AMERIKA

Post Reply
jeza u ledja

#17826 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

BarbaDue wrote: 24/01/2026 23:28 Svi letovi iz Dablina za sutra su otkazani, šta se kuha?

Napad IRGC na Ameriku s ciljem zastite demonstranata protiv rezima.
jeza u ledja

#17827 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 24/01/2026 22:49
dječak sa šibicama wrote: 24/01/2026 22:46 Image

naoruzan na savezne agente
Nemoj tako, to je borac za pravdu
Jel ti razumijes da osim ako se ubijeni nije opirao na zemlji sa pistoljem u ruci dok na njemu njih petorica sjede ovo ubistvo nema nikakvo opravdanje?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17828 Re: AMERIKA

Post by pici »

Ubijeni u Minneapolisu bio je medicinski tehničar s dozvolom za nošenje oružja

Image

hladnokrvno ubistvo... njih deset ga tuče, mrcvari i na kraju ubija.... nacistička posla
Crvena Tifoza

#17829 Re: AMERIKA

Post by Crvena Tifoza »

tramvajtrojka wrote: 24/01/2026 23:30

I to bas slucajno ubijeni koristio pistolj sig Sauer koji se koristi kao standardni u americkoj vojsci i specijalnim jedinicama :lol: :lol: :lol: u ovo samo moze povjerovati desnicarski isprani mozak
Pogledaj video.

Nema razloga da bilo koga vrijeđaš.
Crvena Tifoza

#17830 Re: AMERIKA

Post by Crvena Tifoza »

Koji je prvi pucao, ovaj sa zelenom dukserkcom pa onda ovaj sa smeđom kapom?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17831 Re: AMERIKA

Post by Truba »

https://www.theguardian.com/us-news/ng- ... s-timeline

Ice je oduvijek bio lak na obaracu
Pogotovo za vrijeme busa
jeza u ledja

#17832 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Crvena Tifoza wrote: 24/01/2026 23:37

I to bas slucajno ubijeni koristio pistolj sig Sauer koji se koristi kao standardni u americkoj vojsci i specijalnim jedinicama :lol: :lol: :lol: u ovo samo moze povjerovati desnicarski isprani mozak
Pogledaj video.

Aaa, ovaj sto odlazi preko puta ceste je u stvari lik sa oduzetim oruzjem.
I vidi se na drugom snimku izbliza kako mu vade pistolj. (osim ako to nije neki njihov pistolj ali ne izgleda tako s obzirom kako ga drzi ICE-ovac).

Znaci oduzeli su mu oruzje i onda ga upucali dok je na zemlji.

Sta, jel imao jos jedan pistolj? Bombu oko pojasa?
Ubistvo cisto.

I sad citam, kaze federalci su poslije samo otisli sa lica dogadjaja. :roll: Kakva je to organizacija jbt upucaju nekoga iz, valjda bi trebalo valjanog razloga da su tu uopste, i onda samo odu sa lica mjesta. :roll:
Zamisli policija nekoga upuca na ulici i samo pobjegnu odatle :-)

Slicno se desilo i sa prvim ubistvom.

Zasto bjeze ako misle da su opravdano postupili?
jasko_ba

#17833 Re: AMERIKA

Post by jasko_ba »

Ko god ovo opravdava je bolestan na kvadrat. Koje smrdljivo vrijeme :roll:
dječak sa šibicama

#17834 Re: AMERIKA

Post by dječak sa šibicama »

:lol:
armin071

#17835 Re: AMERIKA

Post by armin071 »

Znači forumski crvi podržavaju ovo javno pogubljenje…. To bi i majku i oca prodalo samo da se uvuče u pakaš ovim maga neandertalcima i fašistima…
BiBi911

#17836 Re: AMERIKA

Post by BiBi911 »

dječak sa šibicama wrote: 25/01/2026 00:26

:lol:
Ovaj kao bivsi clanovi sda,sds,sdp,hdz koji postanu gradjanski partijaneri pa se shebe o cemu kako kuda.

