AMERIKA

Post Reply
jeza u ledja

#3126 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 17/04/2022 15:48
GandalfSivi wrote: 17/04/2022 14:54

Svaka ti je zlatna, svega mi…

https://www.nbcnews.com/news/amp/rcna24443

Nerazumljiva je konstantna potreba za svrstavanjem sagovornika u neku grupu koju iskazujete prema svakome ko ne piše u skladu sa narativom. Zabrinjavajuće, te mi govori da je Musk vjerovatno na dobrom putu.
Musk je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu sa ozbiljnim sociopatskim poremecajima. Lik nije nikakav borac nizasta. Jednostavno bogatas zeljan paznje.

Takva je vecina multimilijardera koji vole biti u zizi javnosti. Nedostaje im nesto u zivotu valjda. To su zadnji ljudi koji trebaju biti vodje, uzori, uzdanice, heroji.

Sto se mene tice sloboda govora ne moze biti neogranicena. Takvo nesto u sustini ne moze ni postojati. Zadnjih 10 godina je to dokazalo. Ljudima internet pojede mozak jbg.

Inace ja ti garantujem da bi se Twitter u situaciji od prije par godina ponasao isto i pod Muskom, jer ni Dorsey nije puno drukciji, kao ni npr Zuckerberg. To su ljudi odvojeni od razmisljanja obicnih ljudi. Sve cenzure koje su poslije nastale su uvedene uprkos vlasnicima, ne radi njih.

Na kraju, privatna kompanija ima pravo da radi sta hoce. Da banuje, da dozvoljava. To je tako bilo prije, to ce tako biti i ubuduce.
GandalfSivi

#3127 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

biglebovski wrote: 17/04/2022 15:48
GandalfSivi wrote: 17/04/2022 14:54

Svaka ti je zlatna, svega mi…

https://www.nbcnews.com/news/amp/rcna24443

Nerazumljiva je konstantna potreba za svrstavanjem sagovornika u neku grupu koju iskazujete prema svakome ko ne piše u skladu sa narativom. Zabrinjavajuće, te mi govori da je Musk vjerovatno na dobrom putu.
O cemu ti svega ti? Prvo, pisanje nebuloza na Twitteru (ukljucujuci poziv na drzavni udar) nije debata, (stavise ovo potonje je krivicno djelo), dok isti lik natjera cijelu stranku da bukvalno zavrse sa predsjednickim debatama za dugo vremena.

To sto se ti nalazis u mom postu prica o tebi, ne moram ja tu nista ni dodati ni oduzeti…
jeza u ledja

#3128 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Inace ovo svrsavanje na Elona Muska mi se gadi. Nevezano za politiku (jer nije on nikakav desnicar, Trumpov navijac, konzervativac niti ista slicno). Jednostavno frajer visi na drustvenim mrezama, u medijima, daje glupave populisticke izjave cisto da malo uznemiri javnost, da se omladina napali i slicno.

Kad imas novac, a nemas normalne social skills onda ti drustvene mreze pruzaju platformu za skupljanje lajkova miliona nepoznatih ljudi.

Zalosno kako god okrenes.
JohnnyS

#3129 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

jeza u ledja

#3130 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 17/04/2022 17:56
Jel ovi govore o Musku ili nekom drugom? :-?
biglebovski

#3131 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Sumnjivi miljenici Demokrata:

Where Is the Black Lives Matter $60 Million?

Dana 5. januara, državni tužilac Washingtona, Robert Ferguson izdao je "Obavijest o zatvaranju" tražeći da BLM "odmah prekine" sve aktivnosti prikupljanja sredstava, jer nije podnio svoj godišnji izvještaj o finansijskom objelodanjivanju za poresku godinu 2020., koji je trebao dospjeti u novembru prošle godine. Državni tužilac Kalifornije Rob Bonta slijedio je primjer nekoliko sedmica kasnije i zaprijetio da će pojedinačne vođe smatrati lično odgovornim za zakašnjele naknade. Uprkos ovim jasnim direktivama, BLMGNF je nastavio sa prikupljanjem sredstava sve dok izvještaji prošle sedmice nisu razotkrili njihova flagrantna kršenja.

Prema tim izvještajima, registracija grupe u dobrotvorne svrhe također nije usklađena u Connecticutu, Maineu, Marylandu, New Jerseyu, Novom Meksiku, Sjevernoj Karolini i Virdžiniji.

