Montana wrote: Utipkaj u srč "dijaspora",tako oni iseljenike zovu![]()
Pa nije ta riječ nikakav uvredljiv pojam nit' su ga ovdašnji ljudi izmislili.
Montana wrote: Utipkaj u srč "dijaspora",tako oni iseljenike zovu![]()
pa jebe mi se ko ju je izmislio,ok?Ajatolah_ wrote:Montana wrote: Utipkaj u srč "dijaspora",tako oni iseljenike zovu![]()
![]()
Pa nije ta riječ nikakav uvredljiv pojam nit' su ga ovdašnji ljudi izmislili.
maidemir wrote:Zivim vec duze vrijeme u americi i iskreno da vam kazem dojadilo mi je vise kuca poso kuca poso.
Ovamo zivot prolazi brzo a familija je u bosni,stambeno pitanje mi je rijeseno,dali da se vratim za BiH ili ostani gdje si tu si pa istruhni a ostali iz bosne da je samo vani da idu?
Otvoriti neznam sta u bosni kad sve ima,samo se bavit malo poljoprivredom nemam druge...
Sta vi mislite?
dzizus faking krajst!lajkujMe wrote:Ti ne mozes znati kako je njima tamo, skontali su da im je bolje i za djecu i za njih same da bjeze od tamo a ne dolaze ovamo bezveze oni imaju obrazovanje i sto je najvaznije radno iskustvo kako tamo kako i ovdje s predobrim CV'om da mogu hladno oboje da rade ovdje s platama od 5000 km.MaroonBrigade wrote:Tako obrazovani a tako blesavilajkujMe wrote:Familijarni prijatelji moji se vracsju iz Amerike jos su mladi u 40tim imaju teenagere kao djecu i odlucili su da se vrate u Bosnu a jos su odlicno obrazovani i imaju u USA odlicna primanja ala visa srednja klasa. I upravo kao sto si ti rekao kuca posao previse brz zivot se tamo vodi i ne vide se uopste. Odlucili su se vratiti iz dobrostanja ovamo jer jednostavno zele da zive a ne da zivotare.
Skontali su jednostavno da Amerika nije to to i gotovo.
A i da se razumijemo Amerika i nije tako lijepo mjesto za zivjeti mnogo tu stvari ne stima to je mjesto gdje se bukvalno svaki dan boris da bi prezivio oni bolji imaju lijepe kuca i auta ali se bore svaki dan dok ne umru.
Mozda jeste, ali se tu neki jeben kratki spoj desio.belfy wrote:zar @lajkuMe nije punoljetan vec?
maidemir wrote:Svi bi vani da idu iz bosne a meni doslo vise hocu da poludim,samo spavaj i na poso.Ja ipak mislim da ima zivota u bosni odakle vise se vozaju naj novija auta,rijetkost ces da vidis dvojku golfa.
Nije vise lahko ni u americi poskupilo sve.
Ovo sto sam napisao se odnosi iskljucivo na dio tvog posta koji sam boldirao. Ja sam imao 17 godina kada sam iz Sarajeva otisao u Ameriku i to je nesto najbolje sto mi se moglo desiti sto se skolovanja tice. Zavrsi ti fakultet u Americi pa onda idi u Tanzaniju ako zelis.lajkujMe wrote:Ti ne mozes znati kako je njima tamo, skontali su da im je bolje i za djecu i za njih same da bjeze od tamo a ne dolaze ovamo bezveze oni imaju obrazovanje i sto je najvaznije radno iskustvo kako tamo kako i ovdje s predobrim CV'om da mogu hladno oboje da rade ovdje s platama od 5000 km.MaroonBrigade wrote:Tako obrazovani a tako blesavilajkujMe wrote:Familijarni prijatelji moji se vracsju iz Amerike jos su mladi u 40tim imaju teenagere kao djecu i odlucili su da se vrate u Bosnu a jos su odlicno obrazovani i imaju u USA odlicna primanja ala visa srednja klasa. I upravo kao sto si ti rekao kuca posao previse brz zivot se tamo vodi i ne vide se uopste. Odlucili su se vratiti iz dobrostanja ovamo jer jednostavno zele da zive a ne da zivotare.
Skontali su jednostavno da Amerika nije to to i gotovo.
A i da se razumijemo Amerika i nije tako lijepo mjesto za zivjeti mnogo tu stvari ne stima to je mjesto gdje se bukvalno svaki dan boris da bi prezivio oni bolji imaju lijepe kuca i auta ali se bore svaki dan dok ne umru.
Quaresma wrote:što jaran kaže, 100 ljudi 100 ćudi, 100 žena 200 mema
hizo:lol:Fudo387 wrote:Jalovi pokusaj kopiranja hize ramidovica.detroit-mercy wrote:Zar ne kontas da je lik zesca loziona a ovi neki se odmah nafatalikaranana wrote:a kao ovdje u bosni se nista ne radi?
pa ljudi za 600 maraka rade poso-kuca-kuca-poso.
mislis da ovdje dobra kola padaju s neba? jedino ako odradis kakvu mito i korpuciju pa ih uzmes na osnovu nekih koruptivnih radnji.
a tu barem znas za sta crnchis (no pun intended na osnovu tih vasih rasnih problemcica).
jedino ako dodjes sa par miliona, onda se moze lagano zivjeti. ali s tom lovom bi mozda mogo i tu i bilo gdje fino zivjeti gdje su manji politicki problemi i tenzije.na cupri.
necu............crkniThorgerson wrote:Hos se vratit, il neces, reci ba...ne mogu da spavam evo tri noci. Brinem se. I ja i moji ukucani.
Ma ono coffe shop Amsterdam styleinsomnia78 wrote:Prije ces otvoriti pusionicu opijumaPoint. wrote:Otvori kladaru, toga nikad ne manjka u Bosni.
S moje sokoćalo
https://youtu.be/vjCwf02h0esclarion_ wrote:Ovi što su dole da im je gore, ovima što su gore da im je dole. Uvijek bilo i biti će. Nije problem niti gore niti dole, problem je u ovima što bi mijenjali.
![]()