Amerika napada Iran
-
MayaTitan
#1 Amerika napada Iran
Evo prije 5
Last edited by MayaTitan on 06/05/2010 00:47, edited 1 time in total.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Odakle ti info?
- Macuser
#6 Re: Amerika napada Iran
Prvo, to sto si cuo/la je samo jedan od mogucih scenarija. Drugo, zavisi ko posjeduje bombu. U Iranskom slucaju to bi bilo ekstremno opasno, jer Iranski predsjednik javno prijeti izraelu, negirajuci mu pravo na postojanje i negira da se Holokaust desio.MayaTitan wrote:ako iko ima pravo imat atomsku bombu onda svako ima pravo da je ima...
Last edited by Macuser on 12/02/2006 12:37, edited 3 times in total.
- horns&drums
Sta bolan treba, sta bulaznis?
MayaT, ja evo surfam po cnn-u, nema nista. Odakle njima info?
MayaT, ja evo surfam po cnn-u, nema nista. Odakle njima info?
- Macuser
Iranski predsjednik, ahm, daje prilicno neuracunljive izjave...Tip je fanatik, a takvi su spremni na sve. Drugim rijecima ekstremno je opasan. Iran se ovim postupkom stavio protiv cjelokupne svjetske javnosti (osim Afganistana i slicnih ranosrednjovjekovnih drzava). Ne sumnjam da dio BiH uvezenih vehabija misli slicno.
- horns&drums
Ljudi ba, znate li vi sta je rat?
De Maya doznaj koje novine (ne bilo ti zapovjedjeno)
De Maya doznaj koje novine (ne bilo ti zapovjedjeno)
-
mamica papucarka
i ja trazim po netu ne bi li sta nasla o tome
Nigdje nista ne stoji
Odakle vam takve informacije
To bi bilo uzasno
To bi bilo uzasno
- horns&drums
Ma nema, mozda nasi pretjeruju
-
mamica papucarka
ja nasla ovo;
http://www.fena.ba/rubrika.html?fena_id ... rubrika=SV
http://www.fena.ba/rubrika.html?fena_id ... rubrika=SV
-
kub lajkan
#16 Re: Amerika napada Iran
Jel danas napadaju ili tek sutra?MayaTitan wrote:Evo prije 5 min sam cuo na vijestima da ce amerika izvrsiti raketne napade na nuklearna postrojenja u Iranu, koji ce biti potpomognuti raketama sa podmornica.
Praktikuj slusati vijesti u cijelim recenicama...
-
Patriotska_Liga_BiH
Iran nije Irak pa da ga dobiju tako lahko, to nije nikakva vijest da ce ameri napasti Iran, pitanje je kad ce napasti. al vjeruj mi da ce sami sebe ujesti za rep ako ga napadnu.
- Sensei
12.02.2006 - Pentagon priprema napad na iranska nuklearna postrojenja, piše Sunday Telegraph
London • FTV
Strateško i središnje zapovjedništvo Pentagona ubrzano priprema plan napada iz zraka na iranska nuklearna postrojenja, potpomognuti raketnim napadima s podmornica, kao posljednje sredstvo da se blokiraju napori Teherana da razvije atomsku bombu, piše danas The Sunday Telegraph. List navodi da planeri Pentagona, pod nadzorom američkog ministra odbrane Donalda Rumsfelda ubrzano određuju mete, procjenjuju oružje i rade na logistici za vojnu akciju protiv Irana.
London • FTV
Strateško i središnje zapovjedništvo Pentagona ubrzano priprema plan napada iz zraka na iranska nuklearna postrojenja, potpomognuti raketnim napadima s podmornica, kao posljednje sredstvo da se blokiraju napori Teherana da razvije atomsku bombu, piše danas The Sunday Telegraph. List navodi da planeri Pentagona, pod nadzorom američkog ministra odbrane Donalda Rumsfelda ubrzano određuju mete, procjenjuju oružje i rade na logistici za vojnu akciju protiv Irana.
- morti
misliš?Patriotska_Liga_BiH wrote:Iran nije Irak pa da ga dobiju tako lahko, to nije nikakva vijest da ce ameri napasti Iran, pitanje je kad ce napasti. al vjeruj mi da ce sami sebe ujesti za rep ako ga napadnu.
Yebe mi se za Ameriku i Iran...!!!...ONO ŠTO JE NAJVEĆI SJEB JE KOLIKO ĆE LJUDI STRADATI ZBOG TOGA ŠTO SE KRALJEVI IGRAJU RATA???
-
Patriotska_Liga_BiH
U Iraku nisu imali nikakog morala da se bore protiv amera, osim u gradovima kao Falluja gdje su se borili na za Saddama Husseina, nego za svoj grad.morti wrote:misliš?Patriotska_Liga_BiH wrote:Iran nije Irak pa da ga dobiju tako lahko, to nije nikakva vijest da ce ameri napasti Iran, pitanje je kad ce napasti. al vjeruj mi da ce sami sebe ujesti za rep ako ga napadnu.
![]()
Yebe mi se za Ameriku i Iran...!!!...ONO ŠTO JE NAJVEĆI SJEB JE KOLIKO ĆE LJUDI STRADATI ZBOG TOGA ŠTO SE KRALJEVI IGRAJU RATA???
Iran je ipak druga prica, Iranski narod stoji iza presidenta i vjeruju da imaju pravo na razvijanje nuklearne energije.
-
scott
tu informaciju su objavili britanci "SUNDEY TELEGRAPH" da USA planira napad na iranska nuklearna postrojenja kao zadnja opcija u atomskoj svadi.
oni su planirali napad i na koreju pa su odustali,nije to bas tako lako kako se cini.
trebaju imati politicku potporu koju sigurno nece dobiti u evropi a tesko i u samom kongresu.
a isto tako neodobravam postupke presjednika irana koji je fanatik u svakom pogledu.
oni su planirali napad i na koreju pa su odustali,nije to bas tako lako kako se cini.
trebaju imati politicku potporu koju sigurno nece dobiti u evropi a tesko i u samom kongresu.
a isto tako neodobravam postupke presjednika irana koji je fanatik u svakom pogledu.