Americka nova poltika:Veci broj muslimana u Irak

jeli moralno ispravno da muslimani svijeta odlaze u Irak kao vojnici?

jeste,to ce poboljsati stanje
9
47%
nije
10
53%

Total votes: 19

Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

pod kakvom ti propagandom zivis jebo te... :roll: :roll: open up your eyes...ovi u iraku nemaju pojma da su ovi muslimani, a niti ih boli za to, ubijaju muslimane i prije nego ove druge.

a jos nikad nisam cuo komentar o tome kako su u Iraku bosanski vojnici, kao vojnici iz jedne zemlje sa velikom muslimanskom populacijom ...nikad.
rashomon

Post by rashomon »

Kako redovno čitam tekstove sa indymedia, anarhističkih i drugih ljevičarskih siteova, znam da se naša zemlja i "muslimani" u Bosni opisuju kao "marionete" pod kontrolom vlade SAD-a, što je istina, a mislim da to i nije dobro!

Također, odgovorio sam na pitanje koje se tiče onih koji se izjašnjavaju kao muslimani!

Ako je neko ateista ili nešto drugo, onda ga ništa ne obavezuje da ide raditi sranje po Iraku kakogod hoće!

Hell'em bez obzira na vaš stav, moj stav je da je bilo kakav angažman i za bilo koje pare u okviru okupacijske vojske SAD-a u Iraku totalno sranje pa bilo kojoj "vrsti" ljudi da pripadate!
biscanka84

Post by biscanka84 »

Kako redovno čitam tekstove sa indymedia, anarhističkih i drugih ljevičarskih siteova, znam da se naša zemlja i "muslimani" u Bosni opisuju kao "marionete" pod kontrolom vlade SAD-a, što je istina, a mislim da to i nije dobro!
a sta tacno s tim misle?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Vijest u novinama je friska, ali to je ko zna koji krug "regrutovanja".

Plata je 5000$ mjesecno, a KBRovi ljudi svako malo dodje i kupe raju za razno razne poslove.

I ne ide narod samo u Irak nego bilo gdje gdje Amerika ima svoje trupe a KBR radi za Americku vladu raznorazne civilne poslove po tim kriznim podrucjima.

Znam jer mi je malo falilo i samom da odem, a imam dosta raje koja je vec otisla.
onakoBezveze

Post by onakoBezveze »

Igra tu uloga i cinjenica da su svi velikom vecinom muslimani,zato i traze toliko po Bosni,Turskoj,Albaniji
Hoces li bogati pojasniti malo kaku to ulogu igra i gdje?
U ostalom, sledeci sajam za saposljavanje KBR-a je u Zagrebu, a zatim u Skoplju...
Covjece, da znaju Iracani (tj da ih interesuje) da toliko muslimana dolazi tamo da radi, mislis da bi im bilo godra? Pa bas bi onda jos vise po njima udarili...
U ostalom sama cinjenica sta sami sebi rade (a da ne pominjem Palestinu trenutno), govori o njihovom odnosu prema muslimanima. Tipicna arapska posla ...
onakoBezveze

Post by onakoBezveze »

jeli moralno ispravno da muslimani svijeta odlaze u Irak kao vojnici?
Eto ja ne mogu dati odgovor na ovo pitanje, jer se ni sa jednom opcijom ne slazem. Ja bi ono "none of the above" zaokruzio ako moze, posto smatram da apsolutno nema veze ko je tamo ... U ostalom ne vjerujem da bi i jedna muslimanska zemlja poslala svoje trupe tamo. Zasto recimo Jordan koji je inace aktivan u mirovnim misijama, i americki saveznik, ne salje svoje trupe?
tempora

Post by tempora »

onakoBezveze wrote:
Igra tu uloga i cinjenica da su svi velikom vecinom muslimani,zato i traze toliko po Bosni,Turskoj,Albaniji
Hoces li bogati pojasniti malo kaku to ulogu igra i gdje?
U ostalom, sledeci sajam za saposljavanje KBR-a je u Zagrebu, a zatim u Skoplju...
Covjece, da znaju Iracani (tj da ih interesuje) da toliko muslimana dolazi tamo da radi, mislis da bi im bilo godra? Pa bas bi onda jos vise po njima udarili...
U ostalom sama cinjenica sta sami sebi rade (a da ne pominjem Palestinu trenutno), govori o njihovom odnosu prema muslimanima. Tipicna arapska posla ...
Sta su to tipicna arapska posla? Molim za pojasnjenje? :?
onakoBezveze

Post by onakoBezveze »

Sta su to tipicna arapska posla? Molim za pojasnjenje? Confused
Moze kako da ne.
Arapima i ne treba neprijatelj. Oni su sami sebi sasvim dovoljni. Pogledaj odnose izmedju Qatara i Saudijske Arabije, a da ne ulazim u odnose Shija i Sunita uopsteno ...
Sto im treba da rade ovo u Palestini? Sto im treba da se medjusobno kolju u Iraku? Nemoj mi sam reci da je to sve Cionisticko-Americko-Imperijalisticka zavjera.
Oni ti se drug moj ne bi mogli sloziti da je mlijeko bijelo.
Last edited by onakoBezveze on 28/01/2007 13:59, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

rashomon wrote: Ako je neko ateista ili nešto drugo, onda ga ništa ne obavezuje da ide raditi sranje po Iraku kakogod hoće!
Ali zar ga ne obavezuje moral kojeg svi atesiti imaju????? :roll:
shin

Post by shin »

Kojeg god uhvate bradonje nek ga zivog oderu.
onakoBezveze

Post by onakoBezveze »

Kojeg god uhvate bradonje nek ga zivog oderu.
Shta bi jaro, jesil' to popushlich poso u KBR-u? :D
shin

Post by shin »

Jok, pun mi kurac demokratije.
Post Reply