Amonimni Alkoličari
Moderator: anex
- SpiritCrusher
#1 Amonimni Alkoličari
Zdravo, ja sam Jean-Claude i ja sam alkoholičar.
Nisam zajebajem se, sad ozbiljno.
Il jesam. Alkoholičar, ne Jean-Claude...nebitno.
Uglavnom, Ima godina najmanje kako bukvalno nema dana da nisam bar par piva mahno. S posla 'kući' s rajom, hajmo na po jednu lafo, šuplja naka, ovo ono i malo pomalo navika postala. Vikendom to onda preraste u lokanje dok se boje ne istope i sad je neka 'normala' 5-10 radnim danom.
Nisam još u fazi da mi se na sabahu odma traži, čakštaviše gadi mi se i kad pomislim ujutro, al neki dan kontam kolko još ima do te faze da čim otvorim oči fatam flašu?
Sjebem se tu malo, odlučih da presječem i evo nisam cugo od juče pa da vidim dokle ću.
Ima li vas još? Kolko košta nova jetra? Kad ćemo na piće?
Haj živjeli!
P.S. Prvo sam konto temu stavit u "Umjetnost življenja" al reko nećete me shvatit ozbiljno pa me evo u zdravlju. Ako joj nije ni ovde mjesto, premjestite je jebiga.
Uglavnom, Ima godina najmanje kako bukvalno nema dana da nisam bar par piva mahno. S posla 'kući' s rajom, hajmo na po jednu lafo, šuplja naka, ovo ono i malo pomalo navika postala. Vikendom to onda preraste u lokanje dok se boje ne istope i sad je neka 'normala' 5-10 radnim danom.
Nisam još u fazi da mi se na sabahu odma traži, čakštaviše gadi mi se i kad pomislim ujutro, al neki dan kontam kolko još ima do te faze da čim otvorim oči fatam flašu?
Sjebem se tu malo, odlučih da presječem i evo nisam cugo od juče pa da vidim dokle ću.
Haj živjeli!
P.S. Prvo sam konto temu stavit u "Umjetnost življenja" al reko nećete me shvatit ozbiljno pa me evo u zdravlju. Ako joj nije ni ovde mjesto, premjestite je jebiga.
- mayab
#2 Re: Amonimni Alkoličari
To je ipak malo previše!SpiritCrusher wrote:Zdravo, ja sam Jean-Claude i ja sam alkoholičar.
Haj živjeli!
-
KIseljak12
#3 Re: Amonimni Alkoličari
Znam o cemu pricas, prosao sam iste stvari. Dobro je da si se na vrijeme aviz'o i da sam sebe ne lazes. Za sad se drzi toga da totalno apstiniras. Probaj izdrzati koliko mozes da ne popijes ni jednu, obrati paznju na porive koji ti se javljaju, koliko cesto, koliko jaki itd.. Kad prodjes neki probni period, popij koju, vidi kako ti legne, vuce li te da se sastavis sa zemljom, ako jeste, stani tu, ne popustaj. Meni je najgore bilo sto u toj situaciji imas drustvo koje nagovara, zove, a ti moras da odbijas...
- SpiritCrusher
#5 Re: Amonimni Alkoličari
Znam da mogu, to me i vadi, imo sam problemcica i sa gudrom ko tinejdzer pa sam se iscupo sam kad sam vidio da ode sve u neku stvar. Al to sto kazes za raju je najgore, sad pogotovo nakon svega samo s tom rajom se i druzim maltene i juce sam se oznojio dok sam objasno da necu ni "na jednu" jer znam da od te price nema nista.KIseljak12 wrote:Znam o cemu pricas, prosao sam iste stvari. Dobro je da si se na vrijeme aviz'o i da sam sebe ne lazes. Za sad se drzi toga da totalno apstiniras. Probaj izdrzati koliko mozes da ne popijes ni jednu, obrati paznju na porive koji ti se javljaju, koliko cesto, koliko jaki itd.. Kad prodjes neki probni period, popij koju, vidi kako ti legne, vuce li te da se sastavis sa zemljom, ako jeste, stani tu, ne popustaj. Meni je najgore bilo sto u toj situaciji imas drustvo koje nagovara, zove, a ti moras da odbijas...
- JThomas
#6 Re: Amonimni Alkoličari
ako danas nemaš fizičkih tegoba, ti si još u fazi gdje se možeš sam trznuti i izvući. i bogami trzni se.
-
lokalni_razdjevicar
#7 Re: Amonimni Alkoličari
ti si nepismeni glupan.SpiritCrusher wrote:Zdravo, ja sam Jean-Claude i ja sam alkoholičar.
Haj živjeli!
- SpiritCrusher
#8 Re: Amonimni Alkoličari
Ja samo pišem kako pričam.lokalni_razdjevicar wrote:Ti si nepismeni glupan.
- JThomas
#9 Re: Amonimni Alkoličari
naprosto ti se ne isplati biti pravi alkoholičar, to nije k'o biti povremeni p'jano. okej je biti povremeni p'jano
ali kad si pravi alkoholičar, odoše pare, odoše organi, odoše svi prijatelji koji nisu isti takvi...
