Isporuka ide preko UPS-a i sigurno naplaćuju carinu i njihove troškove.To dođe oko 100 KM.Osobno iskustvo par mjeseci staro.Lud i ponosan wrote:Upravo sam ga narucio, u pravu si, za nas je 109 dolara + 20 dolara shipinga, to nekad na zadnjem koraku dodaju, a sve do tada lijepo i upadljivo pise FREEhuxley wrote:Ako si u Bosni, sumnjam da ćeš moći kupiti ovaj od 79 USD - tebe će koštati 99 USD. Ako si primjetio, 79 USD je verzija sa 'reklamama', za koje znaju da su nerelevantne u BiH. Tako su mene preusmjerili na check-outu, a na kraju nisam kupio ništa. Ali ako uspiješ, javi kako.Ma nek' i uzmu, na 79 dolara
Razlog zašto sam uopšte ovo i gledao je da mi je 'procurio' e-ink na mom Kindle-u sa tastaturom (jer se jedan od ukućana naslonio na Kindle), a na Amazon Kindle forumu mi rekoše da se to ne može popraviti. Navodno bi se mogla dobiti zamjena od njihovog Customer Service-a, ali to još nisam pokušavao.![]()
Nisam uzeo touch, vec ovaj standardni, kako si ti zadovoljan?
Sad ostaje da se molim da mi ne naplate carinu i pdv, mada sam nesto skeptican.
Amazon Kindle
Moderator: Benq
-
AdrianMole
#251 Re: Amazon Kindle
- madnessa
#252 Re: Amazon Kindle
U isto vrijeme kada sam naručila ovaj od 109$ sam saznala da mi je u US kupljen Kindle Touch na poklon. Tako da sada prodajem verziju od 109$, nov. Nisam ga uopće koristila. Samo sam pročitala uputstvo za korištenje.
Izvinjavam se moderatorima ukoliko kršim neko pravilo. Slobodno obrišite post.
Ranije sam čitala na staroj verziji. Ova se čini boljom. U biti jako sam zadovoljna Kindle-om. Nema ometanja kao na računaru (uvijek nekako završim na forumu dok pokušavam da čitam), mogu da se namjestim kako mi volja, a i oči se manje umaraju tako da mogu duže da čitam. Definitivno treba neka lampica za čitanje ukoliko nemate dobru rasvjetu kući (kod mene sve lampe u ćoškovima, neka romantika
).
Edit: Kindle otišao. Izvinjavam se svima koji su htjeli da ga kupe.
Ranije sam čitala na staroj verziji. Ova se čini boljom. U biti jako sam zadovoljna Kindle-om. Nema ometanja kao na računaru (uvijek nekako završim na forumu dok pokušavam da čitam), mogu da se namjestim kako mi volja, a i oči se manje umaraju tako da mogu duže da čitam. Definitivno treba neka lampica za čitanje ukoliko nemate dobru rasvjetu kući (kod mene sve lampe u ćoškovima, neka romantika
- madnessa
#253 Re: Amazon Kindle
Sorry. Baš si peh.Lud i ponosan wrote:^^
I ja bih ga kupio da si ovo ponudila par sati prijeOvako sam ga narucio i ujutru procitam tvoju ponudu, ebiga
Meni je carine i PDVa došlo 91.40KM pored 109$ za Kindle i 20$ shippinga. Pa ko ima bilo kakvu shemu za nabaviti iz USA ili bilo koje druge države isplativije mu je. Znala sam da će doći nešto, ali da je tarifa ovako velika nisam ni zamišljala.
