mišmaš wrote:ok, eto porsche bolji, ubica i sve to. aj mi odgovorite ima li odgovora u evropi na dodge ram, wrangler rubicon i tako te?
Read a thread name before ask stupid questions
Americka Sportska Auta - Viper RT10,Corvette ,Mustang Cobra....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
mišmaš wrote:ok, eto porsche bolji, ubica i sve to. aj mi odgovorite ima li odgovora u evropi na dodge ram, wrangler rubicon i tako te?
emko1234 wrote:eno sad..pojedini iskompleksirani..pa kad nemas argumentiran konkretan odgovor spreman cemu ovo fatanje krivina..nidje veze prica..neko je pitao imal ja sam nasao da ima..i sad ti neke dzipove trazis..i kad bi dzip nasao ti bi stavio sliku harleya i rekao imal ovo u europi..nema smisla da se tako ponasas za svoje godine..

mjesas jabuke i kruske..nije bmw taj koji specijalno radi auta za usa il merc il audi..amerikanci su do jucer imali auta s 4 brzine i auta koja su na kurac licila..tako su i isla a trosila su hektolitre goriva..dosle je od izvjesnih promjena..njihovo trziste je to koje je pocelo da pada kurcu za usi jer su njihove marke i brandovi doslovno izgurani dolaskom pridoslice s obje strane bare..i sta rade..jedino logicno..pocinju da prave na svoj nacin verzije tih auta kako bi pridobili nazad svoje kupce i osvojili nove u europi aziji i africi..i onda pocninju da prave auta koja ajmo reci mogu parirat europljanima..viper od prije 3 generacije ne da je bio karina auto nego je bio opasan po zivot..sta je ljudi izginulo u tom autu..na drugoj strani jedan m odjel kod bmwa postoji haman 40 godina..i logicno je da ce ameri kaskat i da kaskaju..jedan porche postoji vise od pola vijeka il ferari il lambo il bugatti..sjeti se da je prije prve naftne krize 70ih amerika imala barem 10 muscle cars auta..od shelbya cobre,preko mustanga,preko pontiaca gto,preko chevroleta chevella,preko chalengera dodga i jos brdo ostalih..danas ih je samo par ostalo..nemaju kome da ih prodaju i prave..zasto?zato sto ih je konkurencija pregazila..zato sto jedan nisan 370z il bmw 135i ide bolje od svakog mustanga a manje trosi..mislim samo malo logike..druga strana..sta ce meni pick up..europljani praktikuju skroz drugi nacin zivota kao i filozofiju..mislim nemoj mijesat stvari..mišmaš wrote:i na isti način evropa kaska za amerikom što se tiče tih većih vozila, 4x4 i pick-upova. jel to amerikanci ne znaju uraditi drukčije i bolje sportsko auto / je li evropljani ne znaju uraditi pickup? ili jednostavno nemaju potrebe jer tržište trenutno "puši" ono što daju...
Za pocetak prvo polozi vozackiVernes_AMG wrote:Cuj ja bukvalacPricamo o spotistima , ja ti dam Evropljanina koji je sportista i koji je brzi i bolji od svih amerikanaca u tom segmentu i ti dodjes sa nekim terencima
Sine , poklonite se cika Porscheu Gt2 RS jer je nesto nedostizno u svojoj klasi , hell yeah
citroen wrote:Za pocetak prvo polozi vozackiVernes_AMG wrote:Cuj ja bukvalacPricamo o spotistima , ja ti dam Evropljanina koji je sportista i koji je brzi i bolji od svih amerikanaca u tom segmentu i ti dodjes sa nekim terencima
Sine , poklonite se cika Porscheu Gt2 RS jer je nesto nedostizno u svojoj klasi , hell yeaha do tad, burago autici nek ti budu izvor znanja iz racinga
![]()
![]()
![]()
![]()