Velkoski wrote: ↑18/07/2024 18:53
geralt wrote: ↑18/07/2024 18:37
Velkoski wrote: ↑18/07/2024 17:14
Biden ima najveće šanse, i imao je najveće, a onda su 'plavi' mediji odlučili da ga unište zbog debate. S druge strane je osuđeni kriminilac, silovatelj, lik koji se spominje kod Epsteina 60+ puta, lik koji bi ga najradije strp'o kćerci, predvodnik ovog spomenutog projekta i ništa od toga se ne spominje jer je Joe zamuc'o par puta.
Ako Kamala pobijedi Trumpa pojest ću tastaturu na strimu. Nju i u Kaliforniji mrze.
Fascinantno kakvi autogolovi par mjeseci pred izbore. Još ovi 'leakovi' dolaze iz vrha DNC-a, jer ovo nema od koga drugog doći u medije.
Ja ti kazem da nije imao najvece sanse, ni priblizno. Prosjecan glasac smatra Bidena za senilnog starca koji nije mentalno u stanju da vodi zemlju naredne 4 godine. Plus sto mu je oko vrata okaceno da je kriv za inflaciju, bez obzira sto americki predsjednik ima malo ili nimalo uticaja na to.
Da, americki glasaci ce radije glasati za osudjenog kriminalca i silovatelja nego za nekoga koga smatraju senilnim. Mozes se ljutiti i nervirati zbog toga koliko hoces, ali je tako. Rjesenje za taj problem je nominacija nekoga ko se ne smatra senilnim.
Bio je senilan i prije, pa je svako ko je to i pokušao spomenuti bio okarakterisan kao bot iz Kremlja. I onda boom, preko noći svaki 'progresivni' medij to vrti danima uz ogroman pritisak na njega da odustane.
Kao i uvijek, Bernie ima najbolji take. Kao i uvijek, odlučuju insider trejderi poput Pelosi
Ja sam prvi vjerovao da nije senilan, da su sve lazi, i da ima dovoljno energije da osvoji jos jedan mandat. Nije vodio kampanju, kabinet ga je krio od glasaca prije debate koliko je mogao, jedini javni nastup mu je bio solidan State of the Union govor koji je procitao sa telepromtera.
I onda je dosla debata, nepovezani napamet nauceni odgovori, mrmljanje, gledanje u prazno poluotvorenih usta, te potpuni nedostatak spontanih debatnih reakcija na ono sto protivnik govori (uporedi sa Trumpovim "I don't know what he said at the end, and I don't think he does either" ili "That's right, he has beaten Medicare").
I onda ga kabinet pokusa opravdati i jos vise useru stvar ("ima dobrih i losih dana", "ne funkcionise najbolje poslije 4 popodne", "bio je pospan").