Ko se usudjuje opirati ovoj plemenitoj i dobronamjernoj ideji i agendi ?
AMERIKA
- mirsek
#426 Re: AMERIKA
Zemlja kao primjer, zemlja kao vodilja boljeg svijeta, zemlja kao globalni vjesnik boljih vremena za sve one koje krene da oslobadja od raznoraznih okova. 
- insomnia78
#427 Re: AMERIKA
Jbg opet su najbolje sto imamo
Nedo Bog pasti pod Kinu, Rusiju, Iran isl
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
- Challenger__
#428 Re: AMERIKA
Treba se osloboditi mentaliteta prostituke: ne tražiti makroa. Potrebna su jednaka pravila za sve a ne makro ili tutor.insomnia78 wrote:Jbg opet su najbolje sto imamo
- mirsek
#429 Re: AMERIKA
Dobro kinezi jesu teski.insomnia78 wrote:Jbg opet su najbolje sto imamo
Al sto rusi ili iranci?
Nisu oni toliko strašni koliko ih se predstavlja.
Pogotovo sto je amerika sve gora i gora kako gubi globalnu dominaciju.
Jos malo pa ce svi biti skoro isti ako se ovako nastavi.
- insomnia78
#430 Re: AMERIKA
To u nekom idealnom svijetuChallenger__ wrote:Treba se osloboditi mentaliteta prostituke: ne tražiti makroa. Potrebna su jednaka pravila za sve a ne makro ili tutor.insomnia78 wrote:Jbg opet su najbolje sto imamo
- Challenger__
#431 Re: AMERIKA
U racionalnom i stvarnom: kurava traži makroa a slobodan traži jednaka pravila za sve.insomnia78 wrote:To u nekom idealnom svijetuChallenger__ wrote:Treba se osloboditi mentaliteta prostituke: ne tražiti makroa. Potrebna su jednaka pravila za sve a ne makro ili tutor.insomnia78 wrote:Jbg opet su najbolje sto imamo
- mirsek
#432 Re: AMERIKA
Pa onda barem ne treba navijati za jednu ili drugu stranu vec za neki mir ili status quo gdje ljudi nece dodatno ginuti ili biti pokoreni.insomnia78 wrote:To u nekom idealnom svijetuChallenger__ wrote:Treba se osloboditi mentaliteta prostituke: ne tražiti makroa. Potrebna su jednaka pravila za sve a ne makro ili tutor.insomnia78 wrote:Jbg opet su najbolje sto imamo
Barem se onda suzdrzati od vatrenog i huskackog navijanja za jednu stranu kao da se radi o video igrici ili tuta mute.
U 21. vijeku umjesto globalizam da povezuje i da zajedno napredujemo i ostvarujemo ekonomsko blagostanje pokusavaju se provesti razne agende i razbojnicki napadi na resurse i politicke protivnike jedne dominacije.
Ako to radi onaj koji nam je vodilja kako da ocekujemo bolje sutra kad neko drugi bude isto to pozelio da radi i bude se pozivao na ponasanje ovog prvog u prethodnom periodu.
- insomnia78
#433 Re: AMERIKA
Ma mozes ti traziti sta hoces tako je kako jeChallenger__ wrote:U racionalnom i stvarnom: kurava traži makroa a slobodan traži jednaka pravila za sve.insomnia78 wrote:To u nekom idealnom svijetuChallenger__ wrote: Treba se osloboditi mentaliteta prostituke: ne tražiti makroa. Potrebna su jednaka pravila za sve a ne makro ili tutor.
Jaci tlaci
Jedno je kad nesto trazi Gruzijac, Iračanin, Čečen, Palestinac a nešto sasvim drugo kad to traži Rus, Amerikanac, Kinez...
- Challenger__
#434 Re: AMERIKA
Jači tlači jer je pravo sile zamjenilo silu prava, a sa uspostavom unipolarnog svijeta. Kada se slomi sila, eto opet prava. I tako u krug...
-
swanfilter
#435 Re: AMERIKA
Ne znam zasto bi to bilo tesko pod Iranom zivjeti. Nesto kao Juga drzava. Sta privatno radis mule bas i ne zanima sve dok je daleko od ociju javnosti i ne prelazi granicu. I, ne kaki po drzavi ... A, da nije embarga, uvjeren sam da bi bili top 5 drzava svijeta. Historija je dokaz uspjesnosti Irana. Stvarno duga historija ...
