Americki univerzitet u BiH
-
norah
#1 Americki univerzitet u BiH
Da li ima neko ko ovdje studira ili zna nesto o ovom univerzitetu? Znam da je dosta skup. Da li postoji mogucnost da se ovdje pocne studirati a nastavi u Americi? Unaprijed se zahvaljujem za svaku informaciju!
-
Almir Arnaut-Belli
#2 Re: Americki univerzitet u BiH
http://www.aubih.ba,ovo je stranica americkog univerziteta pa provjeri
- Alfons Kauders
#3 Re: Americki univerzitet u BiH
ima, pocnes ovdje studirat kod lika kojem je zabranjen ulaz u SAD i ima restraining order jer je zlostavljao djecu, navedes to u aplikaciji i docekaju te sirokih ruku...norah wrote:Da li ima neko ko ovdje studira ili zna nesto o ovom univerzitetu? Znam da je dosta skup. Da li postoji mogucnost da se ovdje pocne studirati a nastavi u Americi? Unaprijed se zahvaljujem za svaku informaciju!
- jorgan
#4 Re: Americki univerzitet u BiH
ima, pocnes ovdje studirat kod lika kojem je zabranjen ulaz u SAD i ima restraining order jer je zlostavljao djecu, navedes to u aplikaciji i docekaju te sirokih ruku...Alfons Kauders wrote:norah wrote:Da li ima neko ko ovdje studira ili zna nesto o ovom univerzitetu? Znam da je dosta skup. Da li postoji mogucnost da se ovdje pocne studirati a nastavi u Americi? Unaprijed se zahvaljujem za svaku informaciju!
http://www.aubih.edu.ba/ba/news/news.php?ano=077
ja ne znam odkud on na Clinton Global Initiative u New Yorku ( grad u AMERICI ) u Septembru 2009 godine :S
- chuchumbamayumbe
#5 Re: Americki univerzitet u BiH
Koji je taj?!Alfons Kauders wrote:ima, pocnes ovdje studirat kod lika kojem je zabranjen ulaz u SAD i ima restraining order jer je zlostavljao djecu, navedes to u aplikaciji i docekaju te sirokih ruku...norah wrote:Da li ima neko ko ovdje studira ili zna nesto o ovom univerzitetu? Znam da je dosta skup. Da li postoji mogucnost da se ovdje pocne studirati a nastavi u Americi? Unaprijed se zahvaljujem za svaku informaciju!
- Alfons Kauders
#6 Re: Americki univerzitet u BiH
a u kojoj su to drzavi krivicna djela i mlacenje zena vrline?jorgan wrote:ima, pocnes ovdje studirat kod lika kojem je zabranjen ulaz u SAD i ima restraining order jer je zlostavljao djecu, navedes to u aplikaciji i docekaju te sirokih ruku...Alfons Kauders wrote:norah wrote:Da li ima neko ko ovdje studira ili zna nesto o ovom univerzitetu? Znam da je dosta skup. Da li postoji mogucnost da se ovdje pocne studirati a nastavi u Americi? Unaprijed se zahvaljujem za svaku informaciju![/quote
ja ne znam odkud on na Clinton Global Initiative u New Yorku ( grad u AMERICI ) u Septembru 2009 godine :S
- Alfons Kauders
#7 Re: Americki univerzitet u BiH
ma taj prcic... nema tri ciste a fol drzi nekakav fakultet...chuchumbamayumbe wrote:Koji je taj?!Alfons Kauders wrote:ima, pocnes ovdje studirat kod lika kojem je zabranjen ulaz u SAD i ima restraining order jer je zlostavljao djecu, navedes to u aplikaciji i docekaju te sirokih ruku...norah wrote:Da li ima neko ko ovdje studira ili zna nesto o ovom univerzitetu? Znam da je dosta skup. Da li postoji mogucnost da se ovdje pocne studirati a nastavi u Americi? Unaprijed se zahvaljujem za svaku informaciju!
sve mu je to nekako i prolazilo zadnjih par godina, ali je sad pukla tikva izmedju njega i imamovica, pa ga je cak i imamovic optuzio da mu je ovaj prijetio smrcu... koga zanima, nek se raspita u tuzli ko je i sta je taj lik
- Angelina84
#8 Re: Americki univerzitet u BiH
joj daj ajde, New York u Americi??? Ma kome ti prodaješ maglujorgan wrote:
- chuchumbamayumbe
#9 Re: Americki univerzitet u BiH
A jeko fakat ovaj lik, jel neko Dr.Mr.Prof?!?!
Izgleda mlad, koje su mu reference osim sto se slikao sa Klintonom?!
- Alfons Kauders
#10 Re: Americki univerzitet u BiH
pricaju njegove bivse da ima odlican aperkat, ako se to racuna kao referenca...chuchumbamayumbe wrote:A jeko fakat ovaj lik, jel neko Dr.Mr.Prof?!?!
koliko ja znam, on je studirao na suny, pa je onda otvorio nekakav privatni fakultet na kosovu gdje su predavali profesori i bivsi studenti pomenutog fakulteta, prije nekoliko godina se vratio u tuzlu i pokrenuo jos jedan faks...
- jorgan
#11 Re: Americki univerzitet u BiH
On je predsjednik upravnog odbora , on ne drži nista , pa nije granap :S .
Last edited by jorgan on 29/09/2010 11:53, edited 1 time in total.
