AMD def. Intel...:P

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

AMD vs. Intel ?

AMD
28
70%
Intel
12
30%

Total votes: 40

TourniqueT

Post by TourniqueT »

Hmmmm

Pregrijavanje AMD-ovih procesora je davna proshlost... koja je trenutno nocna mora intela... LGA socket se toliko grije da to nije normalno... Ukoliko i samo ukoliko koristite originalan Intel BOXiran CPU, buka njegovog hladnjaka ce biti podnoshljiva...

Sto ima novoga u AMD-u?

HT (HyperTrade) Technology...
Uz pomoc ove tehnologije AMD-ov procesor je u stanju da komunicira sa ostalim cipovima direktno bez tog da podatci prolaze na sabirnicu.

Primjer:

Procesor - Graficki cip
Procesor - Memorija
Procesor - PCI - slot
Procesor - PCI-Express slot

Ukratko, podatci putuju precicom do zeljene tocke, dok je prije HT-a sve moralo da ide u sabirnicu pa onda prema zeljenom cipu. Zahvaljujuci ovoj tehnologiji AMD-ovi procesori su radili i do 4 puta brze....

Sto se tada desavalo u "The Blue Guys" ekipi?

Edit / Copy - Edit / Paste i kad su zavrsili u jednoj tablici su objavili rezultate:

AMD > HT technology
intel > ahhh me too!

Poslije toga, na scenu stupa AMD-ov 64bit-ni Athlon... bukvalno ZVIJER od procesora, koja trenutno na 32bitnim aplikacijama DERE intela za cijelih 48 do 84,30% po brzini obradjenih i transportovanih podataka. A u AMD-u tvrde da ce ovo na 64bit-nim platformama tek da dodje do izrazaja...

Opet su the blue guys uzeli staru njihovu taktiku i napravili copy / paste pa je doticna tablica izgledala ovako:

AMD > HT technology | 64 bit

intel > me too!

U sustini sada se pojavljuje jedan problem.

AMD 64bitna tehnologija je uspjesno razvijena i do danashnjeg dana nema problema. Barem ne nekih za koje se cuje u javnosti... dok the blue guys i njihovi procesori postaju poznati po tom pregrijavanju, prebucnom radu coolera, pa u odredjenim (extremnim situacijama) gdje je covjek npr drzao comp u blizini radiatora, njegov blue guys CPU se toliko zagrijao da je stopio socket ispod sebe...

Fora je u tome sto se u BiH I dalje Intel prodaje puno vishe nego AMD, dok je AMD u blagom porastu...

Iskreno kao fan AMD-a (a korisnik intel-a) :-? nadam se da ce se ova situacija promijeniti.

AMD - Advanced microsystem devices, je kompanija koja proizvodi nasu digitalnu buducnost, bukvalno je stvara...

respect.
Anell

Post by Anell »

Ma ja sam samo uzeo AMD zato sto bolje zvuci!
Drugo sponzorisu se na Ferrarijevim bolidima!
I trece mislim da 64bitna tehnologija, mnogo bolje radi nego 32bitna!
Jer to je nekako kao da poredite SDDR i DDR!
Pooll

Post by Pooll »

Bogme AMD vodi... :D :lol: :lol:
perke

Post by perke »

Pooll wrote:Bogme AMD vodi... :D :lol: :lol:

normala da vodi :D jos juce izasao novi FX60 :D jede malu djecu za dorucak i zaliva benzinom :-) a pritom ne podriguje :D strasno nesto :-)
Post Reply