Amazon Firestick TV - problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
markopd

#1 Amazon Firestick TV - problem

Post by markopd »

Pozdrav,kupio sam prije nekoliko dana Amazon Firestick i imam problem sa WiFi konekcijom.Naime imam optički internet brzine 70/35 Mbit/s,na svim ostalim uređajima gdje koristim WiFi (mobilni telefon,laptop,drugi Xiaomi stick) imam normalnu brzinu interneta,dok na ovom Firesticku download jedva mjeri 3 Mbit/s,a sa uploadom nema problema.Do čega bi mogao biti problem,s obzirom da je ruter samo dva metra od ovog sticka kao da postoji neko ograničenje za download?
Dope_Man

#2 Re: Amazon Firestick TV - problem

Post by Dope_Man »

Jesi li probao neku drugu konekciju? Mozes cak i probati samo preko mobilnog hotspota ili napraviti hotspot preko laptopa sa te iste konekcije.
markopd

#3 Re: Amazon Firestick TV - problem

Post by markopd »

Dope_Man wrote: 05/09/2022 15:59 Jesi li probao neku drugu konekciju? Mozes cak i probati samo preko mobilnog hotspota ili napraviti hotspot preko laptopa sa te iste konekcije.
Nisam probao jer sam gotovo uvjeren da je problem u sticku.Na ostalim uređajima sa WIFI nemam nikakvih problema.

Edit : Probao sam sa mobilnim internetom (25 Mbit/s),opet ista stvar.
Dope_Man

#4 Re: Amazon Firestick TV - problem

Post by Dope_Man »

Onda je nesto do sticka. Treba da radi "out of the box" bez ikakvih problema. Moguce da ima neki problem jer ja se ne sjecam da sam vidio na svom opcije da ga ogranicim na neku brzinu.
Rogie

#5 Re: Amazon Firestick TV - problem

Post by Rogie »

markopd wrote: 05/09/2022 16:03 Nisam probao jer sam gotovo uvjeren da je problem u sticku.Na ostalim uređajima sa WIFI nemam nikakvih problema.

Edit : Probao sam sa mobilnim internetom (25 Mbit/s),opet ista stvar.
Probaj restart uredjaja (u postavkama sticka imas tu opciju), ili ga iskljuci iz struje. Je li firestick 4k (max) u pitanju?

U krajnjem slucaju, factory reset.
typeOnegative

#6 Re: Amazon Firestick TV - problem

Post by typeOnegative »

markopd wrote: 05/09/2022 15:55 Pozdrav,kupio sam prije nekoliko dana Amazon Firestick i imam problem sa WiFi konekcijom.Naime imam optički internet brzine 70/35 Mbit/s,na svim ostalim uređajima gdje koristim WiFi (mobilni telefon,laptop,drugi Xiaomi stick) imam normalnu brzinu interneta,dok na ovom Firesticku download jedva mjeri 3 Mbit/s,a sa uploadom nema problema.Do čega bi mogao biti problem,s obzirom da je ruter samo dva metra od ovog sticka kao da postoji neko ograničenje za download?

Nema nikakvih ograničenja za download. Jel spojen na 2.4 ili 5 GHz wifi? Iz nekog razloga na 2.4 znaju bit ocajne brzine na fireu,dogodilo mi se da se slucajno prebaci na 2.4 wifi i ne moze meda, prebacim na 5,sve u redu..
Bas mi mirise da bi to mogao bit problem..
markopd

#7 Re: Amazon Firestick TV - problem

Post by markopd »

Rogie wrote: 05/09/2022 16:17
Probaj restart uredjaja (u postavkama sticka imas tu opciju), ili ga iskljuci iz struje. Je li firestick 4k (max) u pitanju?

U krajnjem slucaju, factory reset.
Probaću restart,a onda vjerovatno i fabrički reset.Ovo ostalo sam već pokušavao,od restarta rutera do isključivanja sticka iz struje,promjene adaptera...
Prilikom speedtesta na sticku primjetio sam i veoma visok ping-jittler cca 100ms,što uopšte nije slučaj na ostalim uređajima gdje koristim internet.
Daj Nedam

#8 Re: Amazon Firestick TV - problem

Post by Daj Nedam »

Update prvo uradi ako ne pomogne onda faktori reset.

Obično nakon update sve proradi.
markopd

#9 Re: Amazon Firestick TV - problem

Post by markopd »

Daj Nedam wrote: 06/09/2022 08:50 Update prvo uradi ako ne pomogne onda faktori reset.

Obično nakon update sve proradi.
Update sam odradio odmah kada sam ga prvi put upalio.Ostalo mi je još ovo sa 2,4 i 5 GHz da probam i fabrički reset.
Post Reply