AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Cabadahija

#1 AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by Cabadahija »

AMALGAM je OTROVNA i veoma KANCEROGENA hemijska supstanca od koje se "mijese" plombe za popravljanje zuba.

Amalgamska smjesa može biti različitog sastava, ali u biti temelj ovog OTROVA je ŽIVA koja se miješa sa nekim od sljedećih metala:

CINK, BAKAR ili SREBRO, a u pojedinim slučajevima, čak i OLOVO!!! :run:

Za početak teme, sasvim dovoljno da znamo kakve OTROVE otapamo u ustima 24 sata na dan!!!
DoctorSa

#2 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by DoctorSa »

oh onda meni nema spasa, imam ih mnogo :D
nellington

#3 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by nellington »

Kolika je dozvoljena dnevna doza unosa žive prema WHO?
immuno

#4 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by immuno »

Ove teorije o stetnosti amalgamski plombi su vrlo oprecne.Unazad nekih 10-tak godina (mozda i malo vise) tvrdi se da su te plombe jako stetne mada su one najtvrdje plombe koje su dosad koristene u te svrhe.Jako puno studija je uradjeno na temu amalgam da ili ne i vrlo razliciti rezultati su dobijeni tako da ima jos uvijek zubara ili stomatologa koji nisu misljenja da te plombe treba mijenjati !Eh sad.......
Optimist

#5 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by Optimist »

Ova vrsta plombi su u upotrebi od razvoja stomatologije. I dan danas vaze kao jedne od najboljih i najizrzljivijih plombi. Kad se ljudi dosad nisu otrovali, nece ni od sad.
Cabadahija

#6 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by Cabadahija »

@Optimist.

Misliš prijatelju da se ljudi nisu otrovali od amalgamski plombi?? Ja se ne bih složio s tobom, nikako!

Zašto? Pa vidi, odgovor je vrlo jednostavan. Naime, ljudi po svojoj prirodi funkcionišu po principu:
HOĆU SAD, I HOĆU SVE, i najmanje odstupanje od ovog stava izaziva nevjericu, pa čak i podsmijeh, i to opet po principu: "HAJ BA, ŠTA IMA VEZE ZA AMALGAM, NEĆE ONO MENI NIŠTA".
Međutim, to nije slučaj samo sa amalgamskim plombama, već sa skoro svim, hajd da kažem, "pojavama" u životu. Navest ću samo neke primjere:

- LUDE KRAVE, ZAGAĐIVANJE PRIRODE (dugoročno), AZBEST (dokazano da je kancerogen), itd, itd, itd.

Opet ja ne kažem nikome da MORA povaditi amalgamske plombe iz usta, i da mora uraditi ovo ili ono, ja jednostavno prenosim moja iskustva i iskustva moje familije i nekih prijatelja koji su se otrovali amalgamom i živom iz tih amalgama.

Ja jednostavno hoću da ZNAM šta mi se ugrađuje u organizam želim da to sazna što više ljudi, jer vjerujem da ima puno ljudi koji i ne znaju da drže ŽIVU (tempiranu bombu) u vlastitim ustima, koja se polahko, ali NEUMOLJIVO otapa i truje im organizam i stvara podlogu za nastanak kancerogenih ćelija.

Opet PONAVLJAM, KO VOLI NEK IZVOLI, i neka se i dalje truje sa amalgamima, tj ŽIVOM, BAKROM, SREBROM, CINKOM i neka taloži teške metale u svojim linfnim čvorovima i u organizmu!!!

I to je neki vid demokratije......... VALJDA! :dance:
Last edited by Cabadahija on 14/05/2010 16:34, edited 1 time in total.
Cabadahija

#7 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by Cabadahija »

Idemo mi dalje sa informisanjem ljudi.

Dakle, da vidimo u biti šta je to ŽIVA, i o kakvom otrovu se radi, tj kakav otrov nosimo u ustima!!!

ŽIVA

Živa je TEČNI METAL i zastupljena je u zemljinoj kori u količini od 0,05 ppm (eng. parts per million).