Državni tužilac Indijane Todd Rokita kaže da odbijanje BLM-a da odgovori na osnovna pitanja o svojim financijama i operacijama postavlja ozbiljna, čak i fundamentalna, pitanja o njegovoj misiji, svrsi i konačnom legitimitetu.

"Čini se da kuća od karata možda pada, a to se na kraju dešava sa skoro svakom prevarom, šemom ili ilegalnim poduhvatom", rekao je republički državni tužilac novinarima. „Vidim obrasce koje prevare na neki način univerzalno uzimaju: propust da se obezbjede članovi odbora, propust da se obezbjede čak i izvršni direktori, neuspeh da se vaši podnesci učine dostupnim. Sve to dovodi do sumnje.”

Osnivač BLMGNF-a Patrisse Cullors, samozatajna marksistkinja koja je svojevremeno pozvala na “kraj Izraela” tokom panel diskusije na Harvardu 2015. godine, dala je ostavku na svoju funkciju izvršnog direktora BLM mašine za novac prošlog maja, sa preko 60 miliona dolara u blagajni, navodno da se fokusira na svoju drugu knjigu i televizijski ugovor sa Warner Bros.

Ali otkrića o njenim ličnim finansijama, uključujući kupovinu četiri kuće u ukupnom iznosu od više od 3 miliona dolara, vjerovatnije su bili razlozi njenog iznenadnog povlačenja iz centra pažnje. Ova vijest izazvala je kritike lokalnih crnih aktivista, kao što je jedna crna majka čijeg je sina ubila policija Los Angelesa: „Životi crnaca nisu važni. Vaši džepovi su važni”, izjavila je. “Svi dolazite u naše živote i ponašate se kao da ste nam držali leđa i svi želite da kažete: 'Životi crnaca su važni.' Ali nakon što sahranimo našu djecu, ne vidimo B, L ili M, ali Svi ovdje kupujete nekretnine.”

Govoreći o kupovini nekretnina, znamo gdje je otišao barem dio od 60 miliona dolara. Prebačen je na BLM Canada da kupi vilu od 6 miliona dolara u Torontu, bivšu zgradu sjedišta kanadske Komunističke partije. Izgleda da se BLM vraća svojim korijenima.

https://www.realclearpolitics.com/artic ... 47160.html

Image
jeza u ledja

#3132 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 17/04/2022 18:48 Sumnjivi miljenici Demokrata:

Where Is the Black Lives Matter $60 Million?

Dana 5. januara, državni tužilac Washingtona, Robert Ferguson izdao je "Obavijest o zatvaranju" tražeći da BLM "odmah prekine" sve aktivnosti prikupljanja sredstava, jer nije podnio svoj godišnji izvještaj o finansijskom objelodanjivanju za poresku godinu 2020., koji je trebao dospjeti u novembru prošle godine. Državni tužilac Kalifornije Rob Bonta slijedio je primjer nekoliko sedmica kasnije i zaprijetio da će pojedinačne vođe smatrati lično odgovornim za zakašnjele naknade. Uprkos ovim jasnim direktivama, BLMGNF je nastavio sa prikupljanjem sredstava sve dok izvještaji prošle sedmice nisu razotkrili njihova flagrantna kršenja.

Prema tim izvještajima, registracija grupe u dobrotvorne svrhe također nije usklađena u Connecticutu, Maineu, Marylandu, New Jerseyu, Novom Meksiku, Sjevernoj Karolini i Virdžiniji.

Državni tužilac Indijane Todd Rokita kaže da odbijanje BLM-a da odgovori na osnovna pitanja o svojim financijama i operacijama postavlja ozbiljna, čak i fundamentalna, pitanja o njegovoj misiji, svrsi i konačnom legitimitetu.

"Čini se da kuća od karata možda pada, a to se na kraju dešava sa skoro svakom prevarom, šemom ili ilegalnim poduhvatom", rekao je republički državni tužilac novinarima. „Vidim obrasce koje prevare na neki način univerzalno uzimaju: propust da se obezbjede članovi odbora, propust da se obezbjede čak i izvršni direktori, neuspeh da se vaši podnesci učine dostupnim. Sve to dovodi do sumnje.”

Osnivač BLMGNF-a Patrisse Cullors, samozatajna marksistkinja koja je svojevremeno pozvala na “kraj Izraela” tokom panel diskusije na Harvardu 2015. godine, dala je ostavku na svoju funkciju izvršnog direktora BLM mašine za novac prošlog maja, sa preko 60 miliona dolara u blagajni, navodno da se fokusira na svoju drugu knjigu i televizijski ugovor sa Warner Bros.