-
casanova123
#254 Re: Amazon Kindle
madnessa wrote:U isto vrijeme kada sam naručila ovaj od 109$ sam saznala da mi je u US kupljen Kindle Touch na poklon. Tako da sada prodajem verziju od 109$, nov. Nisam ga uopće koristila. Samo sam pročitala uputstvo za korištenje.![]()
Ranije sam čitala na staroj verziji. Ova se čini boljom. U biti jako sam zadovoljna Kindle-om. Nema ometanja kao na računaru (uvijek nekako završim na forumu dok pokušavam da čitam), mogu da se namjestim kako mi volja, a i oči se manje umaraju tako da mogu duže da čitam. Definitivno treba neka lampica za čitanje ukoliko nemate dobru rasvjetu kući (kod mene sve lampe u ćoškovima, neka romantika).
a kako si ga dobila na poklon? hocu i ja to da kupim
- madnessa
#255 Re: Amazon Kindle
Pa najbolje je da ti neko kupi u US i tako izbjegneš veliko deranje kože na carini. Druga opcija je ebay. Tamo ima svih modela i dostava nije ograničena po modelima i zemljama. Ali tako ti ne gine carina...casanova123 wrote:a kako si ga dobila na poklon? hocu i ja to da kupim
Stvarno mi nije jasno kako na trošak od 185KM carina naplati 91.40KM...
- 6.april
#256 Re: Amazon Kindle
Otisao?madnessa wrote:U isto vrijeme kada sam naručila ovaj od 109$ sam saznala da mi je u US kupljen Kindle Touch na poklon. Tako da sada prodajem verziju od 109$, nov. Nisam ga uopće koristila. Samo sam pročitala uputstvo za korištenje.![]()
Ranije sam čitala na staroj verziji. Ova se čini boljom. U biti jako sam zadovoljna Kindle-om. Nema ometanja kao na računaru (uvijek nekako završim na forumu dok pokušavam da čitam), mogu da se namjestim kako mi volja, a i oči se manje umaraju tako da mogu duže da čitam. Definitivno treba neka lampica za čitanje ukoliko nemate dobru rasvjetu kući (kod mene sve lampe u ćoškovima, neka romantika).
Ima li jos neko da prodaje?
- 6.april
#257 Re: Amazon Kindle
Nikada nisam kupovala preko interneta, pa me zanima...koliko mi se isplati naručiti, sa koje stranice, ima i na pik.ba po 300KM - isplati li se to?
Treba mi isključivo nov.
Hvala na svim informacijama.
Treba mi isključivo nov.
Hvala na svim informacijama.
-
casanova123
#258 Re: Amazon Kindle
za 300 km mozes dobiti i od amazona zapakovan 
- 6.april
#259 Re: Amazon Kindle
Na Amazonu je 80$.
Koliko da očekujem da bude sa poštarinom, carinom i ostalim troškovima?
Koliko da očekujem da bude sa poštarinom, carinom i ostalim troškovima?
- Palpatine
#260 Re: Amazon Kindle
160 KM izadje sve sa postarinom, stize za 2-4 dana, medjunarodni kurir
ne narucuj s pika, uglavnom su polovni, i nevjerovatno precijenjeni
ne narucuj s pika, uglavnom su polovni, i nevjerovatno precijenjeni
- 6.april
#262 Re: Amazon Kindle
Gledam ponudu na amazonu za Kindle touch 3G.
On ima i WiFi i 3G.
I košta 150$.
Da li neko ima ovaj, koliko bi taj došao sa svim uključenim troškovima i da li ovo 3g ima i kod nas?
On ima i WiFi i 3G.
I košta 150$.
Da li neko ima ovaj, koliko bi taj došao sa svim uključenim troškovima i da li ovo 3g ima i kod nas?
- Qler
#263 Re: Amazon Kindle
Kod ovog kindle.a da li moraju knjige samo sa amazona ili ima i drugih izvora, i da li ima knjiga na nasem jeziku?
-
someone_
#264 Re: Amazon Kindle
Ne znam smiju li se na foumu vako stvari reklamirat, ali ako ko hoce Kindle za 220KM nek javi na pm.
- Qler
#265 Re: Amazon Kindle
Jel ovaj sto je na amazonu 160KM sa postarinom?