Živa posjeduje osobinu da RASTVARA METALE (izuzetak su: željezo, platina, volfram i molibden).
Posjeduje veliku isparljivost, tj pri temperaturi od cca 20 stepeni C prag bezbjednosti žive u vazduhu iznosi 0,05 mg Hg (ŽIVE) po m3 vazduha. Zbog toga prosuta živa predstavlja ogromnu opasnost od trovanja. Naravno, do ovih ISPARENJA dolazi i ukoliko imamo AMALGAMSKU plombu u zubu, pa konzumiramo vrelu kahvu, čaj, ili kakvo vruće jelo.

A pazi sad za šta se koristi, ovo je BETON ;)

Dakle, Živa se koristi za punjenje termometara, barometara, manometara, itd. Velike količine žive se koriste za dobijanje srebra i zlata i za proizvodnju eksplozivnih materijala. Spojevi žive takođe imaju veliku primjenu:

- Za pravljenje elektroda
- Živa služi i kao katalizator u organskim sintezama, u metalurgiji, kao sredstvo za dezinfekciju.
- Također, ima je u sastavu AMALGAMSKIH plombi i koristi se u proizvodnji detonatora.

(Jooooj jarane, ovo mi je BETON, hej, DETONATOR!! ;) ) :cry:

Mnoge tragične događaje (masovna smrt trovanjem) su izazvali baš organski spojevi žive.
Na primjer u Japanu, Gvatemali, Iraku, Pakistanu. Svi ti slučajevi su bili izazvani korištenjem namirnica koje su bile zatrovane živom.
U Iraku je NPR. od 1971.-1972. pomrlo preko 3000 ljudi zbog korištenja pšenice koja je u sebi sadržavala fenil-živu, a za koju su neki "pametnjakovići" smislili "foru" kako fenil-živa POVEĆAVA PRINOSE PŠENICE!!! :dance:

Unošenje alkalnih jedinjenja žive u ljudski organizam, živa pomoću krvotoka dolazi do moždanih ćelija onemogućavajući mozgu doliv krvi, te tako izaziva poremećaje u nervnom sistemu.

Pa eto, navalimo na amalgamske plombe. Jako su "zdrave" ;) 8)
MAN-lion's coach

#8 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by MAN-lion's coach »

Koji si ti kloc.

Pa evo ja nosam bijele plombe i maltene svaka 3,5 mjeseca moram ići i to kontrolisati upravo zato što nisu izdržljive.

Mama mi ne da da nosam crne,kaž kad budeš stara nana stavljaj.Mlada si . :D :D

Kad su toliko kancerogene koliko je umrlo kod nas ljudi od toga? :mrgreen: :mrgreen:
roki

#9 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by roki »

Te crne plombe traju i po 10 godina.Prve sam stavio neke 1996 i sada ih tek mijenjam.Nasuprotim crnim,bijele plombe mi pucaju i ispadaju svako pola godine
kamen spoticanja

#10 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by kamen spoticanja »

babyline wrote:aha dobro jutro kolumbo, ali ovaj hype promjena plombi , vadjenje amalgamskih i stavljanje "bijelih" (koje su u vecini slucajeva manje trajne i funkcionalne) se na zapadu zavrsilo. sa rezultatom, da je opasnije ponovno bezpotrebno vaditi te plombe, jer ziva je otrovn akada je tecna, kad se stisne u leguri kao sto je plomba, to otpustanjeje mini-minimalno :D eto sada svi juris zubarima mjenjat plombe
upravo tako...s tim da cu jos dodati da je ziva iz amalgama stetna samo onda kad je tecna ,dakle nevezana i onda kad nije u dodiru s pljuvackom...tako da su sanse da se otrujes zivom iz amalgama jako jako male...puno vece sanse ima stomatolog koji skida amalgamsku plombu jer "suhi" dijelovi amalgama lete na sve strane...ali i to uz dobru zastitu ne predstavlja problem ;-) i nikada ni jedna relevantna studija nije dokazala da je amalgam stetan... :)
evo ja sam stomatolog i imam u ustima par komada tog "otrova" i ne pada mi na pamet da ih mjenjam kompozitnim plombama...a vjeruj mi i da znam zasto :wink:
no nije mi jasno odkud ti ovakva histerija...bavis se proizvodnjom kompozita more bit? :-)
donBeton

