AMERIKA
-
prog321
#1201 Re: AMERIKA
To bi trebao znati ako hoces da te smatram ozbiljnim sagovornikom.
Kineska agentura je lokalnog karaktera. Postoje samo tri agenture medjunarodnog karaktera. Sve tri se nalaze u USA.
Kineska agentura je lokalnog karaktera. Postoje samo tri agenture medjunarodnog karaktera. Sve tri se nalaze u USA.
-
LDLT
#1202 Re: AMERIKA
Aha, lokalnog. Valjda za retardirano Kinesko političko i ekonomsko vodstvo koje kupuje smeće.
btw, ozbiljna diskusija
GDP nema veze sa stvarnom ekonomijom
paf
btw, ozbiljna diskusija
GDP nema veze sa stvarnom ekonomijom
paf
Last edited by LDLT on 16/12/2014 12:36, edited 1 time in total.
- Grover
#1203 Re: AMERIKA
Jefferson se s ovim neće složiti. Ovo je ipak jedna negativistička slika Amerike koja potencira i preuveličava samo one loše strane i nedostatke koji postoje u svakom društvu, pa i u onom najsavršenijem..drastic wrote:sve receno
-
prog321
#1204 Re: AMERIKA
Ne kupuju Kinezi smece. Kupuju moc. Ne mogu oni samovoljno srozati USA rating dok to vecina G-20 ne uradi. (a tu se vidi snaga te 3 velike rating agencije)LDLT wrote:Aha, lokalnog. Valjda za retardirano Kinesko političko i ekonomsko vodstvo koje kupuje smeće.
btw, ozbiljna diskusija
GDP nema veze sa realnom ekonomijom
paf
Iako u problemima USA je jos uvijek veoma mocna drzava. Svaki bond znaci jedno pero na krilima americkog orla.
-
LDLT
#1205 Re: AMERIKA
yep
btw
Ako GDP nema veze sa stvarnim ekonomskim stanjem države
Sa čim točno ima veze ?
btw
Ako GDP nema veze sa stvarnim ekonomskim stanjem države
Sa čim točno ima veze ?
-
prog321
#1206 Re: AMERIKA
GDP je apsolutno bezvrijedan ako se posmatra kao jedina ili glavna tacka ekonomskog stanja.
-
LDLT
#1207 Re: AMERIKA
U redu onda. Hvala na objašnjenju. Mislim, nije odgovoreno na pitanje ali nema veze.
-
prog321
#1208 Re: AMERIKA
Kenija ima GDP 100 milijardi. BiH ima 38 milijardi.
Ovako Kenija izgleda:

Ovdje zivi Obamin polubrat

Ovako Kenija izgleda:

