Ja bih zamolio ove pojedine vrsne znalce da ne lupetaju bezveze ako ne znaju, nije forum da nekom odmognete nego pomognete.
Amazon.com kao radnja ne salje nista osim tih filmova, cd-a, dvd-a, knjiga i amazonov KINDLE-a. Cuo sam da je neko lupio da ne mozes naruciti kindle, kindle je amazonov proizvod koji ljudi salju svugdje u svijetu.
Druga stvar, amazon kao servis internet trgovine nudi drugim radnjama da prodaju svoju robu, a amazon je samo posrednik. Dakle to nije roba u vlasnistvu amazona nego nekih drugih radnji koje prodaju preko amazona. Tako vi mozete naruciti bilo sta ( obucu, odjecu, nakit i drugo) ako ta radnja nudi opciju za slanje u evropu. Naravno cijene postarine zavise od radnje do radnje. Ja sam narucio caterpillar cizme koje su me kostale oko $ 80 + postarina 25 $ i + carina oko 80 KM. Radnja u kojoj sam ja uzeo salje robu DHL-om za nekih 4-5 dana. Trebate biti oprezni s tim kako vam se roba salje, pitate da li nude povrat novca u slucaju da roba nestane. S DHL om vam nece nikad nestati to je garant

i sa FEDEX om itd, a za ostalo standardno slanje gdje oni dopreme do BH poste to sami Bog zna sta moze biti. Meni jednom nije stigla stvarka koju sam narucio, ko je maznuo Bog zna, znajuci nas balkanski mentalitet sve vise sumnjam u domace neandertalce kojima se urezala ta zelja da stalno kradu ako postoji mogucnost da se ne skonta ko krade ( a nije bilo moguce skontati jer nije bilo tracking broja posto je standardna posiljka i ovi sto salju racunaju na fer odnos ljudi koji vrse transport).
S DHL om je druga stvar, dobijete tracking broj i preko interneta pratite gdje vam je posiljka u svakom trenu, nije kao GPS nego je bolje

.
Sretno i posteno dragi moji Bosanci i Hercegovci.