#11 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by donBeton »

Ljudi su postali takve pizde to je nevjerovatno. Kreneš na more krema za sunčanje: jedna, druga, za komarce, za ovo i ono, obavezno cvike sa UV zaštitom, tamo naravno neće zacugat uz janje pečeno i zapaliti, jer su na dijeti, ovo drugo i da ne govorim. Eh, vidi sad ovo: prethodnu rečenicu ćete jako rijetko čuti, ali svakako ćete svakodnevno čuti brojne kampanje koje mene osuđuju ako ja radim sve ovo iz prethodne rečenice. Stipu me ba...
JThomas

#12 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by JThomas »

pa u upotrebi su boga već pitaj koliko, a životni vijek se za to vrijeme i dalje povećava...

što ne mogu na erende kora...sve kancerogeno, sve otrovno, sve pospješuje srčane bolesti, sve, da izvineš, jebano...što meša reče, boj se ovna, boj se govna, kad ću živjet'? i šta ću raditi i jesti? :roll:
Cabadahija

#13 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by Cabadahija »

Mah, ODLIČNO LJUDI MOJI, ODLIČNO!!! ;-)

Kako ste samo skontali da se ja bavim, pazi sad GLUPOSTI -

............ "PROIZVODNJOM KOMPOZITNIH PLOMBI !!!" :-D :D :-) :skoljka: HA HA HA HA!!! :D

Očigledno da ovdje ima i dječice koji pišu postove samo da bi nešto napisali, ali ne zamjerim ja njima, jer majka priroda se grubo našalila s takvima, pa ih moramo shvatit. :D

Ja sam lijepo napiso, ali pojedinci NE ZNAJU ČITATI:

.... BAŠ ME BRIGA HOĆEL KO VADIT AMALGAME IZ USTA ILI NEĆE!!! 8) 8-)

Jesul sad "pojedinci" skontali???! Ako nisu, ja im pomoć' ne mogu, možda ih ozdravi AMALGAMSKA PLOMBA?! :lol:

Ja sam samo napisao od čega se amalgamska plomba sastoji, kad već vaši kvazi-zubari ne znaju ili neće da vam kažu kakav hamelj držite u ustima, i opet ponavljam, ko voli ŽIVU i teške metale, može sebi i iz toplomijera vadit pa piti, opet privatna stvar, kao onaj što je sebi neki dan ODSJEKO, znate već šta... sve je to - LIČNI IZBOR!! ;-) :D

A ti prijatelju što imaš "BIJELE" plombe, malo se raspitaj šta ti je čika zuba postavio u zubiće. Nisi htio crne od 20 KM, pa si stavio bijele od 30KM??? ;-) Eeeeeee majstore moj, pa gdje si ti vidio za 30 maraka popravit zub i nosit plombu 10 godina???.... (30 maraka podjeljeno na 10 godina = 0.008219178 PFENINGA dnevno). :D

Plombe na bazi KERAMIKE su vrhunske plombe. Istina, koštaju oko 100 KM, ali traju garantovano preko 7 godina. Međutim, čak i ako se oštete, one se rune u sitne čestice keramike (slično kao kod auto-stakla), tako da nema opasnosti čak i kada se progutaju, jer je njihova baza zemlja pečena na visokim temperaturama.

Ja spadam u grupu ljudi koji nisu znali od čega se sastoje amalgamske plombe. Znači, nijedan doktor stomatolog mi to nije rekao, pa stoga samo ih koristio. Međutim, i sama pomisao da u zubima nosam ŽIVU, navela me je da promijenim sve te hamelje, i postavim nove, bijele, ali KVALITETNE.

