Amazon Firestick TV - problem
Moderator: Benq
-
markopd
#1 Amazon Firestick TV - problem
Pozdrav,kupio sam prije nekoliko dana Amazon Firestick i imam problem sa WiFi konekcijom.Naime imam optički internet brzine 70/35 Mbit/s,na svim ostalim uređajima gdje koristim WiFi (mobilni telefon,laptop,drugi Xiaomi stick) imam normalnu brzinu interneta,dok na ovom Firesticku download jedva mjeri 3 Mbit/s,a sa uploadom nema problema.Do čega bi mogao biti problem,s obzirom da je ruter samo dva metra od ovog sticka kao da postoji neko ograničenje za download?
- Dope_Man
#2 Re: Amazon Firestick TV - problem
Jesi li probao neku drugu konekciju? Mozes cak i probati samo preko mobilnog hotspota ili napraviti hotspot preko laptopa sa te iste konekcije.
-
markopd
#3 Re: Amazon Firestick TV - problem
Nisam probao jer sam gotovo uvjeren da je problem u sticku.Na ostalim uređajima sa WIFI nemam nikakvih problema.
Edit : Probao sam sa mobilnim internetom (25 Mbit/s),opet ista stvar.
- Dope_Man
#4 Re: Amazon Firestick TV - problem
Onda je nesto do sticka. Treba da radi "out of the box" bez ikakvih problema. Moguce da ima neki problem jer ja se ne sjecam da sam vidio na svom opcije da ga ogranicim na neku brzinu.
-
Rogie
#5 Re: Amazon Firestick TV - problem
Probaj restart uredjaja (u postavkama sticka imas tu opciju), ili ga iskljuci iz struje. Je li firestick 4k (max) u pitanju?
U krajnjem slucaju, factory reset.
- typeOnegative
#6 Re: Amazon Firestick TV - problem
markopd wrote: ↑05/09/2022 15:55 Pozdrav,kupio sam prije nekoliko dana Amazon Firestick i imam problem sa WiFi konekcijom.Naime imam optički internet brzine 70/35 Mbit/s,na svim ostalim uređajima gdje koristim WiFi (mobilni telefon,laptop,drugi Xiaomi stick) imam normalnu brzinu interneta,dok na ovom Firesticku download jedva mjeri 3 Mbit/s,a sa uploadom nema problema.Do čega bi mogao biti problem,s obzirom da je ruter samo dva metra od ovog sticka kao da postoji neko ograničenje za download?
Nema nikakvih ograničenja za download. Jel spojen na 2.4 ili 5 GHz wifi? Iz nekog razloga na 2.4 znaju bit ocajne brzine na fireu,dogodilo mi se da se slucajno prebaci na 2.4 wifi i ne moze meda, prebacim na 5,sve u redu..
Bas mi mirise da bi to mogao bit problem..
-
markopd
#7 Re: Amazon Firestick TV - problem
Probaću restart,a onda vjerovatno i fabrički reset.Ovo ostalo sam već pokušavao,od restarta rutera do isključivanja sticka iz struje,promjene adaptera...
Prilikom speedtesta na sticku primjetio sam i veoma visok ping-jittler cca 100ms,što uopšte nije slučaj na ostalim uređajima gdje koristim internet.
-
Daj Nedam
#8 Re: Amazon Firestick TV - problem
Update prvo uradi ako ne pomogne onda faktori reset.
Obično nakon update sve proradi.
Obično nakon update sve proradi.
-
markopd