Ovdje zivi Obamin polubrat

-
LDLT
#1209 Re: AMERIKA
Pa sada. Tu se netko dosjetio...pazi
Uzeti GDP
I onda to
Pazi
Podijeliti.....sa brojem stanovnika
I onda tu umotvorinu nazvao
GDP per capita (po glavi)
Uzeti GDP
I onda to
Pazi
-
LDLT
#1210 Re: AMERIKA
I dalje mi nije odgovoreno na pitanje. Mislim, nije da i može biti
Ako GDP nema veze sa stvarnim ekonomskim stanjem države, sa čim točno ima veze i čega je to indikator ?
Ako GDP nema veze sa stvarnim ekonomskim stanjem države, sa čim točno ima veze i čega je to indikator ?
-
prog321
#1211 Re: AMERIKA
Nicega.LDLT wrote:I dalje mi nije odgovoreno na pitanje. Mislim, nije da i može biti
GDP per capita je bolji pokazatelj. Ali i on je bezvrijedan ako se ne koristi zajedno sa prosjecnim rastom plata, sa inflacijom, jacinom valute i izvozom. To je povezana formula koja ne moze funkcionisati ako se samo jedan parametar izostavi.
Uzmi primjer Bjelorusije. Kod njih je GDP per capita duplo veci od naseg. Ali su u zestokoj banani. Puno goroj nego stanovnici BiH.
-
LDLT
#1212 Re: AMERIKA
GDP indikator ničega ?
Ok
Prestajem
Ali ono, prestajem
Ne znam ni koji vrag se upuštam u rasprave sa nekulturnim tulipanom..
Ok
Prestajem
Ali ono, prestajem
Ne znam ni koji vrag se upuštam u rasprave sa nekulturnim tulipanom..
-
prog321
#1213 Re: AMERIKA
Pokazao sam ti na Keniji da GDP sam od sebe nista ne znaci. Apsolutno nista.
Ali glupsonima ne mozes nacrtati.
Ali glupsonima ne mozes nacrtati.
-
LDLT
#1214 Re: AMERIKA
Gledaj. Ja zaista vjerujem da ti ne razumiješ. i da ponovno čitaš sve nebi se pomakao ni pola milimetra. To je sve ok, nema ništa loše.
Ali zašto vrijeđaš sve koji ukažu na neke blago rečeno čudnovate ideje, to valjda sam znaš.
GDP i stvarno ekonomsko stanje jedne države (kako si se ti izrazio) su doslovce jedno te ista stvar. Ali doslovce. GDP - sva dobra i usluge koje jedna država proizvede u nekom razdoblju. Najčešće kalendarska godina.
Kao takav i ne može biti išta izuzev stvarnog ekonomskog stanja.
Ali zašto vrijeđaš sve koji ukažu na neke blago rečeno čudnovate ideje, to valjda sam znaš.
GDP i stvarno ekonomsko stanje jedne države (kako si se ti izrazio) su doslovce jedno te ista stvar. Ali doslovce. GDP - sva dobra i usluge koje jedna država proizvede u nekom razdoblju. Najčešće kalendarska godina.
-
prog321
#1215 Re: AMERIKA
Znaci da stvarno ekonomsko stanje Kenije je puno bolje od onog u BiH >>?LDLT wrote: GDP i stvarno ekonomsko stanje jedne države (kako si se ti izrazio) su doslovce jedno te ista stvar. Ali doslovce. GDP - sva dobra i usluge koje jedna država proizvede u nekom razdoblju. Najčešće kalendarska godina.
-
LDLT
#1216 Re: AMERIKA
Stvarno ekonomsko stanje je takvo kakvo je, to je samo zbroj. Razumiješ li ?
U prijevodu - GDP
U prijevodu - GDP
-
prog321
#1217 Re: AMERIKA
Nisi samo glup nego i slijep i bezobrazan. Vidis na primjeru Kenije da je GDP bezvrijedan. Ali nastavljas svojim putem.
Hajd' do vidjenja.
Hajd' do vidjenja.
- GandalfSivi
#1218 Re: AMERIKA
GDP Per Capita Bosnia: $4656prog321 wrote:Nisi samo glup nego i slijep i bezobrazan. Vidis na primjeru Kenije da je GDP bezvrijedan. Ali nastavljas svojim putem.
Hajd' do vidjenja.
GDP Per Capita Kenya: $994
GDP Per Capita USA: $53,143
A ti trolaj i dalje...
- agnostic_front
#1219 Re: AMERIKA
prog321 wrote:Da pojasnim.
USA je u govnima do gushe. I samo nepismen covjek moze tvrditi suprotno.
Medjutim, ta drzava ima toliko financijskih mehanizama u svojoj ruci da im je prostor za popravku ogroman.
Postoji nekoliko nacina da se izvuku iz danasnje situacije. Medjutim ,ovdje nisam cuo nijedan.
Ovi americki flembojanti nemaju pojma. Samo kake o berzi. A dvije ciste nemaju.
Ima li kakvih informacija sa Floride?
Kako teku pripreme za iskrcavanje oslobodilaca?
-
jefferson
#1220 Re: AMERIKA
Ne lici mi ovaj na onog tenkistu. Onaj je ostavljao mnogo inteligentnije postove, ako nije u medjuvremenu pukoagnostic_front wrote:prog321 wrote:Da pojasnim.
USA je u govnima do gushe. I samo nepismen covjek moze tvrditi suprotno.
Medjutim, ta drzava ima toliko financijskih mehanizama u svojoj ruci da im je prostor za popravku ogroman.
Postoji nekoliko nacina da se izvuku iz danasnje situacije. Medjutim ,ovdje nisam cuo nijedan.
Ovi americki flembojanti nemaju pojma. Samo kake o berzi. A dvije ciste nemaju.
![]()
![]()
![]()
Ima li kakvih informacija sa Floride?
Kako teku pripreme za iskrcavanje oslobodilaca?
Ovaj mentalni sklop lici na onog iamiu
Last edited by jefferson on 16/12/2014 17:44, edited 1 time in total.
- agnostic_front
#1221 Re: AMERIKA
Ma to ja onako uopšteno pitam, sigurno ima pionira koji su upućeni 
- Helena2014
#1223 Re: AMERIKA
Opet Buš, OMG
Džeb Buš kandidat za predsjednika SAD

Buš će morati sam da proceni da li Amerikanci žele još jednog predsednika s tim prezimernom, budući da je on sin bivšeg predsednika Džordža H. V. Buša i brat bivšeg predsenika Džordža V. Buša.
Eventualno kandidovanje Džeba Buša otvara mogućnost novog odmeravanja snaga dve političke dinastije, budući da je Hilari Klinton mogući kandidat demokrata za predsednika.
Na predsedničkim izborima 1992. Bil Klinton je odneo pobedu nad Džebovim ocem Džordžom H. V. Bušom.
Na svom Fejsbuk nalogu Džeb Buš je najavio kako će u januaru osnovati politički akcioni komitet, koji će mu omogućiti kontakt sa pristalicama i potencijalnim donatorima i proceniti da li ima dovoljno podrške za njegovu kandidaturu.
-
drastic
#1224 Re: AMERIKA
rast stanovanja hrane,medicinskih usluga sve ulazi u gdp rast. nezaposlenost I inflacija idu dole raste gdpLDLT wrote:Pa sada. Tu se netko dosjetio...pazi
Uzeti GDP
I onda to
Pazi
samo stvarna primanja idu dole ili su u najboljem slucaju flat
-
jefferson
#1225 Re: AMERIKA
Da je bilo pameti kaos to niej ovaj bi bio predsjednik 2000. Pored oca im i matere, ovaj je normalan.Helena2014 wrote:Opet Buš, OMG![]()
Buš će morati sam da proceni da li Amerikanci žele još jednog predsednika s tim prezimernom, budući da je on sin bivšeg predsednika Džordža H. V. Buša i brat bivšeg predsenika Džordža V. Buša.
Eventualno kandidovanje Džeba Buša otvara mogućnost novog odmeravanja snaga dve političke dinastije, budući da je Hilari Klinton mogući kandidat demokrata za predsednika.
Na predsedničkim izborima 1992. Bil Klinton je odneo pobedu nad Džebovim ocem Džordžom H. V. Bušom.
Na svom Fejsbuk nalogu Džeb Buš je najavio kako će u januaru osnovati politički akcioni komitet, koji će mu omogućiti kontakt sa pristalicama i potencijalnim donatorima i proceniti da li ima dovoljno podrške za njegovu kandidaturu.
Kao guverner Floride on je extra puno uradio za obrazovanje a posebno imigrante. I sam je ozenjen meksikankom.