Naravno, svako ko i pored ovog saznanja i dalje gotivi ŽIVU, CINK & BAKAR, neka nastavi i dalje.... sasvim lična stvar ;)
kamen spoticanja

#14 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

:-) oo keramicar sta ima
nego jesi se ikad zapitao cim se cementira keramicki inley-onlay u zubni kavitet :)
ili recimo sta znaci kompozitna plomba...sta znaci akrilatni monomer koji ostane ako se plomba dobro ne polimerizira,sta je polimeriziranje i od cega zavisi :) koliko je taj monomer kancerogen :) i tako...jesi se tako sto zapitao...nego vidis ja znam od cega se pravi amalgamska plomba jer mi je to posao da znam...i imam ih u ustima pregrst :) i neke stoje evo vec 21 godinu :)
nego de tu nama reci sto prepadas ovaj nas fini narod? :-)
bogoljub

#15 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by bogoljub »

Crne su bolje, mada su otrov!
Mada ni bijele nisu loše!
:)
Cabadahija

#16 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by Cabadahija »

Ne Šmizlo. :D Ne uzbuđuje me informisanost, nego se divim tvojoj glupavosti. Znaš, uvijek su me fascinirali kontraši, a takvih je ova naša BiH prebogata. Znaš, samo brljavite (ne pričate, nego baljezgate), a činjenice negirate bez ikakvih argumenata.

Kao što neko može kazati da amalgamska plomba koja se sastoji od KOKTELA otrovnih sastojaka može biti bezopasna, ja tvrdim (iz iskustva svojih bližnjih) da je amalgam veoma opasan šit, i to je moj stav, isto kao što je tvoj stav da je amalgam bezopasan. ;)

Ti i slični k'o ti ugrađujte amalgamske otrove u vaše zube, a ja i slični meni - nećemo, i stvar je gotova. :D

A što se tiče ovog mudrova "Živara" (joj, zvaću te Živar) (koji fol nosa amalgam 21 god. u zubu), preporučio bih mu da pročita poneku knjigu o stomatologiji, a ne samo da copy-paste podatke sa Wikipedije. :D

Ja u potpunosti vjerujem zubarima koji su koliko-toliko ekološki osvješteni, i koji idu i na manju zaradu, ali ipak imaju neki dignitet, i rade svoj poso ne samo zbog puke lovine. Oni će mi najbolje objasniti i šta je keramika, i šta je plastika, a amalgam već znam da je OTROV, i ne moram više razbijat glavu oko toga. Ja sam ga se riješio za sva vremena hvala Bogu.
Istina, ovakvih zubara ima malo u Bosni i Hercegovini (pa i šire), međutim, mogu se naći, malo teže, ali ima ih. Ali sve što vrijedi i nije baš lahko dograbiti, zar ne ;)
chuchumbamayumbe

#17 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by chuchumbamayumbe »

Ja imam nekoliko ovih amalgamskih plombi u labrnji, uradjene kod nacelnika stomatologije u Vojnoj bolnici prije nekih 20-25 godina i te mi se plombe (i pripadajuci zubi) i dan danas drze kao da je sve jucer uradjeno, za razliku od ovih keramickih ili vec kojekakvih kojima nimalo ne vjerujem, opet iz licnog iskustva.
Kamen fino objasnio princip na osnovu kojeg se eventualno mozes otrovati, kao i opasnosti od spojeva kod rada sa keramickim materijalima (baze, temelji, veziva ili sta vec sve ne), fakat mi nije jasno cemu tolika frka bas oko ovih amalgamskih?
kamen spoticanja

#18 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Cabadahija wrote:
A što se tiče ovog mudrova "Živara" (joj, zvaću te Živar) (koji fol nosa amalgam 21 god. u zubu), preporučio bih mu da pročita poneku knjigu o stomatologiji, a ne samo da copy-paste podatke sa Wikipedije. :D

