Pozdrav, može li neko objasniti kako radi Amazon i BiH od kada je BiH uvrštena u spisak Amazona?
Recimo, želim naručiti artikal košta 800km i prodaje ga zvanična Amazonova trgovina i ne piše nigdje da se naplaćuje shipping, i onaj fee depozit. Da li to znači da mi ni na granici neće uzeti ništa jer šalje Amazon direktno ?
Amazon /BiH 3022
Moderator: anex
-
emirolini
#2 Re: Amazon /BiH 3022
Ne, BH granica ce ti uzeti sve sto se moze uzeti, a mozda i sam proizvod.ZemoBa wrote: ↑05/05/2022 06:25 Pozdrav, može li neko objasniti kako radi Amazon i BiH od kada je BiH uvrštena u spisak Amazona?
Recimo, želim naručiti artikal košta 800km i prodaje ga zvanična Amazonova trgovina i ne piše nigdje da se naplaćuje shipping, i onaj fee depozit. Da li to znači da mi ni na granici neće uzeti ništa jer šalje Amazon direktno ?
Zaebancije oko prevoda, spedicije… na kraju ce te taj peoizvod izaci 1200-1500. bolje shedi u auto, otidji do Austrije, uzmi sta trebas, jedi, pij i opet ce ti ostati viska.
Ne preporucujem bilo sta preko BH granice kao fizicko lice.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#3 Re: Amazon /BiH 3022
Ako ti pise da ce ti Amazon uzeti Shipping & Import fees to je sve sto ces platiti. Salju DHL-om sa DDP (delivery duty paid) i niko te nista ne pita nego ti samo proslijede paket.ZemoBa wrote: ↑05/05/2022 06:25 Pozdrav, može li neko objasniti kako radi Amazon i BiH od kada je BiH uvrštena u spisak Amazona?
-
Ali_G
#4 Re: Amazon /BiH 3022
Ja sam se jednom zajeb’o i uvez’o stvar iz Hrvatske. Na cijenu artikla (oko 800km) sam platio skoro jos toliko carine, pdv, spedicije, transporta, papircina. Neces vise