AliceInChains wrote:Jeste u Evropi gore, ali ni vi niste daleko, osim u distanci.
Mislite vi, ovi samo 'nako riskiraju 3svjetski? oko kilave Ukrajine? Ili sad, ili nikad...u dogledno vrijeme
Već sam ovdje izložio strukturu tog istog duga, koji je većinski u vlasništvu američkih banaka i fondova, mislim oko 65%. Od ostalog dobar dio drže zemlje koje su politički, ekonomski, vojni, ideološki saveznici.
Teorija da se diljem svijeta otvaraju konflikti jer je Amerika u "problemima" ili jer tako žele održati globalni utjecaj mi i nema pretjeranog smisla.
prog321 wrote:Vi iz USA svi mislite ovaj rast berze je realno stanje US ekonomije. Sto je glupost nad glupostima. Wall Street je umjetno napumpan stampanjem US dolara.
Sacekajmo barem pola godine pa cemo onda pricati o mentalnim bombama kao prosjecan rast od 8%.. OK ?

Svaka burza je u ovoj ili onoj mjeri imala korist (bar kratkoročnu) od FED-ove politike. Često se prešućuje da su zapravo DALEKO najveću korist imale burze i tržišta zemalja u tranziciji/razvoju. Sa krajem QE novac koji je masovno ulazio na ta tržišta se kreće povlačit. Primjer - Turska
I šta bi se točno trebalo dogoditi za pola godine ?