Ja u potpunosti vjerujem zubarima koji su koliko-toliko ekološki osvješteni, i koji idu i na manju zaradu, ali ipak imaju neki dignitet, i rade svoj poso ne samo zbog puke lovine. Oni će mi najbolje objasniti i šta je keramika, i šta je plastika, a amalgam već znam da je OTROV, i ne moram više razbijat glavu oko toga. Ja sam ga se riješio za sva vremena hvala Bogu.
Istina, ovakvih zubara ima malo u Bosni i Hercegovini (pa i šire), međutim, mogu se naći, malo teže, ali ima ih. Ali sve što vrijedi i nije baš lahko dograbiti, zar ne ;)
:lol: :lol:
svega u basci Bozijoj :-)
cuj ekoloski osvjesceni...i wikipedija i knjige o stomatologiji :-)
ja bih bolan prvo provjerio s kim imam posla pa ga onda kritikovao...to bar nije tesko dva klika i sve procitas ;-)
nego kad si tako osvjescen jesi pitao svog stomatologa od cega se prave "bijele plombe" i cim se cementira keramika u ustima?
hajd bolan da pricamo malo argumentovano...o stomatologiji...a plombu ti mogu pokazat kad mi dodjes u ordinaciju da ti stavim par keramickih nadomjestaka pa da od tih para promjenim gume na svom porshe-u :D
fakat svega u basci Bozijoj :-)
chuchumbamayumbe

#19 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by chuchumbamayumbe »

kamen spoticanja wrote:
Cabadahija wrote:

ja bih bolan prvo provjerio s kim imam posla pa ga onda kritikovao...to bar nije tesko dva klika i sve procitas ;-)
nego kad si tako osvjescen jesi pitao svog stomatologa od cega se prave "bijele plombe" i cim se cementira keramika u ustima?
hajd bolan da pricamo malo argumentovano...o stomatologiji...a plombu ti mogu pokazat kad mi dodjes u ordinaciju da ti stavim par keramickih nadomjestaka pa da od tih para promjenim gume na svom porshe-u :D
Evo bas se i ja cudim cemu ovolika "hampa" od strane uvazenog forumasa?
Shvatili smo da si ti striktno protiv amalgama, rekao si sto si rekao, i ostali su rekli sto su rekli, ne znam zasto te toliko, hajde da kazem, iritira, kada neko kaze da je amalgamska plomba OK i da su zadovoljni i pored cinjenice da su ispitivanja davala razlicite rezultate.
Mislim da nema potrebe da nekoga ubjedjujes.
p.s. ovo se odnosi na Cabadahiju, tek toliko da se zna
nellington

#20 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by nellington »

@Cabbie: veliš, iz iskustva svojih bližnjih. Tim bližnjim su, pretpostavljam uradili nalaze i utvrdili povišenu koncentraciju žive u jetri, bubrezima, gdje već ne. Nadalje, isključili su sve druge moguće uzroke trovanja živom i ostavili samo amalgam u ustima koji pušta u najgorem slučaju mikrogram dnevno. Hoće li ti doktori (ili ti lično, pošto si upućen u slučajeve) objaviti studiju?
kamen spoticanja

#21 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

chuchumbamayumbe wrote:Ja imam nekoliko ovih amalgamskih plombi u labrnji, uradjene kod nacelnika stomatologije u Vojnoj bolnici prije nekih 20-25 godina i te mi se plombe (i pripadajuci zubi) i dan danas drze kao da je sve jucer uradjeno, za razliku od ovih keramickih ili vec kojekakvih kojima nimalo ne vjerujem, opet iz licnog iskustva.
Kamen fino objasnio princip na osnovu kojeg se eventualno mozes otrovati, kao i opasnosti od spojeva kod rada sa keramickim materijalima (baze, temelji, veziva ili sta vec sve ne), fakat mi nije jasno cemu tolika frka bas oko ovih amalgamskih?
citirat cu jednog uvazenog profesora koji je, uzgred budi receno, meritus na dunjaluckom nivou,a i veliki je gospodin inace(nije nas,stranjski je :D )s jednog strucnog predavanja iz 2004.te cini mi se
kaze lik ovako:
"kolege da smo mi stavljali onim intenzitetom amalgamske plombe kojim smo ih stavljali u proslosti vec 2010. svi bi zatvorili ordinacije i bavili se hortikulturom...a sa nama i sva sila stomatoloske industrije"
pa vi sad saberite odkud tolika halabuka zbog amalgama...
mada se mora priznati da su ovi najnoviji kompozitni materijali fantasticni i ako se upotrebljavaju kako treba izdrzljivi su jako dobro...mada ne ni priblizno kao amalgam...ali hebi ga lijepo izgledaju...i to danas u eri "top model by dejana rosuljas" koncepta zivota jedino je i bitno...a svi zadovoljno trljaju ruke i stomatoloska industrija i sami stomatolozi...i svi zadovoljni...samo neka se trosi...e sto mi je to poznato :D
zivio konzumerizam :D
Cabadahija

