Amerika - Bosna

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ajatolah_

#51 Re: Amerika - Bosna

Post by Ajatolah_ »

Montana wrote: Utipkaj u srč "dijaspora",tako oni iseljenike zovu :lol:
:?
Pa nije ta riječ nikakav uvredljiv pojam nit' su ga ovdašnji ljudi izmislili.
Montana

#52 Re: Amerika - Bosna

Post by Montana »

Ajatolah_ wrote:
Montana wrote: Utipkaj u srč "dijaspora",tako oni iseljenike zovu :lol:
:?
Pa nije ta riječ nikakav uvredljiv pojam nit' su ga ovdašnji ljudi izmislili.
pa jebe mi se ko ju je izmislio,ok?

odvratna riječ....i šta imaju izmišljat ako ,"iseljenici" riječ, već postoji. :wink:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#53 Re: Amerika - Bosna

Post by Toto »

maidemir wrote:Zivim vec duze vrijeme u americi i iskreno da vam kazem dojadilo mi je vise kuca poso kuca poso :lol: .
Ovamo zivot prolazi brzo a familija je u bosni,stambeno pitanje mi je rijeseno,dali da se vratim za BiH ili ostani gdje si tu si pa istruhni a ostali iz bosne da je samo vani da idu?
Otvoriti neznam sta u bosni kad sve ima,samo se bavit malo poljoprivredom nemam druge...
Sta vi mislite?

preseli u Meksiko .. haman ko Bosna ..
imas dijelova gdje zemlju djele dzaba - ako si hortikulturan
Last edited by Toto on 13/07/2016 04:59, edited 1 time in total.
jefferson

#54 Re: Amerika - Bosna

Post by jefferson »

lajkujMe wrote:
MaroonBrigade wrote:
lajkujMe wrote:Familijarni prijatelji moji se vracsju iz Amerike jos su mladi u 40tim imaju teenagere kao djecu i odlucili su da se vrate u Bosnu a jos su odlicno obrazovani i imaju u USA odlicna primanja ala visa srednja klasa. I upravo kao sto si ti rekao kuca posao previse brz zivot se tamo vodi i ne vide se uopste. Odlucili su se vratiti iz dobrostanja ovamo jer jednostavno zele da zive a ne da zivotare.
Tako obrazovani a tako blesavi :roll:
Ti ne mozes znati kako je njima tamo, skontali su da im je bolje i za djecu i za njih same da bjeze od tamo a ne dolaze ovamo bezveze oni imaju obrazovanje i sto je najvaznije radno iskustvo kako tamo kako i ovdje s predobrim CV'om da mogu hladno oboje da rade ovdje s platama od 5000 km.

Skontali su jednostavno da Amerika nije to to i gotovo.

A i da se razumijemo Amerika i nije tako lijepo mjesto za zivjeti mnogo tu stvari ne stima to je mjesto gdje se bukvalno svaki dan boris da bi prezivio oni bolji imaju lijepe kuca i auta ali se bore svaki dan dok ne umru.
dzizus faking krajst!
belfy

#55 Re: Amerika - Bosna

Post by belfy »

zar @lajkuMe nije punoljetan vec?
jefferson

#56 Re: Amerika - Bosna

Post by jefferson »

belfy wrote:zar @lajkuMe nije punoljetan vec?
Mozda jeste, ali se tu neki jeben kratki spoj desio.
RtrnOfSalisbury

#57 Re: Amerika - Bosna

Post by RtrnOfSalisbury »

jebga zakasnio si, finale je zvijezdi granda i nema se rasta vracat poslije. prijateljca sarajva i bih karleus jelenka ce zapojat bez donjeg rubljeta i ko se mislio vratit vec se dvaput vratio
O'zone
Globalni moderator

#58 Re: Amerika - Bosna

Post by O'zone »

maidemir wrote:Svi bi vani da idu iz bosne a meni doslo vise hocu da poludim,samo spavaj i na poso.Ja ipak mislim da ima zivota u bosni odakle vise se vozaju naj novija auta,rijetkost ces da vidis dvojku golfa.
Nije vise lahko ni u americi poskupilo sve.

Ima života i na Marsu kad imaš vremena....ko kaže da nije i ovdje posao,krevet,posao,krevet i tako šest ili sedam dana u hefti? Ima ovih što im je babo i majka obezbijedili sve pa kuliraju (po bosanski) ali većina rinta od sabaha do aksama.

Jbga sam skontaj...tamo rintas za lovu ovdje rintas za klikere (standard više manje) tamo te zakon štiti ovdje te ne štiti niko, tamo ne slusas o nacionalizmu ovdje ti je to dorrucak, ručak i večera.....Ustvari dodji i vidi
MaroonBrigade

#59 Re: Amerika - Bosna

Post by MaroonBrigade »

lajkujMe wrote:
MaroonBrigade wrote:
lajkujMe wrote:Familijarni prijatelji moji se vracsju iz Amerike jos su mladi u 40tim imaju teenagere kao djecu i odlucili su da se vrate u Bosnu a jos su odlicno obrazovani i imaju u USA odlicna primanja ala visa srednja klasa. I upravo kao sto si ti rekao kuca posao previse brz zivot se tamo vodi i ne vide se uopste. Odlucili su se vratiti iz dobrostanja ovamo jer jednostavno zele da zive a ne da zivotare.
Tako obrazovani a tako blesavi :roll:
Ti ne mozes znati kako je njima tamo, skontali su da im je bolje i za djecu i za njih same da bjeze od tamo a ne dolaze ovamo bezveze oni imaju obrazovanje i sto je najvaznije radno iskustvo kako tamo kako i ovdje s predobrim CV'om da mogu hladno oboje da rade ovdje s platama od 5000 km.

