AMERIKA

Post Reply
JohnnyS

#1301 Re: AMERIKA

Post by JohnnyS »

Kaligula I wrote:
JohnnyS wrote:Kakvo je dostojanstvo vrijeđati nekoga na temelju izgleda i predrasuda o plavušama? Nekad se to zvalo primitivizam i neodgoj, ali eto, nova vremena, novi običaji...
...koliko vidim ti se ne slažeš samo sa načinom njegovog ophođenja...doduse ne slažem se ni ja...ali me zanima da li se slažeš sa suštinom tretirane poruke?...mani se forme, gledaj suštinu...

Slažem se. Ja ne dajem Americi i njenoj politici bianco podršku (kao što putinčad i ini amerofobi daju Rusiji i ruskim nabiguzicama), licemjerje (kao u slučaju američke miloglasnice) treba naglasiti i komentirati, ali normalnim rječnikom, a ne ovako čobanskim.
Fantassin

#1302 Re: AMERIKA

Post by Fantassin »

Srecom Turci su definitivno otkaceni iz planova da se povezu I integrisu sa Evropom... sretno im na BI tefericu :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1303 Re: AMERIKA

Post by mk ultra »

Avetinho

#1304 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

JohnnyS wrote:Kakvo je dostojanstvo vrijeđati nekoga na temelju izgleda i predrasuda o plavušama? Nekad se to zvalo primitivizam i neodgoj, ali eto, nova vremena, novi običaji...
Zasto te to cudi od cele? Taj nikad ne propusti priliku da koristi omiljene nadimke, kao "klempo", "obumba", "konjska faca", "debela drolja", "plavokosi jebac koji nikad ne vadi". Uf, ovo zadnje nije celin omiljeni nadimak.
Aurelia Bronski

#1305 Re: AMERIKA

Post by Aurelia Bronski »

kosava wrote:Kakav fasizam policije u Americi? Jaro pa u Baltimoru crnkinja gradonacelnik, komesar policije crnac pola Baltimor PD crno :roll: :roll: a sad ispade da se frajer bacao po marici i sam sebe sjebo.
Deder ti pogledaj koju epizodu The Wire pa da onda malo protabirimo. Fakat lupas gore od Maksima ponekad.

Jest' bas, kakav rasizam u Americi, pogotovo u drzavnim institucijama, sve med i mlEko, kumbaja i tratincice umjesto metaka!!! Pa pobogu, predsjednik nam je crnac, kako mozete i pomisliti da ima rasizma?!?!? Pih, sram vas bilo, kakve necasne misli!!! :roll:
agnostic_front

#1306 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

Aurelia Bronski wrote:
kosava wrote:Kakav fasizam policije u Americi? Jaro pa u Baltimoru crnkinja gradonacelnik, komesar policije crnac pola Baltimor PD crno :roll: :roll: a sad ispade da se frajer bacao po marici i sam sebe sjebo.
Deder ti pogledaj koju epizodu The Wire pa da onda malo protabirimo. Fakat lupas gore od Maksima ponekad.

Jest' bas, kakav rasizam u Americi, pogotovo u drzavnim institucijama, sve med i mlEko, kumbaja i tratincice umjesto metaka!!! Pa pobogu, predsjednik nam je crnac, kako mozete i pomisliti da ima rasizma?!?!? Pih, sram vas bilo, kakve necasne misli!!! :roll:
SHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT
Aurelia Bronski

#1307 Re: AMERIKA

agnostic_front wrote:SHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT
Indeed! :mrgreen:
jastuk1

#1308 Re: AMERIKA

Post by jastuk1 »

Fantassin wrote:Srecom Turci su definitivno otkaceni iz planova da se povezu I integrisu sa Evropom... sretno im na BI tefericu :D
Vrijeme kada se trebala urazumiti i privoliti Tursku u članstvo je prohujalo negdje početkom 2000-tih. Zbog svoje fobije i arogancije, glupača je izgubila savršenu žrtvu i magarca za izbavljivanje i manipulisanje. Aferim. :mrgreen:
Jack Be Nimble