- 6.april
#266 Re: Amazon Kindle
To je već malo preskupo.zoom66 wrote:shto niko ne pominje kindle fire? utisci, ovo ono
- 6.april
#267 Re: Amazon Kindle
Koji, kakav?someone_ wrote:Ne znam smiju li se na foumu vako stvari reklamirat, ali ako ko hoce Kindle za 220KM nek javi na pm.
- 6.april
#268 Re: Amazon Kindle
Qler wrote:Kod ovog kindle.a da li moraju knjige samo sa amazona ili ima i drugih izvora, i da li ima knjiga na nasem jeziku?
The fourth generation Kindle, Kindle Touch and Kindle Touch 3G are able to display Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, and PRC files natively. HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, and BMP are usable through conversion. The Touch and Touch 3G versions are also able to play Audible (Audible Enhanced(AA,AAX)) and MP3 files
Tako piše na Wiki.
- 6.april
#269 Re: Amazon Kindle
Tako su meni napisali.Qler wrote:Jel ovaj sto je na amazonu 160KM sa postarinom?
Samo se ja sad malo nećkam izmedju ovog sa 3G.
Koliko mi to treba? Kakve su prednosti?
Help pliz
- elixiaboy
#270 Re: Amazon Kindle
da li kindle podrzava pdf format? tj. da li mogu svoju pdf-ebooks kolekciju direktno presnimiti na kindle ili moram prethodno konvertirati te pdf-fileove u neki posebni format?
hvala i poz
hvala i poz
- 6.april
#271 Re: Amazon Kindle
elixiaboy wrote:da li kindle podrzava pdf format? tj. da li mogu svoju pdf-ebooks kolekciju direktno presnimiti na kindle ili moram prethodno konvertirati te pdf-fileove u neki posebni format?
hvala i poz
6.april wrote:Qler wrote:Kod ovog kindle.a da li moraju knjige samo sa amazona ili ima i drugih izvora, i da li ima knjiga na nasem jeziku?
The fourth generation Kindle, Kindle Touch and Kindle Touch 3G are able to display Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, and PRC files natively. HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, and BMP are usable through conversion. The Touch and Touch 3G versions are also able to play Audible (Audible Enhanced(AA,AAX)) and MP3 files
Tako piše na Wiki.
- 6.april
#272 Re: Amazon Kindle
Ne mogu naći..da li Amazon prima pay pal uplate?
- Rosebud_
#273 Re: Amazon Kindle
Jel ko narucio Kindle Fire preko amazona? Ako jeste, kolko vas je doslo sve skupa ( sam uredjaj 199$+ ostalo) 
- Rosebud_
#274 Re: Amazon Kindle
Haj pa javi sve finoLud i ponosan wrote:Ja sam narucio prije par dana kindle 6'' (osnovni model), cijena za BiH je 109$+20$ shippinga... Dolazi UPS-om i evo danas je paket stigao u Sarajevo. Ocekujem sad poziv i detalje oko carine i pdv-a, tj. koliko ce mi uzeti para.
Tako da ova ponuda od 79 dolara i free shipping na nas se ne odnosi, naravno![]()
Sto se tice ekrana u boji, mislim da to nije dobra kupovina i da se u tom slucaju vise isplati uzeti neki tablet uredjaj.
- dr.Gonzo
#275 Re: Amazon Kindle
Meni danas drugi kindle 3 skroz pobudalio (poceo sam pustati neke audio knjige, i to u nezgodnoj situaciji), onda nisam mogao doci do bilo kakvog menija, nece da reaguje i tacka. Prvi je davno crkao iz cista mira nakon 2 sedmice, al ovaj je fino radio jedno godinu dana.
Na kraju mi je pomogao hard reset(drzati power slider pritisnutim tacno 15 sekundi), al vec sam htio poslati Amazon u neku stvar
Na kraju mi je pomogao hard reset(drzati power slider pritisnutim tacno 15 sekundi), al vec sam htio poslati Amazon u neku stvar