-
admir1313
#12 Re: Americki univerzitet u BiH
Ajmo ljudi ozbiljno, vrijedi li ovo upisivati ili ne, dajte stvarno mi je potrebna pomoc, dajte malo objektivnosti, ne bih zelio da bacim pare a nista za to ne dobijem...
- Alfons Kauders
#13 Re: Americki univerzitet u BiH
po mom misljenju... za te pare, bolje ti je spiciti u bec ili grac...admir1313 wrote:Ajmo ljudi ozbiljno, vrijedi li ovo upisivati ili ne, dajte stvarno mi je potrebna pomoc, dajte malo objektivnosti, ne bih zelio da bacim pare a nista za to ne dobijem...
-
admir1313
#14 Re: Americki univerzitet u BiH
Ajde ima li iko tko vec studira na americkom univerzitetu da mi da svoje misljenje???
- jorgan
#15 Re: Americki univerzitet u BiH
admir1313 wrote:Ajde ima li iko tko vec studira na americkom univerzitetu da mi da svoje misljenje???
Ne znam sta te konkretno zanima , pitaj i ja cu ti pokusati na najbolji moguci nacin objasniti
-
huble2007
#16 Re: Americki univerzitet u BiH
Moglo bi se reci "bilo je lijepo dok je trajalo" da i Bosnjaci malo prozive americkog sna
Američki univerzitet BiH izgubio licencu!
U pismo koje je ovih dana upućeno studentima AUBiH od strane SUNY-ja stoji zmedju ostalog:
"Sa žaljenjem vas obavještavamo da više ne sarađujemo sa AUBiH, što znači da State University of New York više ne može izdavati diplome za studente koji će nastaviti studiranje na Američkom univerzitetu u BiH, te da naš ugovor sa AUBiH, nakon njegovog isteka krajem ovog mjeseca, više neće biti obnovljen."
Mozda cak nece ni dobiti skupe diplme za bogatase koji nisu zeljeli da se guraju sa "sirotinjom" po hodnicima dotrajalih i aferama opterecenim drzavnih univerziteta u BiH.
U pismo koje je ovih dana upućeno studentima AUBiH od strane SUNY-ja stoji zmedju ostalog:
"Sa žaljenjem vas obavještavamo da više ne sarađujemo sa AUBiH, što znači da State University of New York više ne može izdavati diplome za studente koji će nastaviti studiranje na Američkom univerzitetu u BiH, te da naš ugovor sa AUBiH, nakon njegovog isteka krajem ovog mjeseca, više neće biti obnovljen."
Mozda cak nece ni dobiti skupe diplme za bogatase koji nisu zeljeli da se guraju sa "sirotinjom" po hodnicima dotrajalih i aferama opterecenim drzavnih univerziteta u BiH.
-
zelenashica
#17 Re: Americki univerzitet u BiH
http://www.sodalive.ba/bihitk/kraj-amer ... o-licencu/huble2007 wrote:Moglo bi se reci "bilo je lijepo dok je trajalo" da i Bosnjaci malo prozive americkog sna![]()
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#18 Re: Americki univerzitet u BiH
Pa šta će se sad desiti sa studentima? Dobiće samo ovu lokalnu diplomu koju niko ne priznaje (ili priznaje?)?
- threshold
#19 Re: Americki univerzitet u BiH
De smij' se nesreci, nesreco.
- threshold
#20 Re: Americki univerzitet u BiH
Vidio bih te da se nadjes u slicnoj situaciji. Nemam nista sa faxom, ali tvoja reakcija na ovu vijest je frapantna.
Pa zar ti ne bi bilo draze da i uvom slijepom crijevu ima nesto pozitivno, pa makar i za pare bilo.
Ali neeeee, to je bosnjo, kad je ne mogu, nek ne moze niko, ha ja.
Pa zar ti ne bi bilo draze da i uvom slijepom crijevu ima nesto pozitivno, pa makar i za pare bilo.
-
El_presidente
- Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why
#21 Re: Americki univerzitet u BiH
threshold wrote:Vidio bih te da se nadjes u slicnoj situaciji. Nemam nista sa faxom, ali tvoja reakcija na ovu vijest je frapantna.
sto se tice ovog "univerziteta" nista nije ni bilo pozitivno, osim bankovnih racuna ovog prcica
to se daju pare namjenski da ne moras uciti, neko svoja muda ostavi na etf-u, medicini, arhitekturi, ekonomiji, a ovamo babin sin plati svaku godinu koju hiljadicu, zajebava se i na kraju zavrsi bez po muke i zaposli se odmah
pa ti vidi te pozitive
-
El_presidente
- Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why
#23 Re: Americki univerzitet u BiH
threshold wrote:sto nisi i ti
ja licno nisam jer me to ne zanima, i jer hocu da imam znanje a ne kupljenu diplomu, jer mi ta diploma u biti nista ne znaci
ne krivim ja ljude koji su upisali taj fakultet, ako neko zeli laksim putem da ide njegova stvar, ali nije mi ih ni nesto sad pretjerano zao
kako posijes tako ces i poznjeti
- CaCO3
#24 Re: Americki univerzitet u BiH
Kaze Prcic da ce doboti diplome koje se priznaju u TurskojEntropio wrote:Pa šta će se sad desiti sa studentima? Dobiće samo ovu lokalnu diplomu koju niko ne priznaje (ili priznaje?)?
Mada je meni to sve cudno, za univerzitet u BiH je potrebna licenca Bosne i Hercegovine, da li ovaj univerzitet ima nasu licecnu uopste ili je dovljaner??