- ned424
#10 Re: Amonimni Alkoličari
Hebi ga da si akademik,muzicar itd... bio bi boem a ovako si isto kao i ja pjano!
A sto se tice toga znam ga i ja zadati po mjesec varenja bez maske.
- SpiritCrusher
#11 Re: Amonimni Alkoličari
hahahha sve znam, plus sto rastjeras i ono malo žena oko sebe i ostanu ti samo kafanske frule.JThomas wrote:naprosto ti se ne isplati biti pravi alkoholičar, to nije k'o biti povremeni p'jano. okej je biti povremeni p'janoali kad si pravi alkoholičar, odoše pare, odoše organi, odoše svi prijatelji koji nisu isti takvi...
Kad porastem hoću da budem povremeni pjano.
- SpiritCrusher
#12 Re: Amonimni Alkoličari
Ma kakvi, da imam para viška a poso mi da serem il tamburam, crko bi za godinu ko pasce.ned424 wrote:Hebi ga da si akademik,muzicar itd... bio bi boem a ovako si isto kao i ja pjano!
-
belfy
#13 Re: Amonimni Alkoličari
mah, evo ti jedna lagana provjera iz licnog iskustva. ako se ne treses ujutro ili popodne jer nisi popio onda nisi alkoholicar. ako ti se desava da te drugi pita sto se treses, ili da si to sam primjetio onda imas i fizicku ovisnost. vrijeme apstinenecije da fizicka prodje je zanemarivo (48-72 sata) dok je psihicka dosta duza i zato su u ameriKi izmislili one znacke (priznanja) sa 30, 60, 90 i vise dana bez alkohola. psihicki stadij nema kraja i prvi gutljaj te moze vratiti na stare staze.
kada si svjestan tog stanja bude ti malo bolje, jer ti svi kazu da je super sto to i sam vidis. ipak, izaci iz te rupe nekada mozes sam, ali najcesce zahtijeva da ti neko dobaci uze da bi se izvukao. no, onda postane problem sto je tebi u toj rupi fino. ako ne prelomis da je gore lakse disati i da vidis prirodu, onda si slucaj gdje neko mora doci da te izgura iz te rupe. praktican savjet nemam, jer ne znam sveukupnu situaciju, niti kakvog karaktera. u svakom slucaju sretno...
koliko truda i rada ulozis da se iskobeljas to su vece sanse i da ces izaci iz rupe. tesko jeste, a nekada samo slamka odlucuje, ali je do tebe da li ces uhvatiti sljedecu ili cekati da udaris ledjima o dno.
kada si svjestan tog stanja bude ti malo bolje, jer ti svi kazu da je super sto to i sam vidis. ipak, izaci iz te rupe nekada mozes sam, ali najcesce zahtijeva da ti neko dobaci uze da bi se izvukao. no, onda postane problem sto je tebi u toj rupi fino. ako ne prelomis da je gore lakse disati i da vidis prirodu, onda si slucaj gdje neko mora doci da te izgura iz te rupe. praktican savjet nemam, jer ne znam sveukupnu situaciju, niti kakvog karaktera. u svakom slucaju sretno...
koliko truda i rada ulozis da se iskobeljas to su vece sanse i da ces izaci iz rupe. tesko jeste, a nekada samo slamka odlucuje, ali je do tebe da li ces uhvatiti sljedecu ili cekati da udaris ledjima o dno.
- SpiritCrusher
#14 Re: Amonimni Alkoličari
Nemam tih fizičkih problema, al me psiha malo počela jebavat a i nagledo sam se alkosa u životu i u kući i po komšiluku, pa me sve nešto sastavilo da odlučim da stanem malo na loptu. Evo čak i ova budalaština, sve sam konto da je šuplja, al mi je lakše sto puta o ovome pričat sa strancima na netu nego i s najbližim uživo.belfy wrote:mah, evo ti jedna lagana provjera iz licnog iskustva. ako se ne treses ujutro ili popodne jer nisi popio onda nisi alkoholicar. ako ti se desava da te drugi pita sto se treses, ili da si to sam primjetio onda imas i fizicku ovisnost. vrijeme apstinenecije da fizicka prodje je zanemarivo (48-72 sata) dok je psihicka dosta duza i zato su u ameriKi izmislili one znacke (priznanja) sa 30, 60, 90 i vise dana bez alkohola. psihicki stadij nema kraja i prvi gutljaj te moze vratiti na stare staze.
U svakom slučaju kontam te sve šta pričaš i fala na postu.