-
chupacabra
#436 Re: AMERIKA
Nesto ne vidim velike redove za izdavanje useljenickih viza za Iran. Meni bi bilo tesko, jebiga, zbog pravljenja i konzumiranja pive bi dobro zaglavio. A znas cega ima puno? Iranaca, i to intelektualaca koji traze vizu za Ameriku i tamo dolaze na B2 vizu da rade na univerzitetima kao profesori i nikad se ne vracaju nazad. Znam ih dosta u struci (elektrotehnika) i strasni su strucnjaci. Vidis, mediji seru i pricaju svasta, ali Amerika prima useljenike pa cak i iz mrskog Irana dok god vidi da od njih ima tehnoloskog ili akademskog napretka. Neko je rekao da je B2 viza motor americkog razvoja i to je ziva istina.
-
AenemA
#437 Re: AMERIKA
Činjenica je da neko mora dominirati ili težiti tome da dominira na svjetskoj političkoj, vojnoj, ekonomskoj itd. sceni. Što se mene tiče, neka to bude Amerika.
Ma koliko njihova vanjska politika bila takva kakvom jeste, vjerujem da bi ruska ili kineska bila mnogo gora.
Na kraju krajeva, ljudi su mi dali useljeničku bizu, školovao sam se tu, radim posao u struci i mogu sebi obzbjediti normalan život itd. Šta imam od *ebene Kine, Irana, Rusije i ostalih...go USA.
Ma koliko njihova vanjska politika bila takva kakvom jeste, vjerujem da bi ruska ili kineska bila mnogo gora.
Na kraju krajeva, ljudi su mi dali useljeničku bizu, školovao sam se tu, radim posao u struci i mogu sebi obzbjediti normalan život itd. Šta imam od *ebene Kine, Irana, Rusije i ostalih...go USA.
-
cindrlimindrli
#438 Re: AMERIKA
Kina, Rusija...fucking Iran, zvijezde vodilje?
Nas narod mora pod hitno prestati konzumirati bambuchu.
Nas narod mora pod hitno prestati konzumirati bambuchu.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#439 Re: AMERIKA
Normalno, bitno je da je tebi dobro, to sto neko drugi negdje drugo placa ceh Americkog sna, to nije bitno, tebi je dobro.AenemA wrote:Činjenica je da neko mora dominirati ili težiti tome da dominira na svjetskoj političkoj, vojnoj, ekonomskoj itd. sceni. Što se mene tiče, neka to bude Amerika.
- Joe McCarthy
#440 Re: AMERIKA
Dijete milo oni su prije 20 godina istrijebili petinu Čečena. A samo jednu generaciju ranije oni su kroz planirano uništavanje poljoprivrede izgladnili 7 miliona Ukrajinaca.mirsek wrote: Al sto rusi ili iranci?
Kakva god da je Amerika, njihova vojna moć je jedan od najvećih garanta Bosne u inat dušmanimamirsek wrote:Pogotovo sto je amerika sve gora i gora kako gubi globalnu dominaciju.
Last edited by Joe McCarthy on 21/08/2014 09:03, edited 1 time in total.
-
UnscarD
#441 Re: AMERIKA
Ne vidis prosto zato sto Iran ne zivi na racun drugih nego samo za svoj racun. Sve imperije, pa tako i USA zive na racun drugih, bilo da kao u vrijeme starog Rima najbrutalnije ubiru poreze od potlacenih, ili da kao u kolonijalno doba obezbijedjuju blagostanje putem pljacke i otimanja sirovina ili da kao danas, u ovo neo-kolonijalno doba SILOM namecu monetarni sistem od kojeg koristi imaju samo oni. Kada kazem oni, ne mislim na cijelu USA nego na usku skupinu ljudi koja kao i u svakoj Imperiji kreira politiku. Naravno da bi obezbijedili poslusnost, i ostali dobiju mrvice. Princip je isti. I sve dok je tako, red za useljenje ce uvijek biti za USA a nece biti za Iran.chupacabra wrote:Nesto ne vidim velike redove za izdavanje useljenickih viza za Iran. Meni bi bilo tesko, jebiga, zbog pravljenja i konzumiranja pive bi dobro zaglavio. A znas cega ima puno? Iranaca, i to intelektualaca koji traze vizu za Ameriku i tamo dolaze na B2 vizu da rade na univerzitetima kao profesori i nikad se ne vracaju nazad. Znam ih dosta u struci (elektrotehnika) i strasni su strucnjaci. Vidis, mediji seru i pricaju svasta, ali Amerika prima useljenike pa cak i iz mrskog Irana dok god vidi da od njih ima tehnoloskog ili akademskog napretka. Neko je rekao da je B2 viza motor americkog razvoja i to je ziva istina.
