Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav svima.
Imam jedan problem sa hlađenjem AMD X6 1090T procesora. U zadnjih par dana kao da se procesor ne može ohladiti, temperatura od 65-70 %. Sada sam skinuo poklopac kučišta i stavio ventilator da puše u njega i sada je ok, ali smješno izgleda
Koje hlađenje i kučište da kupim do nekih 800 kn?
Hvala
Last edited by komir on 14/08/2016 13:13, edited 1 time in total.
Skini hladnjak i ventilator, očisti oba detaljno kao i površinu procesora na koju naliježe hladnjak. Nanesi novu termalnu pastu i vrati sve nazad. Također, provjeri zauzeće procesora u task manager-u, možda ima neki proces koji ga drži stalno pod opterećenjem. To je onako nešto za početak, ako je temperatura ranije bila normalna ne znam zašto sada ne bi.
Hvala na brzom odgovoru. Pasta i čišćenje je bilo prije par mjeseci. Jučer sam micao komp (nije pao) i kada sam ga vratio na mjesto počeo se grijati
I tako već duže vrijeme mislim kupiti novo kučište, pa ako može kakav prijedlog za kučište i hladnjak?
Mozda ti nije hladnjak dobro nalegao, pa sad kad si pomjerio kuciste i on spao sa lezista.. Inace, kod mene je x6 1055T i hladim ga sa Scythe Mugen 2, nikakvih problema nemam
Qler wrote:Mozda ti nije hladnjak dobro nalegao, pa sad kad si pomjerio kuciste i on spao sa lezista.. Inace, kod mene je x6 1055T i hladim ga sa Scythe Mugen 2, nikakvih problema nemam
Jesi možda probao opteretiti procesor. Inače toplina ga rasturi kada pokrenem dvije virtualne mašine na VirtualBox. Dodjelio sam im po jednu jezgru i 1 gb memorije.
Ja pokrenem ubuntu, mint i xp.. sve radi na win8, a vmware je VM aplikacija... i jos muzika svira na winampu, i surfam... nikakvih problema. Svima dam po 2GB RAM-a, a ne znam za CPU kako stavim jer to rekreativno cackam OS-ove.. a XP mi treba zbog posla, jedan program samo na njemu radi, tj. radi program i na win7 (vjerovatno i ali ne radi crack