#22 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by Cabadahija »

nellington wrote:@Cabbie: veliš, iz iskustva svojih bližnjih. Tim bližnjim su, pretpostavljam uradili nalaze i utvrdili povišenu koncentraciju žive u jetri, bubrezima, gdje već ne. Nadalje, isključili su sve druge moguće uzroke trovanja živom i ostavili samo amalgam u ustima koji pušta u najgorem slučaju mikrogram dnevno. Hoće li ti doktori (ili ti lično, pošto si upućen u slučajeve) objaviti studiju?

Ne prijatelju moj. Upravo SUPROTNO!

Ti takozvani "DOKTORI" su mojim rođacima prije par godina davali dijagnoze nad dijagnozama, ali samo im žive nisu našli, jer živa se jako teško otkriva u krvi. Pa hajd tamo, hajd vamo, dok se nije našao jedan pametan doktor (kojih na Božiju sreću ima i u BiH), pa ih je on uputio na mogućnost ŽIVINIH isparenja i otopina iz AMALGAMSKIH plombi.

Naime, i tom doktoru se u familiji desilo nešto slično, pa je on vođen tim ličnim iskustvom pomogao mojim rođosima, i to je to!!! Nikakve filozofije tu nema. :mrgreen:
Cabadahija

#23 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by Cabadahija »

chuchumbamayumbe wrote:
kamen spoticanja wrote:
Cabadahija wrote:

Evo bas se i ja cudim cemu ovolika "hampa" od strane uvazenog forumasa?
Shvatili smo da si ti striktno protiv amalgama, rekao si sto si rekao, i ostali su rekli sto su rekli, ne znam zasto te toliko, hajde da kazem, iritira, kada neko kaze da je amalgamska plomba OK i da su zadovoljni i pored cinjenice da su ispitivanja davala razlicite rezultate.
Mislim da nema potrebe da nekoga ubjedjujes.
p.s. ovo se odnosi na Cabadahiju, tek toliko da se zna

Čemu HAMPA??? ;) Ja dižem hampu?? Ne znam odkut ti to, ali ja samo vidim neke forumaše koji tvrde da je amalgam super, ja tvrdim da je OTROV, i mirna Bosna :D :lol:

Ko hoće da se truje amalgamima nek izvoli, ko neće njemu cvijeće- i eheto, riješen problem :D
MAN-lion's coach

#24 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by MAN-lion's coach »

Cabadahija wrote:
nellington wrote:@Cabbie: veliš, iz iskustva svojih bližnjih. Tim bližnjim su, pretpostavljam uradili nalaze i utvrdili povišenu koncentraciju žive u jetri, bubrezima, gdje već ne. Nadalje, isključili su sve druge moguće uzroke trovanja živom i ostavili samo amalgam u ustima koji pušta u najgorem slučaju mikrogram dnevno. Hoće li ti doktori (ili ti lično, pošto si upućen u slučajeve) objaviti studiju?

Ne prijatelju moj. Upravo SUPROTNO!

Ti takozvani "DOKTORI" su mojim rođacima prije par godina davali dijagnoze nad dijagnozama, ali samo im žive nisu našli, jer živa se jako teško otkriva u krvi. Pa hajd tamo, hajd vamo, dok se nije našao jedan pametan doktor (kojih na Božiju sreću ima i u BiH), pa ih je on uputio na mogućnost ŽIVINIH isparenja i otopina iz AMALGAMSKIH plombi.

