Američka vozačka dozvola
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- arzuhal
#1 Američka vozačka dozvola
Zna li mi neko kazati može li se na osnovu američke vozačke dozvole kod nas izvaditi međunarodna, pa onda na osnovu međunarodne naša bosanska?
-
preludezalude
#2 Re: Američka vozačka dozvola
Mozda se varam, ali mislim da medjunarodnu vozacku dozvolu vadis u drzavi koja je izdala vozacku dozvolu na osnovu koje vadis medjunarodnu vozacku dotvolu. E sad... samo zamjena za bosansku u BiH ovisi da li je potpisan sporazum izmedju te dvije drzave o tim pitanjima. Taj podatak se mozda moze dobiti u mup-u ili cipsu.arzuhal wrote:Zna li mi neko kazati može li se na osnovu američke vozačke dozvole kod nas izvaditi međunarodna, pa onda na osnovu međunarodne naša bosanska?
- TDK-90
#3 Re: Američka vozačka dozvola
Medjunarodna nije validan dokument - vec samo prevod tj. olaksica onima koji kontrolisu saobracaj ako ne razumiju jezik da vide koju kategoriju imas polozenuarzuhal wrote:Zna li mi neko kazati može li se na osnovu američke vozačke dozvole kod nas izvaditi međunarodna, pa onda na osnovu međunarodne naša bosanska?
- arzuhal
#4 Re: Američka vozačka dozvola
Hvala na javljanju, već sam nešto saznao na ovom tragu...
- drndalo
#5 Re: Američka vozačka dozvola
Mozes dobiti nasu dozvolu na osnovu njihove. U tom skucaju mislim da stara ostaje kod njih u arhivi kao osnova otkud ti vozacka.
- insomnia78
#6 Re: Američka vozačka dozvola
Mozes ako postoji sporazum
- mayab
#7 Re: Američka vozačka dozvola
Da, ako postoji sporazum, i onda im moras predati tu američku
-
deLa97
#8 Re: Američka vozačka dozvola
sta si saznaoarzuhal wrote:Hvala na javljanju, već sam nešto saznao na ovom tragu...
- arzuhal
#9 Re: Američka vozačka dozvola
Saznao sam da se razlikuje stvar u FBiH i RS-u u jednoj "sitnici", u RS-u traže "papir više"deLa97 wrote:sta si saznaoarzuhal wrote:Hvala na javljanju, već sam nešto saznao na ovom tragu...
Uglavnom, osim same američke vozačke dozvole (uredno prevedene), treba i ta potvrda da imaš položeno za neku našu kategoriju. I onda je bila priča (to sam čuo od raje, ali se iospostavilo da je informacija netačna ili nije skroz tačna) da se ta potvrda može dobiti bez problema u Američkoj ambasadi ali, cvrc!, ne može, oni kažu da oni to ne rade (i da nikada nisu to radili, izdavali) i da se taj dokument može dobiti samo tamo gdje ti je izdana i sama vozačka dozvola, u toj američkoj državi (postoje neke razlike od države do države).
Dakle moraš u Americi izvaditi (odnosno da neko izvadi) tu potvrdu i nju naravno prevesti i zajedno sa američkom vozačkom dozvolom priložiti u MUP-u RS-a kod zahtjeva za izdavanjem naše bh. vozačke.