Amerikanci iz Texasa prelaze na islam, video
- Macuser
Kakv je to bog koji ne zna unaprijed, nego mora da postavlja pitanja? Vi u redu, nekoliko milijardi, a on svakome isto pitanje, a vi k'o pioniri:Almir iz gtb wrote:ali na sudnjem danu nece biti pitanja jesi li bosnjak nego jesi li muslim,ko ti je Bog mi cemo raci Allah ko vam je poslanik Muhammed a.s koju knjigu slijedite Qurán itd
Sta si ti?
Musliman.
Ko ti je bog?
Allah.
Ko vam je poslanik?
Muahmmed.
Koju knjigu sijedite?
Kur'an.
Bajke za odrasle.
- Fair Life
Nabubali napamet...Macuser wrote:Kakav je to bog koji ne zna unaprijed, nego mora da postavlja pitanja? Vi u redu, nekoliko milijardi, a on svakome isto pitanje, a vi k'o pioniri:Almir iz gtb wrote:ali na sudnjem danu nece biti pitanja jesi li bosnjak nego jesi li muslim,ko ti je Bog mi cemo raci Allah ko vam je poslanik Muhammed a.s koju knjigu slijedite Qurán itd
Sta si ti?
Musliman.
Ko ti je bog?
Allah.
Ko vam je poslanik?
Muhammed.
Koju knjigu sijedite?
Kur'an.
Bajke za odrasle.
Da ih se upita nesto teze... eheeeeeee.
- avicena
U Bezehu gdje će dobiti ovakva pitanja, čovjek neće imati jezik, njegovo tijelo odlazi u zemlju pa si ovo 'malo' vulgarizovao.....Macuser wrote:Kakv je to bog koji ne zna unaprijed, nego mora da postavlja pitanja? Vi u redu, nekoliko milijardi, a on svakome isto pitanje, a vi k'o pioniri:Almir iz gtb wrote:ali na sudnjem danu nece biti pitanja jesi li bosnjak nego jesi li muslim,ko ti je Bog mi cemo raci Allah ko vam je poslanik Muhammed a.s koju knjigu slijedite Qurán itd
Sta si ti?
Musliman.
Ko ti je bog?
Allah.
Ko vam je poslanik?
Muahmmed.
Koju knjigu sijedite?
Kur'an.
Bajke za odrasle.
Mene interesuje da ako možeš, a sumnjam da će ti to biti problem da mi pojasniš nešto vezano za Bibliju i Kur'an jer ti izjavi tamo na Politici da je Muhamed a.s. samo updateovo Bibliju. Mora da dobro poznaješ tu oblast.
Za islam kažu da je vjera mača, a imamo rečenicu / ajet koji glasi :
"I kad bi ti pružio svoju ruku prema meni da me ubiješ,
ja ne bih pružio svoju prema tebi da te ubijem,
jer ja se bojim Allaha, Gospodara svjetova."
Kur'an 5, 28
A opet za hrišćanstvo se kaže da je vjera ljubavi (u što ne sumnjam), a imamo u Bibliji :
"Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač."
Luka 12:51 Otkr. 6:4
Usput ako ti nije kakav problem da mi isto pojasniš povod objave sljedećih ajeta u Kur'anu(Sura 80 'Abasa ) i ko se to namrštio i ko ne treba da čini tako:
1. On se namrštio i okrenuo
2. zato što je slijepac njemu prišao,
3. A šta ti znaš - možda on želi da se očisti,
4. ili pouči pa da mu pouka bude od koristi.
5. Onoga koji je bogat,
6. ti njega savjetuješ,
7. a ti nisi kriv ako on neće da vjeruje;
8. a onoga koji ti žureći prilazi
9. i strah osjeća,
10. ti se na njega ne osvrćeš,
11. Ne čini tako! Oni su pouka -
Mislim da tebi kao dobrom poznavaocu Svetih Knjiga ovo neće biti nimalo problem.....
- Macuser
Sta se desava sa ljudima, koji su recimo, zaista jako dobri, nikada nisu cinili zlo, pomagali stare i bolesne, moralni i izuzetno eticni, a sami su ateisti? Njima crveni karton, jer Allah valjda vise voli cak i one muslimane koji su nula kao ljudi, ali su klanjali 5 namaza, bili na Hadzu i "zaradili" dzenet (jer o tome se radi, nisam dobar a priori, nego treba da zaradim penziju, odnosno dzenet).
- avicena
Morat' ću dogovore tražit' dalje.......hele nejseMacuser wrote:Sta se desava sa ljudima, koji su recimo, zaista jako dobri, nikada nisu cinili zlo, pomagali stare i bolesne, moralni i izuzetno eticni, a sami su ateisti? Njima crveni karton, jer Allah valjda vise voli cak i one muslimane koji su nula kao ljudi, ali su klanjali 5 namaza, bili na Hadzu i "zaradili" dzenet (jer o tome se radi, nisam dobar a priori, nego treba da zaradim penziju, odnosno dzenet).
Sudnji dan se još zove i Dan Iznenađenja.....iz ljudske perspektive je možda i čudno , ali Bog nije čovjek....
"Onaj ko bude uradio koliko atom dobra – vidjeće ga, a onaj ko bude uradio i koliko atom zla – vidjeće ga." Kur'an(99:7-8)
...da dodam...
....."Doslovan opis Dženneta i Džehennema je nemoguć, jer su to za nas tajne.Sve što je rečeno u Kur'anu o Džennetu i Džehennemu rečeno je samo kao primjer, kao simbolično prikazivanje onoga što će se desiti".......
Š.Sulejmanović, E.Kapetanović , udžbenik vjeronauke za osmi razred.....to i djeca znaju....