#1309 Re: AMERIKA

Post by Jack Be Nimble »

Aurelia Bronski wrote:
agnostic_front wrote:SHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT
Indeed! :mrgreen:
kosava

#1310 Re: AMERIKA

Post by kosava »

Aurelia Bronski wrote:

I tebi je HBO televizijska serija izvor informacija :roll: :lol: ako je tako onda je opasna situacija u Westerosu a i ko zna sta ce se desiti na North sada kada je Sansa dosla kuci
Aurelia Bronski

#1311 Re: AMERIKA

kosava wrote: I tebi je HBO televizijska serija izvor informacija :roll: :lol: ako je tako onda je opasna situacija u Westerosu a i ko zna sta ce se desiti na North sada kada je Sansa dosla kuci
I tako ti totalno fulas poantu....jbg
kosava

#1312 Re: AMERIKA

Post by kosava »

Aurelia Bronski wrote:
kosava wrote: I tebi je HBO televizijska serija izvor informacija :roll: :lol: ako je tako onda je opasna situacija u Westerosu a i ko zna sta ce se desiti na North sada kada je Sansa dosla kuci
I tako ti totalno fulas poantu....jbg
Izvinjavam se gospodicna, a vi ste imali poentu?
Putnik ali stvarno

#1313 Re: AMERIKA

Post by Putnik ali stvarno »

Povodom dogadjaja u vezi francuskog Sarli ja, The Economist je cini mi se u Februaru imao dvostrani clanak na ovu temu

praveci jasnu razliku izmedju EU I USA politke u tome sto je USA takodje za forsiranje ljudskih prava

ali uz ogradu od euro partnera - da Bog treba da ostane van toga.

Ako se dobro secam ni Obama nije otisao da ucestvuje u "kordonu solidarnosti" euro lidera tim povodom.

4 meseca kasnije ipak Pamela Geller (kakvo simbolicno prezime :-) ) iz American Freedom Defense Initiative ipak ima GL da organizuje natjecaj

za "najbolji" crtez Muhamedov u Dallas u, TX.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-32589546

Ostaje da saznamo ko je pobedio na tom natjecaju u USA - sa naglo promenjenim stavom, glede likovne umjetnosti I slobode govora.

Ako je koga, u USA ovog puta, uopste zanimalo moze li crtez / slika Muhameda biti dobra, a kamoli najbolja.

Za sada 2 mrtva coveka.
Avetinho

#1314 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Putnik ali stvarno wrote:Povodom dogadjaja u vezi francuskog Sarli ja, The Economist je cini mi se u Februaru imao dvostrani clanak na ovu temu

praveci jasnu razliku izmedju EU I USA politke u tome sto je USA takodje za forsiranje ljudskih prava

ali uz ogradu od euro partnera - da Bog treba da ostane van toga.

Ako se dobro secam ni Obama nije otisao da ucestvuje u "kordonu solidarnosti" euro lidera tim povodom.

4 meseca kasnije ipak Pamela Geller (kakvo simbolicno prezime :-) ) iz American Freedom Defense Initiative ipak ima GL da organizuje natjecaj

za "najbolji" crtez Muhamedov u Dallas u, TX.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-32589546

Ostaje da saznamo ko je pobedio na tom natjecaju u USA - sa naglo promenjenim stavom, glede likovne umjetnosti I slobode govora.

Ako je koga, u USA ovog puta, uopste zanimalo moze li crtez / slika Muhameda biti dobra, a kamoli najbolja.