Naime, i tom doktoru se u familiji desilo nešto slično, pa je on vođen tim ličnim iskustvom pomogao mojim rođosima, i to je to!!! Nikakve filozofije tu nema. :mrgreen:
Biće prije da su ti bližnji oboljeli od ozračene vode,i ostalih teških metala prisutnih oko nas a ne od plombi....legendaran ti je taj..

Al fala bogu da si i ti uhvatio boga za bradu pa sredio sebi brnjicu da se ne potparavaš plombama i ne dobivaš rak mozga između ostalog.

A ja jesam zadovoljna svojim belim plombama,iako pucaju,iako ću mijenjajući ih izbrusiti sve zube,baš zato što hoću da mi budu bijele...eto to mi je jedini razlog...da su i ove živine bijele ja bi ih odmah stavila...da mi duže traju...

zato oladi...bezveze samo paničariš... :lol: :lol:
Cabadahija

#25 Re: AMALGAMSKE (crne) PLOMBE = OTROV !!!

Post by Cabadahija »

kamen spoticanja wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja imam nekoliko ovih amalgamskih plombi u labrnji, uradjene kod nacelnika stomatologije u Vojnoj bolnici prije nekih 20-25 godina i te mi se plombe (i pripadajuci zubi) i dan danas drze kao da je sve jucer uradjeno, za razliku od ovih keramickih ili vec kojekakvih kojima nimalo ne vjerujem, opet iz licnog iskustva.
citirat cu jednog uvazenog profesora koji je, uzgred budi receno, meritus na dunjaluckom nivou,a i veliki je gospodin inace(nije nas,stranjski je :D )s jednog strucnog predavanja iz 2004.te cini mi se
kaze lik ovako:
"kolege da smo mi stavljali onim intenzitetom amalgamske plombe kojim smo ih stavljali u proslosti vec 2010. svi bi zatvorili ordinacije i bavili se hortikulturom...a sa nama i sva sila stomatoloske industrije"
pa vi sad saberite odkud tolika halabuka zbog amalgama...
mada se mora priznati da su ovi najnoviji kompozitni materijali fantasticni i ako se upotrebljavaju kako treba izdrzljivi su jako dobro...mada ne ni priblizno kao amalgam...ali hebi ga lijepo izgledaju...i to danas u eri "top model by dejana rosuljas" koncepta zivota jedino je i bitno...a svi zadovoljno trljaju ruke i stomatoloska industrija i sami stomatolozi...i svi zadovoljni...samo neka se trosi...e sto mi je to poznato :D
zivio konzumerizam :D

Upravo SUPROTNO!

Države imaju 100% više razloga da masovno koriste jeftine i otrovne amalgamske plombe, nego što im se isplati nabavljati kvalitetne plombe od neškodljivih i vrhunski izdržljivih materijala kao što je keramika, ili kristali pijeska.

Ja ne znam ko je ta Rosuljaš o kojoj pišeš i šta ona radi (ali nije lijepo da vrijeđaš osobu koja nije prisutna, SRAMOTA JE), a vala ne znam ni tog tvog profesora (kojem uzgred ne znaš ni ime, a za kojeg ja mislim da si ga ti malčice izmislio, ha??) :lol:

Međutim, opet velim i ponavljaću: KO VOLI NEK IZVOLI, ali ljudi MORAJU ZNATI šta im se stavlja u zube, kao što na nekom pakovanju klope piše sastav te klope, tako i zubar treba reći pacijentu šta će mu ugraditi u zub.

Također mislim da zubari imaju mnogo veću zaradu na jednoj amalgamskoj plombi nego na nekoj visoko-kvalitetnoj bijeloj, jer je sam materijal bijelih plombi nabavno skuplji od amalgama, a većina ljudi razmišlja po principu: HAJ BA, NEĆE MENE :D

Dakle: TI GOTIVIŠ AMALGAM, JA ZNAM DA JE TO OTROV, i idemo dalje. 8-)
Locked