AMNESTY OPTUŽUJE
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Nešto mi nelogično,
U BiH, ako kakav vojnik nenajavljeno izađe sa puškom iz kasarne, namah ga opkole transporteri i vojnici EUFOR-a, NATO, policajci EUPM,... a dozvolili da u "nepoznato" lete avioni puni oružja, municije...
U BiH, ako kakav vojnik nenajavljeno izađe sa puškom iz kasarne, namah ga opkole transporteri i vojnici EUFOR-a, NATO, policajci EUPM,... a dozvolili da u "nepoznato" lete avioni puni oružja, municije...
- Fair Life
T-portal prenio vijest objavljenu u Dnevnom avazu...PipiDugaDevetka wrote:Nešto mi nelogično,
I... kad je lova u pitanju sve moze... naprave se talovi.
- Drvosjeca iz Dejcica
Znaci ipak nije BiH vec Hrvati iz BiH i HR svercuju naoruzajem... 
- Drvosjeca iz Dejcica
Ratna skladista, gdje su ta ratna skladista, sve nesto previse uopsteno...Fair Life wrote:"... iz ratnih skladista vojski s bosanskohercegovackog podrucja."Drvosjeca iz Dejcica wrote:Znaci ipak nije BiH vec Hrvati iz BiH i HR svercuju naoruzajem...
Ono sto upada u oci je da se spominje firma Scout d.o.o. iz Zagreba, a i naslov je "HR tvrtka svercovala oruzije za Irak?". Dakle ako je naoruzanje prodato iz BH skladista, to ne znaci da je ukradeno ili da je BiH naoruzanje direktno prodala Iraku vec upravo hrvatska firma. Ako u kontekstu terorizma spominjemo i mislimo sikljucivo na Bosnjake ne vidim prerpeku da ovdje konstatujemo da Hrvati iz BiH i HR svercuju naoruzanje - sverceri naoruzanjem.
- Fair Life
Avionima sa tuzlanskog aerodroma...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ratna skladista, gdje su ta ratna skladista, sve nesto previse uopsteno...Fair Life wrote:"... iz ratnih skladista vojski s bosanskohercegovackog podrucja."Drvosjeca iz Dejcica wrote:Znaci ipak nije BiH vec Hrvati iz BiH i HR svercuju naoruzajem...
Ono sto upada u oci je da se spominje firma Scout d.o.o. iz Zagreba, a i naslov je "HR tvrtka svercovala oruzije za Irak?". Dakle ako je naoruzanje prodato iz BH skladista, to ne znaci da je ukradeno ili da je BiH naoruzanje direktno prodala Iraku vec upravo hrvatska firma. Ako u kontekstu terorizma spominjemo i mislimo sikljucivo na Bosnjake ne vidim prerpeku da ovdje konstatujemo da Hrvati iz BiH i HR svercuju naoruzanje - sverceri naoruzanjem.
Koliko se sjecam u tekstu se nigdje ne spominju ni Bosnjaci ni Hrvati iz BiH.
-
Muatez
Fair dobro si namirisao......Fair Life wrote:"... iz ratnih skladista vojski s bosanskohercegovackog podrucja."Drvosjeca iz Dejcica wrote:Znaci ipak nije BiH vec Hrvati iz BiH i HR svercuju naoruzajem... :-?
Evo kako to ide,i sam si rekao kad je lova u pitanju sve je moguce.Poslije balkanskih ratova ostalo je mnogo naourzanja,najvise pjesadijskog koje je naravno najlakse prodati.U iraku se javila potreba za naoruzavanje marionetskih snaga naklonjenih americi.Eh sad da uncle sam ne bi davao svoje oruzje,lijepo je raspisao javni citaj tajni tender svuda po svijetu.
U bosni je na kraju rata izvrsena selekcija oruzja.Sto je puno koristeno daj evropskim snagama da uniste(da svi vide kako se cisti),sto je malo koristeno ostavi u skladista i prijavi ga regularno(javit ce se musterija) naravno posrednik za prodaju je..... zna se vec ko.Ono sto valja i nije nikako koristeno ostavi vojsci .Bilo ono srpsko, hrvatsko ili bosnjacko para je bitna.Tu nema puno polemisanja odmah se svi slazu.Tal je tal hebiga.
Tako je tender raspisan kada je balkan gorio........
Ko je ratovao na podrucju vlasica zna za slucaj "gluha bukovica" pijaca na liniji razgranicenja.Satelite phone.......tirule.....ti ti.....halo ovdje bosanski oficir taj i taj...trebao bih srpskog oficira tog i tog......ovaj se javi i dogovore se o vremenu isporuke i kolicini oruzja i novca.Ujutro dodze dzip i kamion na jednu stranu a isto sa druge strane.Daj pare i zovi momke da istovare iz onog kamiona 30 sanduka minobacackih projektila kalibra 120 mm.
Odmah pred mrak ti isti projektili padaju po srpskim linijama.Ovi u rovovima....misli li iko da su znali za to.Ako su suljo i dragan npr,bili dobri prije rata pravo, pa se onda razisli......ali po talu nikada.Para je para hebes rat, ideologije,vjere i nacionalnosti.Bitno je da se zaradzuje a ko hebe ove u rovovima.
Pita li se iko ko je dostavljao protivtenkovske rakete tipa Milan(veoma efektivne) na podrucje dobojske raskrsnice?Srbadija je izgubila puno tenkova gore......pitam se da nije HVO....ma nemoguce tad se ratovalo protiv njih....ili smo mi tako mislili........sum radio stanice......ostar glas upozorava,nemoj da bi ijedna budala zaustavila dva dzipa i crni mercedosov furgon koji dolaze iz pravca hrvatske strane...ja cu ga licno likvidirati.Pustite kolonu da nesmetano dodze do grada xxx...i ponavljam nemoj da bi iko pomislio da zaustavi,kontrolise ili eventualno otvori vatru na kolonu naje*o je......
Ma nije bilo talova ljudi........ma kakav irak.Ne smije se to he he
-
Muatez
Sta mislis osim polovnog sto se prodaje,koje se jos prodaje.Da ti pomognem..raspitaj se o BiH proizvodzacima i vidi gdje ga izvoze tacnije kome?Ko je najveci kupac bosanskog oruzja........Uncle sam bro.domi wrote:Koji qrac oni prodaju to oruzje?
Zar nisu svjesni da ce nam opet trebat'? :-D :D
Igman konjic.....20-30 milimetara projektili za avionske i protiv avionske topove.Izvoz.
Slucaj transporeteri (oklopni) Izrael...bila zesca afera kad je javnost saznala ali niko nije odgovarao.....biznis...he he.Sto ga uhapsit kad donosi lovu jel tako?
A da ne pisem o proizvodnji sitne municije......
Ne daj boze da nam opet zatreba ali ako zatreba....ili tajnim ili regularnim kanalima ono ce doci do zeljene adrese,samo daj lovu i to je to a koga ce ono ubijati...to ne pitaj jer para dusu nema.
-
RizinoPolje
Kako to gordo zvuci!!!!?klif
Mene zanima da li BH vlasti - kako to gordo zvuci - uopste ista znaju o bilo cemu.
Sta znaci uopste pojam: BH vlasti ????
Predsjednistvo? Vlada? Sudovi? Tuziteljstvo? Kantoni? Lokalni sudovi? ili nesto trece?