Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Amazon Kindle kao "kralj" ebook readera zelim da cujem vasa iskustva misljenja itd.
Da li je jos rano za ovaj ti tehnologije?
Da li se uopste kod nas isplati imati nesto ovakvo?
sta cita od programa? da li se na njega mogu ucitati i skinute knjige i tekstovi sa scribd-a na primjer koji su u word i pdf formatu ili na njega ide samo neki kindle format teksta i knjige?
Svi Office fajlovi se mogu uz mnoštvo besplatnih programa snimiti kao .PDF tako da i nije mnogo bitno čita li ili ne office fajlove
Kindle DX ću dobiti sutra ili u ponedjeljak, zadnju generaciju, pa ću onda da ponudim konkretnije informacije.
a znaci cita pdf? e to mi je bilo bitno. konto sam da nisu izumili neki njihov poseban format kako bi nas natjerali da kupujemo te e-knjige preko amazona umjesto da ih besplatno skidamo sa raznoraznih sajtova u ovim vec nama poznatim formatima pdf, word, powerpoint......
karanana wrote:sta cita od programa? da li se na njega mogu ucitati i skinute knjige i tekstovi sa scribd-a na primjer koji su u word i pdf formatu ili na njega ide samo neki kindle format teksta i knjige?
apple proizvodi ne vrijede ni trecinu svoje cijene. ali apple kao kompanija je miljama ispred konkurencije u marketingu i PR-u. pravo je cudo kako uspiju ubijediti toliko ljudi da im poklanjaju tesko stecene pare zakljucak, svaka cast jobsu i drustvu, ali proizvodi, hvala ali ne hvala, ima bolje i jeftinije.
EDIT: izvinjenje autoru teme na offtopicu, morao sam reagovat na ove ispade
Last edited by Neelix on 11/08/2010 09:48, edited 1 time in total.
kakve veze ima apple sa kindle-om?
ili samo konstatiras?
hvala za supporting file formate.
uzeo bih ovo da ne moram platiti postarinu a posebno carinu nasim gladnim lihvarima. ovako cu cekati da nadjem nekog da mi to uzme i donese.
- osjecaj knjige u ruci jeste prelijep i slazem se da neke treba kupiti i imati ali ne sve
- hebo ga apple vise nemojte smarati (iako cijenim sva misljenja)
- ako zelite kindle kupite refurbished ili preko ebeya meni neki prijatelji dolaze pa ce mi donijeti u torbi
dr.gog wrote:A šta mislite ima li kakve koristi od Kindlea i sličnih sprava(ove što je Zoom preporučio npr.), za školsku djecu?
A šta da ti kažem, ja lično smatram da i nema baš mnogo. Da bi to u praksi kako tako funkcionisalo potrebno je imati literaturu u .pdf formatu. Neznam koliko toga ima za omladinu xD
dr.gog wrote:A šta mislite ima li kakve koristi od Kindlea i sličnih sprava(ove što je Zoom preporučio npr.), za školsku djecu?
A šta da ti kažem, ja lično smatram da i nema baš mnogo. Da bi to u praksi kako tako funkcionisalo potrebno je imati literaturu u .pdf formatu. Neznam koliko toga ima za omladinu xD
ima literature naravno za svagoga, ali oko djece sve elektronika, cd, video, tv, cell, wireless, kindle bla bla. postaju ovisnici. nema aktivnosti, slabi vid. nema interakcije sa roditeljima. podaj djetetu nesto realno i stvarno. izvedi ga u prirodu, podaj mu knjigu. jos djeca danasnja postanu geek bukvalno prekonoci pa roditelje oko prsta mogu okretati i sakrivati im svasta nesta, sto nije ok.