Serifi su odvojeno od sudske i zatvorske policije. Svaka savezna drzava ima svoju sudsku policiju i zatvorsku policiju.TheMule wrote: ↑10/04/2020 22:55doboj71 wrote: ↑08/04/2020 05:10Serif je ovlasten za opstinu( county), a marsal moze da radi po citavoj americi.
Policajac moze da radi u selu Ili gradu (city cop).
Normalno suradjuju jedni sa drugima,kod mene je blizu indijanska teritorija ,tu moze samo serif da udje ,ako prije nazove njihovu policiju.CikCikCikPogodi wrote: ↑08/04/2020 10:42Serif radi u okrugu (county/opcini), dok marsal radi po cijeloj zemlji, marsali imaju sjediste u svakoj saveznoj drzavi, i ne nose nikakve uniforme, uvijek su u civilu, jedino sto na sebi imaju, je pancir i pistolj.
Neke opcine nemaju serifa, nego imaju samo opcinsku policiju, county police.
Drzave koje nemaju serifa su Rhode Island, Delver, Havaji i Aljaska.
[/img]
Nije ovo bas najbolje objasnjeno, jer stvarate sliku da svi rade isti poso, samo je razlika gdje.
Policija je policija, uglavnom su u velikim i srednjim gradovima, i manjim ali bogatim gradicima/naseljima.
U tim gradovima, serifi, ako postoje, su ono sto mi zovemo sudska policija.
U zupanijama/opstinama gdje su gradovi siromasni i nemaju svoju policiju, tu serifi rade policijske poslove. Ja mislim da je u nekim mjestima to i tradicija da serifi rade te poslove nezavisno o ekonomskoj situaciji.
Marshali su federalna agencija (tipa nasa SIPA) i imaju vrlo specifican zadatak. Oni su federalna sudska policija i ganjaju bjegunce. Ne petljaju se u druge stvari. Za to posoje druge tri velike federalne agencije. Tu je isto tako i drzavna policija (Republicki MUP). Kod njih je to zapetljano vise nego kod nas.
New York Courts Officer

New York Correctional Officer

Evo Serif New York City okruga