Pa skonta 1.5miliona$ je dobra cifra plus sponzori, haveri, milimetri asfalta, nova linija metro,

Ko kifla kada prica protiv zivkovica pa da bruku para u serviju zivkovicevim haverima onda skonta da mu EU ne valja pa ide u Brisel po pare za neki domaci Projekt koju mu šura vodi...
vee-jay

#17837 Re: AMERIKA

Post by vee-jay »

Crvena Tifoza

#17838 Re: AMERIKA

Post by Crvena Tifoza »

jeza u ledja wrote: 25/01/2026 00:13
Crvena Tifoza wrote: 24/01/2026 23:37

Pogledaj video.

Aaa, ovaj sto odlazi preko puta ceste je u stvari lik sa oduzetim oruzjem.
I vidi se na drugom snimku izbliza kako mu vade pistolj. (osim ako to nije neki njihov pistolj ali ne izgleda tako s obzirom kako ga drzi ICE-ovac).

Znaci oduzeli su mu oruzje i onda ga upucali dok je na zemlji.

Sta, jel imao jos jedan pistolj? Bombu oko pojasa?
Ubistvo cisto.

I sad citam, kaze federalci su poslije samo otisli sa lica dogadjaja. :roll: Kakva je to organizacija jbt upucaju nekoga iz, valjda bi trebalo valjanog razloga da su tu uopste, i onda samo odu sa lica mjesta. :roll:
Zamisli policija nekoga upuca na ulici i samo pobjegnu odatle :-)

Slicno se desilo i sa prvim ubistvom.

Zasto bjeze ako misle da su opravdano postupili?
Tako izgleda.

Ovo ubistvo su baš snimili. Sad iskaču snimci sa svih mogućih uglova.

Kako sam upratio, prvo je pucao ovaj sa crnom kapom i onda još dvojica pucaju za njim.

Ovaj ubijeni i da je imao utoku cijelo vrijeme nema šanse da bi je koristio. Prvo su mu sasuli bocu onog suzavca u lice. Siguran sam da ono nenormalno peče, tako da i razumijem njegovo odupiranje.

Ali kako ga podmuklo ovaj jedan agent koljenom u glavu opali par puta dok je ležao.

Strašno.
ladacoko

#17839 Re: AMERIKA

Post by ladacoko »

Hajde sto rtdni maga ovo mogu pravdati ali da ovdje neke bosnje tardirane mogu :skoljka:
avetinja

#17840 Re: AMERIKA

Post by avetinja »

Ne znam zašto bi iko ovo pravdao. Ovo je, prije svega, ispod svakog samopoštovanja za jednog agenta, bez obzira koliko bio (ne)stručan za posao, da ubije čovjeka kojem je oduzeto oružje, dok ga okružuje dovoljno njegovih kolega da savladaju dotičnu osobu; a kao drugo, ispod svakog poštovanja prema žrtvi da se na ovakav način liši života. Ne možeš ovo pravdati, ali nikako.
jeza u ledja

#17841 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Sad vidim da je zrtva jos digao ruke u zrak prije nego sto ce ga ovi napasti.
Fuj.
Billy The Pljuc

#17842 Re: AMERIKA

Post by Billy The Pljuc »

Još jedno hladnokrvno ubistvo u nizu od strane bolesnika koje sasvim pogrešno nazivaju vladinim službenicima ili što neko napisa policajcima. Pojačati snage tzv. ICE gomilom iskompleksiranih likova od kojih mnogi imaju štošta na duši može samo isti takav kreten na čelu države preko svojih poslušnika. Meni tu nekoliko stvari nije jasno, prije svega čemu ovaj teror, da li je krajnji cilj izazivanje sukoba na ulicama kako bi se hajmo reći slobodarski dio amerikanaca stavio pod kontrolu i poslala vojska na ulice? Da li je ovo samo korak do obećanja da izbora više neće biti i da je samo jedan vladar koji će se sve pitati?

