 20.15 do 03.00 ujutru.
Pacijent Mašović je primljen u jedinicu poluintenzivne njege gdje prima visoke doze antibiotika i analgetika.
"S obzirom na to da se radi o teškoj povredi Mašović se nalazi pod stalnim nadzorom ljekara", kazao je prof. dr. Gavrankapetanović dodavši kako je jutrošnji klinički pregled optimističan.
-
Svemirski_Jebach
dobro sada...necemo odmah o teoriji zavjere. Zar nije dosta odmah optuzivati?
mozda je zaista bila samo saobracajka...to se stalno desava svuda i moze se desiti svakome...
mozda je zaista bila samo saobracajka...to se stalno desava svuda i moze se desiti svakome...
-
mačak u čizmama
#7 Re: Amor Mašović
uzrok nesrece poledica na putu, javile BHT-vijesti u 19 sati8. sekretar SKOJ-a wrote:
-
mačak u čizmama
#8 Re: Amor Mašović
kupanje i pranje ušiju !!!8. sekretar SKOJ-a wrote:Na "pola uha"...
- 8. sekretar SKOJ-a
Neka je Amor preživio, a u subotu je kupanje. Gdje se može kupiti ulje Antiloj za ispiranje ušiju?