Ali otkrića o njenim ličnim finansijama, uključujući kupovinu četiri kuće u ukupnom iznosu od više od 3 miliona dolara, vjerovatnije su bili razlozi njenog iznenadnog povlačenja iz centra pažnje. Ova vijest izazvala je kritike lokalnih crnih aktivista, kao što je jedna crna majka čijeg je sina ubila policija Los Angelesa: „Životi crnaca nisu važni. Vaši džepovi su važni”, izjavila je. “Svi dolazite u naše živote i ponašate se kao da ste nam držali leđa i svi želite da kažete: 'Životi crnaca su važni.' Ali nakon što sahranimo našu djecu, ne vidimo B, L ili M, ali Svi ovdje kupujete nekretnine.”

Govoreći o kupovini nekretnina, znamo gdje je otišao barem dio od 60 miliona dolara. Prebačen je na BLM Canada da kupi vilu od 6 miliona dolara u Torontu, bivšu zgradu sjedišta kanadske Komunističke partije. Izgleda da se BLM vraća svojim korijenima.

https://www.realclearpolitics.com/artic ... 47160.html

Image
Je li nam ovo ti sad i prevodis clanke ili?
biglebovski

#3133 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 17/04/2022 19:10 Je li nam ovo ti sad i prevodis clanke ili?
Haj ne trolaj mi po omiljenoj temi, pliiiizzz.

Pokradoše ove kobojagi demokrate boga oca, i sad opet ja tu nešto nevaljam. :lol:
ultima_palabra

#3134 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 17/04/2022 16:23 Inace ovo svrsavanje na Elona Muska mi se gadi. Nevezano za politiku (jer nije on nikakav desnicar, Trumpov navijac, konzervativac niti ista slicno). Jednostavno frajer visi na drustvenim mrezama, u medijima, daje glupave populisticke izjave cisto da malo uznemiri javnost, da se omladina napali i slicno.

Kad imas novac, a nemas normalne social skills onda ti drustvene mreze pruzaju platformu za skupljanje lajkova miliona nepoznatih ljudi.

Pa tako je i Trump poceo, zelja za paznjom i nekom relevantnoscu van bogataskih kruzoka. I ovaj bi 100% krenuo u kampanju za predsjednika, samo sto ne ispunjava uslove.
jeza u ledja

#3135 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 17/04/2022 19:22
jeza u ledja wrote: 17/04/2022 16:23 Inace ovo svrsavanje na Elona Muska mi se gadi. Nevezano za politiku (jer nije on nikakav desnicar, Trumpov navijac, konzervativac niti ista slicno). Jednostavno frajer visi na drustvenim mrezama, u medijima, daje glupave populisticke izjave cisto da malo uznemiri javnost, da se omladina napali i slicno.

Pa tako je i Trump poceo, zelja za paznjom i nekom relevantnoscu van bogataskih kruzoka. I ovaj bi 100% krenuo u kampanju za predsjednika, samo sto ne ispunjava uslove.
Na to sam i ciljao. :D
jeza u ledja

#3136 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 17/04/2022 19:21
jeza u ledja wrote: 17/04/2022 19:10 Je li nam ovo ti sad i prevodis clanke ili?

Pokradoše ove kobojagi demokrate boga oca, i sad opet ja tu nešto nevaljam. :lol:
Amerika ti je omiljena tema? :-)

Ne sjecam se da sam te na americkim temama prije vidjao. Na nekim drugim temama vrlo cesto. :D

Ali uopste me ne iznenadjuje da si ovdje. :D
biglebovski

#3137 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

Ma kakav Tramp, stara ojebina, za zatvora je davno i on bio. Samo onaj sa Floride nas spasiti može od ovih pljačkaša i obarača životnog standarda. A ni ovaj nije loš, iz Texasa.