Za sada 2 mrtva coveka.
Sumnjam da cak ni ti ne znas sta si htio reci ovim postom, a kamoli neko drugi.
s@mson

#1315 Re: AMERIKA

Post by s@mson »

Fantassin wrote:Srecom Turci su definitivno otkaceni iz planova da se povezu I integrisu sa Evropom... sretno im na BI tefericu :D
Mislis da smiju na turke?
Mislis da smiju na Iran?
Hajte molim vas, koji ce qrac fakin evropa turcima kada ce turska privreda biti najjaca u evropi jako brzo...
Avetinho

#1316 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

s@mson wrote:
Mislis da smiju na Iran?
Hajte molim vas, koji ce qrac fakin evropa turcima kada ce turska privreda biti najjaca u evropi jako brzo...
Jedini im je problem sto postaju netrpeljivi prema jeftinoj stranoj radnoj snazi, narocito prema Nijemcima koji nikako da shvate da ako zele da se integrisu, moraju postati dio nacionalnog bica Turske.

Inace redovi za useljenicke vize iz Njemacke za Tursku u Berlinu svakodnevno postaju sve duzi i duzi.
Challenger__

#1317 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

Tri koraka do pakla.

- U vrijeme najzategnutijih odnosa između USA i RF a povodom krize u Siriji, jedan poznati autor je napisao sljedeće: Dok su ova trojica na vlasti, neće biti kataklizme: ministar odbrane Chuck Hagel, general Martin Dempsey i Barack Obama. Istu tezu je ponovio za vrijeme ukrajinske krize.

Image

Image

U međuvremenu, smijenjen je Chuk Hagel, Martin Depsey odlazi u penziju i ostaje samo Obama.

Poslije njih - zdravo pameti??
Fudo387

#1318 Re: AMERIKA

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:Poslije njih - zdravo pameti??
Jebo to, posto su pansioni na Krimu?
Avetinho

#1319 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Sta je ovo, celo mijenja pjesmu. Obumba nije vise klempavi kreten, jer vidi sad, poslije Obumbe -- zdravo pameti?

Da ti nije neko hakovo lozinku?
Challenger__

#1320 Re: AMERIKA

Post by Challenger__ »

- Nakon što su preuzeli odgovornost za dešavanja u Dallasu, ISIL zaprijetio novim napadima na teritoriji SAD.

izvor :arrow: Klix.ba
Fudo387

#1321 Re: AMERIKA

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:- Nakon što su preuzeli odgovornost za dešavanja u Dallasu, ISIL zaprijetio novim napadima na teritoriji SAD.

Sto jest jest, fino su se proveli.
Cim su izasli iz auta dobili su metak u celo...nije im ovo francuska. :D
Avetinho

#1322 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Celin post samo jos jednom pokazuje kako vjeruje u bajke i u stvari pojma nema sta se desava u svijetu.
agnostic_front

#1323 Re: AMERIKA

Post by agnostic_front »

s@mson wrote:
Mislis da smiju na Iran?
Turska privreda je već sada najjača u Evropi, a uskoro će, ako Bog da, i bošnjačka privreda biti među jačim u Evropi. Samo se treba držati našeg Neon Knight-a, naše presvete bošnjačke tradicije i sve će to biti u redu.

edit: iz tog razloga, svaki samosvjesni Bošnjak bi trebao tražiti oslobadžanje Bošnjaka Mirze Hatića, koji je bogat još od Osmanskog Carstva i koji može investirati u nova radna mjesta koje je naš presveti vodža obečao.
kosava

#1324 Re: AMERIKA

Post by kosava »

Fudo387 wrote:
Challenger__ wrote:- Nakon što su preuzeli odgovornost za dešavanja u Dallasu, ISIL zaprijetio novim napadima na teritoriji SAD.

Sto jest jest, fino su se proveli.
Cim su izasli iz auta dobili su metak u celo...nije im ovo francuska. :D
Sto je nakomicnije oni sa puskama, pancirima zandar jednom rukom jeo krofne i pijucko kafu a drugom puco, nije se ni zahmetio da izadje iz auta. :lol:
kosava

#1325 Re: AMERIKA

Post by kosava »

Image
Post Reply