AMINA

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kwaheri

#1 AMINA

Post by Kwaheri »

Juce je hafiza Amina Kapo pred komisijom za hifz polagala hafiski ispiti...kazu, da je napravljen presedan u polaganju hifza za jedan dan...
Ne znam kako se stvar odvijala do kraja ali u prvih osamnaest dzuzova (sto je trajalo do podne namaza) nije napravila ni jednu gresku...sto je bila svojevrsna fascinacija svim prisutnim hafizima...nesluzbeni komentari istih su, da je ona sigurno najaci hafiz Kur'ana među hafizima u BiH...jer takvo sto se nije dosada desilo...
Amina je studentica prve godine FIN-a...
Amina, svaki hajr od Boga u daljnjem zivotu i radu ;)...ponosna sam... :)
nen-a

Post by nen-a »

aferim Amina, ustat pa tvoje ime spomenuti , sve cestitke!!!
bosniaque

Post by bosniaque »

masallah!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...kazu da je Amina, juce hifz polozila za devet i po sati... :) ostavljajuci komisiju i prisutne bez daha...hafizi iz komisije su govorili da to nisu dosada vidjeli na ispitu hifza i da je sigurno jedan od najboljih hafiza ne samo u BiH, vec i u svijetu...a naša...
ragib

Post by ragib »

zena wrote:...kazu da je Amina, juce hifz polozila za devet i po sati... :) ostavljajuci komisiju i prisutne bez daha...hafizi iz komisije su govorili da to nisu dosada vidjeli na ispitu hifza i da je sigurno jedan od najboljih hafiza ne samo u BiH, vec i u svijetu...a naša...
masAllah
Aorta

Post by Aorta »

Wow. MashaAllah. Ponosna sam...
Fair Life

Post by Fair Life »

Svaka joj cast !!
Zakoracila je korakom od 'sedam milja' iz tradicionalizma.
amina22

#9 Re: AMINA

Post by amina22 »

MashAllah,trebamo biti ponosni sto je nasa,bosanka
Hoceli ici na dalje takmicenje u Islamske zemlje?kako znam to se odrzava svake godine.
Katarina Velika

Post by Katarina Velika »

Cestitke od srca. Vrijeme je da zene dokazu svoje vrijednosti.
Kwaheri

#11 Re: AMINA

Post by Kwaheri »

amina22 wrote:MashAllah,trebamo biti ponosni sto je nasa,bosanka
Hoceli ici na dalje takmicenje u Islamske zemlje?kako znam to se odrzava svake godine.
ovo nije bilo nikakvo takmicenje...vec njeno polaganje za zvanje hafiza...

Nadat' se je da hoce...evo blizi nam se skup učača i hafiza u Zagrebu...voljela bih je tamo vidjeti... :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Katarina Velika wrote:Cestitke od srca. Vrijeme je da zene dokazu svoje vrijednosti.
:)
Da, i ranije je u BiH (i u svijetu) postojalo mnogo zenskih hafiza, i Aminin znacaj nije u tome sto je jedina, vec sto je najkvalitetnija od svih hafiza u BiH, muskih i zenskih...a za takvo nesto..trebalo je mnogo truda i odricanja...
reaktor

Post by reaktor »

zena wrote:
Katarina Velika wrote:Cestitke od srca. Vrijeme je da zene dokazu svoje vrijednosti.
Da, i ranije je u BiH (i u svijetu) postojalo mnogo zenskih hafiza, i Aminin znacaj nije u tome sto je jedina, vec sto je najkvalitetnija od svih hafiza u BiH, muskih i zenskih...a za takvo nesto..trebalo je mnogo truda i odricanja...
mashallah i elhamdulillah
zeno, koliko znam amina nije jedina hafiza u bih... ako grijesim ispravite me
DonDavudes

Post by DonDavudes »

zena wrote:...kazu da je Amina, juce hifz polozila za devet i po sati... :) ostavljajuci komisiju i prisutne bez daha...hafizi iz komisije su govorili da to nisu dosada vidjeli na ispitu hifza i da je sigurno jedan od najboljih hafiza ne samo u BiH, vec i u svijetu...a naša...
masala :oops:
plaha cura

zna li joj ko broj mobitela da joj uzivo cestitam :D :D
Zadig

Post by Zadig »

Simbolican korak za jednakosti zene u tumacenju religije.
Fino, cestitke.
pentax

Post by pentax »

Zadig wrote:Simbolican korak za jednakosti zene u tumacenju religije.
Fino, cestitke.
Ko o cemu...

Rodila majka svoje stereotipe :lol:
Zadig

Post by Zadig »

Bravo!

U sridu!
:roll:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

reaktor wrote:
zena wrote:
mashallah i elhamdulillah
zeno, koliko znam amina nije jedina hafiza u bih... ako grijesim ispravite me
malo sam nezgrapno to rekla...valjda..mislila sam da je jasno iz gornjeg posta da ona nije jedina...vec i da jeste, ne bi u tome bio znacaj...znacaj je u tome sto je najbolja... :)
Naravno da ima...prilicno veliki broj zenskih hafiza u BiH...:)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

DonDavudes wrote:
plaha cura

novinar, kol'ko platis pouzdan izvor? :D
ragib

Post by ragib »

zena wrote:
DonDavudes wrote:
plaha cura

novinar, kol'ko platis pouzdan izvor? :D
Ima opasnog babu. :D
chuvaj se
Post Reply