Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Trenutno sam 4. razred Ekonomske skole, maturiram aBd, i ovaj fakultet mi je pri vrhu liste.
Zanima me ima li ko da je upoznat kako stoje stvari na fakultetu, tj. kako upasti i dobiti stipendiju? Od prvog razreda osnovne imam prosjek od 5.0, takmicenja, treniram kosarku, ha-hu, dakle imam i vannastavnih aktivnosti, ako im je i to pozeljno.
AUBIH nije izgubio nikakvu licencu, nikad o tome nije bilo priče. Naprotiv, rade na dobijanju američke akreditacije, pored trenutnih.
Što se tiče stipendija, svake godine daju parcijalne stipendije, ali zaista ne znam tačne podatke, ipak je rano da se o tome priča za narednu godinu. Uvijek postoji besplatna info telefonska linija.
Emilija Kovačev wrote:AUBIH nije izgubio nikakvu licencu, nikad o tome nije bilo priče. Naprotiv, rade na dobijanju američke akreditacije, pored trenutnih.
Što se tiče stipendija, svake godine daju parcijalne stipendije, ali zaista ne znam tačne podatke, ipak je rano da se o tome priča za narednu godinu. Uvijek postoji besplatna info telefonska linija.
Procitao sam na njihovoj web stranici da su podijelili pune cetverogodisnje stipendije za 33 brucosa.
Rano jeste, mada sto vise fakulteta provjerim, vece su mi sanse da se upisem na onaj koji mi se svidja i koji zelim studirati.
karanana wrote:pa zar nisu kao vec bili akreditirani pa onda izgubili akreditaciju jer kao nisu ispunjavali neke uvjete iz nekog ugovora sa onim suny univerzitetom?
izgubili su licencu, znam da je dosta raje otislo onda za Cesku na neki americki univerzitet u Pragu. Ih kad se jos sjetim na pocetcima kada su pricali o profesorima sa raznoraznih top USA univerziteta a dovodili profesore sa ljevih collega haha sve u svemu ubleharenje po naški
Dobro razmisli i informiši se, prije nego upišeš. Lično poznajem dosta raje koji su sa AUBiH prešli na IUS i SSST upravo zbog tih problema s diplomom i licencom SUNY-a, jer su tražili da se poveća iznos školovanja.
Istina, studenti koji su se upisali ranije i potpisali ugovor prije gubljenja licence, dobit' će dvojnu diplomu. Ako ti je bitno da li to važi i za nove studente, provjeri!
Ovo što pišem je 100% provjereno i tačno. Mislim da sam već pisala na onoj temi što neko pokaza.
Dakle, nikakva licenca nije izgubljena. Samo je prekinuta suradnja sa SUNY-jem, tj američkim partnerom čije je partnerstvo garantovalo drugu američku diplomu. Svi studenti koji su upisali AUBIH za vrijeme dok je suradnja trajala, dobit će diplomu i SUNY-jevu, kad za to dođe vrijeme. Koliko ja znam, ostale su još dvije generacije 2009/2013 i 2010/2014; svi studenti koji završe ove i naredne godine, odnosno koji su upisali '09 i '10 će dobiti i SUNY diplomu.
Američki univerzitet nije radio na pronalasku sličnog partnera, tj partnera koji bi automatski bio drugi fakultet za sve AUBIH studente. Ipak, AUBIH ima partnerstva sa drugim američkim univerzitetima, više u vidu prakse ili razmjene studenata na semestar-dva.
Što se tiče ove akreditacije koje spomenuh ranije.. Radi se na tome da ova diploma AUBIH-a bude direktno priznata u SAD-u, dakle bez ikakvog posrednika. Taj proces već par mjeseci traje, i mislim da bi uskoro trebali da dobiju konačne rezultate svega toga. Dakle, neko završi na AUBiH-u i ode u Ameriku i pokaže tu diplomu i sve super.
Samim tim, ako se, nadam se da hoće, ovo dobro završi, školarina će se smanjiti jer neće biti potrebe za tim dodatnim troškovima.