Image
biglebovski

#3138 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja wrote: 17/04/2022 19:27
biglebovski wrote: 17/04/2022 19:21

Ne sjecam se da sam te na americkim temama prije vidjao. Na nekim drugim temama vrlo cesto. :D

Oduvijek, a pogotovo od početka posljednje predsjedničke kampanje, kako mi krenuše život uništavati pomahnitale demokrate.
GandalfSivi

#3139 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

‘ta zna dijete sta su dvije milijarde. Plus, za razliku od “demokrata” koje spominje a kojima je jedina poveznica sto (mozda) glasaju za tu stranku, ovaj je zivio u Bijeloj kuci…

https://www.washingtonpost.com/opinions ... iddleeast/
biglebovski

#3140 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

GandalfSivi wrote: 17/04/2022 19:53 ‘ta zna dijete sta su dvije milijarde. Plus, za razliku od “demokrata” koje spominje a kojima je jedina poveznica sto (mozda) glasaju za tu stranku, ovaj je zivio u Bijeloj kuci…

https://www.washingtonpost.com/opinions ... iddleeast/
Ja se iskreno nadam da Žuti neće biti kanditat. Ojadiše Ameri sve živo :lol: :lol: :lol:
toska

#3141 Re: AMERIKA

Post by toska »

Elon Musk sam sebe naziva "free-speech absolutist", kritikuje moderaciju Twittera i želi tu platformu vratiti na "osnove demokratije" ukidanjem bilo kakvih zabrana. Obećava da će na taj način ova socijalna mreža postati još bolja i uspješnija, sa puno više članova širom svijeta.

ovdje se javlja logički problem: želi da promjeni uređivačku politiku već najuspješnije platforme?!

Sloboda govora i socijalne mreže...imamo primjer pred očima.
možemo lako zamisliti na šta bi ličio ovaj forum da nema moderacije, a što će uvijek neko nazvati cenzurom.

najizglednija opcija bi bila gašenje istog ili prelazak u opskurni dio interneta, zašto bi drugačije bilo sa nekom svjetskom platformom?
JohnnyS

#3142 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Pa ni on nije budala, ne bi ulupao milijarde ako misli da bi upropastio najuspješniju platformu. Ne znam čega se boje svi, zar je problem da je Afroamerikanac vlasnik neke takve kompanije?
toska

#3143 Re: AMERIKA

Post by toska »

JohnnyS wrote: 17/04/2022 21:10 Pa ni on nije budala, ne bi ulupao milijarde ako misli da bi upropastio najuspješniju platformu. Ne znam čega se boje svi, zar je problem da je Afroamerikanac vlasnik neke takve kompanije?
on sam kaže da ne želi preuzeti Twitter iz finansijskih interesa već da širi demokratiju
JohnnyS

#3144 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

toska wrote: 17/04/2022 21:14
JohnnyS wrote: 17/04/2022 21:10 Pa ni on nije budala, ne bi ulupao milijarde ako misli da bi upropastio najuspješniju platformu. Ne znam čega se boje svi, zar je problem da je Afroamerikanac vlasnik neke takve kompanije?
on sam kaže da ne želi preuzeti Twitter iz finansijskih interesa već da širi demokratiju
Da, sigurno mora biti istina to što on kaže. Ako ima pare neka kupi, kome se ne sviđa, Bogu hvala ima izbora, nismo Rusija ili Kina
ultima_palabra

#3145 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Nekom jednostavnom logikom meni djeluje da ce veca sloboda govora biti kod kompanije koja ima milion dionicara i nijednog vecinskog, nego kod kompanije koja je vlasnistvo jedne, izuzetno bogate osobe.
toska

#3146 Re: AMERIKA

Post by toska »

JohnnyS wrote: 17/04/2022 21:15
toska wrote: 17/04/2022 21:14
Da, sigurno mora biti istina to što on kaže. Ako ima pare neka kupi, kome se ne sviđa, Bogu hvala ima izbora, nismo Rusija ili Kina
naravno, ali gdje je logika u svemu ovome? mjenjaš tim koji pobjeđuje
inače je već izgubio vjerodostojnost u piskaranju o svojim namjerama i niko ga ne konta šta uopšte hoće,
i prije ovog slučaja nazvan je trolom, iznad je već neko opisao.
biglebovski

#3147 Re: AMERIKA

Post by biglebovski »

jeza u ledja

#3148 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

biglebovski wrote: 17/04/2022 19:42
jeza u ledja wrote: 17/04/2022 19:27

Oduvijek, a pogotovo od početka posljednje predsjedničke kampanje, kako mi krenuše život uništavati pomahnitale demokrate.
A ja sve vrijeme kontam da ti zivis u Zenici. :?
sinuhe

#3149 Re: AMERIKA

Post by sinuhe »

Dobro dodju drustvene mreze svima. Kada se ne znaju objasniti neki tokovi onda se kaze kako su djeca iz Makedonije dovela Trumpa na vlast.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3150 Re: AMERIKA

Post by Truba »

JohnnyS wrote: 17/04/2022 17:56
:lol: joj ovo nisam vidio :lol:
Post Reply