- walter kurtz
#15 Re: Amonimni Alkoličari
Samo nemoj religijski rijesavati problem sanse da zavrsis u siriji su ti ogromne 
-
belfy
#16 Re: Amonimni Alkoličari
hm, opet iz licnog iskustva... tesko da si ti to "sam" vidio. ponajprije se primjeti iz ljudi koji te okruzuju. samo sto na pocetku to izgleda bezazleno. tek kada postane problem onda bude i vidljiv. priznanje sebi ili na forumu nije nista lakse nego priznanje nekom bliskom, samo sto u zadnjem slucaju osjecas veci osjecaj rasterecenja (sto ne predstavlja rjesavanje problema - da budemo jasni). zadaj sebi cilj - dan bez alkohola. onda ces znati na cemu si. onda zadaj sedmica i to ce ti sve samo reci. ako sedmicu mozes bez kapi, onda je dalje lako. ako nemozes...onda ti slijeti meditacija i dobar razgovor sa samim sobom. odmah poslije toga, ako ne i istovremeno razgovor sa najblizom ti osobom.SpiritCrusher wrote: Nemam tih fizičkih problema, al me psiha malo počela jebavat a i nagledo sam se alkosa u životu i u kući i po komšiluku, pa me sve nešto sastavilo da odlučim da stanem malo na loptu. Evo čak i ova budalaština, sve sam konto da je šuplja, al mi je lakše sto puta o ovome pričat sa strancima na netu nego i s najbližim uživo.
U svakom slučaju kontam te sve šta pričaš i fala na postu.
- spreca
#17 Re: Amonimni Alkoličari
a jesili probao sebi reci.....od jedne pive ni makac vise.....mozes li se ustaviti ?Sarajmen wrote:Ništa me drugo ne zanima , osim jesi li ili nisispreman na totalnu apstinenciju od najmanje 6 mjeseci. ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18 Re: Amonimni Alkoličari
ja sam se 2001 naroljo boca stoka na svadbi
vodili me doktoru na ispumpavanje
prije sam u slozi marka casica znao po 10 od 0.05
pa se vjesao po tramvaju
eto stoka ne mogu 14 godina
a kolu nisam mogao pola godine jer sam je pio sa stokom
sta hocu reci...to malo po malo i naviknes se - lose
meni se zgadilo i nikad vise - dobro
pivu nisam mogao nikad smisliti odmalena
sada mozda jednom godisnje casica jegera
samo jeger mogu piti nista vise ni vodku ni lozu nista ni sampanjac
jbg ja sam ovisan o pokretnim slikama i pisanim tekstom... i to razara zdravlje i drustveni zivot ali na suptilniji način
svi smo o necemu ovisni
vodili me doktoru na ispumpavanje
prije sam u slozi marka casica znao po 10 od 0.05
eto stoka ne mogu 14 godina
a kolu nisam mogao pola godine jer sam je pio sa stokom
sta hocu reci...to malo po malo i naviknes se - lose
meni se zgadilo i nikad vise - dobro
pivu nisam mogao nikad smisliti odmalena
sada mozda jednom godisnje casica jegera
samo jeger mogu piti nista vise ni vodku ni lozu nista ni sampanjac
jbg ja sam ovisan o pokretnim slikama i pisanim tekstom... i to razara zdravlje i drustveni zivot ali na suptilniji način
svi smo o necemu ovisni
-
iTo
#19 Re: Amonimni Alkoličari
Dobar si kakvih ima... al popusti malo 
- berenice
#20 Re: Amonimni Alkoličari
Mogu ti reci samo da se moras shvatiti ozbiljno i da ne nasjedas na svoje misli, poput one da moze jedna.
Alkohol je vece sranje od bilo koje druge droge - svugdje je oko tebe, opceprihvacen nacin zabave... Sve OK dok je samo zabava... moze tako godinama, ali dodje vrijeme kad se, ukoliko se doza stalno povecava, sve pocne rusiti kao kula od karata - medjuljudski odnosi, posao, zdravlje.
5-10 je lijepa cifra za lijecenje, ako nista, onda ambulantno - no, nije za svakoga. Za mene nije bilo - doduse, ja sam bila 29-ogodisnja djevojka medju 50-ogodisnjacima, pa nije ni cudo.
Hocu reci, svega sam se prije odrekla nego alkohola, a moram dodati da to nije bila jedina psihoaktivna supstanca koju sam godinama svaki dan konzumirala.
Prije nego ti krov padne na glavu, probaj se iscupati kako znas i umijes - bitno je imati emotivnu potporu, ali i poneku tableticu kad zagusti.
Jesi li zapazio kako je drvece lijepo?
Alkohol je vece sranje od bilo koje druge droge - svugdje je oko tebe, opceprihvacen nacin zabave... Sve OK dok je samo zabava... moze tako godinama, ali dodje vrijeme kad se, ukoliko se doza stalno povecava, sve pocne rusiti kao kula od karata - medjuljudski odnosi, posao, zdravlje.
5-10 je lijepa cifra za lijecenje, ako nista, onda ambulantno - no, nije za svakoga. Za mene nije bilo - doduse, ja sam bila 29-ogodisnja djevojka medju 50-ogodisnjacima, pa nije ni cudo.
Hocu reci, svega sam se prije odrekla nego alkohola, a moram dodati da to nije bila jedina psihoaktivna supstanca koju sam godinama svaki dan konzumirala.
Prije nego ti krov padne na glavu, probaj se iscupati kako znas i umijes - bitno je imati emotivnu potporu, ali i poneku tableticu kad zagusti.
Jesi li zapazio kako je drvece lijepo?