-
Drinski
#442 Re: AMERIKA
Ameri su uspjeli stvoriti savrsen sistem, vrlo fleksibilan i otvoren, a istovremeno i dovoljno dinamičan i progresivan, da poluči rezultate.
Ja cesto navodim primjer Tesle (Ili Monike Seleš, Stefana Milenkovića i dr.), koji nije ostao kod brace Srba/Hrvata, nego kidnuo u USA.
Ja cesto navodim primjer Tesle (Ili Monike Seleš, Stefana Milenkovića i dr.), koji nije ostao kod brace Srba/Hrvata, nego kidnuo u USA.
-
UnscarD
#443 Re: AMERIKA
Mislis ona vojna moc u cijoj bazi je potpisana podijela Bosne ili ona vojna moc koja je podrzala embargo za oruzje u situaciji kada je neprijatelj visetruko bolje naoruzan ili ona vojna moc koja je zaustavila Armiju BiH pred Banja Lukom? Ta vojna moc?Joe McCarthy wrote:Dijete milo oni su prije 20 godina istrijebili petinu Čečena. A samo jednu generaciju ranije oni su izgladnili 7 miliona Ukrajinaca.mirsek wrote: Al sto rusi ili iranci?
Kakva god da je Amerika, njihova vojna moć je jedan od najvećih garanta Bosne u inat dušmanimamirsek wrote:Pogotovo sto je amerika sve gora i gora kako gubi globalnu dominaciju.
A kada si kod zlocina Rusa (pri cemu neefikasnost Sovijeetske industrijalizacije i mane planske privrede pokusavas da predstavis kao namjerno ubijanje 7 miliona Ukrainaca od strane Rusa - kao kada bi Mao Ce Tunga pod kojim su zaista tokom Kineskih reformi umrli milioni od gladi, optuzio da je to radio namjerno i ciljano - glupost, propaganda i Orvelovsko izvrtanje istorije svijeze iz neo-liberalne kuhinje ) sta predstavnici te vojene moci, tog civilizacijskog svijetla misle o pola miliona mrtve djece :
Ovo treba da bude predmet teznje covjecanstva? Na ovakve monstrume treba da se ugledamo ? Hvala, bez mene.
- insomnia78
#444 Re: AMERIKA
E pa ako je slucajno onda je ok
Jbt
Jbt
-
UnscarD
#445 Re: AMERIKA
Nisam rekao da je ok ali nije ni isto ni po kojem osnovu (moralnom, pravnom).insomnia78 wrote:E pa ako je slucajno onda je ok
Jbt
- insomnia78
#446 AMERIKA
Svjestan si da pricamo o milionima zrtava, milionima?
Edit: Ukraincima i Kinezima je sasvim svejedno da li su ukokani namjerno ili iz najbolje namjere
Edit: Ukraincima i Kinezima je sasvim svejedno da li su ukokani namjerno ili iz najbolje namjere
-
UnscarD
#447 Re: AMERIKA
Mojne spinova, mozemo da pricamo i o vecem dijelu nativnog stanovnistva Juzno i Sjeverno Americkog kontinenta .....svakako bi bilo blize temiinsomnia78 wrote:Svjestan si da pricamo o milionima zrtava, milionima?
- Cyrax
#448 Re: AMERIKA
Milionima mrtvih u ime sirenja demokratije treba da bude drago sto su dali zivote i prirodne resurse da amerikn dzrim ostane alajv. Vjecna im slava.
- insomnia78
#449 Re: AMERIKA
Pa gledajuci tako onda nema velike drzave na svijetu koja u svom nastajanju nije okrvavila ruke
Amerika je daleko od dobrog ali kad vidis konkurenciju oni su zlatni
Amerika je daleko od dobrog ali kad vidis konkurenciju oni su zlatni
- Cyrax
#450 Re: AMERIKA
Prekookeanski rodjaci su im najgori iako su meni to sve ista govna.