Skontali su jednostavno da Amerika nije to to i gotovo.

A i da se razumijemo Amerika i nije tako lijepo mjesto za zivjeti mnogo tu stvari ne stima to je mjesto gdje se bukvalno svaki dan boris da bi prezivio oni bolji imaju lijepe kuca i auta ali se bore svaki dan dok ne umru.
Ovo sto sam napisao se odnosi iskljucivo na dio tvog posta koji sam boldirao. Ja sam imao 17 godina kada sam iz Sarajeva otisao u Ameriku i to je nesto najbolje sto mi se moglo desiti sto se skolovanja tice. Zavrsi ti fakultet u Americi pa onda idi u Tanzaniju ako zelis.
karanana

#60 Re: Amerika - Bosna

Post by karanana »

ne sumnjam ja da ti ljudi imaju i obrazovanje i znanje da zasluzuju po 5000 KM plate mjesecno oboje.
ali, nije problem u njima. imas ti hiljade ljudi koji su i sada u bosni i koji zasluzuju velike plate i te pozicije koje idu uz plate. ali od drugih levata ne mogu ni primsrditi ni pozicijama ni platama. i to je nepravda. eto ne znam konkretno njihova zanimanja niti zvanja, ali hajde reci mi s kojim to zvanjem mozes u bosni zakucat na vrata firme i reci "ja sam taj i taj, ovo znam, hocu platu 5000. kad pocinjem?"

eventualno par outsourcing IT firmi. ali ako misle doci i uzimati 5000 i piti kafe kao sto to rade na odmorima, prevarili su se. ne bacaju se ni ovdje vise tako pare. morace ih krvavo zaraditi preko trnja i kamenja uz ogrmne prepreke kojih vani nema.
fakat

#61 Re: Amerika - Bosna

Post by fakat »

Quaresma wrote:što jaran kaže, 100 ljudi 100 ćudi, 100 žena 200 mema

:thumbup: :lol:

Fudo387 wrote:
detroit-mercy wrote:
karanana wrote:a kao ovdje u bosni se nista ne radi?
pa ljudi za 600 maraka rade poso-kuca-kuca-poso.
mislis da ovdje dobra kola padaju s neba? jedino ako odradis kakvu mito i korpuciju pa ih uzmes na osnovu nekih koruptivnih radnji.
a tu barem znas za sta crnchis (no pun intended na osnovu tih vasih rasnih problemcica).

jedino ako dodjes sa par miliona, onda se moze lagano zivjeti. ali s tom lovom bi mozda mogo i tu i bilo gdje fino zivjeti gdje su manji politicki problemi i tenzije.
Zar ne kontas da je lik zesca loziona a ovi neki se odmah nafatali :mrgreen: na cupri.
Jalovi pokusaj kopiranja hize ramidovica. :lol:
hizo:lol:
doboj71

#62 Re: Amerika - Bosna

Post by doboj71 »

Ovo je vec jedno 158 tema o Americi,diaspori I uvijek ista sranja I price. :D
Thorgerson

#63 Re: Amerika - Bosna

Post by Thorgerson »

Hos se vratit, il neces, reci ba...ne mogu da spavam evo tri noci. Brinem se. I ja i moji ukucani.
hillbill

#64 Re: Amerika - Bosna

Post by hillbill »

Thorgerson wrote:Hos se vratit, il neces, reci ba...ne mogu da spavam evo tri noci. Brinem se. I ja i moji ukucani.
necu............crkni
Edin H.

#65 Re: Amerika - Bosna

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:
Point. wrote:Otvori kladaru, toga nikad ne manjka u Bosni.
Prije ces otvoriti pusionicu opijuma

S moje sokoćalo
Ma ono coffe shop Amsterdam style :izet:

Premda bi bilo postenije da ostane u Americi i salje novac jaranima u BiH. Nisu nesto raja bas zeljna dijaspore, ali vole devize :izet: , znaci spojis ugodno s korisnim.
clarion_

#66 Re: Amerika - Bosna

Post by clarion_ »

Ovi što su dole da im je gore, ovima što su gore da im je dole. Uvijek bilo i biti će. Nije problem niti gore niti dole, problem je u ovima što bi mijenjali.
:?: :arrow:
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#67 Re: RE: Re: Amerika - Bosna

Post by ajdamo »

clarion_ wrote:Ovi što su dole da im je gore, ovima što su gore da im je dole. Uvijek bilo i biti će. Nije problem niti gore niti dole, problem je u ovima što bi mijenjali.
:?: :arrow:
https://youtu.be/vjCwf02h0es

0:18 pa dalje

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Post Reply