Možda nisam dobro upratio pa me ispravite a što mi je druga nepoznanica, ove ubice su iz Minneapolisa ili uglavnom sa teritorija Minnesote? Čini mi se da je potvrđeno da je ubica žene neko ko živi u istoj saveznoj državi a vjerujem da su involvirani i u ovo ubistvo takođe neki likovi sa margine koji žive tu. Po snimkama se evidentno vidi da se radi o rulji, nema tu školovanog kadra, čoporativna maskirana banda sa problemom viška kilograma i manjka pameti, dočekali svojih pet minuta da terorišu i ubijaju, hraneći bolest koju nose u genima jer su zaboga konačno neko bitan, gospodari života i smrti.

Nisam nikad bio ljubitelj SAD, oni koji me poznaju a pogotovo kroz zajedničke godine rada za iste znaju to dobro, ali im nikada nisam bio ni neprijatelj, što zbog nekih dobrih ljudi otamo koje upoznah kroz život, što zbog familije i ovdašnjih prijatelja koji izabraše USA kao životnu destinaciju. Vazda sam ih gledao kao na zemlju izgrađenu na laži i pohlepi, nepravdi, sa previše loših ljudi jer većina onih koje upoznah jesu bili takvi i kao zemlju sa slobodom u kojoj svaki kreten može imati oružje. Čuveni Drugi amandman na Ustav SAD. Treća nepoznanica mi je povezana sa prvom i iskreno se pitam da li je ovo ustavom zagarantovano pravo jedina šansa SAD za spašavanjem svega što se spasiti može. Svjestan sam da ovaj Trumpov kult ima veliki broj pristalica i da u suštini može i vjerovatno će doći do nekog građanskog rata jer ne vidim da će ove snage stati tek tako. Vidimo šta rade i pitanje vremena je kad će teror proširiti na sve one koji nisu s njima, liječeći komplekse na nekome koga lično poznaju a iz nekog razloga, sve jer im se može, djelujući pod krinkom "zakona". Još uvijek kao pojavu nemamo samoorganizovanje slobodarskih amera u tzv. i ustavom prepoznate i legalizovane milicije a što je po meni jedini legalan način otpora i borbe protiv ovoga u čemu se nalazi američko društvo.

Moja draga dijasporo, ne provociram nego me fakat interesuje pregonim li ili iz vaše perspektive stvari izgledaju drugačije i kako vi razmišljate, jeste li pomislili ikada, al' bez zajebancije, o povratku kao opciji?
Last edited by Billy The Pljuc on 25/01/2026 03:45, edited 1 time in total.
Quaresma

#17843 Re: AMERIKA

Post by Quaresma »

Morate razumiti, tamo je mentalitet totalno drugaciji od naseg. Rekao bih u vecini slucajeva oni primjenjuju silu cim se potencijalno osjete ugrozenim.

Covjece, gledam nedavno video na YT, policajac htio hapsiti lika na benzinskoj pumpi jer mu se pricinilo od pistolja za dosipanje goriva da je vatreno oruzje. Toliko apsurda tamo ima. Mada, ima i situacija gdje su i policajci znali naplatiti od bolesnika koji bi se korsitili oruzjem iznenada.

Uglavnom, tamo ima svega.

Ono sto sam ja nekako ocekivao da ce se desiti jeste da ce prije ove Trumpove pristalice krenuti terorisati obican narod koji je vise naklonjen demokratskoj partiji, a ne da ce tamo neka policija, ICE, ubijati svoje gradjane.

