Amazon.ba
Moderator: anex
- user071
- Location: Marvin the Paranoid Android: I could calculate your chances of survival, but you won't like it.
- Thorgerson
#2 Re: Amazon.ba
U tekstu pise da smo mi malo trziste.
Da, jesmo pojedinacno.
Ali ako uzmemo u obzir da se ovdje u 4 države govori jedan jezik, to malo mijenja sliku. Onda to tržište i nije toliko malo, jer radi se o 15 miliona ljudi.
Da, jesmo pojedinacno.
Ali ako uzmemo u obzir da se ovdje u 4 države govori jedan jezik, to malo mijenja sliku. Onda to tržište i nije toliko malo, jer radi se o 15 miliona ljudi.
-
Gray
#3 Re: Amazon.ba
Mislim da nema šanse zbog carina, jer jedan od osnovnih principa njihovih je da ti mogu garantovati one day delivery, a to ne mogu ako se prije toga mora proći carinska procedura, a to mora ako im je skladište van BiH. U BiH sigurno neće praviti skladište smao za nas, tako da mislim da su izuzetno male šanse za to.
-
Gray
#4 Re: Amazon.ba
Thorgerson wrote:U tekstu pise da smo mi malo trziste.
Da, jesmo pojedinacno.
tačno, ali opet, problem su granice. Da je to jedno carinsko područje pa se ima jedan fulfilment center za 15 miliona ljudi ok, ali ovak ako je skladište u srbiji, ti naručiš nešto iz BiH, pa moraš platiti carinu, pdv, čekati 10 dana... tako da mi nismo jedno tržište.