Pored svega ovoga, sto je bas zabrinjavajuce, jeste kako vlast sve ove poteze odmah negira, i pokusava ove stvari opravdati, iako je ocigledno da ICE terorise i ubija svoj narod.
Dead Man Walking

#17844 Re: AMERIKA

Post by Dead Man Walking »

Quaresma wrote: 25/01/2026 03:34
Ono sto sam ja nekako ocekivao da ce se desiti jeste da ce prije ove Trumpove pristalice krenuti terorisati obican narod koji je vise naklonjen demokratskoj partiji, a ne da ce tamo neka policija, ICE, ubijati svoje gradjane.
Pa ICE su upravo ti likovi skupljeni s kolca i konopca, tak da nis fulio nista.
jeza u ledja

#17845 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ako bih se dobrovoljno selio negdje van Amerike to bi bila EU. Prodali bi sve ovdje, likvidirali racune i kurce palce i otisli u zemlju sa zlatnom vizom, ili bi trazio radnu
dozvolu tipa nomad visa.
Ili bih ako prigusti trazio posao tamo, s tim sto bi to znacilo 3 puta manja plata al dobro manji i troskovi.

Naravno problem je ako dodje do nekog belaja sva pravila optadaju i nema se puno izbora. Tad bi vjerovatno zaglavili u Kanadi. :D

Odlazak u BiH bi imao smisla samo da smo u penziji i da nemamo drugog izbora. Svakako bih se volio penzionisati u Spaniji ili recimo Kostariki. Ali o tom po tom.

Al boze moj, nije svako u istoj situaciji.
jeza u ledja

#17846 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Dead Man Walking wrote: 25/01/2026 04:34
Quaresma wrote: 25/01/2026 03:34
Pa ICE su upravo ti likovi skupljeni s kolca i konopca, tak da nis fulio nista.
ICE su Trumpove pristalice sa oruzjem.
Pazite sta vam kazem, oni ce polako pokusavati prosirivati svoja ovlastenja.
HaseSa

#17847 Re: AMERIKA

Post by HaseSa »

Opširniji Executive Order 9066 i nije tesko donijeti kad imaš Vrhovni Sud haman siguran.
jeza u ledja

#17848 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Naletih slucajno na lik i djelo doticne Emine Melonic, Bosanke koja je malo poslije rata zavrsila u Americi, ima doktorat iz komparativne knjizevnosti, izmedju ostalog i jos par dostignuca, valjda se predstavlja kao filmski kritik, i takodje ima veze sa nekim katolickim vijesnicima...helem, vidim da je autorica na stranici American Greatness, koja je, kao sto joj i ime govori, glasilo MAGA i Trumpovih dupeljubaca.

Evo jedan njen uradak sa te stranice o tome kako americko skolstvo postaje gore od komunistickog jugoslovenskog:
https://amgreatness.com/2019/11/17/dete ... rned-math/

Ili jos jedan clanak sa konzervartivnog, bivseg, Civitas Institute, o poznatom reziseru Ken Burnsu i njegovom vidjenju americke historije. Valjda kako je bio previse woke i un-American:
https://www.civitasinstitute.org/resear ... s-omission

Helem izletio mi njen clanak u Modern Age, jos jednom konzervativnom glasilu, o David Lynchu, nema veze sa politikom.
https://modernagejournal.com/david-lync ... st/254352/

Helem, koga zanima, moze pratiti profesionalni put mlade intelektualne konzervativke sa nasih prostora u glasilima americkih fasista.
Peacean

#17849 Re: AMERIKA

Post by Peacean »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17850 Re: AMERIKA

Post by pici »

Naravno da su maskirani "agenti" zapravo MAGA kopilad. Ovo je slicno hitler radio nad jevrejima sa svojima SA a onda SS milicijama. Mnogi diktatori su isto imali svoje trupe koje su gušile slobodu pod izlikom, terorizam, komunizam, strani agenti, itd itd... U americi ce izbiti gradjanski rat samo je pitanje vremena.tVump ga je ogolio i produbio, ispostavlja se da je najveci dušmanin amerike u WH- i ljudi oko njega. Ovaj mandat se je potrudio da okupi bas KKK, NACI ultradesnicare oko sebe. U prvom je imao donekle trezvenije ljude okolo pa nije radio ovo sto sada radi. Ratuje protiv svojih gradjana i protiv saveznika. Il ce te ga skloniti na bilo koji nacin il ce amerika uci u neizvjesnost. Trenutno ste na Rubikonu.
Post Reply